İçeriğe Yönlendir

Focus III - Çakmaklık Sigortası ?

Bahattin Öztoklu
Çözüme git Kadircan YENİLMEZ tarafından,

Recommended Posts

Bahattin Öztoklu

Mrb arkadaşlar aracimin cakmakligi calismiyordu servise goturdum sigortasini degistirdiler... sonra telefon sarj aletini takktim tekrarr çalışmadı, kaliteli bi sarj aleti almami soylediler ve en kalitelisini aldim düzenli bir sekilde kullaniyordum ki bir hafta sonra tekrar calismamaya başladı. .. sizinde bu basiniza geliyormu herzaman böyle sigorta degisip duracak mi yoksa hata farklı bir yerden mi kaynaklaniyor??

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Osman Balkır

sigorta amperi ve çakmaklığın yuvası ile ilgili bir problem olabilir...

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Yuvayı değiştirin demekki biyerden şase yapıyor benimde geçen yıl yapmıştı navigasyonun şarj aletini değiştirdim şuanlık sıkıntı olmadı.

Yorum bağlantısı
Bahattin Öztoklu

Sigorta şu an atık mı önce ona bakmak lazım. Belki şarj aleti bozulmuştur.

Acaba dedim baska aracda denedim ama çalıştı. ... bu hatayi defalarca verdi ve hrr seferinde sigorta değişti her ay servisemi gidicem :(

Yuvayı değiştirin demekki biyerden şase yapıyor benimde geçen yıl yapmıştı navigasyonun şarj aletini değiştirdim şuanlık sıkıntı olmadı.

Servise gidip bunun yuvasını değiştirin sürekli bu arizayi veriyor mu diyeyimm ??

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ersin Özkaya

ya bende de farkı bi sorun var. çakmaklıgım gayet normal calısyor. ama navigosyon aparatını yada cakmaklık coğaltıcıyı takınca calısmıyor. uclarını kontrol ettim calıyor tamda oturuyor gibi yerine. ne yapmam lazım ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Piyasadaki çoğaltıcıların % 90 ı tırt... 

Kaliteli bir çoğaltıcı alın.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sıfır kutdan çıkardım tamir ettim, 1 hafta geçmeden yine birileri tamir etti...

Yorum bağlantısı
Bahattin Öztoklu

En kaliteli sarj aletinden aldım Nokia'nın 40 tl tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı

Çakmaklık içinde kül toz vb birikimi oksite yol açabiliyor. Çakmak çalışıyor ama şarj aleti vb çalıştırmıyor. Temassızlık oluyor. Önce sigortasını çıkartıp iyice temizleyin. Eğer temizlenmeyecek kadar oksitlenme yapışmışsa 10-15 Tl ye sanırım değiştiriliyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Çakmağın yuvasında sağlı sollu kontak levhaları var, şarj cihazı bu levhaları genişletip teması engelliyor...İletken olmayan bir çubukla ortaya doğru sıkıştırsanız çalışabilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Piyasadaki çoğaltıcıların % 90 ı tırt... 

Kaliteli bir çoğaltıcı alın.. 

abi navigasyonun sarz aleti bizim diğer arabada cok rahat calısıyor ama bunda calısmıyor. belki coğaltıcı adi olaiblir  zaten 9 tl gibi bi fiyata aldım.ona itirazzım yok ama navigasyıonunn sarz oirjinal ve diğer araçlarda calılıyor. 

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Kadircan YENİLMEZ

Çakmaklığa ait sigorta tam olarak sigorta panelinin neresinde yer alıyor ve kaç numaralı sigorta? Araç kullanım klavuzunda çakmaklık olarak yer almıyor. Araç komprasörünün sigortasını tutan metal parça çakmaklık yuvasına düşmüş ve sanırım kısa devre sonucu sigorta atmış. Acil bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Daha önce ben de çakmaklık çoğaltıcı almıştım ve gayet iyi çalışıyordu. Servise sorduğumda tek yapmam gerekenin "çakmaklığın içinde bulunan kontakt levhaları ile cihazınızın çakmaklık girişi olan parçasında bulunan kontakt levhaları yuvaya yerleştirirken üst üste yani tam karşılıklı hale gelmesin yoksa sigorta atabilir" demişti. Ben de tüm aletleri ve çakmaklık çoklayıcısını aracın çakmaklığına bağlarken aynen böyle yaptım ve yıllarca sorunsuz kullandım. Siz de deneyin, belki sorununuza çözüm olur.

Yorum bağlantısı
Bahattin Öztoklu

Kaliteli bir cakmaklik olayi cozuyor. Cin mallari hemen sigortayi attiriyor. Simdi nasil takarsam takayim sigorta falan atmiyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Çözüm
Kadircan YENİLMEZ

10702227_10152888205189574_5739838003208

- 2013 Model Ford Focus Trend X Sigorta Panelinde Çakmaklık Sigortasının Yeri. 

Çakmaklık soketinin sigortasında sıklıkla sorun yaşayan kullanıcılar için kendi hazırlamış olduğum fotoğraf.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahattin Öztoklu

Cok iyi bir calisma olmus eline saglik. Bu sigortayi nerden temin edebiliriz. Bu sigorta panelinin yeri aracin neresinde?

Yorum bağlantısı
Kadircan YENİLMEZ

Cok iyi bir calisma olmus eline saglik. Bu sigortayi nerden temin edebiliriz. Bu sigorta panelinin yeri aracin neresinde?

Sigorta sanayide yedek parça satan iş yerlerinde, büyük alış veriş merkezlerinden (Migros, Koçtaş v.b. otomobil aksesuarları reyonları) tedarik edilebilir. Sigorta değeri 20 A (Sarı Renk). Torpidonun alt tarafında ayak ucunun olduğu yerde yer almaktadır. İki adet kliple sabitlenmiş izolasyon malzemesinin altında yer alıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahattin Öztoklu

Sigorta sanayide yedek parça satan iş yerlerinde, büyük alış veriş merkezlerinden (Migros, Koçtaş v.b. otomobil aksesuarları reyonları) tedarik edilebilir. Sigorta değeri 20 A (Sarı Renk). Torpidonun alt tarafında ayak ucunun olduğu yerde yer almaktadır. İki adet kliple sabitlenmiş izolasyon malzemesinin altında yer alıyor.

Tesekur ederim alip arabamizda bulunduralim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...