Hakkı Ünsal 23 Ağustos 2013 Paylaş 23 Ağustos 2013 Sizce bu çalışma ile bir devri kapatıp yeni bir devir açmış sayılabilir miyim? Fatih Sultan Mehmet misali Ancak 1 sene deneme suresi var benim için, 6 ay gitse sonra yenilesek yine yeterli çünkü matlaşmış direksiyona tahamulum yok.Badem yagı ile 1 ay boyunca parlak tutabiliyordum. Çalışma baslangıcı: Hersey sprey vernik ile tesaduf ederi tanısmam ile oldu.Sonra evde bir kaç plastik parcada deneme yapmıstım, biliyordum birgun arac uzerinde işe yarayacagını.Bu yaptıgım denemelerde 1 sene önce sıkılan yer, diğer kısımlara gore parlak kalmıstı.Ve aradan gecen 1 seneden sonra bu buyuk nimeti direksiyonda denemek aklıma geldi.Risk almıyordum cunku orjinal halinden daha kotu olamazdı.Dediğim gibi bu uygulama tutarsa, herkesi 150-200 lira civarı deri kaplatmaktan kurtarır.Maliyeti dusuk.Spreyin fiyatını bilmiyorum.Max.5-10 lira arasındadır tahminim. Resimdeki spreyi direksiyona 3 gün once sıktım.Tam manası ile kurumamıstı.5 gün kuruma suresi veriyorum toplamda.Kesinlikle kurur.Uygulamayı direksiyonun arkasına gazete kagıdı ve kagıt bant kullanarak yani arka kısımlara sıcramasını onlemek kaydı ile devam edecegim.Komple yapacagım anladığınız uzere.Ama aracı 4-5 gün kullanmayacagım zamana denk getirecegim.Ayrıca dış yuzeylerdeki solmus kısımlarada can verebilir.İç yuzeyde yıpranmış heryere can verebilir. 2 Yorum bağlantısı
Hakkı Ünsal 23 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2013 (düzenlendi) Mat direksiyon derken.Fabrika cıktısı mat direksiyon değil ki bu. Yıpranmadan dolayı kılcal delikler ve terlediginde,teri emme sorunu var.Senin basında olmadıgı belli Direksiyonum parlamıyordu diye dert ettim ve pavyon gibi olsun parlasın diye değil yani. 23 Ağustos 2013 tarihinde Hakkı Hakan Ünsal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 sert plastiklerde işe yarar ama deri direksiyona sıktığınız vernik çatlar ve hoş olmayan bir görüntü oluşturur diye düşünüyorum.benimki sadece bir düşünce 1 Yorum bağlantısı
Özgür Turhan 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Matlıkdan kurtulmak için ayakkabı imal edenlerin kullandığı FOX adında bir boya var ondan kullanabilirdiniz. Kurudukdan, derinin içine nüfus ettikden sonra hiçbir şekilde bulaşmıyor. Yorum bağlantısı
Hakkı Ünsal 24 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2013 sert plastiklerde işe yarar ama deri direksiyona sıktığınız vernik çatlar ve hoş olmayan bir görüntü oluşturur diye düşünüyorum.benimki sadece bir düşünce Çatlama riskide var dogru soyluyorsun. Matlıkdan kurtulmak için ayakkabı imal edenlerin kullandığı FOX adında bir boya var ondan kullanabilirdiniz. Kurudukdan, derinin içine nüfus ettikden sonra hiçbir şekilde bulaşmıyor. Arastırayım dediğinizi. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Tam ben diyecektim. bu ürün sanırım torpido parlatan ürünler gibi. Bir süre sonra güneş temasından dolayı çatlama yapabilir. Ayrıca parlak olması el kaymalarına da neden olabileceğini ve sürüşte tehlike yaratabileceğini düşünüyorum. Yine de emek emektir eline sağlık. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Yanlız 110küsür km'de bu direksiyon nasıl bu hale geldi? 260küsür bin de 5.20 direksiyonu bundan çok çok iyi. Bence tekrar deri kaplatın Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Deri mont boyası yapanlardan boya temin edip yaparsan daha iyi olur.Vernik pek hoş olmaz bence. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Gördüğüm kadarıyla direksiyon iyice süngerimsi bir hal almış.Bunu kaplatmaktan başka bir çare yok. Diğer yöntemler geçici olur. Yorum bağlantısı
Murat Kızıl 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Konu açılmışken bana da yardımcı olursanız çok sevinirim; Benim arabanın direksiyonu da çok yıpranmış görünüyor. Şaşmaz'da yedek parça satan işyerinde sıfır direksiyona 250 TL istediler, ancak arkadaşlarım orijinalini bozma diye uyardılar. Sizce ne yapmalı, kaplama mı, değiştirmek mi veya??? Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Takip ediyorum bu konuyu.Sonuçları daha sonra paylaşırsanız resimler ile sevinirim. Denemek lazım bazı şeyleri... Yorum bağlantısı
Akan Belen 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Deri mont boyası ile ben boyadım.Elbette öncesinde zımpara attım.Ancak sürekli elin temas ettiği noktalarda elime hafif boya çıkması oldu.Şimdi de o kısımlar yine matlaştı ama çok elimin değmedi yerler de sıkıntı yok.Belki kalitesiz olduğu için böyle oldu boya.5-10 tl biirşeydi sanırım aldığım Yorum bağlantısı
Özgür Turhan 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Yapılacak işlem şudur. Gidilir ayakkabıcılara ya da deri mont satan yerlere. Şisesi 4 tl olan su bazlı deri boyası alınır. İlk uygulama sadece sünger ile 1 kat atılarak uygulanır. Eğer görüntü çok tatmin etmez ise su zımparası alınır. 2 yada 3 binlik yeter diye düşünüyorum. Zımpara ile ölmüş deri bir güzel kaldırılır. Zımpara yalnız tüm direksiyona uygulanması lazım. İşlem bittikten sonra aralarında yarım saat olacak şekilde 3 kat deri boyası ile boyanır ve işlem biter. Direksiyon ilk gün ki gibi çok güzel olur. Bahsettiğim ürün de odur işte. Adı Fox diye geçiyor. Deri mont ve Deri ayakkabı özel boyası. Yorum bağlantısı
Hakkı Ünsal 24 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2013 (düzenlendi) Deri boyasına sıcak bakmadım.Neden derseniz ter'in bozmayacagı birsey pek yok.Plastikte olsa deride olsa birgun mutlaka bozar.Yani terledikce o boya ele siyah siyah gelir. Aracın km'si orinal.Ben bu km'lerde boyle direksiyon birkac tane gordum ama yıpranmamısta gordum acıkcası.Aracın güneste kalma süresi,kişinin terleme oranı vs vs mutlaka bir etken vardır yani bilemeyiz. Bu çalışma guzel olacak gibi gorunuyor.Ben umutluyum.Sıfır bir focus alınız 30-40binde zaten kullanmaktan deri aynen boyle parlıyor. Peki arkadaslar bunun catlama ihtimali var diyorsunuz evet catlayabilir belki ama %100 emin değilsiniz.Tamam çatladı diyelim ne olacak? Deri kaplayacagız.Peki bu uygulamayı hiç denemesek ne yapacaktık? Yine deri kaplayacaktık Ama uygulama amacına ulasırsa ne olacak? 10 TL'ye iş bitecek ayrıca benim gibi arkadaslar sorunlarına çare bulacak. 24 Ağustos 2013 tarihinde Hakkı Hakan Ünsal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 25 Ağustos 2013 Paylaş 25 Ağustos 2013 (düzenlendi) Deri boyasına sıcak bakmadım.Neden derseniz ter'in bozmayacagı birsey pek yok.Plastikte olsa deride olsa birgun mutlaka bozar.Yani terledikce o boya ele siyah siyah gelir. Aracın km'si orinal.Ben bu km'lerde boyle direksiyon birkac tane gordum ama yıpranmamısta gordum acıkcası.Aracın güneste kalma süresi,kişinin terleme oranı vs vs mutlaka bir etken vardır yani bilemeyiz. Bu çalışma guzel olacak gibi gorunuyor.Ben umutluyum.Sıfır bir focus alınız 30-40binde zaten kullanmaktan deri aynen boyle parlıyor. Peki arkadaslar bunun catlama ihtimali var diyorsunuz evet catlayabilir belki ama %100 emin değilsiniz.Tamam çatladı diyelim ne olacak? Deri kaplayacagız.Peki bu uygulamayı hiç denemesek ne yapacaktık? Yine deri kaplayacaktık Ama uygulama amacına ulasırsa ne olacak? 10 TL'ye iş bitecek ayrıca benim gibi arkadaslar sorunlarına çare bulacak. Kardeş kusura bakma da sen sıfır deri kaplatsan da yine belli bir süre sonra aynısı olacak.Sorun sende bence.Bu derilerin hepsi boya ile boyanıyor sonuçta.Senin terin asit gibi bir şey anlaşılan.bence sen direksiyonu paslanmaz çelik veya alüminyum ya da titanyumla falan kaplat. 25 Ağustos 2013 tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakkı Ünsal 25 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2013 Kusura baktım arkadaşım.Direksiyon yıpranmalarına terli el ile temasın etkisi oldugu aşikar.Ben aracı aldıgımda bu durumdaydı.Neyse ben çözümünü begenmedim.Yazarsın buraya ayrıntılı uygulamayı,deri boyasının markasını,zımparanın kaçlık olacagını ve sadece boya ile işin bitip bitmedigini,sonradan ustune parlak bir cila gerekip gerekmedigini ve anlarız bizde bilgileniriz.Titanyum ve aliminyum sende kalsın. Yorum bağlantısı
Nihat Erman Ünsal 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 Kardeş kusura bakma da sen sıfır deri kaplatsan da yine belli bir süre sonra aynısı olacak.Sorun sende bence.Bu derilerin hepsi boya ile boyanıyor sonuçta.Senin terin asit gibi bir şey anlaşılan.bence sen direksiyonu paslanmaz çelik veya alüminyum ya da titanyumla falan kaplat. Espri yapmaya çalışıp , yapamadığına mı üzülelim ? Yoksa burada birisinin emek verip eğer işe yararsa insanlara faydalı olabilir miyim diye uğraşmasına mı sevinelim? Yöntemler tasvip edilmiyor , hoş gelmiyor olabilir ama Murat Ersel Çevik arkadaşımız gibi daha yapıcı olabilirdin. Her neyse bekleyip , sonucu görmek + ve - lerini değerlendirmek lazım. Emek emektir , o yüzden eline sağlık abi . 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 Espri yapmaya çalışıp , yapamadığına mı üzülelim ? Yoksa burada birisinin emek verip eğer işe yararsa insanlara faydalı olabilir miyim diye uğraşmasına mı sevinelim? Yöntemler tasvip edilmiyor , hoş gelmiyor olabilir ama Murat Ersel Çevik arkadaşımız gibi daha yapıcı olabilirdin. Her neyse bekleyip , sonucu görmek + ve - lerini değerlendirmek lazım. Emek emektir , o yüzden eline sağlık abi . Espriden ziyade yapılan işleme bir istihzadır.Deri boyasıyla boyarsa daha yararlı olacağını önceki mesajımda belirttim.Anlaşılan konunun tamamını okumamışsınız.Deriye vernik atanı ilk defa burada duydum ve gördüm.Verniğin yapılış amacı deriye atmak için değildir.Vernik uygulanacağı yüzeye göre üretilir.Deri verniği varsa ve duymamışsak affola.Diğer yapılabilecek uygulamalardan alüminyum vb direksiyon yapma konusuna gelince yurtdışında profesyonel modifiye ustaları bunları uyguluyor.Zaten forumda arkadaşlardan biri 130 liraya fabrikadaki orjinal deri kaplıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 Senin için araştırdım buldum.Deri verniği de varmış.Ama bunları fabrikalarda uyguluyorlar sanırım. http://www.datakim.com/urunler.php?ktg=3 1 Yorum bağlantısı
Hakkı Ünsal 30 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2013 (düzenlendi) Ben olup olmadıgını bilmiyordum.Sadece mantık yuruttum.Terlemek asit demektir ve bu deri boyasını çozer.Deri montlarımıza ve ayakkabılarımıza ancak su değer.Ama su boyayı cıkaramaz.Arac boyasını cila korur.Mutlaka deri boyasınıda koruması için birsey olmalı.Ben orjinal direksiyonda sadece deri boyası oldugunu dusunmuyorum.Çünkü sıfır direksiyonda bile az parlama mevcut. Tesekkurler. 30 Ağustos 2013 tarihinde Hakkı Hakan Ünsal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nihat Erman Ünsal 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 Peki sunmuş olduğun alüminyum kaplama vb. gibi direksiyonların maliyeti hakkında bir araştırma yapıp , ortalama bir fiyatlandırma yazarsanız çok daha faydalı olacağını düşünmekteyim. Bizler gibi direksiyon aşınmasından rahatsız olan arkadaşlarımızın da bilgilenmesi adına desteğinizi bekliyoruz . Teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Ertunç Taşdemir 30 Ağustos 2013 Paylaş 30 Ağustos 2013 Selam arkadaşlar, dericilik okuduğum için konuyu biraz takip ettim. Deri için kullanılan vernik normal vernikten farklı vede pahalı,sprey olarak hazır satılıyormu bilmiyorum ama boya tabancası ile deri fabrikalarında uygulanabliyor. Deri fabrikalarından temin etme gibi bir imkanınız varsa boya tabancası ile uygulayabilirsiniz . 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts