İçeriğe Yönlendir

Golf 1.6 8V

Anıl Aslan

Recommended Posts

Anıl Aslan

Arkadaşlar bir arkadaşıma 2005 90.000 Km de LPG li otomatik Midline hatasız golf için 30.000 Tl ye pazarlık yaptık Araçta farklı olarak fabrika çıkışı opsiyonel Hız Sabitleme var. Ancak aklıma takılan bir şey bu 8v olayı. Sizce bu motor nasıldır yakıt olarak performans olarak. Bildiğim kadarı ile bu modelin 1.6 16v olanı yok.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

hitler motoru diyorlar ona. :)  eski teknoloji ama,sağlam ve lpgye uyumlu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Aslan

hitler motoru diyorlar ona. :)  eski teknoloji ama,sağlam ve lpgye uyumlu.

Evet duymuştum daha önce :) Peki performans bakımından nasıl bilginiz varmı :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

16 subaplar doğal olarak daha canlıdır, ama çok fark etmez. Sağlamlık ve lpg ile uyumu daha önemli. :)

Yorum bağlantısı
Anıl Aslan

16 subaplar doğal olarak daha canlıdır, ama çok fark etmez. Sağlamlık ve lpg ile uyumu daha önemli. :)

Teşekkür ederim :)  Ne zor işmiş ikinci el araç almak  :)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)

Arkadaşlar bir arkadaşıma 2005 90.000 Km de LPG li otomatik Midline hatasız golf için 30.000 Tl ye pazarlık yaptık Araçta farklı olarak fabrika çıkışı opsiyonel Hız Sabitleme var. Ancak aklıma takılan bir şey bu 8v olayı. Sizce bu motor nasıldır yakıt olarak performans olarak. Bildiğim kadarı ile bu modelin 1.6 16v olanı yok.

2005 Altea da bu motoru kullandım.

Arkadaşınızın aradığı yüksek performans değilse sağlam motordur.

Biraz hantal olmakla birlikte yakıt oranı da 16 valf den yüksektir.

Ancak lpg ye uyumlu oluşu ve dayanıklı oluşu nedeni ile FSİ ya tercih ederim.

güzel ama 30 bin lira da az değil.

+1

30 bin tl ye çok daha güzel ve modelli araçlar alınabilir.

tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

8v olanlar alt devirlerde daha canlı.İlk kaşkışlarda rahat rahat 16v olanlara fark atarsınız.Ama sonrasını bilemem.Lpg ye uyumu tamamen lpg ustasının mahareti.Ben bir türlü uyum sağlatamadım ve en sonunda sattım.30 bin tl ye başka markalarda daha temiz dizel arabalar alabilirsin.Alacağın araba 30 bin edecek bir araba değil bence.

Tavsiyem 110 luk dizel focus almandır.Hem bu paraya makyajlı kasa dizel focus rahat alırsın.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Arac pahali, ben 2005 model 35.000 km de camurluk yama boyali degisensi kazasiz sifir hatali 1.6 16v Fsi otomatik hem de en dolu olan Confortline modelini 31.000 Tl ye verecektim son anda satistan kaldirdim hala biniyoruz.

28.000 falan iyi o km ve donanim icin

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rakam bayağı iddialı. 8v ara hızlanmada avantajdır, golfun şanziman dişli oranları da daha çok nispeten iyi ivmelenme içindir, tüketimde az değildir, uzunnn yolda motor devri yüksek kalır, diferansiyel ve klima kompresörü rutin arızalanan parçalardan

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Arac pahali, ben 2005 model 35.000 km de camurluk yama boyali degisensi kazasiz sifir hatali 1.6 16v Fsi otomatik hem de en dolu olan Confortline modelini 31.000 Tl ye verecektim son anda satistan kaldirdim hala biniyoruz.

28.000 falan iyi o km ve donanim icin

Abi avantajı lpg uyumlu olması . bizde vardı dgs şanzımanlı 1.6 lpgli hem yakıtta hem perfonmasta iyiydi. hiçbir sıkıntı yaşamadık.

Yorum bağlantısı
Anıl Aslan

2005 Altea da bu motoru kullandım.

Arkadaşınızın aradığı yüksek performans değilse sağlam motordur.

Biraz hantal olmakla birlikte yakıt oranı da 16 valf den yüksektir.

Ancak lpg ye uyumlu oluşu ve dayanıklı oluşu nedeni ile FSİ ya tercih ederim.

+1

30 bin tl ye çok daha güzel ve modelli araçlar alınabilir.

bana kalsa bende öyle yaparım ama tutturdu golf diye  :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Fiyat biraz pahalı gibi, ben 2012 Aralık ayında 2009 Golf 6 1.6 102hp 8v aldım 32 binde.

Motoru dinler vites değişimlerine dikkat ederseniz az yakıyor. Ama çok devir çevirmek çok yakıt demek.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

motor iyidir. dayanıklıdır. düşük devirde de 16V gibi yığılmaz. gider. sakin kullanırsan az yakar normal yakar. basarsan çok yakar.

araç temizse gerisi keyfe kalmış. dolu versiyon sanırım.

1-2 lira için istediğin araçtan vazgeçilmez.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

100 km hızda motor sesi belirgin duyulur,ş.içi 10-11 lt yakar,boğaz kelebeği temizliğini pek sever,konforu kalitesi yol tutuşu iyidir,  forda oranla bayağı sessizdir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

100 ile giderken 3000 devir yapar. ses duyulur diyemeyiz normal sessiz araç sonuçta. Ayrıca 2000 devirden bastırıp 6500 e çıkarken oldukça zevkli kesintisiz asılır... eski toprak. 

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

100 ile giderken 3000 devir yapar. ses duyulur diyemeyiz normal sessiz araç sonuçta. Ayrıca 2000 devirden bastırıp 6500 e çıkarken oldukça zevkli kesintisiz asılır... eski toprak. 

Bu motora sahip golf 4 üm vardı, 3 yıl kullandım arkadaşımda da aynısı vardı 5 viteste 6 yı isteyecek şekilde bağırırdı 100 km hızda fakat 6 malesef yoktu..Ha 2005 modelde motoru sessiz hale getirdiyseler bilemem

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bağırtacaksın işte güzellik orda daha ne istiyorsun?  120-130 larda otobanda kaptırıp sağ sol giderken 4-5-4-5 yapacaksın :)

bahsi edilen araç otomatik. o daha çok bağıracaktır.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Turbo desteği olmadığı için pek hoş bi ses değildi duyulan ayrıca pedalda hissedilen vibrasyonda rahatsız ediyordu

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Lpg ye uyum sağlanıyor deniyor ancak ben ne yaptıysam  rolanti problemini çözemedim . Araba ısınana kadar sürekli stop ederdi. Ses konusuda doğru 130un üzerine çıktığınızda aynı brodwaylerde ki  gibi motor sesi alıyordu içeriye. Belkide iyi birşey fazla hız yapmıyorsunuz :) Benim ki 2001 modeldi 4 kasaydı belki üst kasada yalıtımla çözülmüştür. Yakıta gelirsekte şehiriçi olarak samsunda ölçmüştüm 12.5 litre yaktı uzun yolda da hep 10 litre yakardı min 100 max 140 km hızda.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

rölanti probleminin kaynağı motor sıcaklık sensörüdür. değiştirin.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

rölanti probleminin kaynağı motor sıcaklık sensörüdür. değiştirin.

Hocam ben komple arabayı değiştirdim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...