İçeriğe Yönlendir

Motorun Koruyucu Kapağı Neden Yok?

Yusuf İlhan

Recommended Posts

İrfan Aşcıoğlu

heeeee bende de var.. motorun üstünde kapak... kapağın üstünde kaputa bağlı bir plastik koruyucu daha... bide kaput keçesii. hepiside mevcut.. Mehmet kaya hocam gördüydü de bu bizimkinde niye yok dediydi kaputa sabit olan plastik için... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cemil Yıldızz

Konu Hortlayacak Ama Benim Araçtada Yok Kabuta Sabit Olan var Ama Motor Kapağı Maalesef Yok

Ben Şöyle Düşündüm Acaba Lpg Enjektörleri Yüzünden kapak Yerine Oturmayıp Bi Köşemi Atılıyor?

İkinci El Alırkende Sanırım Kapak Lpg Taktıran Sahibinde Kalıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Terzi
(düzenlendi)

Konu Hortlayacak Ama Benim Araçtada Yok Kabuta Sabit Olan var Ama Motor Kapağı Maalesef Yok

Ben Şöyle Düşündüm Acaba Lpg Enjektörleri Yüzünden kapak Yerine Oturmayıp Bi Köşemi Atılıyor?

İkinci El Alırkende Sanırım Kapak Lpg Taktıran Sahibinde Kalıyor...

Motor üstundeki kapagın tutturulmasını sağlayan, hem motor ustunde 2 adet bağlantı cıvatası (adını bilemiyorum) hemde motorun hemen yanindan kapağı tutan bir ayak olamasi gerekli, (focus ta böyle)

Bu baglantı elemanları olupta kapak yoksa, kapak servisin acizliğine uğramış olabilir, ama bu bağlantı yerleri yoksa o zaman ford politikalarının sonucu orjinalde yoktur,

Forumda bu kapaği arayan arkadaslara, açıklma yapan diger arkadaşlar kapak ile bağalntı elemanlarının temin edilmesi gerektiginide hatırlatmışlardı. Edit: (yanlış hatırlamıyorsam focus içindi sanırım, mondeoda da bağlantı kısımlar olmalı ama emin degilim)

tarihinde Tamer Terzi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Cesur

Merhaba benim araçda 2007 trend-x ama motor kaputu altı keçe var koruma kapağı yok orjinali 350 civarı yan sanayisi 150 lira dediler değermi değmezmi bilemedim.

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Benzil dizel farketmez hepsinde olmalı..Köşelere denk gelen yerleri bellidir..Sökülmüştür daha önceden..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Kemal Mert

Merhabalar,

Benim araç ta 2001 trend benzinli, motor koruma kapağı ve kaput altı siyah keçeden mevcut.

Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen konuyu devam ettirmemin nedeni şudur.

Lpg (Landirenzo) montajından sonra ustalar kapağı tekrar takmışlar, tüm lpg tesisatı kapağın altında kalmış, lpg sisteminde bir parça var, silindir halinde bi tarafından hotum girip diğer tarafından çıkan bi sistem,işte bu alet de kapağın altında kaldığı için kapak esnemiş, hafifçe şişkin duruyor, bu da kaputun altında bi plastik parça var, yani kaputun altındaki siyah keçenin üstünde, bu nedir inanın bilmiyorum galiba cam fıskiyelerinin parçaları mı var motoru mu var altında bilmiyorum, sorum şu;

motor kapağının yukarı doğru esnemesi ile kaputun üstündeki bu plastik parçaya değmesi mümkün olabilir mi?

çünkü araçta buuuuu diye bir ses oluyor giderken hele de devir 3000 lerde iken, altında ve üstünde gram motor sesi yok ama 3000 lerde iken ses oluyor.

bunu nasıl anlarız ve nasıl çözeriz.

arkadaşlarım en iyi çözüm sök ve kullan diyor, eğer ki ses kesilirse kapak kapağa çarpıyordur diyor, ama bu da tam anlamı ile çözüm değil gibi geldi bana, çünkü eğer durum bundan kaynaklanıyor ise kapağı çıkarmam gerek ama kapaksız çok kötü görünüyor, ne yapabilirim, çok önemli bir parça değil ise kaput altındaki plastik parçayı sökebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Misafir

Bence kaputu açıp çalıştırın bir bakın sesin oradan geldiğine emin olun...Eğer ki ses var ise motor kapağını sökün bence,kaputtaki parçayı sökmeyin derim.

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

o kaputtaki plastik parca da motor koruyucuyla alakali bence. cunku bizde o kaputtaki parca da yok

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhabalar,

Benim araç ta 2001 trend benzinli, motor koruma kapağı ve kaput altı siyah keçeden mevcut.

Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen konuyu devam ettirmemin nedeni şudur.

Lpg (Landirenzo) montajından sonra ustalar kapağı tekrar takmışlar, tüm lpg tesisatı kapağın altında kalmış, lpg sisteminde bir parça var, silindir halinde bi tarafından hotum girip diğer tarafından çıkan bi sistem,işte bu alet de kapağın altında kaldığı için kapak esnemiş, hafifçe şişkin duruyor, bu da kaputun altında bi plastik parça var, yani kaputun altındaki siyah keçenin üstünde, bu nedir inanın bilmiyorum galiba cam fıskiyelerinin parçaları mı var motoru mu var altında bilmiyorum, sorum şu;

motor kapağının yukarı doğru esnemesi ile kaputun üstündeki bu plastik parçaya değmesi mümkün olabilir mi?

çünkü araçta buuuuu diye bir ses oluyor giderken hele de devir 3000 lerde iken, altında ve üstünde gram motor sesi yok ama 3000 lerde iken ses oluyor.

bunu nasıl anlarız ve nasıl çözeriz.

arkadaşlarım en iyi çözüm sök ve kullan diyor, eğer ki ses kesilirse kapak kapağa çarpıyordur diyor, ama bu da tam anlamı ile çözüm değil gibi geldi bana, çünkü eğer durum bundan kaynaklanıyor ise kapağı çıkarmam gerek ama kapaksız çok kötü görünüyor, ne yapabilirim, çok önemli bir parça değil ise kaput altındaki plastik parçayı sökebilir miyim?

Kapağı söküp deneyin zaten 5 tırnak tutuyor kapağı çekince geliyor zaten. Ses kesilirse kapaktandır. Bunun içinde kapağın takıldığı plastik vidaları biraz daha yükselttirirseniz sorun kalmaz.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Bence kaputu açıp çalıştırın bir bakın sesin oradan geldiğine emin olun...Eğer ki ses var ise motor kapağını sökün bence,kaputtaki parçayı sökmeyin derim.

dediğinizi daha evvel yaptım, zaten kaput açıkken ses gelmiyor o kadar aslında az da olsa ses oluyor galiba bu ford motorlarının karakteristik özelliği, böğürtülü çalışmaları :) 

amacım sesin net olarak geldiği yeri öğrenmek ve kesmek, kaputtaki parça nedir peki bunu neden koymuşlar oraya hakan bey?

o kaputtaki plastik parca da motor koruyucuyla alakali bence. cunku bizde o kaputtaki parca da yok

sizde o parça yok peki sizde 3000 devirlerde ses varmı?

Kapağı söküp deneyin zaten 5 tırnak tutuyor kapağı çekince geliyor zaten. Ses kesilirse kapaktandır. Bunun içinde kapağın takıldığı plastik vidaları biraz daha yükselttirirseniz sorun kalmaz.

mehmet abi söylediğinizi yapacağım ama kesilmez ise ne yapmam gerekir altındaki vidaları daha yukarı çevirirsem kapak ta yukarda olur bu durumda plastik parçaya çarpması sonucunu doğurmaz mı? kaput altındaki plastik parça nedir abi? ne işe yarar? ve eğerki ses bunlardan gelmiyor ise sebebi ne olabilir? hiç şahit oldun mu veya hiç bu sıkıntıda olan biri oldu mu? bana yardımcı olabilir misin? 5000 6000 4000 lerde ses yok 2000 2500 lerde yok tam 2900 3000 de yapıyır 3100 diyorum kesiyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

dediğinizi daha evvel yaptım, zaten kaput açıkken ses gelmiyor o kadar aslında az da olsa ses oluyor galiba bu ford motorlarının karakteristik özelliği, böğürtülü çalışmaları :)

amacım sesin net olarak geldiği yeri öğrenmek ve kesmek, kaputtaki parça nedir peki bunu neden koymuşlar oraya hakan bey?

Kaputtaki ve motordaki parça birbirine geçmeli sanırım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

sizde o parça yok peki sizde 3000 devirlerde ses varmı?

mehmet abi söylediğinizi yapacağım ama kesilmez ise ne yapmam gerekir altındaki vidaları daha yukarı çevirirsem kapak ta yukarda olur bu durumda plastik parçaya çarpması sonucunu doğurmaz mı? kaput altındaki plastik parça nedir abi? ne işe yarar? ve eğerki ses bunlardan gelmiyor ise sebebi ne olabilir? hiç şahit oldun mu veya hiç bu sıkıntıda olan biri oldu mu? bana yardımcı olabilir misin? 5000 6000 4000 lerde ses yok 2000 2500 lerde yok tam 2900 3000 de yapıyır 3100 diyorum kesiyor.

Bu sesin motor koruma kapağından olup olmadığını netleştirin. Bu çok basit kapağı kaldırın atın bagaj öyle gezin.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Kaputtaki ve motordaki parça birbirine geçmeli sanırım...

tabi geçmeli hakan bey,

motor kapağını bilirsiniz motorun üstünde duran büyük plastik parça, altında yuvaları var, bastırınca tık diye oturuyor yerine, çıkartınca altında kablolar hortumlar borular herşey görünüyor, görüntü kirliliğini önlüyor :) diğer kaput altındaki plastik ise vidalı galiba yani öyle çekince çıkma gibi bir durumu yok 

Yorum bağlantısı
Misafir

tabi geçmeli hakan bey,

motor kapağını bilirsiniz motorun üstünde duran büyük plastik parça, altında yuvaları var, bastırınca tık diye oturuyor yerine, çıkartınca altında kablolar hortumlar borular herşey görünüyor, görüntü kirliliğini önlüyor :) diğer kaput altındaki plastik ise vidalı galiba yani öyle çekince çıkma gibi bir durumu yok 

Bu durumda ikiside sökülmeli gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Bu sesin motor koruma kapağından olup olmadığını netleştirin. Bu çok basit kapağı kaldırın atın bagaj öyle gezin.

peki dediğinizi bi kaç gün içinde deneyip döneceğim size mehmet abi.teşekkürler

Bu durumda ikiside sökülmeli gibi geliyor bana.

hakan bey, benim amacımda zaten birinden birinin sökülmesi ve ilk tercihim kaput altındaki plastik parçanın sökülmesi, onun için soruyorum gerekli bir parça mı neden takılmış oraya ne amaçla, bunu bilsem direkt ondan başlarım sökmeye, çünkü motorun kapaksız halinden nefret ederim, kaputu açasım gelmez :) 

ama mehmet abinin de dediği gibi bakalım bakim birde kapağı çıkarıp deneyelim, sonucu paylaşacağım, teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

bende oyle bi ses mevcut degil

ne güzel işte :) sessiz sedasız..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

ne güzel işte :) sessiz sedasız..

kapagin direkt takilacagini bilsem ve uygun fiyata bulsam tereddutsuz takarim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

kapagin direkt takilacagini bilsem ve uygun fiyata bulsam tereddutsuz takarim :)

Alırken 5 veya 6 plastik vidası var onuda alırsanız moturun üzerineki yerlere plastik vidaları elle takarsınız ve direk kapak oturur.

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Alırken 5 veya 6 plastik vidası var onuda alırsanız moturun üzerineki yerlere plastik vidaları elle takarsınız ve direk kapak oturur.

motorda o vidalarin yerleri hazir mi abi

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Olması lazım.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

bakmak lazım, forumda yazanlar var kimisinde yokmuş kimisinde varmış kapak, bence mk3 lerin hepsinde vardır, motor aynı, motor yönü aynı.

olmayanlarınki bi sebeple sökülmüş ve takılmamıştır. yoksa motor koruma kapağı da kaput altı keçe de vardır.

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Bendeki kaputun iç kısmındaki plastiğin resmini çekip koyayım. Eğer bahsedilen ses yapan parça o ise sökülebilir bence. :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...