İçeriğe Yönlendir

Marş Basıyor Çalışıyor Ama Stop Ediyor

Oğuzhan Han

Recommended Posts

Oğuzhan Han

İyi günler;

Malumunuz arabayı alalı 3 hafta oldu ve herşey gözüme batmaya başladı. Şimdi aracım 2009 focus titanium benzin/Lpg(Brc). Arabam özellikle son zamanlarda bazen ilk marşta çalışıyor 3-4 sn sonra stop ediyor. Birkaç defa denemeden sonra çalışıyor. Bazende marş basıyor ama çalışmıyor.(Marşa basarken gaza basmıyorum). Bu durumda 2-3 defa marşa basınca çalışıyor. Dün aküyü ölçtürdüm 13,6 çıktı yani aküde sorun yok dendi. Bu sorunun nedeni ne olabilir? Benzin veya lpg sisteminden olma ihtimali var mı? Yardımcı olursanız memnun olurum...

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

benzin pompası sıkıntısı gibi duruyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han

Hocam şimdi kesin benzin pompasından old. nasıl anlarız . Şu anda ben ilçedeyim ve bu işi yapabilecek bir usta olup olmadığı konusunda şüphelerim var.  Aracı bilgisayar bağlasak acaba hata kodu vs verir mi? Şu anda benzin depomda çeyrek depo benzin var acaba bunu yarım depo yapsam sorun düzelirmi? Daha hata vermeye başlayalı 2 hafta oldu gibi...Ne tavsiye edersiniz...

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Hocam şimdi kesin benzin pompasından old. nasıl anlarız . Şu anda ben ilçedeyim ve bu işi yapabilecek bir usta olup olmadığı konusunda şüphelerim var.  Aracı bilgisayar bağlasak acaba hata kodu vs verir mi? Şu anda benzin depomda çeyrek depo benzin var acaba bunu yarım depo yapsam sorun düzelirmi? Daha hata vermeye başlayalı 2 hafta oldu gibi...Ne tavsiye edersiniz...

yukarıdaki yazdıklarınızdan ben aracın yakıt çekmede sıkıntı yaşadığını anladım ve bunun birinci nedeni pompa gibi geldi bana.... işin yazılımsal olarak çözüleceğini sanmıyorum... tavsiye olarak benzin filtresini değiştirin (ucuzdur) bide aracınızın deposunu kaliteli bir istasyondan kaliteli bir yakıtla yarıma kadar doldurun birde öyle test edin.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Hocam şimdi kesin benzin pompasından old. nasıl anlarız . Şu anda ben ilçedeyim ve bu işi yapabilecek bir usta olup olmadığı konusunda şüphelerim var. Aracı bilgisayar bağlasak acaba hata kodu vs verir mi? Şu anda benzin depomda çeyrek depo benzin var acaba bunu yarım depo yapsam sorun düzelirmi? Daha hata vermeye başlayalı 2 hafta oldu gibi...Ne tavsiye edersiniz...

Benim aracımda da aynı sıkıntı var.motor soguk iken 4-5sn boyunca marşa basılı tutunca anca çalışıyor.hemen ardından kontagı kapatıp tekrar çalıştırdığımda tek bir marşta araç çalışıyor.

Aracı izmir ustaellerde sabri ustamıza gösterdik fakat sorunu bulamadık.bilgisayara bağlandı araç ama bilgisayardan görülebilcek bir sıkıntı çıkmadı.depoyu da fulledim aküyü ölçtürdüm yanlış hatırlamıyorsam sabri ustamız bobinleri değiştirdi sorun ordanda kaynaklanmadığını farkettik.

Araçtaki sorunu bulabilmemiz içinde yaklaşık 6 saatte bir denenmesi gerekiyor çünkü ilk marşta bunu yapıyor.zamanım olmadığı için aracı bırakamadım sabri ustaya ama bu ay sonunda bırakmayı düşünüyorum.hemen hemen anladığım kadarıyla sorunumuz aynı bir çözüm yolu bulabilirsek siZede aktarırım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen benzin pompasıdır... 

Araç lpg'li olunca az benzin ile kullanılan araçların benzin pompaları kavruluyor.. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Muhtemelen benzin pompasıdır...

Araç lpg'li olunca az benzin ile kullanılan araçların benzin pompaları kavruluyor..

Bir aksilik çıkmaz ise bu ay sonunda sabri ustamıza teslim etmeyi düşünüyorum aracı bakalım.gerçekten iç gıcıklatıcı bir durum sanki sahine biner gibi 3-4 sn marşa basıp etrafındakilerin sana bakması gerçekten utanç verici bir durum :) :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han

Aynen hocam bende akşam gidip shell da depoyu doldurayım bakalım yine aynısını yapacak mı önce Moil'den almıştım benzini ama inşallah uğraştıracak kadar büyük bir sorun değildir... Birde eğer yakıt pompasındasa herhangi bir usta anlarmı yoksa ford servisine mi gitmeliyiz yoksa Bosch Car serviside halledebilirmi? (İlçede yaşadığım için özel veya ford genel servisi yok  )

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Aynen hocam bende akşam gidip shell da depoyu doldurayım bakalım yine aynısını yapacak mı önce Moil'den almıştım benzini ama inşallah uğraştıracak kadar büyük bir sorun değildir... Birde eğer yakıt pompasındasa herhangi bir usta anlarmı yoksa ford servisine mi gitmeliyiz yoksa Bosch Car serviside halledebilirmi? (İlçede yaşadığım için özel veya ford genel servisi yok )

Parça olduktan sonra neden yapmasınlar ki.ama sorunu bulmak mesele hiç bir usta kesin yakın pompasıdır demiyor.ihtimal veriyolar ki yakıt pompasından sebep yapsa yakıtı her zaman pompalamakta sıkıntı çektiğinide söylüyorlar.açıkcası iyice incelenmesi gerekiyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aracın çalışmadığı anda, lpg seçici düğmeye basılı tutun parmağı, gaz pedalına asla basmadan (enjektörlü araçta faydası yok akisne daha zor çalışır) marşa basın, biraz uzunca basın mesela 6-7 sn. motor çalışırsa, benzin pompası aramaya başlayın.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Doğukan Taştan

Dostlar aynı anlattıklarınız bendede var ilk marşta çalışmıyor araba 2-3 de çalışıyor,

Bu sorunu çözebilen varmı arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ersin Özkaya

benzer soruun bende de var. bazen yapıyor bazen yapmıyor. sebebini bulamadım. 

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

bu sorunu arastırdım bir kaç ustaya sordum usta benzinli araçların sıcak havalardaki enjektörlerde kalan benzinin ucup havaya dönüştüğünü ve bu yüzden ilk marşta zor çalışmasının normal oldugunu soyledi.eeger 2-3 marçlarda da zor calısıyorsa o zaman pompa olabilirmiş. bende de ayn kısın tek marşta alıyordu ama havalar ısınınca ilk marşlarda aynı sorunu yasadım. sonraki marşlarda gayet iyi çalışması . sorun yok gibi yanı aracınızda. hersey normal.

Yorum bağlantısı
  • 7 yıl sonra...
Baris MERAKİ

Benim aractada böyle bir sıkıntı var 2001 skoda felicia 1.3 mpi motor bazen calismiyor arac tam çalışıyo 10 15 sn sonra stop ediyo gaza bassanizda fayda etmiyo stop ediyo kesiciden şüphelenip degistirdim 2 gündür yine beni rezil etti  ve artık ustaların her hafta subap ayarına bi bakalım demesinden ve her baktıklarında 100 tl vermekten sıkıldım lütfen banada yardımcı olun

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...