Semih İzgi 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) Selamlar. Dönem sonu(Haziran) tüm sınavlarımı geçtiğim fakat; staj ve bitirme ödevimde okulun yaptığı hatalar sonucu bu ayın dokuzuna sarkan çıkış işlemlerini tamamladım. (09/09/2013)Henüz askerlik tecili ile ilgili bir işlem yapmadım ve Gaziantep Üniversitesi'nin açtığı İş Güvenliği ve Sağlığı (TEZSİZ) Yükseklisans programına kaydoldum. %99 ihtimalle kabul edileceğim ve Akademik eğitimim bi kaç hafta içinde start alacak. Sorularım ise 1. Yüksek lisans programı dahilinde Üniversite benim askerliğimi kendisi mi tecil edecek? 2.Üniversite 4(5) yıllık lisans eğitimi sonrası hakkım olan 2 yıl tecili, yüksek lisans sonrası yaptırmam mümkün mü? 3.Yüksek lisans programı tamamlandıkdan sonra tecil hakkım var mı? var ise kaç yıl? (orta yaşlı bir bey abi bu eğitim sonrası 35 yaşına kadar tecil edebilirsin demişti) 4.Yüksek lisans olsun olmasın 2 yıllık tecile hemen başvurmalımıyım (sorun çıkmasın kaçak durumuna düşmeyeyim) ? 5.Yüksek lisans olsun olmasın; Sıradaki alıma kadar nekadar vaktim var tecil için? Fikir ve görüşlerinizi, konu ile ilgili tüm deneyim duyum ve bilgilerinizi bekliyorum. Sevgiler. Düzenleme: Soru 5 eklendi 17 Eylül 2013 tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Bazı sorularına yüksek lisanstan yeni mezun olmuş birisi olarak cevap vereyim Öncelikle tecilini okul yapıyor ama yine de askerlik şubesine gidip bir danışmak gerekebiliyor. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1 yıl tecil etme hakkın var. O 35 yaş sınırı şöyle; yüksek lisansta 32 bu sınır doktora da 35. Ancak yüksek lisans eğitimini tamamlamadıysan 32 yaşına kadar tecil ediliyor. 32 yaşına geldiğinde okulun bitsin bitmesin askersin Öğrenim tamamlanmış ise sadece 1 yıl tecil etme hakkın var. Bence askerlik şubesine git, askerlik durum belgesi almak istiyorum yüksek lisans eğitimim için gerekli de. Ben öyle yapmıştım ve kendileri tecil ettiler. Bunun üzerine ise okul tecili uzattı. Hayırlı olsun, bende Kasım'da gidiyorum zaten askere Selamlar. Dönem sonu(Haziran) tüm sınavlarımı geçtiğim fakat; staj ve bitirme ödevimde okulun yaptığı hatalar sonucu bu ayın dokuzuna sarkan çıkış işlemlerini tamamladım. (09/09/2013)Henüz askerlik tecili ile ilgili bir işlem yapmadım ve Gaziantep Üniversitesi'nin açtığı İş Güvenliği ve Sağlığı (TEZSİZ) Yükseklisans programına kaydoldum. %99 ihtimalle kabul edileceğim ve Akademik eğitimim bi kaç hafta içinde start alacak. Sorularım ise 1. Yüksek lisans programı dahilinde Üniversite benim askerliğimi kendisi mi tecil edecek? 2.Üniversite 4(5) yıllık lisans eğitimi sonrası hakkım olan 2 yıl tecili, yüksek lisans sonrası yaptırmam mümkün mü? 3.Yüksek lisans programı tamamlandıkdan sonra tecil hakkım var mı? var ise kaç yıl? (orta yaşlı bir bey abi bu eğitim sonrası 35 yaşına kadar tecil edebilirsin demişti) 4.Yüksek lisans olsun olmasın 2 yıllık tecile hemen başvurmalımıyım (sorun çıkmasın kaçak durumuna düşmeyeyim) ? 5.Yüksek lisans olsun olmasın; Sıradaki alıma kadar nekadar vaktim var tecil için? Fikir ve görüşlerinizi, konu ile ilgili tüm deneyim duyum ve bilgilerinizi bekliyorum. Sevgiler. Düzenleme: Soru 5 eklendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Yaylalar yaylalaaar Bir an evvel gidip hayatı oturtmadan bitirmekte fayda var. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Yaşın 28 olursa tutup kolundan götürüyorlar askere, okula bakmadan. Okul askerlik şubesine bildirmeyebilir bu öğrencimizdir diye, sorun değil, karakola götürürler, evdekiler biraz korkar, o kadar. Cebinde öğrenci kimliğin varsa girizgahı düzgün yapmış olursun karakolda. Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Dilim döndüğünce, 2010 Haziran Okul çıkışlı, 2012 Şubat Y.Lisans Girişli, 2015Haziran Tecil bitişli biri olarak söyleyeyim 1. Yüksek lisans programı dahilinde Üniversite benim askerliğimi kendisi mi tecil edecek? Evet Üniversite kendisi tecil edecek. 3 Yıl 4 ay bir tecil alacaksın büyük ihtimalle. Bu sürede okulu bitiremezsen yaşa bakmadan askersin. tecil 3Yıl 4 ay gelmezse, okul bitmediği tecil bittiği takdirde en fazla bu kadar tecil alabiliyorsun. yani oldu da 2 yıl geldi, 1yıl 4ay daha hakkın var. 2.Üniversite 4(5) yıllık lisans eğitimi sonrası hakkım olan 2 yıl tecili, yüksek lisans sonrası yaptırmam mümkün mü? Değil. Ben 2 yıl tecili kullanıp, daha doğrusu 1buçuk yılını kullanmışken okula yazılmıştım, Y.Lisans bittikten sonra sadece 1 yılın var. 3.Yüksek lisans programı tamamlandıkdan sonra tecil hakkım var mı? var ise kaç yıl? (orta yaşlı bir bey abi bu eğitim sonrası 35 yaşına kadar tecil edebilirsin demişti) Sadece 1 Yıl. Tecil lazımsa doktora yapıp askerliğin ülkemize getirdiği en büyük yarar olan eğitim seviyemizin yükselmesi amacıyla vatana millete hayırlı bir evlat oluyorsun 4.Yüksek lisans olsun olmasın 2 yıllık tecile hemen başvurmalımıyım (sorun çıkmasın kaçak durumuna düşmeyeyim) ? Şimdi yükseğe olur da giremezsen başvurman gerekir bence. girersen tecil ettirme, bir anlamı olmuyor. 5.Yüksek lisans olsun olmasın; Sıradaki alıma kadar nekadar vaktim var tecil için? Tecil dönemleri yeni değişti. artık ydk sb adatları da 4 dönem gidiyor. Çok emin değilim. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Bazı sorularına yüksek lisanstan yeni mezun olmuş birisi olarak cevap vereyim Öncelikle tecilini okul yapıyor ama yine de askerlik şubesine gidip bir danışmak gerekebiliyor. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1 yıl tecil etme hakkın var. O 35 yaş sınırı şöyle; yüksek lisansta 32 bu sınır doktora da 35. Ancak yüksek lisans eğitimini tamamlamadıysan 32 yaşına kadar tecil ediliyor. 32 yaşına geldiğinde okulun bitsin bitmesin askersin Öğrenim tamamlanmış ise sadece 1 yıl tecil etme hakkın var. Bence askerlik şubesine git, askerlik durum belgesi almak istiyorum yüksek lisans eğitimim için gerekli de. Ben öyle yapmıştım ve kendileri tecil ettiler. Bunun üzerine ise okul tecili uzattı. Hayırlı olsun, bende Kasım'da gidiyorum zaten askere Cevap için teşekkürler. Bu koyu renkle işaretlediğim yere değinmek istiyorum, Mesela 30 yaşında başvuru yapan birinin mi 32 ye kadar tecili var yoksa 25 yaşındaki biri de 32 ye kadar tecil ettirebilir mi? Birde 4 5 yıllık lisans eğitimim sonrası 2 yıllık tecil hakkımı yüksek lisans sonrası kullanmam mümkün mü? 1 yılda Y.lisansdan geliyormuş toplam 3 yıl tecil gibi bir durum söz konusumu acaba? Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Dilim döndüğünce, 2010 Haziran Okul çıkışlı, 2012 Şubat Y.Lisans Girişli, 2015Haziran Tecil bitişli biri olarak söyleyeyim 1. Yüksek lisans programı dahilinde Üniversite benim askerliğimi kendisi mi tecil edecek? Evet Üniversite kendisi tecil edecek. 3 Yıl 4 ay bir tecil alacaksın büyük ihtimalle. Bu sürede okulu bitiremezsen yaşa bakmadan askersin. tecil 3Yıl 4 ay gelmezse, okul bitmediği tecil bittiği takdirde en fazla bu kadar tecil alabiliyorsun. yani oldu da 2 yıl geldi, 1yıl 4ay daha hakkın var. Cevaplar için teşekkürler. 2yıllık hakkı sonradan kullanamamak çok kötü oldu.. Bizim eğitim programı 3 dönem. Zaten 3. dönemi de yazın yapıp yaz sonu bitirmeyi düşünüyorlar. Kısacası 1 yıl sürecek Yüksek lisansım. Diploma notum ise 2.47 Galiba doktora için 2.50 olması gerek? Desenize ben yandım eller yanmasın. keşke Y.lisansa 2 yıl tecil sonrası başvursaydım Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Alternatif soru: Madem lisans sonrası 2 yıllık tecil hakkım yanıyor, bu 1 yıllık yüksek lisans sonrası, başka bir birim ve fakültede başka bir yüksek lisans programına başlasam? 2. bir Akademik eğitim bana yeni tecil hakkı sunar mı? Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Alternatif soru: Madem lisans sonrası 2 yıllık tecil hakkım yanıyor, bu 1 yıllık yüksek lisans sonrası, başka bir birim ve fakültede başka bir yüksek lisans programına başlasam? 2. bir Akademik eğitim bana yeni tecil hakkı sunar mı? Yüksek lisans bitince yeni bir yüksek lisansa başlamak tecil süresini uzatmıyor. yeni bir tecil hakkı da getirmiyor. Belki şu olabilir, 3Yıl 4Ay'ın 1buçuk yılını kullanmış olup, yeni yüksekte kalanı kullanılabilir. Ama o da uzak ihtimal. Bu konuları biraz araştırdım 1buçuk sene önce, ama bu önermem kesin değil. Bir uzmana sormalı 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Yüksek lisans bitince yeni bir yüksek lisansa başlamak tecil süresini uzatmıyor. yeni bir tecil hakkı da getirmiyor. Belki şu olabilir, 3Yıl 4Ay'ın 1buçuk yılını kullanmış olup, yeni yüksekte kalanı kullanılabilir. Ama o da uzak ihtimal. Bu konuları biraz araştırdım 1buçuk sene önce, ama bu önermem kesin değil. Bir uzmana sormalı Hocam moral bırakmadın. Vazgeçeceğim bu gidişle bu yüksek lisanstan Teşekkür ederim ilginizden dolayı. Okulla anlaşsam. Tecil ettirmeseler. Kendi 2 yıllık tecilimi kullansam.. Daha sonra başka bir fakülte ile Yüksek lisans tecil hakkımı kullansam.. Yok mu bunun bir alternatifi Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Alternatif soru 2 : Şimdi Oğuz hocam. Dediğinize göre Yüksek lisans nezaman biter ise tecil ozaman bitiyor. Benim ki büyük ihtimal 1 yıl sonra bitecek. +1 de Y.lisans sonrası tecil hakkım var. Peki şöyle yapılabilir mi? ; 2 yıllık hakkımı başlatsam. Y. lisans eğitimimi bu 2 yıllık süreç içinde alsam. Böylece 2 yıllık tecilin 1 yılı Y.lisansla diğer yılı boş ve +1 de Yüksek lisansın kendi tecili olarak yürütülebilir mi? Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) Cevap için teşekkürler. Bu koyu renkle işaretlediğim yere değinmek istiyorum, Mesela 30 yaşında başvuru yapan birinin mi 32 ye kadar tecili var yoksa 25 yaşındaki biri de 32 ye kadar tecil ettirebilir mi? Birde 4 5 yıllık lisans eğitimim sonrası 2 yıllık tecil hakkımı yüksek lisans sonrası kullanmam mümkün mü? 1 yılda Y.lisansdan geliyormuş toplam 3 yıl tecil gibi bir durum söz konusumu acaba? Rica ederim, yardımcı olduysak ne mutlu Şöyle açıklayayım: Mesela bugün yüksek lisans eğitimine başladın. Ama bir türlü bitirmek nasip olmadı. Yaş geldi çattı 32'ye. Askeriye diyor ki gel kardeşim artık yemezler diyor : Lisans eğitimi devam eden bir kişi için bu yaş 30'dur. Eğitim noktalandıktan sonra maksimum 2 yıl tecil edilebiliyor. Yani eğitimin 27 yaşında bitti en geç 29'nda askersin. 25'nde bittiyse 27'de askersin. Belirttiğim 30,32,35 yaş sınırları eğitimi ara verilmeden devam eden bir kişi için geçerli. Şu anda lisans bitti mesela. Yüksek lisans yapmak istiyorsun. Başvurdun, olduki kazanamadın. Gittin 1 sene tecil ettirdin. Daha sonra yüksek lisansı kazandın. Okul senin tecilini yapacak, taa diplomanı alana kadar Eğer 32 yaşına geldiğinde hala bitiremediysen askere gitmeye mecbur kalıyorsun. Tecil hakkını yüksek lisanstan sonra da kullanabilirsin. Ancak daha net olarak askerlik şubelerinden bilgi alman daha iyi olur. Neticede sistem ağustos ayında değişti. Yeni mevzuatı pek bilen olmayabilir forumda Dilim döndüğünce, 2010 Haziran Okul çıkışlı, 2012 Şubat Y.Lisans Girişli, 2015Haziran Tecil bitişli biri olarak söyleyeyim 1. Yüksek lisans programı dahilinde Üniversite benim askerliğimi kendisi mi tecil edecek? Evet Üniversite kendisi tecil edecek. 3 Yıl 4 ay bir tecil alacaksın büyük ihtimalle. Bu sürede okulu bitiremezsen yaşa bakmadan askersin. tecil 3Yıl 4 ay gelmezse, okul bitmediği tecil bittiği takdirde en fazla bu kadar tecil alabiliyorsun. yani oldu da 2 yıl geldi, 1yıl 4ay daha hakkın var. 2.Üniversite 4(5) yıllık lisans eğitimi sonrası hakkım olan 2 yıl tecili, yüksek lisans sonrası yaptırmam mümkün mü? Değil. Ben 2 yıl tecili kullanıp, daha doğrusu 1buçuk yılını kullanmışken okula yazılmıştım, Y.Lisans bittikten sonra sadece 1 yılın var. 3.Yüksek lisans programı tamamlandıkdan sonra tecil hakkım var mı? var ise kaç yıl? (orta yaşlı bir bey abi bu eğitim sonrası 35 yaşına kadar tecil edebilirsin demişti) Sadece 1 Yıl. Tecil lazımsa doktora yapıp askerliğin ülkemize getirdiği en büyük yarar olan eğitim seviyemizin yükselmesi amacıyla vatana millete hayırlı bir evlat oluyorsun 4.Yüksek lisans olsun olmasın 2 yıllık tecile hemen başvurmalımıyım (sorun çıkmasın kaçak durumuna düşmeyeyim) ? Şimdi yükseğe olur da giremezsen başvurman gerekir bence. girersen tecil ettirme, bir anlamı olmuyor. 5.Yüksek lisans olsun olmasın; Sıradaki alıma kadar nekadar vaktim var tecil için? Tecil dönemleri yeni değişti. artık ydk sb adatları da 4 dönem gidiyor. Çok emin değilim. Koyu renk yanlış bilgidir.Buyrun doğrusu 8. SORU : Lisansüstü eğitim sebebiyle erteleme yaş sınırı nedir? CEVAP : 17 Ekim 2009 tarihli 27379 sayılı Resmi Gazetede (09 Şubat 2013/28554 Değişiklik) yayımlanan Millî Savunma Bakanlığı Sevk Tehir İşlemleri Yönetmeliğinin 35/E 2 maddesi gereğince lisansüstü eğitim sebebiyle erteleme yaş sınırı 35’dir. Ben 32 biliyordum 35 imiş meğersem Yani yüksek lisans eğitimini 35 yaşına kadar bitiremezseniz 35 yaşına kadar tecillisiniz. Ama 35'ten sonra mecburi askerlik 17 Eylül 2013 tarihinde Borga Tansel tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Tecil hakkını yüksek lisanstan sonra da kullanabilirsin. Uzun uzun yazmışsın ve değerli bilgiler vermişsin öncelikle çok teşekkür ederim Borga Yukarıdaki cümle şu demek mi? Lisans sonrası bulunan 2 yıl tecil hakkımı, Yüksek lisans eğitimim sonrası kullanabilirmiyim? Çünkü yukarda Oğuz abimiz kullanamayacağımı; o 2 yıllık hakkın yanacağını belirtti 1 Yorum bağlantısı
Eray Sireli 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Yukarıdaki cümle şu demek mi? Lisans sonrası bulunan 2 yıl tecil hakkımı, Yüksek lisans eğitimim sonrası kullanabilirmiyim? Çünkü yukarda Oğuz abimiz kullanamayacağımı; o 2 yıllık hakkın yanacağını belirtti Lisanstan doğan tecil hakkın yanar tabi, y.lisanstan sonra bir tecil hakkın daha var ama. Yani lisans ve y.lisansın tecil haklarını birleştiremiyorsun. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Uzun uzun yazmışsın ve değerli bilgiler vermişsin öncelikle çok teşekkür ederim Borga Yukarıdaki cümle şu demek mi? Lisans sonrası bulunan 2 yıl tecil hakkımı, Yüksek lisans eğitimim sonrası kullanabilirmiyim? Çünkü yukarda Oğuz abimiz kullanamayacağımı; o 2 yıllık hakkın yanacağını belirtti Açıkçası 2 yılı sonradan duydum, kesin bilgi değil Ben 1 sene hakkın var diye biliyorum yüksek lisanstan sonra. Valla elimden geldiğince yardımcı olmak istedim. Askerlik şubeleri biraz gıcık bir yer. En azından benim gittiklerim öyle çıktı Bir soru sorarsın, o gider başkasına sorar gelir falan. İçine şüphe düşer 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Lisanstan doğan tecil hakkın yanar tabi, y.lisanstan sonra bir tecil hakkın daha var ama. Yani lisans ve y.lisansın tecil haklarını birleştiremiyorsun. Şuanki yüksek lisansın hocaları ile anlaşsam, Üniversite değilde askerliği 2 yıllık hakkım ile ben tecil ettirsem; daha sonra başka yüksek lisans programı ile tecili devam ettirsem bu usulsüzlük mü olur? Mümkünatı var mı acaba? Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) Şuanki yüksek lisansın hocaları ile anlaşsam, Üniversite değilde askerliği 2 yıllık hakkım ile ben tecil ettirsem; daha sonra başka yüksek lisans programı ile tecili devam ettirsem bu usulsüzlük mü olur? Mümkünatı var mı acaba? Hocalar ile değil öğrenci işleriyle hallediceksin : Öyle yapacağın kadar kaydını yaptır dersleri al bitir tez kalsın. Tezi zamanla yaparsın Pardon tezsiz imiş, projeni diyim o zaman 17 Eylül 2013 tarihinde Borga Tansel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Hocalar ile değil öğrenci işleriyle hallediceksin : Öyle yapacağın kadar kaydını yaptır dersleri al bitir tez kalsın. Tezi zamanla yaparsın Pardon tezsiz imiş, projeni diyim o zaman Ama işte bu eğitim öylesine değil. iş güvenliği uzmanlığı sertifikası amaçlı. Yani mesleki boyutu var. O yüzden zamanında tamamlamam gerek. Yoksa yardırırdım 30 küsüre kadar Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Ama işte bu eğitim öylesine değil. iş güvenliği uzmanlığı sertifikası amaçlı. Yani mesleki boyutu var. O yüzden zamanında tamamlamam gerek. Yoksa yardırırdım 30 küsüre kadar O zaman açıköğretim yolu sana Bilmiyorum o olabiliyor mu ama Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 O zaman açıköğretim yolu sana Bilmiyorum o olabiliyor mu ama Onu unutmuştum. O olur mu ki? Herhangi bir lisans programına kayıt olursam? Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) Onu unutmuştum. O olur mu ki? Herhangi bir lisans programına kayıt olursam? İşte onu bilmiyorum Askerlik şubesine bir sor bunu Telefonla da yardımcı oluyorlar... 17 Eylül 2013 tarihinde Borga Tansel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Sireli 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Şuanki yüksek lisansın hocaları ile anlaşsam, Üniversite değilde askerliği 2 yıllık hakkım ile ben tecil ettirsem; daha sonra başka yüksek lisans programı ile tecili devam ettirsem bu usulsüzlük mü olur? Mümkünatı var mı acaba ? o zaman lisanstan sonra tecilini yaptıracan ıecil süren bitmeden önce y.lisans a kesin kaydını yaptırır öğrenci konumuna girersen tekrar iki yıl daha tecil alırsın herhangi bir usulsuzluk yok. Dediğim gibi tecil bitmeden önce y.lisans öğrencisi olman lazım yoksa götürürler Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 bence gidebiliyorsan yarın askere git başla bitsin 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) o zaman lisanstan sonra tecilini yaptıracan tecil süren bitmeden önce y.lisans a kesin kaydını yaptırır öğrenci konumuna girersen tekrar iki yıl daha tecil alırsın herhangi bir usulsuzluk yok. Dediğim gibi tecil bitmeden önce y.lisans öğrencisi olman lazım yoksa götürürler Eray abicim konuyu biraz daha açmanı rica edeceğim... Çizili yerde sanırım diyorsunuz ki 2 yıl tecil et, 2 yıl sonunda y.lisansa başvur. Ama ben diyorum ki bu tezsiz y.lisansı kendi 'lisans sonrası 2yıllık hak' ile atlatsam, tezsiz bittikten sonra(1.yıl) yeni ve alesli tezli bir yüksek lisansa başlasam(2. tecil yılı sonu) durum kurtarır mı? Şimdi benim bu dahil olacağım Yüksek lisans; alessiz tezsiz. Yani sonrasında doktorası ıvırı zıvırı yok.. Ben daha bu ayın 9'unda çıkışımı aldığım için bir miktar ''lisans sonrası 2 yıl tecili'' devreye sokmak için sürem var.. Ben bu 2 yılı aktif edip, tezsiz yüksek lisansı tamamlayıp; (eğitim 3 dönem ama yazı katıp 1 yılda bitirecekler) 2. yılın sonunda Ales puanı ile yerleşeceğim Tezli ve sonrasında doktora imkanı bulunan bir yüksek lisans programına kayıt olsam? Böylelikle tecili devam ettirmem mümkün mü? Açık anlatırsanız çok sevinirim. 17 Eylül 2013 tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Şimdi sen mezun oldun ya ... hiçbirşey yapmana gerek yok kafadan 2 yıl tecilin var. Kimse git gel demez sana... 2 yıl sonunda yüksek lisansa girdin 2 yıl okudun ( uzatırsan 3 yıl okudun diyelim ). Yüksek lisans bittikten sonra da 1 yıl hakkın var. Toplamda kaçabileceğin süre bu kadar Sonra da çoluk çocukla askerlik yapıp kafayı yersin Yorum bağlantısı
Recommended Posts