İçeriğe Yönlendir

Ön Kapı Camı Nasıl Sökülür?

Misafir

Recommended Posts

Aracımın ön sol kapı camından her konumda cama metal bir parçanın çarpması gibi bir ses geliyor. Hafta sonu kontrol etmek istedim. Kapı döşemesini söktüm, döşemenin altında bulunan cam kaldırma motorunun da bağlı olduğu kapak şeklinde sac parçanın tüm cıvatalarını söktüm yerinden oynadı. Ancak; camın kaldırma mekanizması bu parçaya perçinli, yani sökülme ihtimali yok. Bu haliyle oynatınca camla birlikte oynuyor. Bu durumda ya cam kaldırma mekanizmasından ayrılacak, ya da perçinler ve kilit kısmına uzanan diğer plastik malzemeler sökülerek, montaj esnasında tekrar perçin yapılacak.

Daha önce söküp takan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Cam kızak içindeki fitil yerine fitil ile kızak arasına girmiş olabilir.

Komple sökmeden de yerine oturtulabilir, belki ama.

Yorum bağlantısı

Cam kızak içindeki fitil yerine fitil ile kızak arasına girmiş olabilir.

Komple sökmeden de yerine oturtulabilir, belki ama.

Sökülebilen parçaların tümünü söküp dikkatlice baktım, yerinde olmayan, kaymış, çıkmış herhangi bir parça yok. Zaten çalışmada da sıkıntı yok. Ses sanki camın kilit tarafından geliyor. Cama çok yakın bir metal ara sıra cama resmen çarpıyor. Sarsıntıyla ilgisi yok. Kasislerde olmuyor. 80-90 km hızlarda düzgün bir yolda (belki rüzgarın etkisiyle) ara ara geliyor. Camı bir miktar araladığımda da kesilmiyor.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
(düzenlendi)

Fiesta da şöyle idi belki bir fikir verir;

Öncelikle iç trimi söktük, karşımızda cam kaldırma motorununda bağlı olduğu olduğu çok yerden vidalanmış bir trim var. O tirmin üstünde iki adet plastik kapak olmalı onu sökün ve cam kaldırma anahtarını fişe takarak camı yukarı aşağı alın. Cam yukarı aşağı inip kalkarken o söktüğünüz plastik kapaklardan içeri bakın ve somunlu vidaların karşınıza gelmesi için camı aşağı yukarı yapın. Daha sonra somunları sökün ve cam serbest kalacaktır. Belki somunlar söküldükten sonra cam kauçuk işkenceye sıkışmış olacaktır. Camı sağa sola zorlayarak kurtarabilirsiniz.

tarihinde Görkem Azizoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Fiesta da şöyle idi belki bir fikir verir;

Öncelikle iç trimi söktük, karşımızda cam kaldırma motorununda bağlı olduğu olduğu çok yerden vidalanmış bir trim var. O tirmin üstünde iki adet plastik kapak olmalı onu sökün ve cam kaldırma anahtarını fişe takarak camı yukarı aşağı alın. Cam yukarı aşağı inip kalkarken o söktüğünüz plastik kapaklardan içeri bakın ve somunlu vidaların karşınıza gelmesi için camı aşağı yukarı yapın. Daha sonra somunları sökün ve cam serbest kalacaktır. Belki somunlar söküldükten sonra cam kauçuk işkenceye sıkışmış olacaktır. Camı sağa sola zorlayarak kurtarabilirsiniz.

Çok mantıklı!!! Dıştaki trimi ve camı sıyıran lastik bandı söktükten sonra camla kapı arasından baktığımda camı tutan iki cıvatayı görmüş ve onların üzerine yoğunlaşmıştım. Bunları o aradan sökebileceğimi, ancak geri takmanın mümkün olamayacağını düşünmüştüm. Eminim bizim kapılarda da o cıvataları karşılayan oyuntular ve üzerinde kapaklar vardır. Tekrar bakacağım. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Çok mantıklı!!! Dıştaki trimi ve camı sıyıran lastik bandı söktükten sonra camla kapı arasından baktığımda camı tutan iki cıvatayı görmüş ve onların üzerine yoğunlaşmıştım. Bunları o aradan sökebileceğimi, ancak geri takmanın mümkün olamayacağını düşünmüştüm. Eminim bizim kapılarda da o cıvataları karşılayan oyuntular ve üzerinde kapaklar vardır. Tekrar bakacağım. Teşekkürler.

Rica ederim abi. Yalnız dikkatinde olsun camı sıyıran plastiği söktüysen dikkat et camı çıkarırken her an camı çizebilir sivri bir yere sürtüp. 

Yorum bağlantısı

Rica ederim abi. Yalnız dikkatinde olsun camı sıyıran plastiği söktüysen dikkat et camı çıkarırken her an camı çizebilir sivri bir yere sürtüp.

Tamamdır uyarın için sağol. Pekiiii, o cıvataları sökünce cam boşa çıkıp kapı içine düşmez mi. Civataları sökmeden önce camı bir şekilde yerine sabitlemek gerekir herhalde değil mi?

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Sökülebilen parçaların tümünü söküp dikkatlice baktım, yerinde olmayan, kaymış, çıkmış herhangi bir parça yok. Zaten çalışmada da sıkıntı yok. Ses sanki camın kilit tarafından geliyor. Cama çok yakın bir metal ara sıra cama resmen çarpıyor. Sarsıntıyla ilgisi yok. Kasislerde olmuyor. 80-90 km hızlarda düzgün bir yolda (belki rüzgarın etkisiyle) ara ara geliyor. Camı bir miktar araladığımda da kesilmiyor.

Cam fitil ile kızak arasında kalsa bile çalışmada sıkıntı olmaz. Tek tarafı fitilli kızakta çalışıyor gibi olur.

Camı yarıya kadar indirip elinizle yukarı çekin bakalım geliyor mu? veya sağa sola oynuyor mu?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Tamamdır uyarın için sağol. Pekiiii, o cıvataları sökünce cam boşa çıkıp kapı içine düşmez mi. Civataları sökmeden önce camı bir şekilde yerine sabitlemek gerekir herhalde değil mi?

Düşmez abi. "U" şeklinde bir işkencenin içinde cam. Sabitlemeye gerek yok yani 

Ses bence cam kaldırma mekanizmasından geliyor. Öncelikle camsız bir gezinti yaparak ses kontrol edilmeli. Camı yerinden aldıktan sonra içeriyi görmesi kolay olacaktır. Sistem hareket ettirilerek sprey gresle yağlanmalı. Geçen zaman içerisinde cidden yağsız kalabiliyor. Ses kesilmezse kilit mekanizmasına içten bakılabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

muhtemeln içerdeki plastik parça kırılmış, o parçayı dışardan zaten bulamasıınzı bence ehil camdıda 1 saatlik iş yaptırın kurtulun

Yorum bağlantısı

muhtemeln içerdeki plastik parça kırılmış, o parçayı dışardan zaten bulamasıınzı bence ehil camdıda 1 saatlik iş yaptırın kurtulun

Çağlar bu ses her zaman gelmiyor. Yani sıkıntılı bir durum. Camcıya gittiğimde büyük ihtimal sesi duyamayacağız ve benim tarifimle tahmin etmeye çalışacak. Bu da nokta atışını imkansız hale getirecek.

Bir saatlik işin sonucunda eve giderken boşa uğraşmış olma ihtimalinden korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Şimsek

Yahu bi dur elleşme arabaya araba pişman oldu nerden satıldım bu adama diye her yerini söktün

Yorum bağlantısı

Yahu bi dur elleşme arabaya araba pişman oldu nerden satıldım bu adama diye her yerini söktün

İyidir iyiiii, dokundukça güzelleşiyor. Yakında arka tamponu söküp güzelleştirecem.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...