İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 Angel Halkalı Bmw Şapkalı Hella Bi-Xenon

Misafir

Recommended Posts

Rabbimin izni ile Çanakkale ilimizden bir arkadaşımızın geçen ay sonunda tamamladığım 2007 Mondeo Mk3 farlarına mercek modifiyesi ve Angel halka çalışmasından kareler.Araç üzerinde resimleri bekledim ama iş yogunluğu vesaire gelmedi gelince bilahire ekleyeceğim.

Farların merceklerin daha önce sökülüp temizlenmeye çalışılmış.Mercek vidaları sabitlemesi düzgün yapılmış ve Mercekler tekrar takılırken ayarlarıda bozulmuş.Eski minik mercekler sökülüp Eski tip Hella bi-xenon mercekler takıldı.D2s ampul takımı aracın orjinalinde olan sistemdi aynen kullanıldı.

Mercek değişiminden sonra.

QhAOMU1.jpg

Angel halka yapılmaya karar verilmişti Mondeo farının yapısı tam halka Angel için uygun bir yapı değil bende uyacak haline en yakınını yapmaya çalıştım.Pleksi borular kıvrıldıktan sonra kullanılan ledler 60ma lik ve her biri tam akımında 30 lümen civarında olan günışıgı tonunda ledler kullanıldı.

MvXm06s.jpg

Ledler power led sınıfından olduğu için birazcık sogutma için lehimleme yapıldı.Ledler ısı oluşmaması için ve ömür uzaması için yüzde 60 performans ile çalıştırıldı.Bu nedenle bu lehimleme fazlasıyla yetiyor.

QPVg5I5.jpg

HnSItvz.jpg

Halkaların montajından sonraki görünümler.

FgUSkcv.jpg

Vwvivdz.jpg

Büyük halka mecburen mercek şapkasına monte edildi.Elimden geldiğince montajına çok dikkat ettim.Halkalar vidalar ile sabitlendi ve dip kısımdan silikon destegide verildi.
Mercek şapkası Bmw mercek şapkası ve orjinal temiz kromlu olarak kullanıldı.

6a635fC.jpg

W70vdfu.jpg

2Zi921A.jpg

54PqskZ.jpg

R4OcC0C.jpg

1nrNSLl.jpg

0wlGjQU.jpg

LFvncra.jpg

NlU3AkU.jpg

BXTgnMo.jpg

Halkaların yanar haldeki görünümü.Araç üzerindeki resimler geldiğinde bilahire ekleyeceğim.

lpoFlrm.jpg

bFOLRJJ.jpg

I5kG2JL.jpg

Ayarsız duvar resmi.

qIxVzlB.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi eline koluna sağlık.

Angelların ledleri biraz daha sık olsamıydı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Elinize sağlık Oktay Bey. Yine müthiş bir yaratıcılık, ince işçilik ile harika bir sonuca imza atmışsınız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O antene fordclubtr. ve geceucusu yazmazsan bir daha konunu onaylamayacağım :D

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Çongur

Eline sağlık Oktay Usta. Yılbaşından sonra ben de yanına gelmeyi planlıyorum inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O antene fordclubtr. ve geceucusu yazmazsan bir daha konunu onaylamayacağım :D

Ben onaylarım abi kusura bakma :D Bu güzel çalışmaları yayınlamazsak haksızlık olur :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Emmi inan antene yapıştırmak aklıma bile gelmedi ve iyi fikir,ama geceucusu.com sticerlı çektim ekledim.Söz Antene yapıştıracağım. :good1:

Ledler biraz daha sık olamıyor,ledlerin şekle uyması için mecburen o aralığı bırakmam lazım.Resimlerde ışık ayarını sona aldığım için böyle çıkıyor.Mecburen birde böyle net alabilmek için en az 10 küsür resim çekiyorum anca tutuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Birkan Ergin

Ellerine sağlık Oktay abi. Yine güzel bir iş çıkarmışsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Abi, hani benim aynalara sinyal yapcaktık?

Golf ayna çalışmam biiyor bekle kararını belki daha net verirsin.

Adnan ne zaman istersen.Ben hep evdeyim :D:tongue:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Golf ayna çalışmam biiyor bekle kararını belki daha net verirsin.

Adnan ne zaman istersen.Ben hep evdeyim :D:tongue:

Tamam abi sabırsızlıkla bekliyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...