İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2-Manuel Klima & Dijital Klima Değişimi

Mevlüt ŞENOL

Recommended Posts

Mevlüt ŞENOL

Merhabalar,

97 Model Mondeo 2.0 Ghia aracımın klima kontrol paneli manuel. Bunu Ebay den alacağım dijital bir panelle değiştirebilir miyim ? Soketleri aynı mı ? Ya da herhangi ekstra bir tesisat gerkiyor mu ?

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu konu forumda çok konuşuldu. Sadece panel değişimi ile mümkün değil. Çok masraflı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mevlüt ŞENOL

Anladım Sani Bey, çok teşekkür ederim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Ciddi bir maliyet ve yorucu bir süreç söz konusu. Sadece panel değişimi yetersiz olur. Vereceğiniz ücrete arabayı yenileseniz daha hayırlı olur. :)  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Hasan Belen

Bende dijitsl klima olan var ama anlamadigim. En düsuge getirince ekranda .LO yazinca soguk ufluyor 22---23.  Gibi sayisal deger yapinca sicak ufluyor.  ve icerisi cok isindigi halde fani kesmiyor neyi yanlis yapiyorum.  Kis oldugu icinmi .LO .yazmafan soguk uflemiyor.

Yorum bağlantısı

Bende dijitsl klima olan var ama anlamadigim. En düsuge getirince ekranda .LO yazinca soguk ufluyor 22---23. Gibi sayisal deger yapinca sicak ufluyor. ve icerisi cok isindigi halde fani kesmiyor neyi yanlis yapiyorum. Kis oldugu icinmi .LO .yazmafan soguk uflemiyor.

Low en dusuk

Hi en yuksek

Bunun arsindaki degerlerde aracin ic sicakligina gore soguk ya da sicak ufler tabu auto konumunda olmak kosuluyla.

Eger auto konumu acik degilse, derece ayarlayan buton manuelmklimali aractaki mavi-kirmizi komutator gorevindedir. Derecyi arttirdikca daha fazla sicak, dusurdukce daha cok soguk hava verir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Hasan Belen

O zaman benimkinde problem var. Lo. Yapmazsam soguk uflemiyor .Ama dereceyi arttirdikca daha sicak ufluyor.

Ustelik 23 yaptim diyelim  23 olunca durmuyor. icerisi hamama dönüyor.

Birde bunlarda motor suyu isinmadan iceriyi isitiyormu klima.

Benimki.  Mk2 . 2001 model

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O zaman benimkinde problem var. Lo. Yapmazsam soguk uflemiyor .Ama dereceyi arttirdikca daha sicak ufluyor.

Ustelik 23 yaptim diyelim 23 olunca durmuyor. icerisi hamama dönüyor.

Birde bunlarda motor suyu isinmadan iceriyi isitiyormu klima.

Benimki. Mk2 . 2001 model

Bilgisayara bağlatıp arıza kodlarına baktırın.

Muhtemelen direksiyonun sağında diz hizasında yer alan sensör bozuktur.

Yorum bağlantısı
Hasan Belen

teşekkür  ederim  yarin  bakayım  işallah büyük  sorun  yoktur.

Yorum bağlantısı
Hasan Belen

MERHABA   bugün    klima  sensörünü  aradım  bulamadım   diz  hizasında  birşey  yok   yol  bilgisayarının  solunda.  bir küçük yuvarlak  ızgara  var.   orada  olacağını  düşündüm  ama  arkası  boş  sensör   yok .  el freni  yanında bir kücük ızgara  var  onunda   arkası  boş.

başka nerede olabilir iptal edilmiş olabilirmi.??

Yorum bağlantısı
Misafir

O izgaranin altinda fanli bir sensor olmasi lazim. Orada sensor yoksa sizin klimaniz surekli calisir. Soguk uflememesi ondan degil ama. Bugunlerde derecyi 18'e alsaniz (klima tusuna basarak) sogugu hissetmeniz lazim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Yurtduşında Connect'e focuc dijital klimasını takan var ama yaptığı işlemler hakkında bilgi yok.

1vrGO1.jpg

v5RJWO.jpg

nM2J01.jpg

LAEO5J.jpg

Yorum bağlantısı
Hasan Belen

kahverengi konsoldaki   ızgaralı yuvarlaktanmı bahsediyorsunuz.. ????  (içi boş)    :=(

Yorum bağlantısı
Ali Gündoğdu

saatin solunda ayna düğmesinin üstündeki yuvarlak yer sizde böş gözüküyör orada bundan olması lazım

8ZQWoV.jpg

Yorum bağlantısı
Hasan Belen

Şimdi bide bu parçadan bulmak gerek. Hadi buldum. Tesisatin neresine baglayacagim. Klimaciya gitsem dünya para ister. Bu sesörün tesisatta bağli olduğu soket nerede bilginiz varmı.

Yorum bağlantısı
Ali Gündoğdu

belki o parca yerinden cıkmıştır.cerceveyi bi söküp bakın

Yorum bağlantısı
Hasan Belen

Baktiilm yok .:-( sanayideki klimaci anlarmi ???? Servis yolumu gözüküyor.

Torpidoyuda cikarip baktim acaba boş soket varmi diyr ama yok.

Yorum bağlantısı
Hasan Belen

Low en dusuk

Hi en yuksek

Bunun arsindaki degerlerde aracin ic sicakligina gore soguk ya da sicak ufler tabu auto konumunda olmak kosuluyla.

Eger auto konumu acik degilse, derece ayarlayan buton manuelmklimali aractaki mavi-kirmizi komutator gorevindedir. Derecyi arttirdikca daha fazla sicak, dusurdukce daha cok soguk hava verir.

Saygilarimla.

Sagolun parçayi çikma bulup hallettim. Auto 27 yapyorum ılık üflüyor ama AC aktivse klima hep yükte fanı çalisiyor. Komprosör devrede. Ama ilık üflüyor normalmi acaba ?

Yorum bağlantısı
Misafir

Sagolun parçayi çikma bulup hallettim. Auto 27 yapyorum ılık üflüyor ama AC aktivse klima hep yükte fanı çalisiyor. Komprosör devrede. Ama ilık üflüyor normalmi acaba ?

Normal, klima acik da olsa aracin icindeki sicakliktan daha yuksek bir deger ayarladiginizda sensor vasitasiyla arac sogutulmaya degil, isitilmaya calisilir. Isitma icin radyator suyunun sicaklogi yeterli olacaken, klimadan guc almak gereksiz gic harcamaya ve yakit tuketimine neden olur. Klimanin duzgun calistigini anlamanin en kolay yolu, bu donemlerde sabah araci 22 dereceye getirdiginzde isitmaya calismasi, oglen saatinde ise sogutmaya calismasidir. Klima bu mevsim icin cok elzem degil ama kisin kuruma yapmamasi icin kisa sureli klima calistirilmasi onerilir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Özken

Selamun aleykum. Bizim 99 mondeo nun eski sahibi klima kutusu denen şeyi sökmüş. Otomatik olarak yaz/kış ayarını yapamıyor. Dijital klimaya geçiş için gerekli parçalar nedir? Klima/kalorifer sistemim komple elden geçiyor. Parçaları eksik. Manuelden dijitale geçirmek için yeterli bir sebep mi bu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...