Sinan Kılıç 29 Eylül 2013 Paylaş 29 Eylül 2013 Otomatik vites Fiesta almak istiyorum, daha önce kullandığımız araç peugo 307 triptonikti. Az da olsa geri kaçış yapıyordu. Şimdi 2. el yeni Fiestalara bakıyorum hepsi triptonik gibi duruyor tam otomatik olanları var mı? Ya da triptonik viteste bu tarz sorunları yaşar mıyım? Yorum bağlantısı
Sinan Kılıç 29 Eylül 2013 Yazar Paylaş 29 Eylül 2013 (düzenlendi) Yeni kasa ve bir öncesi 1.4 tam otomatik manuel özelliğide var dertsiz şanzumandır.2003 2008 arası olanlarda da 1.4 ler asm yaramaz 1.6 lar tam otamatik. Aslında otomatik ve manuelin bir arada olduğu seçeneğe triptonik deniyor, tam otomatikte artı eksi kısmı yok. Sanırım Fiestanın tüm otomatikleri triptonik oluyor onlarda geri kaçma yapabiliyormuş? 29 Eylül 2013 tarihinde Sinan Kılıç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Eylül 2013 Paylaş 29 Eylül 2013 1.6 ghia lar dediğiniz tipte. 4 kademe. Yorum bağlantısı
Sinan Kılıç 29 Eylül 2013 Yazar Paylaş 29 Eylül 2013 Henüz yeni fiestalarda tam otomatiğe rastlayamadım. Sanırım yok! Bu şaşırtıcı değil mi? Yorum bağlantısı
Sinan Kılıç 29 Eylül 2013 Yazar Paylaş 29 Eylül 2013 Hocam triptonic denen olay robotlaştırılmış şanzumanlara denir.... Baktığınız fiestalarda 307 de olduğu gibi tam otomatik elle değiştirme imkanı var bu kullanıcıya spor sürüş şekli sağlar.Triptonic araçlarda vitesi d ye alınca gitmez tam otomatikde kendi kendine gider. vites koluna bakarak yorum yapmanız yanlış olur, Bunlar tam otomatik Bakın bu son çıkan kasa tam otomatik gibi dursa da değil powershift yani vites kolları yanıltıcı bu sistem yeni zaten siz son kasaya bakmıyorsunuz sanırım Konuya çok hakim değilim kusura bakma yalnız 307 de D ye getirince otomatik gibi gidiyordu istersen artı eksi de yapabiliyorsun fakat geri de kaçıyordu. Şimdi Üstad 2 resimde de vites kolu farklı görünüyor, ilkinde artı ve eksi var yani Manuel seçeneği eklenmiş bu tip vites triptonik olarak geçmiyor mu? 2. Resim de ise benim dediğim gibi artı eksi yok. Bu arada yeni kasa bakıyorum:) Yorum bağlantısı
Samet Daş 29 Eylül 2013 Paylaş 29 Eylül 2013 Murat yine yine ve yeniden yarıldım. Istanbula gelince uğra yanıma. Söz verdiğim eğitimi aveon da vereyim. Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 29 Eylül 2013 Paylaş 29 Eylül 2013 Bütçeniz nedir bilmiyorum ama arkadaşım yeni benzinli dsg polo almış vites geçişlerini hissetmiyorsunuz triptonic özelliğide süper çok beğendim ben. Yorum bağlantısı
Bülent Serdar 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Konuya çok hakim değilim kusura bakma yalnız 307 de D ye getirince otomatik gibi gidiyordu istersen artı eksi de yapabiliyorsun fakat geri de kaçıyordu. Şimdi Üstad 2 resimde de vites kolu farklı görünüyor, ilkinde artı ve eksi var yani Manuel seçeneği eklenmiş bu tip vites triptonik olarak geçmiyor mu? 2. Resim de ise benim dediğim gibi artı eksi yok. Bu arada yeni kasa bakıyorum:) Sinan Bey, Resimde görülen 2013 powershift vites seçeneği ve +/- bu seçenekte de var.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Hocam triptonic denen olay robotlaştırılmış şanzumanlara denir.... Baktığınız fiestalarda 307 de olduğu gibi tam otomatik elle değiştirme imkanı var bu kullanıcıya spor sürüş şekli sağlar.Triptonic araçlarda vitesi d ye alınca gitmez tam otomatikde kendi kendine gider. vites koluna bakarak yorum yapmanız yanlış olur, Bunlar tam otomatik sevgili Bahtiyar,tiptronik diye sadece robotik şanzımanlara değil,otomatik olup + / - ile manuel müdaheleye izin veren şanzımanlara deniyor. yani yeni nesil tam otomatikler de,robotikler de aynı şekilde tiptroniktir. mesela ben de (hem ghia hem titanium) 2008 otomatik focus vardı,bunlar tam otomatikti ve manuele imkan veren + / - kısmı vardı.bunlar tiptronik vitestir. genel isimdir yani 1 Yorum bağlantısı
Sinan Kılıç 30 Eylül 2013 Yazar Paylaş 30 Eylül 2013 sevgili Bahtiyar,tiptronik diye sadece robotik şanzımanlara değil,otomatik olup + / - ile manuel müdaheleye izin veren şanzımanlara deniyor. yani yeni nesil tam otomatikler de,robotikler de aynı şekilde tiptroniktir. mesela ben de (hem ghia hem titanium) 2008 otomatik focus vardı,bunlar tam otomatikti ve manuele imkan veren + / - kısmı vardı.bunlar tiptronik vitestir. genel isimdir yani Aslında kafama takılan soru da tam burada! Manuel seçeneği yani artı ve eksisi olan vitese tam otomatik diyebilir miyiz? Bu tarz viteslere triptonik denmiyor mu? Yeni Fiestanın tüm modellerinde artı ve eksi var galiba dolayısı ile hepsi triptonik. Tam otomatik olması için artı ve eksinin olmaması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Aslında yarı otomatik terimi hatalı. Sonuçta hepsi kendi kendine vites değiştiriyor. yarı otomatikl denilenler aslında düz vitesli sistemin , debriyajı makine ile kontrol edip uygun vitesi seçen sistem. O yüzden geçişler belli olur. Tam otomatik diye tabır edilenler sıvılı, tork konvertör denen bir düzenek var, bu biraz güç kaybı ve yakıt kaybına neden oluyor ama vitesler çok yumuşak geçiyor. Ayrıca yapısı gereği frenden bırakınca araç yavaşça yürüyor. Bunlarda genelde elle müdaheleye gerek yok. DSG tipi ise çift debrıyajlı bir sistem. bambaşka ve pahalı. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Aslında kafama takılan soru da tam burada! Manuel seçeneği yani artı ve eksisi olan vitese tam otomatik diyebilir miyiz? Bu tarz viteslere triptonik denmiyor mu? Yeni Fiestanın tüm modellerinde artı ve eksi var galiba dolayısı ile hepsi triptonik. Tam otomatik olması için artı ve eksinin olmaması gerekiyor. manuel seçeneği olan (+ / - ) vites tam otomatik de olabilir robotize de.sanıyorum ki zaten artık + / - olmayan otomatik kalmadı.ister robotik ister tam otomatik artık hepsinde + / - var.tiptronik demek robotize demek değildir- manuel seçeneği de var demektir.ister robotik-ister tam otomatik. fiestadaki vites hakkında bilgim yok maalesef,sitesine bakıp öğrenebiliriz Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Son kasanın makyaj görmemişi 1.4 96hp tam otomatik. Son kasa makyjalı sıfır satılan 1.6 105hp çift kavrama. ESP gibi donanımlar standart, geri kaçma yaptığını sanmıyorum. Benim manuel vites dizel Aveo bile geri kaçmıyor yokuşta Aslında kafama takılan soru da tam burada! Manuel seçeneği yani artı ve eksisi olan vitese tam otomatik diyebilir miyiz? Bu tarz viteslere triptonik denmiyor mu? Yeni Fiestanın tüm modellerinde artı ve eksi var galiba dolayısı ile hepsi triptonik. Tam otomatik olması için artı ve eksinin olmaması gerekiyor. bakın Murat cevabı vermiş zaten.son kasa makyajsız olanlar tam otomatikmiş. makyajlıdaki powershiftler robotik şanzıman Yorum bağlantısı
Sinan Kılıç 30 Eylül 2013 Yazar Paylaş 30 Eylül 2013 Herkese teşekkürler, benim kafamı karıştıran önceki aracı satarken alıcı arkadaş bi ustaya götürmüştü; triptonik vitese bunlar tam otomatik değil bayırda geri kaçma yapar demişti, tam otomatik bi focus gösterdiler onda artı eksi yoktu. Fiestanın tüm modellerinde artı ve eksiyi görünce hepsi triotonik mi diye sormak istedim. Mesele çözülmüştür:))) Genel isim kullanıldığını bilmiyordum abi sinir olduğum bir kavram aslında bizde de var otomatik focus taş gibi şanzuman kullanımı çok keyifli. Sinan bey 2012 2013 lere bakıyorsanız powershift şanzuman kullanılıyor forumda sıkıntı yaşayan oldu ve basınçlı mı bilmiyorum geri kaçırabilir denemek lazım. Focus 2.5 düşünmezmisiniz (2008-2011) 4 ileri tam otomatik manuel özelliğide var gayet başarılı şanzuman motor da lpgye uyumlu. Üstadım focus eşime biraz büyük geliyor. Zaten ben o dediğin modelin manuelini kullanıyorum. Biraz değişiklik iyi olabilir:) Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 30 Eylül 2013 Paylaş 30 Eylül 2013 Sinan Bey 2008 model 207 1.6 VTI Premium tam otomatik 52.000 km. de benzinli düşünürseniz görüşebiliriz. Yorum bağlantısı
Sinan Kılıç 30 Eylül 2013 Yazar Paylaş 30 Eylül 2013 Sinan Bey 2008 model 207 1.6 VTI Premium tam otomatik 52.000 km. de benzinli düşünürseniz görüşebiliriz. Hocam teşekkür ederim Peugo düşünmüyoruz artı LPG olsa iyi olur. Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Sinan Kılıç 1 Ekim 2013 Yazar Paylaş 1 Ekim 2013 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-2012-aveo-hb-1.4-lt-otomatik-2400-km-sifirdan-farksiz-133375239/detay Hocam tam otamatik çok da donanımlı sedan istemiyorsunuz sanırım yeni kasada ankarada hacbak ve lpgli yok malesef. eski kasada lpg li var ama donanım iyi değil fiyat pahalı http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-opis-den-2012-model-chevrolet-aveo-1.4-otomatik-lpg-li-139573291/detay Dostum iki ilanda iyi gibi görünüyor, değerlendireceğim. Yaris'in otomatiğinde de hiç sorun yaşamazsın diyenler var? Yorum bağlantısı
Onur Can Polat 26 Eylül 2016 Paylaş 26 Eylül 2016 Dostum iki ilanda iyi gibi görünüyor, değerlendireceğim. Yaris'in otomatiğinde de hiç sorun yaşamazsın diyenler var? şuan ustamın dükkanda bi fiesta (2004) yatmakta şanzuman beyin i trptoniklerde sıkıntı diye söyledi ve 2 aydır hala beyin aramakta bence yaris daha mantıklı Yorum bağlantısı
Recommended Posts