İçeriğe Yönlendir

Hla- B*27 'nin Negatif Çıkması..

Hüseyin Kuvvet

Recommended Posts

Hüseyin Kuvvet

Ankilozan spondilit hastalığından şüpheleniyoruz..
Geçenlerde kan vermiştim sonuçlarda hla-b27 negatif çıktı. Heralde negatif çıkması sevindirici değil mi ?
Ayın 11nde emara girecem. Orada her şey belli olacak.
Umarım AS hastalığına yakalanmamışımdır..

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Çok geçmiş olsun İnş. kötü bir sonuç çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

Çok geçmiş olsun İnş. kötü bir sonuç çıkmaz.

Teşekkür ederim. Umarım çıkmaz..

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Öncelikle geçmiş olsun. HLA-B27 ankilozan spondilitte %95 oranda pozitiftir. Sende neden dolayı ankilozan spondilitten şüphelendiler. Ne gibi bir şikayetle gittin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

Öncelikle geçmiş olsun. HLA-B27 ankilozan spondilitte %95 oranda pozitiftir. Sende neden dolayı ankilozan spondilitten şüphelendiler. Ne gibi bir şikayetle gittin.

Abi şimdi benim çalıştığım yerdeki abide AS hastalığı var. Bende biraz kambur duruyorum falan ondan şüphelendi götürdü hastaneye. Belirtileri kalçalarda ağrı falan sanırım. Sağ kalçam arada ağrıyor ama ben bu hastalığın belirtisi olduğunu düşünmüyorum. Giydiğim ayakkabıdan dolayı ağrıyor bence. Niye derseniz 2 çift ayakkabı giyiyorum birisini tabanı çok ince diğer kalın değiştirince falan ağrı yapıyor diye düşünüyorum..

Geçmiş olsun dilekleriniz için tek tek teşekkür ediyorum..

Belirtileri ; 

• Haftalar ya da aylar içinde artan bel ağrısı ve sertlik.
  • Gün içinde hareket etmekle ya da egzersizle azalan sabah sertliği ve ağrısı
  • Bu belirtilerin 3 aydan uzun süredir devam etmesi.
  • Özellikle erken dönemde kilo kaybı.
  • Yorgunluk.
  • Ateş ve gece terlemesi.
  • Topuk ağrısı
  • Kaba etlerde bazen bir tarafta, bazen diğer tarafta değişici karakterde ağrı
  • Göğüs ağrısı (özellikle batıcı tipte)

sadece topuk ağrısı falan oluyor arada. diğer belirtiler hiç olmadı..

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin
(düzenlendi)

Geçmiş olsun aynı hastalık annemde de mevcut. Aynı testi yaptırdık ondada negatif çıktı sonuç. Doktoru bu testin negatif çıkabileceğini söyledi önemli olan diğer yapacağı tetkikler . Hatta bu hastalıkla ilgili bir kitap yazıyormuş bu hla-b27 testinden  dolayı çok karışıklık filan oluyor kitapa bunu da ekleyeceğim demişti. Doktorun kendisi de as hastası.

tarihinde Süleyman Can Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

Geçmiş olsun aynı hastalık annemde de mevcut. Aynı testi yaptırdık ondada negatif çıktı sonuç. Doktoru bu testin negatif çıkabileceğini söyledi önemli olan diğer yapacağı tetkikler . Hatta bu hastalıkla ilgili bir kitap yazıyormuş bu hla-b27 testinden  dolayı çok karışıklık filan oluyor kitapa bunu da ekleyeceğim demişti. Doktorun kendisi de as hastası.

Düşmanımın başına vermesin böyle bir hastalık.

Sizede çok geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Kamburluk genellikle AS hastalığının son evrelerinde ortaya çıkar. Yani kamburlukla başlayan bir hastalık değil. RF,CRP, Sedimentasyon gibi tahliller yapıldı mı?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

2 sayfa kan tahlili var hocam elimde.

Biyokimya'da 

• Glukoz [L] 69
  • Albümin [H] 5,1
  • Direkt Bilirubin [H] 0,3

Hemogram'da

• HCT [H] 48,9

Hormonda'da

• Vitamin b12 [L] 180

[H] : yüksek.
    [L]  : düşük.

Bi bunlar anormal işte. b12 baya bi düşük yalnız.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin
(düzenlendi)

Geçmiş olsun Allah şifa versin.Bu testi bende yaptırmak istiyorum as nin bir çok belirtisi var bende nasıl ve nerede yapılıyor acaba her hastane yapıyormu?

tarihinde Hüseyin Yergin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet
(düzenlendi)

Şimdi gördüm Yusuf Hocam dediklerinizi ; 

Seroliji'de

• CRP ; 1,41

Sedimentasyon'da;

• Sedim 1/2 - 0
  • Sedimentasyon - 5

Geçmiş olsun Allah şifa versin.Bu testi bende yaptırmak istiyorum as nin bir çok belirtisi var bende nasıl ve nerede yapılıyor acaba her hastane yapıyormu?

Abi patronum benim fizik tedaviye gönderdi oradaki hoca yönlendirdi bizide kan tahlillerine falan :)

Şimdi gördüm Yusuf Hocam dediklerinizi ; 

Seroliji'de

• CRP ; 1,41

Sedimentasyon'da;

• Sedim 1/2 - 0
  • Sedimentasyon - 5

Yani bunlar normal gözüküyor tahlil sonuçlarında :)

Abi patronum benim fizik tedaviye gönderdi oradaki hoca yönlendirdi bizide kan tahlillerine falan :)

düzeltme.

tarihinde Hüseyin Kuvvet. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ankilozan spondilit annemde vardı. Çok şükür tedavi ile geçti. Geçmiş olsun size de.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

Ankilozan spondilit annemde vardı. Çok şükür tedavi ile geçti. Geçmiş olsun size de.

Çok sevindim sizin için  :flowers: 

Tedavisi nasıl oluyor ? İğne falan veriyorlar sanırım değil mi ?

Psikolojimi bozdu bu hastalık benim.

Daha sonuçlar belli bile değil sanki AS hastalığına yakalanmışım gibi hey allahım..  :angry:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Çok sevindim sizin için  :flowers: 

Tedavisi nasıl oluyor ? İğne falan veriyorlar sanırım değil mi ?

Psikolojimi bozdu bu hastalık benim.

Daha sonuçlar belli bile değil sanki AS hastalığına yakalanmışım gibi hey allahım..  :angry:

2 sene oldu, ilaç ne kullandı tam hatırlamıyorum. Çok çeşidi var, çok farklı semptomları var bu hastalığın. Şansımıza annem en hafif şekilde yaşamıştı ve çok şükür geçti.

Hazır Ankara'dasınız GATA'dan Ramotoloji bölümünden randevu alın, çok iyiler. Biz oraya gittik sabah akşam hap ve egzersizle çok şükür atlattık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

2 sene oldu, ilaç ne kullandı tam hatırlamıyorum. Çok çeşidi var, çok farklı semptomları var bu hastalığın. Şansımıza annem en hafif şekilde yaşamıştı ve çok şükür geçti.

Hazır Ankara'dasınız GATA'dan Ramotoloji bölümünden randevu alın, çok iyiler. Biz oraya gittik sabah akşam hap ve egzersizle çok şükür atlattık.

Çarşamba günü emara gireceğim bakalım oradaki sonuçlar ne çıkacak :)

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Çarşamba günü emara gireceğim bakalım oradaki sonuçlar ne çıkacak :)

Kan tahlillerine göre AS olma ihtimalin çok düşük.  MR ın da muhtemelen normal çıkar.Tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

Kan tahlillerine göre AS olma ihtimalin çok düşük.  MR ın da muhtemelen normal çıkar.Tekrar geçmiş olsun.

Bu çok sevindirdi işte! Çok teşekkür ediyorum hocam. Sonuç açıklandığı zaman tekrar bilgilendiririm..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...