Ali Cihangiroğlu 26 Ekim 2013 Paylaş 26 Ekim 2013 (düzenlendi) Birincisi: xenon ampüller muayeneden geçiyormu? Ikincisi: orjinal bi xenon far yokmu fiesta için? 1: hayır 2: yok son model 2014 fiesta için bile yok. 26 Ekim 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selcuk Ozkan 26 Ekim 2013 Paylaş 26 Ekim 2013 Adamlar aya uçuyorlar ama bizim fiestaya bi xenon yapamadılar birtürlü 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Yapmakta sıkıntı yok ki. Alıcısı olmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Özdemir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 peki xenon markaları solemıssınız ama arıza lambası yakma gıbı durumu olurmu yanı adı markalarda bu sıkıntı yasanır mı yoksa kalıtelı urun mu almalıyız ? Yorum bağlantısı
Fatih Aydemir 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 (düzenlendi) 13 Kasım 2013 tarihinde Fatih Aydemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Su sis farina xenon takma olayina da uyuz oluyorum. Cok mu havali oluyor, biyeriniz mu uzuyor anlayamadim gitti. Kimse kusura bakmasin ama sise xenon takma normal bir olay degildir. Karsi surucelere karsi hic mi acimaniz yok? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Aydemir 15 Kasım 2013 Yazar Paylaş 15 Kasım 2013 Su sis farina xenon takma olayina da uyuz oluyorum. Cok mu havali oluyor, biyeriniz mu uzuyor anlayamadim gitti. Kimse kusura bakmasin ama sise xenon takma normal bir olay degildir. Karsi surucelere karsi hic mi acimaniz yok? ben kendi adıma konuşuyorum şehir içi araç kullanımda açmıyorum sisleri ama yeri geldimi çok işe yarıyor uzun yollarda ve karanlık yolda faydası çok bu bir gerçek bunu inkar edemezsiniz ayrıca benim için uyum çok önemli farlar xenon sisler sarı yandımı hiçbir şeye benzemez o zaman farlarada takma daha iyi herkesin kendi görüşü bu ayrıca ayarını düzgün yaptırdıktan sonra farlarınız kimsenin gözünü almaz Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Mahallede hava atmaktan ve resim cektirip foruma yuklemek disinda ne ise yarayabilir sis farina xenon takmak? Fizik derslerine yeterince ilgi gostermemissin...Yogun sisli havada meshur xenonunun nasil sis tarafindan emildigini hic farketmedin mi? Neden Osram, Phillips, Narva vs. gibi dev sirketler sis fari icin xenon ampulu uretmiyor veya hic bir otomotiv devi fabrikadan cikan otomobillerine sis farlarina xenon koymuyor? Kusura bakma ama son iki satirda iyice sacmalamissin. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Allah karşıdan gelene sabır arabasına bu tip aydınlatmalar yapana da akıl versin... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Aydemir 15 Kasım 2013 Yazar Paylaş 15 Kasım 2013 Mahallede hava atmaktan ve resim cektirip foruma yuklemek disinda ne ise yarayabilir sis farina xenon takmak? Fizik derslerine yeterince ilgi gostermemissin...Yogun sisli havada meshur xenonunun nasil sis tarafindan emildigini hic farketmedin mi? Neden Osram, Phillips, Narva vs. gibi dev sirketler sis fari icin xenon ampulu uretmiyor veya hic bir otomotiv devi fabrikadan cikan otomobillerine sis farlarina xenon koymuyor? Kusura bakma ama son iki satirda iyice sacmalamissin. fizik derslerine gayet ilgi gösterdim arkadaşım hatta eskiden kış aylarında kar ve sis zamanı araçların farlarına sarı folyo bile çektirdiklerini gayet iyi biliyorum yol daha iyi gözüksün diye hatta eski araçların bazılarında sis farları sarıdır bunu da iyi biliyorum ama benim bahsettiğim kış ayları değil sadece gece karanlığında aydınlık oluyor demiştim aracımın içine bindiğim zaman sarı fardan daha aydınlık geliyor bana xenon far bu yanlış yada doğru en azından ben bunu öğle görüyorum ayrıca ben zaten sislerimi sadece gün ışıgında kullanıyorum daha net farkedilmek için gündüz farı niyetine oda arada yani bence önünü görmek kadar görülmekde önemli benim için evet dikkat çekmeyi seviyorum ve bunu kimsenin gözünü almadan yaptığım sürecede yanlış olarak görmüyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 fizik derslerine gayet ilgi gösterdim arkadaşım hatta eskiden kış aylarında kar ve sis zamanı araçların farlarına sarı folyo bile çektirdiklerini gayet iyi biliyorum yol daha iyi gözüksün diye hatta eski araçların bazılarında sis farları sarıdır bunu da iyi biliyorum ama benim bahsettiğim kış ayları değil sadece gece karanlığında aydınlık oluyor demiştim aracımın içine bindiğim zaman sarı fardan daha aydınlık geliyor bana xenon far bu yanlış yada doğru en azından ben bunu öğle görüyorum ayrıca ben zaten sislerimi sadece gün ışıgında kullanıyorum daha net farkedilmek için gündüz farı niyetine oda arada yani bence önünü görmek kadar görülmekde önemli benim için evet dikkat çekmeyi seviyorum ve bunu kimsenin gözünü almadan yaptığım sürecede yanlış olarak görmüyorum Merceksiz her xenon, ne kadar ayarlarsanız ayarlayın göz alacaktır. Son resminizde de bunu gayet net görebilirsiniz. KAmeraya bakıyor farların aydınlatması. İmkan var ise 10mt uzaktan bir gece duavara karşı foto'layın aracın farlarını, yani duvara düşen ışığı, tekrardan konuşalım. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Farı söktüğümde xenondan önce 8*8 cm ebadında metal bir devre bağlandığını gördüm. İnternetten öğrendiğim kadarıyla bu devreye balast deniyormuş. Ben balastın bir tek flüoresan lambalarda kullanıldığını biliyordum. Xenonlar da floresan değil mi zaten? Yorum bağlantısı
Emre Köksal 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 (düzenlendi) Ben sislerime xenon taktım parkları iptal edip sinyalleri çift duylu edip amerikan park yaptım... sislerimi sadece gündüz gündüz farı niyetine kullanıyorum ve kimsenin gözünü almıyorum marka olarak kısalarımda (tit mercekli far) monza marka(orjinali 6k idi kışın ampulleri değiştiriyorum) 4300 k h7 xenon kullanıyorum sislerde 8000k h 11 xenon var. arabaya görüntüyü toparlamak adına takılan jant gibi bişey bu da. kendi adıma, sislerde xenon sebepsiz veya saçma bir nedenle yapılmış değil. not sislerde Z-tech marka xenon var. iki tarafta 3 yılda hiçbir arıza çıkarmadı.. 16 Kasım 2013 tarihinde Emre Köksal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Fatih kardesim, umarim beni yanlis anlamamissindir. Lafim sirf sana degil, genel olarak konusuyorum. Hadi sen sadece gunduz kullaniyorsun, bir sekilde idare eder, ama sokaklarda gece gunduz kullanan okadar cok var ki, bazen "Keske su an Hummer'im olsaydi" deyip arabayi karsidan gelenin uzerine surmeyi cok istiyorum... Yorum bağlantısı
Fatih Aydemir 16 Kasım 2013 Yazar Paylaş 16 Kasım 2013 Fatih kardesim, umarim beni yanlis anlamamissindir. Lafim sirf sana degil, genel olarak konusuyorum. Hadi sen sadece gunduz kullaniyorsun, bir sekilde idare eder, ama sokaklarda gece gunduz kullanan okadar cok var ki, bazen "Keske su an Hummer'im olsaydi" deyip arabayi karsidan gelenin uzerine surmeyi cok istiyorum... yok kardeşim yanlış anlamadım sende haklısın ama ben gereksiz kullananlardan değilim o bahsettiklerin bilinçsiz kullananlar onlara bende çok kızıyorum adam farını hiç kapatmıyor işte onların ki sırf hava atmak için öylelerini gördün mü çakacaksın uzunları o zaman anlar seni işte Yorum bağlantısı
Recommended Posts