Hasan Varnalı 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Aracımızı satmayı düşünüyoruz ve bu iki araç arasında kaldık sayılır sadece ford bayisi ile görüşmüştük 1.6 150 bg kuga beyaz trend x galiba donanım 58,000 demişlerdi bu 2 araçtan siz olsanız hangini alırdınız ? benzinli düşünüyoruz. bir diğer sorumda bizim aracımıza ne adar istemeliyiz araç 2007 model ford focus sol marşbiyel boyalı birde kaputta 5 cm civarında lokal boya var başka darbesi boyası yok araç 138.000 km de 30.000 diye gidiyor bizim buralarda ama nasıldır fiyatı? Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 kuga lar bir türlü piyasa oluşturamadı kendine bazı kronik sorunları da var duyduğum kadarı ile. ben olsam sportage alırdım. hatta sanırım yakın zamanda otomatiği de gelecek. focus a 30.000 isteyin. nasılsa pazarlıkla 28.000 e düşersiniz 1 Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 16 Eylül 2013 Yazar Paylaş 16 Eylül 2013 birde kia da donanım olarakta daha fazla ama performansı nasıldır 138 bg onu bilmiyorum Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Kia benzinli mi, dizel mi? Benzimli motorlar sadece manuel vites 1.6 motor. Vergi avantajı var çünkü dizeller 2.0 motor. Ama 1.6 benzinli olanlar 165 nm tork. Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 16 Eylül 2013 Yazar Paylaş 16 Eylül 2013 Kia benzinli mi, dizel mi? Benzimli motorlar sadece manuel vites 1.6 motor. Vergi avantajı var çünkü dizeller 2.0 motor. Ama 1.6 benzinli olanlar 165 nm tork. benzinli abi fordda benzinli kia de benzinli çekmez mi o kasayı beygirde fazla yok gibi Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Sportage aracımı 2 ay kadar önce sattım. SUV merakınız varsa hiç düşünmeden alın derim. Sattıktan sonra KUGA yı çok düşündüm ama sıfırı için sıra veriyorlardı, 2. eller de benim istediğim full donanımlı ( Tekno- navigasyon ve extra güvenlik paketi) olarak maalesef yoktu. O yüzden almadım. Spertage donanım, konfor ve güvenlik olarak kesinlikle KUGA dan aşağı kalmaz. Eğer marka takıntınız yoksa o fiyata alabileceğiniz ve sonrasında sizi üzmeyecek araçlardan bence en önde gideni. Sizin kafanızı kurcalayacak tek nokta performans olabilir zira ben performans seven biriyim. O da şu şekilde oluyor, performans isterseniz biraz yüksek devirli kullanıyorsunuz ve araç gayet seri oluveriyor. Yakıt konusunda ben rahatsız olmadım, alacağınız Kugadan az yakacağı kesin. Ş.Arası 6-6.5 lu değerleri yakalamanız mümkün. Tabi 4 çeker değil. Otomatiği gelmek üzere ancak yakıt artışı ve performans kaybı olma ihtimali yüksek. Otomatik sizin için elzem değilse bence manuel alabilirsiniz. Üstelik piyasada 6 aylık- 1 senelik çok uygun fiyatlı tertemiz SPO bulmak mümkün. Benim araç 8000 km de 2012 modeldi. Aynı durumda bir aracı pazarlıkla 55-54 civarında alabilirsiniz. Tabi PLUS donanımdan bahsediyorum. Donanım olarak PLUS a yakın kuga maalesef 80000 den aşağı yok. 25-30 bin TL ciddi bir fark. Ford'un işçiliği iç mekanı 4 çekeri bir miktar daha kaliteli olabilir, tabi bir de marka avantajı, ancak bunlara 30 bin fazladan vermeye değer mi onu düşünmeniz lazım. Sonuç olarak SPO bu sınıfta hem fiyatı, hem donanımı, hem konfor ve sağlamlığı açısından çok ciddi bir alternatif. 1 yıl kullandım en ufak bir sorun gözlemlemedim. Madem bu kadar iyi neden sattınız derseniz sadece HUY diyebilirim. Değişik araçlara binmek hoşuma gidiyor. Bir de bir araç ne kadar yaygınlaşırsa o kadar soğuyorum... Hakkınızda hayırlısı olur inşallah. 7 Yorum bağlantısı
Onur Karakay 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Sportage donanım olarak üstün olabilir ama performans ve yakıt açısından kesinlikle kuga. 1 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 benzinli abi fordda benzinli kia de benzinli çekmez mi o kasayı beygirde fazla yok gibi Zaten araç 4x2 yani önden çekişli, Bence yeterli. Zaten 1.6 benznli olan dizel olandan 100mk. de 0.8 litre daha az yakıyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Sportage görünüm ve donanım yönüyle çok güzel bir araç, fakat sanki alanlar fazla kullanmadan ellerinden çıkarıyor gibi. İlanlar genelde düşük km, bunun sebebi yakıt ve performans. Tork düşük olduğu için rampada araç bayılıyor bunla birlikte sürekli vites düşürmek can sıkıcı olabilir. Yakıt ise karma tüketim 8-10 lt'nin altını görmek çok zor, LPG sistemi pahalı ve çok uyumlu değil gibi. Yakıt dert edilmeyecekse otomatik alınıp vitesle uğraşmadan binimebilir. İx35 otomatiği çıktı Sportage için son durum nedir bilmiyorum. 2 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 (düzenlendi) http://www.arabalar.gen.tr/yeni-kia-sportage-i1829.html 16 Eylül 2013 tarihinde Hayrettin Bahadir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 16 Eylül 2013 Yazar Paylaş 16 Eylül 2013 Sportage aracımı 2 ay kadar önce sattım. SUV merakınız varsa hiç düşünmeden alın derim. Sattıktan sonra KUGA yı çok düşündüm ama sıfırı için sıra veriyorlardı, 2. eller de benim istediğim full donanımlı ( Tekno- navigasyon ve extra güvenlik paketi) olarak maalesef yoktu. O yüzden almadım. Spertage donanım, konfor ve güvenlik olarak kesinlikle KUGA dan aşağı kalmaz. Eğer marka takıntınız yoksa o fiyata alabileceğiniz ve sonrasında sizi üzmeyecek araçlardan bence en önde gideni. Sizin kafanızı kurcalayacak tek nokta performans olabilir zira ben performans seven biriyim. O da şu şekilde oluyor, performans isterseniz biraz yüksek devirli kullanıyorsunuz ve araç gayet seri oluveriyor. Yakıt konusunda ben rahatsız olmadım, alacağınız Kugadan az yakacağı kesin. Ş.Arası 6-6.5 lu değerleri yakalamanız mümkün. Tabi 4 çeker değil. Otomatiği gelmek üzere ancak yakıt artışı ve performans kaybı olma ihtimali yüksek. Otomatik sizin için elzem değilse bence manuel alabilirsiniz. Üstelik piyasada 6 aylık- 1 senelik çok uygun fiyatlı tertemiz SPO bulmak mümkün. Benim araç 8000 km de 2012 modeldi. Aynı durumda bir aracı pazarlıkla 55-54 civarında alabilirsiniz. Tabi PLUS donanımdan bahsediyorum. Donanım olarak PLUS a yakın kuga maalesef 80000 den aşağı yok. 25-30 bin TL ciddi bir fark. Ford'un işçiliği iç mekanı 4 çekeri bir miktar daha kaliteli olabilir, tabi bir de marka avantajı, ancak bunlara 30 bin fazladan vermeye değer mi onu düşünmeniz lazım. Sonuç olarak SPO bu sınıfta hem fiyatı, hem donanımı, hem konfor ve sağlamlığı açısından çok ciddi bir alternatif. 1 yıl kullandım en ufak bir sorun gözlemlemedim. Madem bu kadar iyi neden sattınız derseniz sadece HUY diyebilirim. Değişik araçlara binmek hoşuma gidiyor. Bir de bir araç ne kadar yaygınlaşırsa o kadar soğuyorum... Hakkınızda hayırlısı olur inşallah. teşekkür ederim hocam çok iyi anlattınız.manuel düşünüyoruz zaten otomatik istemiyoruz size bir sorum olacak aracınız 1.6 mıydı sizin de ? Sportage donanım olarak üstün olabilir ama performans ve yakıt açısından kesinlikle kuga. performans evet ama yakıt kuga biraz daha fazla olur gibi geliyor bana. Sportage görünüm ve donanım yönüyle çok güzel bir araç, fakat sanki alanlar fazla kullanmadan ellerinden çıkarıyor gibi. İlanlar genelde düşük km, bunun sebebi yakıt ve performans. Tork düşük olduğu için rampada araç bayılıyor bunla birlikte sürekli vites düşürmek can sıkıcı olabilir. Yakıt ise karma tüketim 8-10 lt'nin altını görmek çok zor, LPG sistemi pahalı ve çok uyumlu değil gibi. Yakıt dert edilmeyecekse otomatik alınıp vitesle uğraşmadan binimebilir. İx35 otomatiği çıktı Sportage için son durum nedir bilmiyorum. teşekkür ederim sanırsam ix35 ile aynı araçlar galiba pek bi bilgim yok ama Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Evet 1.6 benzinliydi. Yakıt konusunda kuganın avantajlı olduğu konusuna katılmıyorum ancak performans konusu tabiki de evet... Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 16 Eylül 2013 Yazar Paylaş 16 Eylül 2013 Evet 1.6 benzinliydi. Yakıt konusunda kuganın avantajlı olduğu konusuna katılmıyorum ancak performans konusu tabiki de evet... teşekkür ederim hocam donanım olarak ta kuga dan fazla gibi gözüküyor kia Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Hasan Bey eğer opsiyonların hepsini satın alacaksanız elbette donanım KUGA da sizi tatmin eder ancak o zaman fiyat 90 ı buluyor sanırım. Oysa SPO için 60 ı gözden çıkarınca onların neredeyse hepsini alabiliyorsunuz. Bence mantıklı. Ayrıca iç mekan SPO da çok ferahtir cam tavandan dolayı. Genişlik olarak da oldukça makul bir aile aracı. Almadan önce bence aracı biraz test edin. PErformansı ancak öyle görebilirsiniz. Zira insanların performanstan beklentileri çok farklı olabiliyor. SPO ya binipte deli gibi gidiyor diyen birsürü insan gördüm ben Yorum bağlantısı
Ali Elöver 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Ayni para olsalar Kuga, ama bu kadar fiyat farki varken kesinlikle Spo. Oyle bir kalite donanim fatki yok. 2. el de Kuga daha zor satilir, Kia jip olayinda iyi kotu bir piyasasi var. Ayrica Kia da oldukca yakisikli. Bende eski kasa 2.0 dizel 4x4 otomatik var, oldukca memnunum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Kuga istediği pazarı bence oluşturamadı. Trafikte pek sık göremiyoruz. Spo bence epeyce sattı. Benzinli olanın fiyatı çok cazip. Fazla yakıyor deniliyor ama kuga da en az onun kadar yakacaktır. LPG sistemleri yaygınlaşıyor bence sorunsuz takılmaya başlandığı zaman Spo benzinli fiyatları da artacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 ikisi arasında fikir varsa üçüncü ASX diyorum. lpg uyumlu ve daha "kahır çeken" havasında ve bence her ikisinden de şık bir araç. test sürüşü yapmanız lazım. 2 Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 16 Eylül 2013 Yazar Paylaş 16 Eylül 2013 Hasan Bey eğer opsiyonların hepsini satın alacaksanız elbette donanım KUGA da sizi tatmin eder ancak o zaman fiyat 90 ı buluyor sanırım. Oysa SPO için 60 ı gözden çıkarınca onların neredeyse hepsini alabiliyorsunuz. Bence mantıklı. Ayrıca iç mekan SPO da çok ferahtir cam tavandan dolayı. Genişlik olarak da oldukça makul bir aile aracı. Almadan önce bence aracı biraz test edin. PErformansı ancak öyle görebilirsiniz. Zira insanların performanstan beklentileri çok farklı olabiliyor. SPO ya binipte deli gibi gidiyor diyen birsürü insan gördüm ben Hasan Bey eğer opsiyonların hepsini satın alacaksanız elbette donanım KUGA da sizi tatmin eder ancak o zaman fiyat 90 ı buluyor sanırım. Oysa SPO için 60 ı gözden çıkarınca onların neredeyse hepsini alabiliyorsunuz. Bence mantıklı. Ayrıca iç mekan SPO da çok ferahtir cam tavandan dolayı. Genişlik olarak da oldukça makul bir aile aracı. Almadan önce bence aracı biraz test edin. PErformansı ancak öyle görebilirsiniz. Zira insanların performanstan beklentileri çok farklı olabiliyor. SPO ya binipte deli gibi gidiyor diyen birsürü insan gördüm ben cam tavan sanırsam standart gibi yani donanım benim için önemli eğer o kadar para veriliyorsa birşeylerde istemek hakkı olmalı insanın diye düşünüyorum ilginiz için çok teşekkürler hocam çok aydınlatıcı oldunuz benim için. Ayni para olsalar Kuga, ama bu kadar fiyat farki varken kesinlikle Spo. Oyle bir kalite donanim fatki yok. 2. el de Kuga daha zor satilir, Kia jip olayinda iyi kotu bir piyasasi var. Ayrica Kia da oldukca yakisikli. Bende eski kasa 2.0 dizel 4x4 otomatik var, oldukca memnunum. Ayni para olsalar Kuga, ama bu kadar fiyat farki varken kesinlikle Spo. Oyle bir kalite donanim fatki yok. 2. el de Kuga daha zor satilir, Kia jip olayinda iyi kotu bir piyasasi var. Ayrica Kia da oldukca yakisikli. Bende eski kasa 2.0 dizel 4x4 otomatik var, oldukca memnunum. evet Ali abi kuga fazla satamadı yollarda pek yok ford dan çok memnunuz ama kia daha f/p aracı gibi şuan Kuga istediği pazarı bence oluşturamadı. Trafikte pek sık göremiyoruz. Spo bence epeyce sattı. Benzinli olanın fiyatı çok cazip. Fazla yakıyor deniliyor ama kuga da en az onun kadar yakacaktır. LPG sistemleri yaygınlaşıyor bence sorunsuz takılmaya başlandığı zaman Spo benzinli fiyatları da artacak. Kuga istediği pazarı bence oluşturamadı. Trafikte pek sık göremiyoruz. Spo bence epeyce sattı. Benzinli olanın fiyatı çok cazip. Fazla yakıyor deniliyor ama kuga da en az onun kadar yakacaktır. LPG sistemleri yaygınlaşıyor bence sorunsuz takılmaya başlandığı zaman Spo benzinli fiyatları da arta evet Ayhan abi bizde senin gibi düşünüyoruz zaten pek lpg taktırmayı düşünmüyoruz şimdilik ikisi arasında fikir varsa üçüncü ASX diyorum. lpg uyumlu ve daha "kahır çeken" havasında ve bence her ikisinden de şık bir araç. test sürüşü yapmanız lazım. hocam bunu görmemiştim hiç ama gerçekten saldırgan bir havası varmış arabanın seçenekler arasında olmalı Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 ikisi arasında fikir varsa üçüncü ASX diyorum. lpg uyumlu ve daha "kahır çeken" havasında ve bence her ikisinden de şık bir araç. test sürüşü yapmanız lazım. ben asx kullanıcısıyım. 2011 de sıfır almıştım. Performansı yüksek olmamakla birlikte size sunabilecekleri oldukça fazla. Baz donanımı bile bahsettiğiniz araçlardan daha doludur. En önemli özelliği ise sınıfında bu kadar az yakan bir başka rakibi yok. aracı http://www.mitsubishi-motors.com.tr/modeller/asx kendi sitesinden inceleyiniz. Bütün detayları karşılaştırın. Ben şehiriçinde 30 kr benzin tüketen asx'e birde tüp taktırdım şimdi şehiriçinde 20kr yakıyor. Bu değerler bu sınıf araçların hiçbirinde yok. Kia spo ve kardeşi ix35 şehiriçinde 45kr yakıyor. Lpg deseniz 3500tl gibi rakamlara uygulatabiliyorsunuz. Asx'e ise normal lpg takılabiliyor. Ben BRC tercih ettim çünkü AS&G özelliği ile tam uyumlu çalışmakta olduğu için. Yine burda http://www.arabalar.gen.tr/mitsubishi-asx-1-6-invite-mt-i1728.html ve burda http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewforum.php?f=42 kullanıcı deneyileri mevcut. Eğer özellikle yakıt ve güvenlik sizin için ön planda ise kesinlikle asx tavsiye ederim.Amerikada yapılan yüksek hızlı çarpışma terstlerinde en güvenilir üç araçtan biri seçildi. İşte link http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/mitsubishi/outlander-sport Almayı düşündüğünüz araçların verilerine birde burdan bakın ne kadar güvenli. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 servislerinde tavukçularla kanka olunuyor diye bir şikayet vardı ne diyorsunuz? asx de hissettiğim havayı sadece mini cooper countryman de hissettim. biraz abartı mı oldu Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Aracı elinden çıkartanlar genelde yakıttan dolayı çıkartıyorlar. Girin Sportage forumlarına 3 konudan 2'si yakıt. Bizim araç 16500 km'ye geldi. Çok sıkışık olmayan İstanbul trafiğinde kullanılıyor. Ortalamamız 7,5,-7,7 civarında geziyor. Evet 6.vitesle rampada ani sollamaya çıkamıyorsunuz çünkü araçta turbo yok, bazen 6'da bayıldığı bile oluyor doğrudur. Ancak vites küçülttüğünüz ve deviri 3500-4000'lere çıkarttığınız anda araç doğal olarak ivmeleniyor. Yani rampa ve sollamalarda yakıtı göze almayıp aracı olması gerektiği gibi kullanırsanız sorun yok. Şehirler arası yolda full bagaj ve 5 kişi en son Yedigöller'e gittik biliyorsunuz. Ne otobanda ne de dağ yolunda hiç üzmedi. Yakıt ortalaması ise 7 civarı idi o yolculukta ki o da çok normal. Bu donanıma bu fiyat bence çok çok iyi. Eğer ki yakıt konusuna takılmaz, gözünüzü ortalama yakıttan çekerseniz aracın keyfine bakabilirsiniz zira geçen gün Servet abi söylemişti bizim aracın LPG sistemi 7000 lira imiş. Ben o parayı vermem. Hoş biz çok fazla km de yapmıyoruz. Bu arada otomatiğin o motoru kaldırabileceğine inanmıyorum. Bence performansı çok daha can sıkıcı olacaktır otomatiğin. Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 16 Eylül 2013 Yazar Paylaş 16 Eylül 2013 kuga hiç tartışılmıyor bile donanımdan dolayı sanırsam Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Yakıt tüketim videolarımı inceleyin isterseniz. Bu aracın bu kadar az yaktığına inanmayabilirsiniz ama ben belki yüzlerce kez denedim. Sonuç hep aynı... 30lt lpg ile kabaca şehirlerarası 88 sabit hızla 500-530 km ,100-110-120 aralığında giderseniz 460-480 km yol yapabiliyorsunuz. Araç her japon gibi yol sesi alıyor. Ama aynı zamanda oldukça konforlu bir araç...Dediğim gibi yakıt önemliyse güvenlik istiyorsanız oldukça donanımlı olan asx'i tercih edebilirsiiniz. Şimdi aşk zamanı 1 Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 yakıt tüketimi baya iyi gözüküyor asx in ama 110-120 km le çıkınça diğer arkadaşları gibi olur gibime geliyor hocam 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts