Oğuz Yılmaz 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) Rica ederim, yardımcı olduysak ne mutlu Şöyle açıklayayım: Mesela bugün yüksek lisans eğitimine başladın. Ama bir türlü bitirmek nasip olmadı. Yaş geldi çattı 32'ye. Askeriye diyor ki gel kardeşim artık yemezler diyor : Lisans eğitimi devam eden bir kişi için bu yaş 30'dur. Eğitim noktalandıktan sonra maksimum 2 yıl tecil edilebiliyor. Yani eğitimin 27 yaşında bitti en geç 29'nda askersin. 25'nde bittiyse 27'de askersin. Belirttiğim 30,32,35 yaş sınırları eğitimi ara verilmeden devam eden bir kişi için geçerli. Şu anda lisans bitti mesela. Yüksek lisans yapmak istiyorsun. Başvurdun, olduki kazanamadın. Gittin 1 sene tecil ettirdin. Daha sonra yüksek lisansı kazandın. Okul senin tecilini yapacak, taa diplomanı alana kadar Eğer 32 yaşına geldiğinde hala bitiremediysen askere gitmeye mecbur kalıyorsun. Tecil hakkını yüksek lisanstan sonra da kullanabilirsin. Ancak daha net olarak askerlik şubelerinden bilgi alman daha iyi olur. Neticede sistem ağustos ayında değişti. Yeni mevzuatı pek bilen olmayabilir forumda Koyu renk yanlış bilgidir.Buyrun doğrusu 8. SORU : Lisansüstü eğitim sebebiyle erteleme yaş sınırı nedir? CEVAP : 17 Ekim 2009 tarihli 27379 sayılı Resmi Gazetede (09 Şubat 2013/28554 Değişiklik) yayımlanan Millî Savunma Bakanlığı Sevk Tehir İşlemleri Yönetmeliğinin 35/E 2 maddesi gereğince lisansüstü eğitim sebebiyle erteleme yaş sınırı 35’dir. Ben 32 biliyordum 35 imiş meğersem Yani yüksek lisans eğitimini 35 yaşına kadar bitiremezseniz 35 yaşına kadar tecillisiniz. Ama 35'ten sonra mecburi askerlik Koyu renk kesin bilgidir. Bizzat yaşayan arkadaşlarım var. Y.Lisans eğitiminde okuldan atılma kalktığı için böyle bir zorunluluk mevcut. Öteki türlü suistimale aşırı açık olur. Yeni gelen yasaya göre 4 yıllık okulu da 30'a kadar bitirmeniz mecburi. Bitiremezseniz 15 ay askere gidiyorsunuz. 17 Eylül 2013 tarihinde Oğuz Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Eray abicim konuyu biraz daha açmanı rica edeceğim... Çizili yerde sanırım diyorsunuz ki 2 yıl tecil et, 2 yıl sonunda y.lisansa başvur. Ama ben diyorum ki bu tezsiz y.lisansı kendi 'lisans sonrası 2yıllık hak' ile atlatsam, tezsiz bittikten sonra(1.yıl) yeni ve alesli tezli bir yüksek lisansa başlasam(2. tecil yılı sonu) durum kurtarır mı? Şimdi benim bu dahil olacağım Yüksek lisans; alessiz tezsiz. Yani sonrasında doktorası ıvırı zıvırı yok.. Ben daha bu ayın 9'unda çıkışımı aldığım için bir miktar ''lisans sonrası 2 yıl tecili'' devreye sokmak için sürem var.. Ben bu 2 yılı aktif edip, tezsiz yüksek lisansı tamamlayıp; (eğitim 3 dönem ama yazı katıp 1 yılda bitirecekler) 2. yılın sonunda Ales puanı ile yerleşeceğim Tezli ve sonrasında doktora imkanı bulunan bir yüksek lisans programına kayıt olsam? Böylelikle tecili devam ettirmem mümkün mü? Açık anlatırsanız çok sevinirim. İlk başladığın okulu bitirmezsen, ilişiğini kesersen mümkün olabilir. bitirirsen yeni bir yüksek için yeni bir tecil hakkın yok. diye biliyorum tezli veya tezsiz. Okul bitirdiğinde bu elemanın okulla ilişiği kesilmiştir gibi bir kağıt yollamaz ise şubeye, teciline birşey olmaz. Ayrıca açıköğretim de çözüm değil. 4yıllık okul okudun, 2.ci okuycam diyemiyorsun askerlik şubesine. Okurken yazılsan da olmazdı, Açıköğretim seni 2.üniversite olarak alıp askerlik tecil haklarından muaf tutuyor. Ben de açıköğretim terkim ordan biliyorum Bir ihtimal, yazılmadan önce 2 yıl tecil ettirip, okula da tecil işlemlerim için askerlik şubesine başvurulmaması gibi bi dilekçe ile başvurup, okul bitmeden de tecil işlemlerimin yapılması gibi 2.bir dilekçe ile işleme aldırabilirsin. Bunu da okula sormalsıın ve dikenli yol bence. Bir de kıssadan hisse, Ben yüksek lisansa, Bilgisayarın üzerine Endüstri Müh, koyup, askere gitme zamanımı da kendim belirleyebilmek için başladım. Sonra madem askere gitmiyosun ev al dediler, kredi çektim 2015eylüle kadar. Şimdi askere gidemiyorum istesem de Askerliği çok ertelemek iyi birşey değil. Az ertelemek iyi birşey. Not: Bu üstteki kısımı bir ara sileyim, google la gelip gören olur, ayıp olmasın aileme Yorum bağlantısı
Eray Sireli 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 (düzenlendi) Eray abicim konuyu biraz daha açmanı rica edeceğim... Çizili yerde sanırım diyorsunuz ki 2 yıl tecil et, 2 yıl sonunda y.lisansa başvur. Ama ben diyorum ki bu tezsiz y.lisansı kendi 'lisans sonrası 2yıllık hak' ile atlatsam, tezsiz bittikten sonra(1.yıl) yeni ve alesli tezli bir yüksek lisansa başlasam(2. tecil yılı sonu) durum kurtarır mı? Tezli tezsiz farketmez tezliyse yüksek lisansını yapar 2 yıl tecil edersin, tezsizse 1 yıl tecil edersin. İkisi ard arda çalışmaz Daha da Çalışması için doktora yapman lazım yukarıda yazdığı gibi yaş 35e gelirse daha kaçış yok Kardeşimde yüksek lisans yapıyor. Askerlik şubesine gitmedi.Normal 4 yıllık üniversite hayatında okul nasıl otomatik olarak tecil ediyorsa yüksek lisansta aynısı oluyor. Lisansın bitmesinin ardından hemen devam ediyorsa sorun çıkmaz zaten ama burada süre uzatılmaya çalışıldığı için lisans bittikten sonra tecil etmesi gerekli. Sonraki yıl da yüksek lisans. 17 Eylül 2013 tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Koyu renk kesin bilgidir. Bizzat yaşayan arkadaşlarım var. Y.Lisans eğitiminde okuldan atılma kalktığı için böyle bir zorunluluk mevcut. Öteki türlü suistimale aşırı açık olur. Yeni gelen yasaya göre 4 yıllık okulu da 30'a kadar bitirmeniz mecburi. Bitiremezseniz 15 ay askere gidiyorsunuz. Oğuz kardeşim aynen şöyle yazmıştın: Evet Üniversite kendisi tecil edecek. 3 Yıl 4 ay bir tecil alacaksın büyük ihtimalle. Bu sürede okulu bitiremezsen yaşa bakmadan askersin. tecil 3Yıl 4 ay gelmezse, okul bitmediği tecil bittiği takdirde en fazla bu kadar tecil alabiliyorsun. yani oldu da 2 yıl geldi, 1yıl 4ay daha hakkın var. Yani diyorsun ki 3 yıl da okulu bitiremezsen doğru askere diyorsun bu yazıda. Acaba ben mi yanlış anladım yazdığından? Öyle ise kusuruma bakma Yüksek lisansta askerlik için 35 yaşına kadar okulu bitirememe hakkın var. Ondan sonra askere alıyorlar... Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Siz;benimle ilgilenen değerli dost ve abilerim. Bir sorum daha var, Bu tezsiz yüksek lisans için bugün belgeleri teslim ettik ve mülakatı felan da geçtik. Yani yakın tarihte (bugün yarın) açıklanacak.. Şimdi diyelim bunlar, kazanır kazanmaz benim Y.lisans için tecilimi askeriye ye ilettiler. Ama ben Y.lisansdan caydım ve çıktım. Ozaman tekrar 2 yıllık hakkımı kullanabiliyormuyum yoksa elimde mi patlıyor? Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Siz;benimle ilgilenen değerli dost ve abilerim. Bir sorum daha var, Bu tezsiz yüksek lisans için bugün belgeleri teslim ettik ve mülakatı felan da geçtik. Yani yakın tarihte (bugün yarın) açıklanacak.. Şimdi diyelim bunlar, kazanır kazanmaz benim Y.lisans için tecilimi askeriye ye ilettiler. Ama ben Y.lisansdan caydım ve çıktım. Ozaman tekrar 2 yıllık hakkımı kullanabiliyormuyum yoksa elimde mi patlıyor? Sende hep zor yerden soruyorsun Semih Bunun cevabını ben bilmiyorum... Bu arada ASAL'ın sitesine baktın mı sen? Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Sende hep zor yerden soruyorsun Semih Bunun cevabını ben bilmiyorum... Bu arada ASAL'ın sitesine baktın mı sen? Olmadı fakülte ile görüşeyim de riske atmayayım. pirinç bulgur meselesi Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Olmadı fakülte ile görüşeyim de riske atmayayım. pirinç bulgur meselesi Bence şubeye gitmelisin, kanun değiştiği için onlarda şaşırabilir Yorum bağlantısı
Semih İzgi 17 Eylül 2013 Yazar Paylaş 17 Eylül 2013 Bence şubeye gitmelisin, kanun değiştiği için onlarda şaşırabilir Gerçi ben sadece hak kazanmış olacağım. Kayıt yaptırmayacağım. Ozaman tecil belgesi göndermezler herhalde? Sence? Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Gerçi ben sadece hak kazanmış olacağım. Kayıt yaptırmayacağım. Ozaman tecil belgesi göndermezler herhalde? Sence? Aynen kayıt yaptırmadığın taktirde hiç bir şey olmaz. Bizim okulda kayıt yaptıran öğrencilerin belgelerini okul gönderdi bu sene. Bazı askerlik şubeleri red cevabı göndermişti. Sebep ise eğitim öğretim yılının henüz başlamamış olması idi Böyle değişik şeylerde var Yorum bağlantısı
Eray Sireli 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 Siz;benimle ilgilenen değerli dost ve abilerim. Bir sorum daha var, Bu tezsiz yüksek lisans için bugün belgeleri teslim ettik ve mülakatı felan da geçtik. Yani yakın tarihte (bugün yarın) açıklanacak.. Şimdi diyelim bunlar, kazanır kazanmaz benim Y.lisans için tecilimi askeriye ye ilettiler. Ama ben Y.lisansdan caydım ve çıktım. Ozaman tekrar 2 yıllık hakkımı kullanabiliyormuyum yoksa elimde mi patlıyor? Öncesinde 2 yıl tecil ettiysen patlamaz askerlik durum belgendeki tecil süren dolana kadar kullanırsın tecilini ama yok 2 yıl tecil hakkını kullanmadın fakat okul tecil etti, sende devam etmedin okulla ilişiğini kestin diyelim o zaman okul şubeye öğrenci değil diye yazı gönderirse hemen okulun ettiği tecil bozulur. Birde şu var, boy kilo tablosunda yazan kilodan üst sınırdan 31 kilo fazla veya alt sınırdan 11 kilo eksikse doktora sevk ederler doktorda 1 yıl rejim yapman için süre verir istesende gidemezsin aklında bulunsun 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 18 Eylül 2013 Yazar Paylaş 18 Eylül 2013 Öncesinde 2 yıl tecil ettiysen patlamaz askerlik durum belgendeki tecil süren dolana kadar kullanırsın tecilini ama yok 2 yıl tecil hakkını kullanmadın fakat okul tecil etti, sende devam etmedin okulla ilişiğini kestin diyelim o zaman okul şubeye öğrenci değil diye yazı gönderirse hemen okulun ettiği tecil bozulur. Birde şu var, boy kilo tablosunda yazan kilodan üst sınırdan 31 kilo fazla veya alt sınırdan 11 kilo eksikse doktora sevk ederler doktorda 1 yıl rejim yapman için süre verir istesende gidemezsin aklında bulunsun o kilo olayı olmaz işte Ben gitmek istedim askere fakat ortalık çok karışık aile engel oluyor tecil hakkı varken. Ama daha sonra gitmek çok daha zor olacak (evli barklı iken) Güzel bi soru daha. Hemen gitmek istesem kasım da gidebilirmiyim yoksa şubatı mı beklemem gerek. ? Yorum bağlantısı
Eray Sireli 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 (düzenlendi) o kilo olayı olmaz işte Ben gitmek istedim askere fakat ortalık çok karışık aile engel oluyor tecil hakkı varken. Ama daha sonra gitmek çok daha zor olacak (evli barklı iken) Güzel bi soru daha. Hemen gitmek istesem kasım da gidebilirmiyim yoksa şubatı mı beklemem gerek. ? kasım 15 ağustosda geçti şubata kalırsın artık. 18 Eylül 2013 tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 o kilo olayı olmaz işte Ben gitmek istedim askere fakat ortalık çok karışık aile engel oluyor tecil hakkı varken. Ama daha sonra gitmek çok daha zor olacak (evli barklı iken) Güzel bi soru daha. Hemen gitmek istesem kasım da gidebilirmiyim yoksa şubatı mı beklemem gerek. ? Aynen Kasım geçti, Şubat'a artık.. Kasım için toplamamız gereken belgeleri eylül ayı içerisinde tamamlamak gerekiyor. Ondan önce başvuru yapman gerekiyordu 15 Ağustos'a kadar. Yani Kasım için 3 ay önceden başvuru yapıyordun. Şubat'ı düşünecek olursak Aralık ayı başlarında başvuru yapmak gerekebilir.. 1 Yorum bağlantısı
Eray Sireli 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 Şubat'ı düşünecek olursak Aralık ayı başlarında başvuru yapmak gerekebilir.. Son başvuru 15 kasım. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 Son başvuru 15 kasım. Eray, bana değil de Semih'e alıntı yap bence.. Ona gitsin bildirim Ben Kasım'da askerim Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 Siz;benimle ilgilenen değerli dost ve abilerim. Bir sorum daha var, Bu tezsiz yüksek lisans için bugün belgeleri teslim ettik ve mülakatı felan da geçtik. Yani yakın tarihte (bugün yarın) açıklanacak.. Şimdi diyelim bunlar, kazanır kazanmaz benim Y.lisans için tecilimi askeriye ye ilettiler. Ama ben Y.lisansdan caydım ve çıktım. Ozaman tekrar 2 yıllık hakkımı kullanabiliyormuyum yoksa elimde mi patlıyor? Semih bu dediğin bana olabilecek gibi ve mantıklı geldi. Tabi askerliğin başladığı yerde mantık biter o yüzden askerlik şubesine müracaat ) 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 18 Eylül 2013 Yazar Paylaş 18 Eylül 2013 (düzenlendi) Semih bu dediğin bana olabilecek gibi ve mantıklı geldi. Tabi askerliğin başladığı yerde mantık biter o yüzden askerlik şubesine müracaat ) Abi sonradan aklıma geldi. Sonuçta gidip kayıt olmadım. yani sadece hak kazandım. Bu yüzden göndermezler herhalde inşallah 18 Eylül 2013 tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih İzgi 25 Eylül 2013 Yazar Paylaş 25 Eylül 2013 kasım 15 ağustosda geçti şubata kalırsın artık. Durumlar değiştiği için yeni bir soru (hort) Ben 09/09/2013 'de Okul ile ilişiğimi kestim ve çıkış belgemi aldım.. Henüz tecil işlemlerimi başlatmadım ve 2 hafta önce üniversitem tarafından hala tecilli durumda olduğum görüldü.. Okul yakında öğrenciliğimin bittiğini şubeye iletecektir. Benim şuan 2yıllık tecil hakkımı devreye sokmak için (şubeye gidip tecili başlatmak için) ne kadar sürem var? Hangi ayın hangi gününe kadar tecil başvurusu yapabilirim ? Yorum bağlantısı
Borga Tansel 25 Eylül 2013 Paylaş 25 Eylül 2013 Durumlar değiştiği için yeni bir soru (hort) Ben 09/09/2013 'de Okul ile ilişiğimi kestim ve çıkış belgemi aldım.. Henüz tecil işlemlerimi başlatmadım ve 2 hafta önce üniversitem tarafından hala tecilli durumda olduğum görüldü.. Okul yakında öğrenciliğimin bittiğini şubeye iletecektir. Benim şuan 2yıllık tecil hakkımı devreye sokmak için (şubeye gidip tecili başlatmak için) ne kadar sürem var? Hangi ayın hangi gününe kadar tecil başvurusu yapabilirim ? Okul ne zamana kadar tecil etmiş onu öğrenseydin iyi olurdu. En azından o tarihe kadar kafan rahat olurdu. Tahminim okulun tecilini Aralık ayına kadar yaptığı. Okulun gönderdiği kağıdı takip etmen lazım. Şubenin eline geçip işleme girdiğinde, yani artık öğrenci değilde asker adayı olduğun zaman, gidip tecilini yaptırman gerekiyor. Aksi halde ilk celp döneminde askere çağırırlar. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 25 Eylül 2013 Paylaş 25 Eylül 2013 Durumlar değiştiği için yeni bir soru (hort) Ben 09/09/2013 'de Okul ile ilişiğimi kestim ve çıkış belgemi aldım.. Henüz tecil işlemlerimi başlatmadım ve 2 hafta önce üniversitem tarafından hala tecilli durumda olduğum görüldü.. Okul yakında öğrenciliğimin bittiğini şubeye iletecektir. Benim şuan 2yıllık tecil hakkımı devreye sokmak için (şubeye gidip tecili başlatmak için) ne kadar sürem var? Hangi ayın hangi gününe kadar tecil başvurusu yapabilirim ? Vallahi o konuda net bilgim yok, okul ne zaman şubeye bildirir bilmiyorum ama 1 ay içinde tecil yaparsan sorun olmaz diye düşünüyorum, ceza durumuna düşmemek için geciktirmemekte fayda var. Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 25 Eylül 2013 Paylaş 25 Eylül 2013 Orası çok katı kurallara bağlı değildi eskiden. Ben mezuniyetten 6 ay sonra yaptırmıştım. Sonuçta yedek subay sınavına girmeden kimse seni askere alamıyordu. Şimdi Yedek subay sınavı yok. ne olur bilemem ) Yorum bağlantısı
Recommended Posts