Hüseyin Kuvvet 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 (düzenlendi) Sanalpazar alım satım sitesini nasıl bilirsiniz? Bir forumda ikinci el telefon satanlar hakkında soruşturma falan açılmış bu site yüzünden. merhaba arkadaşlar, vergi dairesi tarama kontrol tarafından arandım. hakkımda şikayet olduğunu söylediler ve görüşmeye çağırdılar. gidip görüştüm ve şikayetçi tarafın sanalpazar (gold bilgisayar aş.) olduğunu öğrendim. şikayetin niteliğini öğrenmek için okunmasını istedim ve şikayetçi bilgileri verilmesi yasak olduğu halde hızlıca okurken ağızlarından kaçırdılar. vergi dairesi benden sanalpazar satışlarıma ilişkin döküm istedi ve çıkarıp verdim. şikayet yurtdışından getirtip sattığım iphone larla ilgili idi ve bu süre içinde sadece iki ay iphone satışı yaptım. diğer satışlarım 12 ay içine dağılmış ikinci el monitör yazıcı ekran kartı ses kartı gibi elektronik ürünler. malesef inceleme açıldığı anda uygulanacak yaptırım hepsini kaplıyormuş ve laf anlatamıyorsunuz. herkes satıyor, ikinci el satışın vergisini mi veriyor bu millet diyorsunuz, kanun böyle şikayet var diyorlar. bununla ilgili vergi beyanı yapmadığım için satış yaptığım dönem olan yaklaşık 12 aylık sürece ilişkin yapılmamış açılış kapanış, verilmemiş vergi beyannamesi, satılan ürünlerin vergi cezaları vs işlemine başladılar. bunun bana yaklaşık maliyeti 7-8 bin lira olacağını söylediler. sanalpazarda ilanı olan herkesi uyarıyorum, sizinde başınıza gelebilir. saygılar, selamlar örnek yukarıdaki gibi.. 3 Ekim 2013 tarihinde Hüseyin Kuvvet. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Sanalpazar ile çok alışverişim oldu. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta ürünü teslim aldınız mı diye Telefon yoluyla size ulaşıp, ödemeyi o şekilde onaylıyorlar.. 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 (düzenlendi) Arkadasın sorduğu kısım satış yapanlar için sanırım. 3 Ekim 2013 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet 3 Ekim 2013 Yazar Paylaş 3 Ekim 2013 Arkadasın sorduğu kısım satış yapanlar için sanırım. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Bu konu sanalpazar ile ilgili değil. Sanalpazar ve benzeri sitelere üye olup satış yapan firma veya şahısları ilgilendiriyor. Devlet baba 3-4 sene önce söylemişti bu tarz sitelerde satış yapanları, hatta ikici el satış yapanlardan bile vergi alacağız diye. 2 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 İkinci elin vergisi olur mu? Satış varsa vergi olur 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 İkinci elin vergisi olur mu? Olabilir, olmaz diye bir şey yok. Yorum bağlantısı
Erkan Uygur 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Benımde basıma geldi aldığım telefon için gümrük ve kacakcılık subesıne ıfadeye cagrıldım hikaye aynıydı.Hatta elimdeki telefonu bile alıp imei no kontrolu yaptılar. Bir daha asla işim olmaz Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 devlete para girsinde ister havadan ister karadan ister 2. elden hiç farketmez . bu düzenede vergi sistemi diyelim . Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Sanalpazar alım satım sitesini nasıl bilirsiniz? Bir forumda ikinci el telefon satanlar hakkında soruşturma falan açılmış bu site yüzünden. örnek yukarıdaki gibi.. Sanal Pazarı taksitli alış veriş için alıcı ya da satıcı ile anlaşarak kullanırım. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Olabilir, olmaz diye bir şey yok. Satış varsa vergi olur Aracınızı satarken fatura düzenliyor musunuz? 2 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 (düzenlendi) devlete para girsinde ister havadan ister karadan ister 2. elden hiç farketmez . bu düzenede vergi sistemi diyelim . İkinci el telefon satışı yapan Esnafımın suçu ne? Vergisini veren dürüst iş yapanın? Hiç para girsin de nerden girerse girsin olayı değil bu. Kazanç varsa vergilendirilir. Vergiden yırtıp net üzerinden satış yapmak, dükkan gibi işletmek benim hakkımı gasp etmektir. Sen de esnafsın, senin de hakkını gasp ediyorlar. Aracınızı satarken fatura düzenliyor musunuz? 1 satış 2 satış yapana olmaz bu iş, anla anlatmak istediğimizi. Üstte yazdım ney olduğunu zaten. Yılda 3 veyahut 4 mü neydi tam bilmiyorum ama araç alım satımı yapanı da öpüyor devlet. En güzelini yapıyor bence. 3 Ekim 2013 tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 1 satış 2 satış yapana olmaz bu iş, anla anlatmak istediğimizi. Üstte yazdım ney olduğunu zaten. Yılda 3 veyahut 4 mü neydi tam bilmiyorum ama araç alım satımı yapanı da öpüyor devlet. En güzelini yapıyor bence. Öpsün seni o zaman Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Öpsün seni o zaman Bi satayım da öpsün 1 seneden beri cesaret edip de alan yok benimkini 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 İkinci el telefon satışı yapan Esnafımın suçu ne? Vergisini veren dürüst iş yapanın? Hiç para girsin de nerden girerse girsin olayı değil bu. Kazanç varsa vergilendirilir. Vergiden yırtıp net üzerinden satış yapmak, dükkan gibi işletmek benim hakkımı gasp etmektir. Sen de esnafsın, senin de hakkını gasp ediyorlar. o konuda haklısın abi itirazım yok buna . yani internet üzerinden satış yapandanda vergi alınsın ama vatandaşı buna zorluyorlar . hem almak için hem satmak için . esnafım ama herşey için vergi veriyorum . kira vergisi , aylık satış yaptığımın vergisi 3 ayda bir verdiğim verginin vergisi , reklam vergisi , elektrik suyun vergisi , daha bi sürü . 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Aracınızı satarken fatura düzenliyor musunuz? Hiç faturalı araba almadım, o yüzden satarken fatura kesmedim. 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Verdiğimiz 2 tür vergi var genel olarak. 1- kazanç, 2-KDV. Kdv mahsuplaşılır her daim. Bizde kalmaz pek (Aldığımız kdv fazla ise ödenir, verdiğimiz fazla ise gelecek döneme devir edilir). Diğeri de zaten kazanç üzerinden vergi. Stopaj falan bazı hatalar (kira stopajı gibi) olsa da maalesef senelerdir var. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Ekim 2013 Paylaş 4 Ekim 2013 Bence olay yurtdışından kaçak yollarla getirilen telefonlarla ilgili.. Satış telefon olmasa sıkıntı olacağını sanmıyorum..En azından şu aşamada.. Taklit ürünler falan olduğu için sürekli şikayetler geliyor bu konuda.. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 4 Ekim 2013 Paylaş 4 Ekim 2013 Mağazam var site'de tek şikayetim müşteri onay verse bile uzun süre bekletiyorlar parayı . Diğer türlü kargo firmaları ile anlaşmaları güzel . Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 Hepsiburada dan şaşmamak lazım İyi ama sanalpazar , n11 yada gittigidiyor gibi siteler ayrı bir kulvarda..Bunları hepsiburada ile karşılaştırmak yanlış. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 Arkadaşın biri zamanında kredi çekmek yerine sanalpazar üzerinden kendi aralarında satış yaparak sahte bir ilan veriyorlar. Yani birisi satıyor arkadaşı da alıyor. İlanı da 2500 lira yapıyorlar. Sanırım Samsung Note ilanı veriyorlar. Daha sonra sanalpazardan arıyorlar ve diyorlar ki; bu fiyat çok fazla birbirinizi tanıyor musunuz. Arkadaşlar hayır diyor ama adamlar aynı ip üzerinden alım satım olduğu için yemiyorlar ve alıcının üyeliğini sonlandırıyorlar. Satıcıyı neden sonlandırmıyorlar bilmiyorum. Sanal pazar %5 kesiyor ya, 12 taksitte yapıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 Arkadaşın biri zamanında kredi çekmek yerine sanalpazar üzerinden kendi aralarında satış yaparak sahte bir ilan veriyorlar. Yani birisi satıyor arkadaşı da alıyor. İlanı da 2500 lira yapıyorlar. Sanırım Samsung Note ilanı veriyorlar. Daha sonra sanalpazardan arıyorlar ve diyorlar ki; bu fiyat çok fazla birbirinizi tanıyor musunuz. Arkadaşlar hayır diyor ama adamlar aynı ip üzerinden alım satım olduğu için yemiyorlar ve alıcının üyeliğini sonlandırıyorlar. Satıcıyı neden sonlandırmıyorlar bilmiyorum. Sanal pazar %5 kesiyor ya, 12 taksitte yapıyor. Onlarda çok sazanmış ama aynı ip ile olur mu hiç Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 Onlarda çok sazanmış ama aynı ip ile olur mu hiç Bir ipte iki cambaz oynamaz 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts