İçeriğe Yönlendir

Eğitimci Arkadaşlar Abilerime Bir Soru

Ali Emre Arslan

Recommended Posts

Ali Emre Arslan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar.4 yaşındaki kızımı ingilizce kursuna yollasam bir faydası olurmu .Bu yaşta ben ce kalıcı olacak bir şey gibi gelmiyor ve pekte ucuz değil masraflı bir olay.Masrafıda geçtim zaten  ömrünün baharında 16 yıllık bir eğitim süreci ve sınav sınav içinde olan mükemmel eğitim sistemimizde çocuklar yeteri kadar stres yapıyor .İşin açığı bu yaşta çocuğa stres yüklemek istemiyorum.İşin ustalarından fikirlerini bekliyorum...

tarihinde Ali Emre Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

4 yaşındaki çocuğun eğitimi stresli değil de daha çok eğlenceli olur diye düşünüyorum. Yani kurslar herhalde yaş grubuna göre eğitim şekillerini de düzenlemişlerdir. Bu yaşta ingilizce öğrenmesinin kalıcılığı açısından ben de şüpheliyim ancak kurs sonrası pratiğe devam ederse, sürekli ingilizce çizgi filmler, hikayeler vs. okursa kalıcı olacağı kanaatindeyim. En azından çocuk için bir temel olur. İleride karşılaştığında bu ne yaa deyip kalmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bence gerek yok. Çocuğu bu yaşta işin içine sokarsanız önünde 16-17 yıl ne yapacak.

Ben artık şu cümleyi çok kullanmaya başladım. Çocuk yetiştirmeyi bırakıp yarış atı yetiştir şekilde 2 .sınıftan itibaren çocuklarımızı oyunlardan koparıp dershane etüd merkezi okulda etütler evde yoğun tepmo ders çalışma.Ders programları yapılıp TV saati oyun saati bilgisayar saati ders saati yemek saati programlanıyor. Hatta çocuğun izlediği çizgi filmi bile biz belirliyoruz o olmaz bu olsun u daha eğitici.....

Bence çocuklarımıza yazık ediyoruz. Açıkcası korkuyorum bende öyle olacağım diye. Daha 65 aylık birinci sınıfa göndermedim. Ama okul hayatında arkadaşlarından geri kalmasın diye (Yukarıda anlattığım gibi olan çocuklardan) bende o veliler gibi yarışın içine sokarım diye çok korkuyorum :(

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan

Bence gerek yok. Çocuğu bu yaşta işin içine sokarsanız önünde 16-17 yıl ne yapacak.

Ben artık şu cümleyi çok kullanmaya başladım. Çocuk yetiştirmeyi bırakıp yarış atı yetiştir şekilde 2 .sınıftan itibaren çocuklarımızı oyunlardan koparıp dershane etüd merkezi okulda etütler evde yoğun tepmo ders çalışma.Ders programları yapılıp TV saati oyun saati bilgisayar saati ders saati yemek saati programlanıyor. Hatta çocuğun izlediği çizgi filmi bile biz belirliyoruz o olmaz bu olsun u daha eğitici.....

Bence çocuklarımıza yazık ediyoruz. Açıkcası korkuyorum bende öyle olacağım diye. Daha 65 aylık birinci sınıfa göndermedim. Ama okul hayatında arkadaşlarından geri kalmasın diye (Yukarıda anlattığım gibi olan çocuklardan) bende o veliler gibi yarışın içine sokarım diye çok korkuyorum :(

Aynı fikirdeyiz.Bence bu tip kurslar için erken gerçi dil öğrenme ne kadar erken başlarsa ana dil ile aynı oranda başarılı gelişiyormuş.Ama bu çocukların bu çağda fiziksel olarak sağlamlaşması daha önemli gibi geliyor.Zaten kreşe gidiyor ,

haftanın 2 günü jimnastiğe gidiyor birde bu ingilizce olayı çıkarsa çocuk oyun çağında oradan oraya koşturan dediğiniz gibi yarış atına dönüyor.

Kesinlikle temel olur, kulak dolgunluğu çok önemli.

Evet dediğiniz doğru.Kulağı zaten doluyor benim sayemde sürekli bbc news açık .. :) Doktora ile uğraştığımdan yds sınavına hazırlık sürekli odada bbc açık haberler belgeseller fena doluyor çocuğun kulağı :) İngilizce haber spikeri olursa şaşmam 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aynı fikirdeyiz.Bence bu tip kurslar için erken gerçi dil öğrenme ne kadar erken başlarsa ana dil ile aynı oranda başarılı gelişiyormuş.Ama bu çocukların bu çağda fiziksel olarak sağlamlaşması daha önemli gibi geliyor.Zaten kreşe gidiyor ,

haftanın 2 günü jimnastiğe gidiyor birde bu ingilizce olayı çıkarsa çocuk oyun çağında oradan oraya koşturan dediğiniz gibi yarış atına dönüyor.

Evet dediğiniz doğru.Kulağı zaten doluyor benim sayemde sürekli bbc news açık .. :) Doktora ile uğraştığımdan yds sınavına hazırlık sürekli odada bbc açık haberler belgeseller fena doluyor çocuğun kulağı :) İngilizce haber spikeri olursa şaşmam 

Bir eğitimci olarak söylüyorum. Oyun çağında oyun oynasın. Bedensel aktivitelere yönlensin. Sevdiği uğraşlara yönlensin. O kursta öğreneceği gramer olmayacaktır mutlaka kelime ağırlıklı öğrenme olacaktır. Bunu siz evde kendinizde yapabilirsiniz. Çocuklara çok fazla yüklenmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bakın eğitim camiasının içindeyim çocuklarımızı bizler 72 ayı doldurmadan 1. sınıfa yazdırmıyoruz. Hatta şu anda çok iyi sınıf öğretmeni arkadaşlarım var. Onlar bile diyor senin çocuğu almak isteriz ama 72 ayı doldursun diyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sizin ingilizce durumunuz nasıl ? Eğer kısmen iyi ise oyunlarla ufak tefek şeyler öğretip en azından aşinalık sağlayabilirsiniz. Bunun dışında bence de çok erken.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Branşım müzik yalnız yabancı dil konusunda çok ilgiliyim.Dil öğrenimi için yaş ne kadar küçükse o kadar başarılı sağlanacaktır.Yalnız bu konuda yöntem çok önemli.Gramerle ağırlaştırılmış programlar o yaşlarda hiç bir işe yaramaz. Sosyal ortam yaratılması daha çabuk ilerleme sağlayacaktır.Örneğin oğlum için şunu söyleyeyim iki yaşlarından itibaren ona her şeyin ingilizcesini de söyledim.günlük konuşmalar, renkler,objeler v.s. İnanın şimdi gittiği kursta en iyi öğrencilerden.şimdi yedi yaşında oğlum.Arkadaşımın özel kursuna gidiyor.5 öğrenci nerdeyse sadece konuşuyorlar.benim de istediğim o zaten...abartılı programlar dört yaşındaki bir çocuk için sıkıcı.bence evde siz de birçok şeyi kolaylaştırabilirsiniz.ama branşı dil eğitimi olan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi vereceklerdir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan

Sizin ingilizce durumunuz nasıl ? Eğer kısmen iyi ise oyunlarla ufak tefek şeyler öğretip en azından aşinalık sağlayabilirsiniz. Bunun dışında bence de çok erken.

İngilizcem Türkiye şartlarına göre sağlam sayılır.Malum ülkemizde yapılan muhteşem dil sınavlarından 65-70 arası alıyoruz.Ana dil kadar olmaz tabi ama her konuda makale demeç verecek kadar sağlam dilim ve ben 25 yaşından sonra bu şekile geldim o yüzden bu yaşta çocuğa dil öğretsen ne yazar öğretmesen ne yazar diye düşünüyorum.Animasyonları ve çocuk filmlerini zaten iki dilde de indiriyorum yada satın alıyorum.Yani aynı filmleri hem ingilizce hemde türkçe izliyoruz birlikte.Dediğiniz gibi kendim zaman ayırsam günda 45 dakika bile yeter ingilizce oyunlar falan kurstada zaten farklı bir şey olacağını tahmin etmiyorum..Saygılar

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Kendin birşeyler öğretemiyorsun Tahir.Tecrübeyle sabit.çabuk sıkılıyorlar,şımarıyorlar,Baba da  kıyamıyor haliyle çocuğuna.

Yani çocuklar Anne ve Babalarını çok kullanıyorlar,bunları öğretmenlerine karşı yapamazlar.Bence mantıklı İngilizce kursuna göndermek şimdiden öğrenmeye başlasın faydası olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kendin birşeyler öğretemiyorsun Tahir.Tecrübeyle sabit.çabuk sıkılıyorlar,şımarıyorlar,Baba da  kıyamıyor haliyle çocuğuna.

Yani çocuklar Anne ve Babalarını çok kullanıyorlar,bunları öğretmenlerine karşı yapamazlar.Bence mantıklı İngilizce kursuna göndermek şimdiden öğrenmeye başlasın faydası olur.

Öğretme amaçlı oturup ders çalıştırmayacaksın ki zaten :) Haluk hocam gibi evin içinde normal rutin hayat sürerken araya yerleştireceksin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Emre Arslan

Hanımda öğretmen illa yollayalım diyor ..Bakalım bir çatışma var evde hadi hayırlısı :) Sonuçta hep esas patronların dediği oluyor ama bu sefer direne direne kazanacağım :)  :) Yarın demo ders varmış gidelim bakalım ne olacak...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hanımda öğretmen illa yollayalım diyor ..Bakalım bir çatışma var evde hadi hayırlısı :) Sonuçta hep esas patronların dediği oluyor ama bu sefer direne direne kazanacağım :)  :) Yarın demo ders varmış gidelim bakalım ne olacak...

:)

Yorum bağlantısı

Öğretme amaçlı oturup ders çalıştırmayacaksın ki zaten :) Haluk hocam gibi evin içinde normal rutin hayat sürerken araya yerleştireceksin.

Anladım hocamda olmuyor işte,ya biz bilmiyoruz bu işleri yada cebimizden para çıkıp bir yerlere gönderince daha verimli olacağını zannediyoruz.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

faydası var kesin % 100 doğru yöntem olduğunu iddia etmiyorum ama kesin faydası var.

Bir de çocuklara yönelik sektör çok acımasız. Resmen giydiriyorlar.yedi yıl önce bir arkadaşım" sağ beyin - sol beyin" diye iki kıytırık cd' ye 70 lira vermişti.neden çocuğumun beyni gelişsin.Abi CD içeriğini görseniz gülersiniz. Arkadaşım bol bol sövdü biz de birer kopyasını aldık  :tongue:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben çocukların sokakta veya kendini rahat ettiği arkadaş ortamında sosyalleşmesini kurslardan daha faydalı buluyorum (İlkokul çağında)

Pek eğitimci biriyle bağdaşmayan bir cümle oldu ama. Oğlum sokağa iniyor artık ve gözlemliyorum kendine öz güveni arttı, fiziksel gelişimi ciddi anlamda artı. Önceden çıkamadığı yerlere rahat inip çıkıyor.Çıkamasa da farklı yöntemler deniyor.(Bunun büyümeyle alakası yok kendi yaşıtları ve daha önce sokakla tanışan arkadaşları benim oğlandan çok daha iyiler. Yan teker olmadan bisiklet kullanımı buna bir örnek.) Oyun kurma yeteneği gelişti, paylaşma veya malına sahip çıkma, birşey yapacaksa artık deneme yanılma yöntenimi kullanmaya başladı. Bu durum 1 yıllık zaman diliminde aşağıya inerek arkadaşlarıyla etkileşiminden kaynaklı değişim. Ama kendinden daha önce sokakta oyun oynayan arkadaşlarıyla arasında ciddi bir fark var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben çocukların sokakta veya kendini rahat ettiği arkadaş ortamında sosyalleşmesini kurslardan daha faydalı buluyorum (İlkokul çağında)

Pek eğitimci biriyle bağdaşmayan bir cümle oldu ama.

Babası bulunduğum 12,5 aylık adaşın için kaygılandım şimdi. Çocuk büyütmek kolay, yetiştirmek zor olan.

Yorum bağlantısı

O yaşta (en azından) kelime öğrenmesi güzel, müfredatın her yıl Elemantary'den başlaması sıkıcı.

Yorum bağlantısı
Erhan Güler
(düzenlendi)

Bir ingilizce öğretmeni olarak tavsiyem çocuğunuzu İngilizce kursuna yollamanızdır. Olaya şu açıdan bakmakta fayda var ; Çocuğun bir dili anadili gibi öğrenmesi için kritik dönem var. Şuan çocuğunuz o kritik dönemde diyebilirim.Kalıcılık konusunda şüpheniz olmasın mutlaka öğrendiği şeyleri ilerde derslerde de tekrar ederek pekiştirir ve de unutmaz.İngilizcenin 2.sınıfa indiğini ve okula başlama yaşının düşürüldüğünü düşünürsek mutlaka çocuğunuza katkıda bulunacaktır. O yaştaki çocuklara İngilizce daha çok oyunlarla öğretilecektir bizim okullarda yaptığımız gibi baskı unsuru olmadan , stressiz bir şekilde. İngilizce özel okullarda ana sınıfa kadar düştü ,devlet okullarında da 2.sınıfta başlıyor.Bunun temel sebebi çocuk ne kadar ufak yaşta başla dil öğrenmeye o kadar başarılı olur. Bir öğrenci düşünün ki ana sınıfında İngilizce öğrenmeye başlamış ve bir çocuk düşünün ki 6. sınıfta İngilizce öğrenmeye başlamış,emin olun ki bu 2 öğrenci arasında dağlar kadar fark olur. İngilizcenin günümüzde ne kadar önem kazandığını anlatmama sanırım gerek yok. Bir çok diğer alanlarda bile İngilizcenin önemi fazla. Hatta erken yaşta İngilizceyi hallederse daha sonra onun yanına da bir 2. dili rahatlıkla koyabilir. 

tarihinde Erhan Güler tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bir öğrenci düşünün ki ana sınıfında İngilizce öğrenmeye başlamış ve bir çocuk düşünün ki 6. sınıfta İngilizce öğrenmeye başlamış,

Bu iki öğrenci 6. sınıfta aynı sınıfta olursa hangi öğrenci öğrenmeye daha hevesli olur?

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

ileri ki zamanlarda göndersen iyi olur gibi.dershaneye göndereceğin yaşlarda ingilizce kursuna gönderebilirsin mesela.dershanelerin ne olacağı belli değil.birde dershaneye gidince üniversite odaklı oluyor.illaki dershane olmadan da bir üniversite kazanacak.dersaneye vereceğin parayı ve zamanı ingilizce eğitimine verirsin .

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Bu iki öğrenci 6. sınıfta aynı sınıfta olursa hangi öğrenci öğrenmeye daha hevesli olur?

Dersi başarıyla yapan öğrenci daha hevesli olur buna emin olabilirsiniz. Dersi ilk defa gören ve üstüne üstlük başarısız olan öğrencide de başarısızlık duygusu gelişeceği için bir daha ben bu dersi yapamayacağım düşüncesi hakim olacaktır. Ayrıca daha önceden bilgiye sahip öğrenci derse daha çok katılacağı için bu öğrencide güven duygusunu oluşturacaktır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Çocuğunuza önce kendi dilimizi güzelce öğrenebileceği ortamlar yaratmaya çalışın.Bu yaşta ingilizce için kursa göndermek gereksiz ve boşuna masraf.İnternetten çocuklar için ingilizce şarkılar ve çizgi filmler izletebilirsiniz.Hele türkçesini izlediği bir çizgi filmin ingilizce olanlarını izletirseniz kurstan daha faydalı olacaktır. Caillou, Şapkadaki Kedi gibi mesela.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Merhaba arkadaşlar.4 yaşındaki kızımı ingilizce kursuna yollasam bir faydası olurmu .Bu yaşta ben ce kalıcı olacak bir şey gibi gelmiyor ve pekte ucuz değil masraflı bir olay.Masrafıda geçtim zaten  ömrünün baharında 16 yıllık bir eğitim süreci ve sınav sınav içinde olan mükemmel eğitim sistemimizde çocuklar yeteri kadar stres yapıyor .İşin açığı bu yaşta çocuğa stres yüklemek istemiyorum.İşin ustalarından fikirlerini bekliyorum...

bizimki geçen yıl 4 yaşında ingilizce kreşe gitti. çok memnunuz. Zaten TV seyretmesini bilmez seyretmez. biz de bilmeyiz. evde o nedenle youtube yabancı çizgi filim seyreder. buna da önem verin. şimdi herşeyi anlıyor telaffuzu bizden iyi. bazen konuşuyordu hatta kendi kendine ama zon zamanlarda bıraktı gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...