İçeriğe Yönlendir

Hks Super Sqv Blow Off :)

Kubilay Güleç

Recommended Posts

Uğur Çınar

uygulama başarılı bi sorum olacak sanki ters tarafa takmişsiniz genelde sanki hep sol tarafa takiliyo diye biliyorum ama

Yorum bağlantısı
Kubilay Güleç

uygulama başarılı bi sorum olacak sanki ters tarafa takmişsiniz genelde sanki hep sol tarafa takiliyo diye biliyorum ama

Yok hocam turbonun intercooler besleme hortumu sağ tarafta doğrusunun böyle olması lazım :)

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Cahilliğime verin ama Blowoff tam olarak ne işe yarar, araca bir katkısı var mıdır?

Yorum bağlantısı
Kubilay Güleç

Cahilliğime verin ama Blowoff tam olarak ne işe yarar, araca bir katkısı var mıdır?

Sana en basit yoldan anlatayım abi :)

Gaza bastığımız zaman turbo intercooler a hava doldurmaya başlar.Gazdan ayağını çektiğin anda basınç turbonun içindeki türbin tam terse döndürmeye başlar ve buna da turbo lag denir.Misal düz yolda gidiyorsun turbonun devrine kurdun arabayı bastın gaza önüne araba çıktı diyelim ayağını gazdan çektin sonra tekrar gaza bastığında araç 2-3 saniye kendini toparlayamaz buna turbo lag denir.Blow off ise turbo intercooler ı doldurmaya başladığında ayağını gazdan çekince sıkışan havayı hava valfinden dışarı atar.Bu da çuf sesini verir :)

Performans olarak bence çekişte bir artma oldu.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
(düzenlendi)

Teşekkür ederim kardeşim cevabın açıklayıcı olmuş.

tarihinde Aydın Sert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kubilay Güleç

Teşekkür ederim kardeşim cevabın açıklayıcı olmuş.

Rica ederim abi

Yorum bağlantısı
Kubilay Güleç

Herşey dahil 450 TL ye hallettik :)

Yorum bağlantısı
Koray Ceylan

Hayırlı olsun mu demeliyim geçmiş olsun mu bilemedim daha önce 2 tane turbo benzinli aracıma taktırdım ve çok faydasını gördüm ama aracınız dizel gaz kelebeği yok yukarıda anlattığınız şey benzinli araçlar için. Sisteminizde zaten fazla havayı boşaltan bir valf var 2. valfı taktırarak sistemin düzenini bozmuş oldunuz, turbonun performans kaybı kaçınılmaz blowun yağ atmasından bahsetmiyorum bile.

Yorum bağlantısı
Kubilay Güleç

Hayırlı olsun mu demeliyim geçmiş olsun mu bilemedim daha önce 2 tane turbo benzinli aracıma taktırdım ve çok faydasını gördüm ama aracınız dizel gaz kelebeği yok yukarıda anlattığınız şey benzinli araçlar için. Sisteminizde zaten fazla havayı boşaltan bir valf var 2. valfı taktırarak sistemin düzenini bozmuş oldunuz, turbonun performans kaybı kaçınılmaz blowun yağ atmasından bahsetmiyorum bile.

Siz hayırlı olsun diyin yine de :D Biz kendi valfini iptal ettik.Şu ana kadar ne performans kaybı oldu ne de yağ atma sorunu :)

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...