Furkan Avcı 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Xenon problemi için arabanın motor bölümünün her yerini kurcalerken merak edip LPG enjektörlerinin nasıl motora gittiğine baktım. Daha önce Cerato'da manifold üzerine delik açma suretiyle LPG enjektöründen giden hortumu motora ulaştırmışlardı. Şimdi C320de ilk resimdeki 1. nolu 3'lü enjektörden çıkan hortum direk 2 nolu yerdeki benzin enjektörü ile birleştirilmiş. (yada ben öyle algıladım) Sonraki resimde de direk birleşim yerini çektim. Şimdi bu sistem, abi motorda en ufak delme kesme yapmıyoruz, yarın LPG'yi sökseniz takılıp takılmadığı bile anlaşılmaz dedikleri türde bir uygula mıdır? Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 (düzenlendi) Pipolu sistem montaj yapılmış. Bana göre de en sağlıklısı bu. Hava emiş için manifolda bir delik açılıyor, anlayacak adam ordan anlar elbet 2 Eylül 2013 tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 Pipolu sistem montaj yapılmış. Bana göre de en sağlıklısı bu. Hava emiş için manifolda bir delik açılıyor, anlayacak adam ordan anlar elbet Hava emişi için neden manifolda delik açılıyor ayrıca peki? Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Hava emişi için neden manifolda delik açılıyor ayrıca peki? Yanlış hatırlamıyorsam emiş için açılan delikten regülatöre bir hortum gidiyor. Neden açıldığını bilmiyorum lpg ci vatandaşla bunun kavgasını vermiştim. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 Yanlış hatırlamıyorsam emiş için açılan delikten regülatöre bir hortum gidiyor. Neden açıldığını bilmiyorum lpg ci vatandaşla bunun kavgasını vermiştim. Regülatöre sadece sıcak su için bir bağlantı gidiyor diye biliyorum, ayrıca hava da mı gidiyormuş? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Hepsini geçtim, 3200cc'nin her cc'sini yıkamak gerekiyor, reismlerden onu görüyorum 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 Hepsini geçtim, 3200cc'nin her cc'sini yıkamak gerekiyor, reismlerden onu görüyorum Evet sani motor üst kapak contasını değişirken oralara yağ damlatmışlar ama temizlemişler. 10 yıllık motor olunca ben de temizletmeye pek cesaret edemedim, yıpranmış kablolar falan bir yerler cartlar, böyle iyi Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Bu ne kir böyle getir ben yıkattırayım kardeşim. İstanbul da arabalarımı yıkatmamamla bilinirim ama bu kadar da değil. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 Bu ne kir böyle getir ben yıkattırayım kardeşim. İstanbul da arabalarımı yıkatmamamla bilinirim ama bu kadar da değil. Abi şimdi gider bi sensöre mensöre su değer, sonra Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 abi motorda en ufak delme kesme yapmıyoruz, yarın LPG'yi sökseniz takılıp takılmadığı bile anlaşılmaz Şimdi bu sorunun cevabı ne olur? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 su hattı kesiliyor, enjektör elektrik hattı kesiliyor. İyi usta anlar, da anlasa ne olur:) Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Nasıl ? enjektörden belli olur..olsa da ne olur ki? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 su hattı kesiliyor, enjektör elektrik hattı kesiliyor. İyi usta anlar, da anlasa ne olur:) enjektörden belli olur..olsa da ne olur ki? Aslında sorma sebebim bu montaj şekli iyi olan montaj şekli mi? En azından motor da delme yapılmamış yani değil mi? Bu montaj şeklini beğendim de ben. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Sadece pipo ile iş bitmiyor lpg montajında. Görsellik iyidir, doğru yazılım ile kalibrasyon candır. Senin aracın zaten tay gibi, yüreğini ferah tut 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 2 Eylül 2013 Yazar Paylaş 2 Eylül 2013 Sadece pipo ile iş bitmiyor lpg montajında. Görsellik iyidir, doğru yazılım ile kalibrasyon candır. Senin aracın zaten tay gibi, yüreğini ferah tut Servet abi, Landirenzonun program kablosunu aldım, PC ile bağlandım. Ayarlara sadece göz attım,birşey ile oynamadım. Belirli bir devirin üzerinde LPG yerine Benzin kullanımına izin veriyor. Örneğin 4500 devirden sonra Benzin kullan gibi, hatta %10 benzin kullan gibi. Bu ne gibi durumlarda faydalıdır. LPG yüksek devirlerde motora zarar verir mi? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 lpg ayarları hassastır. Yanlış ayar, pistonun karterin içinde yüzmesine kadar götürür. Benc dokunma yada tam olarak programı çöz sonra kurcala Yorum bağlantısı
Recommended Posts