Misafir 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Değerli forumdaşlar, arka cephede kalan, oturma amaçlı kullanmadığımız balkonu kapatacağız. Balkon Mehmet'in odasının ve salonun önünde kalıyor. Soğuğu önlemek amacıyla yapacağımızdan cam balkon yerine PVC daha etkili olur gibi görünüyor. Bütçe sıkıntısı nedeniyle de Mehmet'in odasının önünde kalan kısmı kapatmayı düşünüyorum. Burada da şöyle bir endişem var, ileride kalan kısmı kapattığımda eski olan kısım sırıtır. Sizlere sorum bunlarla ilgili; 1- Soğuğa karşı PVC mi daha etkilidir. 70-72 mm profil kalınlığı çok şey değiştirir mi? 90'lığı varsa gerek var mı? 2- Tamamını kapatıp Mehmet'in odasına gelen kısmı kapıyla ayırsam daha iyi bir yalıtım olur mu? 3- Ankara'da Ostim midir bu işin tahtakale'si. 4- Markadan ziyade işçiliğin önemli olduğu doğru mudur? Yorum bağlantısı
Aydın Sert 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Değerli forumdaşlar, arka cephede kalan, oturma amaçlı kullanmadığımız balkonu kapatacağız. Balkon Mehmet'in odasının ve salonun önünde kalıyor. Soğuğu önlemek amacıyla yapacağımızdan cam balkon yerine PVC daha etkili olur gibi görünüyor. Bütçe sıkıntısı nedeniyle de Mehmet'in odasının önünde kalan kısmı kapatmayı düşünüyorum. Burada da şöyle bir endişem var, ileride kalan kısmı kapattığımda eski olan kısım sırıtır. Sizlere sorum bunlarla ilgili; 1- Soğuğa karşı PVC mi daha etkilidir. 70-72 mm profil kalınlığı çok şey değiştirir mi? 90'lığı varsa gerek var mı? 2- Tamamını kapatıp Mehmet'in odasına gelen kısmı kapıyla ayırsam daha iyi bir yalıtım olur mu? 3- Ankara'da Ostim midir bu işin tahtakale'si. 4- Markadan ziyade işçiliğin önemli olduğu doğru mudur? Eğer arka planda kalıyorsa ve oturmak için kullanmıyorsanız PVC derim. Biz ön balkonu Cam balkon yaptırdık, tamam soğuğu bir nebze de olsa kesiyor fakat tam yalıtım sağlayamıyor. Bu yüzden PVC olması daha mantıklı olur ve kesinlikle işçilik çok önemli. Kasanın tam oturtulması, duvar mermer ile profilin tam yalıtımının sağlanması vs. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Ben de yaptırmayı düşünüyorum uzun zamandan beri, anladığım kadarıyla cam işi çok yeni bir teknoloji, hanımlar daha estetik bulduğu için cam istiyorlar ama bana göre de sağlam olan PVC'dir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 (düzenlendi) Size cam balkon önermem..Çok kullanmadığınız bir cephe olduğu için söylüyorum. Ben bebeklerin oda balkonlarını cam balkon yaptırdım ancak cephemiz güney ve yola bakıyor. Yoksa pvc düşünürdüm.. Mesela mutfakta da cam balkonumuz var.Orada doğu cepheli. Isı olayını şöyle gözlemledim geçen sene.. Dışarıda 3 derece ise hava içeride 10 derece falan oluyor.. Pvc daha sıcak olur ancak sanırım daha maliyetli ve ileride sararma durumları falan oluyor. Birde önemli nokta balkonun altında ki ve üstünde ki balkonların durumu ..Bunlarda pvc yada cam balkon ile kapalıysa ısı sorunu zaten yaşamazsınız. 12 Eylül 2013 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Bala 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Biz de arka balkonu PVC ile kapatalım diye hanımla karar verdik. Çünkü oda gibi olsun hem de çamaşırları da orada kuruturuz diye düşündük. Tamam soğuğu cam balkon kesmiyor ama PVC'nin geri dönüşü yok, varsa da çok zor. Şu anda çok pişmanız. Ben olsam Cam balkon yaptırırdım. Tüm maliyeti bir tarafa bırakıp cam balkona geçmeyi bile düşünüyorum. Sonunda pişman olmayın iyi düşünün. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Oturduğunuz apartmanda kullananlarla konuşun hangisi daha memnunsa onu yaptırın. Cam balkon daha kullanışlı oluyor daha ferah oluyor, istenildiğinde açılıp kapanabiliyor. Dek dezavantajı ısı yalıtımı. Oda çok farketmez bence. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 1. PVC tavise ederim. Ancak şuna dikkat edilmesi lazım; 90 lık PVC nin et kalınlığı ile bazan 70 lik pvc nin et kalınlığı aynı olabiliyor Üretici oyunları diyelim. 2. Tamamı PVC ile mi kapatmayı düşünüyorsunuz, yoksa bir kısmı duvar bir kısmı PVC mi? 4. 1. maddede belirttiğim gibi malzeme kalitesi çok önemlidir. Ancak işçilik de bir o kadar önemlidir. Güzel bir malzemeyi iyi bir işçilikle buluşturan bir yer bulmanızı tavsiye ederim. Normalde bu işin sahtekarlığı çok olur. Mesela PVC içinde bulunması gereken profillerin alındığı, et kalınlıklarının farklı gösterilip farklı malzeme kullanıldığı, montajda dübel kullanılmadığı vs gibi bir çok sahtekarlık yapılmaktadır. Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Cephe sorunu yoksa cam çok şık duruyor. Bu arada fiyatlar nedir bu sektörde? Yorum bağlantısı
Murat Dere 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Ne yaparsanız yapın cam balkonlar yağmurda su alır. Şimdi almazsa 1 yıl sonra alır. Ben almayanını ve balkonu kapatmaya karar verdiğimizde sorduğumuz eş-dosttan memnun olanını görmedim. Çöldeyseniz cam balkon derim. Aksi taktirde ısı/ses yalıtımı için çift camlı PVC doğrama balkon kapatma en iyisidir. Ustalar biraz önce gitti. 1 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Eğer yalıtım amacıyla yapacaksanız PVC kullanın. Cam balkon daha çok manzarası olan balkonlara ya da işyerlerine yapılmalı. Soğuk iklime sahip illerde evler için çok yararlı bir şey değil. 2mm kalınlık fark ettirebilir de ettirmeyebilir de. Onun bir hesabı vardır. Ama 90'lık var ise baya farkettirir. Eğer ki 70 ile 72 arasında fiyat farkı yok denecek kadar az ise 72'lik yaptırın, en azından daha sonraları "keşke 72'lik yaptırsaymışım" demezsiniz. Marka da önemli işçilikte önemli. Çok fazla adı duyulmamış markayı kullanmayın. Orta kalite bir marka ve iyi bir işçilik sorununuzu çözecektir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Ne yaparsanız yapın cam balkonlar yağmurda su alır. Şimdi almazsa 1 yıl sonra alır. Ben almayanını ve balkonu kapatmaya karar verdiğimizde sorduğumuz eş-dosttan memnun olanını görmedim. Çöldeyseniz cam balkon derim. Aksi taktirde ısı/ses yalıtımı için çift camlı PVC doğrama balkon kapatma en iyisidir. Ustalar biraz önce gitti. Yok abi düzgün yapılan bir işçilikle cam balkon su almaz. Adam fitilden,silikondan çalarsa o başka..Eskiyen çatlayan fitillerde 2-3 yılda bir değiştirilmeli. Yorum bağlantısı
Murat Dere 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Yok abi düzgün yapılan bir işçilikle cam balkon su almaz. Adam fitilden,silikondan çalarsa o başka..Eskiyen çatlayan fitillerde 2-3 yılda bir değiştirilmeli. Dedim ya Ayhan, ben almayanını görmedim, gören de duymadım. Rüzgarda zangırdaması da ayrı dert tabii. Ayrıca fitil değiştirip durmak da iş değil be. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 PVC'nin geri dönüşü yok Neden pişman olduğunuzu anlayamadım. Geri dönüşten kasıt PVC'nin sökülüp, balkon özelliği kazanma mı? Oturduğunuz apartmanda kullananlarla konuşun hangisi daha memnunsa onu yaptırın. Cam balkon daha kullanışlı oluyor daha ferah oluyor, istenildiğinde açılıp kapanabiliyor. Dek dezavantajı ısı yalıtımı. Oda çok farketmez bence. Komşular o tarafta cam balkon tercih etmemişler, arka cephe olduğundan zannediyorum. Maksat ısı yalıtımı. 1. PVC tavise ederim. Ancak şuna dikkat edilmesi lazım; 90 lık PVC nin et kalınlığı ile bazan 70 lik pvc nin et kalınlığı aynı olabiliyor Üretici oyunları diyelim. 2. Tamamı PVC ile mi kapatmayı düşünüyorsunuz, yoksa bir kısmı duvar bir kısmı PVC mi? 4. 1. maddede belirttiğim gibi malzeme kalitesi çok önemlidir. Ancak işçilik de bir o kadar önemlidir. Güzel bir malzemeyi iyi bir işçilikle buluşturan bir yer bulmanızı tavsiye ederim. Normalde bu işin sahtekarlığı çok olur. Mesela PVC içinde bulunması gereken profillerin alındığı, et kalınlıklarının farklı gösterilip farklı malzeme kullanıldığı, montajda dübel kullanılmadığı vs gibi bir çok sahtekarlık yapılmaktadır. 1. Önerebileceğiniz marka var mı? 2. Tamamını PVC Cephe sorunu yoksa cam çok şık duruyor. Bu arada fiyatlar nedir bu sektörde? PVC daha pahalı diye biliyorum. Cam balkona m2 hesabı oluyorda PVC'de kanattı, carttı, curttu birim fiyat veremiyorlar. Cam balkon 130 TL/m2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Dedim ya Ayhan, ben almayanını görmedim, gören de duymadım. Rüzgarda zangırdaması da ayrı dert tabii. Ayrıca fitil değiştirip durmak da iş değil be. Muğla da iyi bi cam balkoncu yok demek ki Angara da bu işin uzmanları var abi. Ben 2 yıldır kullanıyorum su almıyor, ses olayını dersen çok aşırı rüzgarlı günlerde hafif bir ıslık sesi oluyor. Çok memnunuz. Şiddetle tavsiye ederim. Dediğim gibi işçilikte çok önemli bu işte .Teraziliyorlar falan ufak bir dengesizlikte camlar kızakta takılıp kalıyor. Mesela cam boyutu uzunsa esneme yapabiliyor. Balkonunda cam balkon ile kapanmaya müsait olması lazım. Mesela gömme balkonlar bu işi için birebir .. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Ne yaparsanız yapın cam balkonlar yağmurda su alır. Şimdi almazsa 1 yıl sonra alır. Ben almayanını ve balkonu kapatmaya karar verdiğimizde sorduğumuz eş-dosttan memnun olanını görmedim. Çöldeyseniz cam balkon derim. Aksi taktirde ısı/ses yalıtımı için çift camlı PVC doğrama balkon kapatma en iyisidir. Ustalar biraz önce gitti. Yağmurda su alan cam balkon çölde toz alır sayın FD Ustaları bize gönder abi, kaç metre balkon için ne fiyat verdiler? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Dedim ya Ayhan, ben almayanını görmedim, gören de duymadım. Rüzgarda zangırdaması da ayrı dert tabii. Ayrıca fitil değiştirip durmak da iş değil be. Ben gördüm ve kullanıyorum Yeni sistemler güzel.Yağmur profili yapıyorlar alt kısıma su orada toplanıp tahliye oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Ama 90'lık var ise baya farkettirir. Ertan hocamın aşağıda/yukarıda belirttiği teknik üçkağıtçılığa maruz kalmayalım 1. 90 lık PVC nin et kalınlığı ile bazan 70 lik pvc nin et kalınlığı aynı olabiliyor Üretici oyunları diyelim. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Balkonda demir var ise demiri söktürmeyin ve demirin arka kısmından (dışarı değilde eve bakan kısmından) montaj yapılsın. Duvar var ise balkon duvarı üzerinde yapılır mecburen. Mutlaka dübelli olsun. profili dübel ile kenarlara ve tabana sabitlesinler. Marka olarak bir tavsiyem yok ama ben kendim PİMAPEN Marka kullandım gayet de memnunum. Burada asıl önemli olan işin sahtekarlığına kaçmayacak dürüst bir satıcı bulmak. Teorik olarak kalın profil ve 3 kat cam ısı yalıtımı yönünden daha iyidir. Ancak kullanılan profilin et kalınlığı diğerlerinin yarısı kadar değilse tabi. Bir de komple kapamada kullanılan pvc lambrilerin kalın olmasına ve içerisindeki dokunun sağlam olmasına dikkat edin. Yani parmağınızla yüzeyine bastırdığınızda esnemeyi çok fazla yapmaması gerekir. Kısa bir özetle; dürüst bir satıcı, 90 lık et kalınlığı fazla bir malzeme, 3 katlı cam, pvc profil içinde metal profil olması gerekli, pvc nin tabana, yanlara ve üstlere düvel ve vida ile kuvvetlice sabitlenmesi gerekir. Yağmur kanalı olması lazım ve contaların iz bırakmayan conta olmasına da dikkat edin. Dediğim gibi bu PVC işiinde baya bir nokta var sahtekarlık yapılacak Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Benim odamda 120X420 m. balkon var, ısı sorunu olduğu için ve balkonada ufak tefek eşya koymak için pvc yaptırdık. Ses ve ısı olayında baya fark etti. Şimdide apartmanın dışında ısı yalıtımı yapılıyor(kapalı balkonda yapaıldı) bakalım kışın nekadar fark edecek. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Kısa bir özetle; dürüst bir satıcı, 90 lık et kalınlığı fazla bir malzeme, 3 katlı cam, pvc profil içinde metal profil olması gerekli, pvc nin tabana, yanlara ve üstlere düvel ve vida ile kuvvetlice sabitlenmesi gerekir. Yağmur kanalı olması lazım ve contaların iz bırakmayan conta olmasına da dikkat edin. Dediğim gibi bu PVC işiinde baya bir nokta var sahtekarlık yapılacak Amma iş varmış. Kötüsünü görmek lazım iyisini anlamak için. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Benim odamda 120X420 m. balkon var, ısı sorunu olduğu için ve balkonada ufak tefek eşya koymak için pvc yaptırdık. Ses ve ısı olayında baya fark etti. Şimdide apartmanın dışında ısı yalıtımı yapılıyor(kapalı balkonda yapaıldı) bakalım kışın nekadar fark edecek. Dış mantolama nereden bakarsanız bakın %40 civarında enerji tasarrufu demektir. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 Dış mantolama nereden bakarsanız bakın %40 civarında enerji tasarrufu demektir. En kötü ihtimal % 40 mı? Boşuna bekliyoruz o zaman Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Eylül 2013 Paylaş 12 Eylül 2013 En kötü ihtimal % 40 mı? Boşuna bekliyoruz o zaman Evet iyi bir mantolama bu kadar etki yaratıyor. Yaptıranlar çok memnunlar. Mesela şimdi taş yünü denilen bir malzeme kullanılıyor diğerleri yandığı için falan pek talep görmüyor ( gerçi yanmayanları da var ama biraz pahalı).. yaptırıpta tühh paralar boşa gitti duyanı ben duymadım daha Yorum bağlantısı
Recommended Posts