İçeriğe Yönlendir

Megane'a Yeni Lastik Lazım

Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Çok uzun zamandır aracıma yeni lastik almam gerekiyor. Ancak ekonomik durumumdan dolayı erteliyordum.

Şimdiiii

Biraz ekonomimi düzelttim. Hazır lastik değişirken jantları da değiştireyim diyorum. Renault'un orjinal 17" jantları mevcut. ŞU LİNKTE. Üstündeki lastikler iptal. Şimdi aklımı çelen:

16" te 205 55 16 lastikler 200TL

17" te 205 50 17 ise 350TL.

Toplamda baktığında 800tl'ye kıyasla 2100TL ediyor. 17" için değer mi? Bu rakamlar normal midir? Yokohoma C Drive için bakmıştım bu rakamları.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sonunda :)

Kış geliyor, ıslak zeminde artık güvenmiyorum lastiklere.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Sani, bizde Yokohama Cdrive 2 kullanıyoruz mondeoda.

Babam hiç memnun değil lastiklerden, sürekli abs'de araç. Virajda da savurma oluyor. Bu kadar olumlu yorum okuyup ısrarla bu lastiği aldırmıştım ama şuanki izlenimlerimiz tekrar almamak yönünde.

Akıl karıştırıyor gibi olmayayım ama 205 55 16 da Yokohoma'yı beğenmedik.

Yorum bağlantısı
Misafir

Ben olsam link deki jantları kaçırmazdım sani.Senin aracına çok yakışacağı kanaatindeyim,hiç bir şey olmasa bile oem oem candır.Lastik konusunda ise 2 hafta önce petlas rt741 i bizzat gidip gördüm 205 50 17 yi gerçekten harika bir lastik.650tl / peşin fiyatına 8 taksit yapıyorlar ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bridgestone Potenza S001

Continental ContiSportContact™ 3

Michelin Pilot Sport 3

Boyutları uyarsa bu üçüne bakın. Ben hayatımda sadece bir kere lastik aldım sciroccom varken ona almıştım takım olarak potenza s001 efsane bir lastik....

Bu söylediğiniz modeller çok pahalı diye hatırlıyorum?

Abi bence 17 ye değmez 800 tlye tak geç.

Ooooyh, cebim de böyle diyor ama kalbim :)

Sani, bizde Yokohama Cdrive 2 kullanıyoruz mondeoda.

Babam hiç memnun değil lastiklerden, sürekli abs'de araç. Virajda da savurma oluyor. Bu kadar olumlu yorum okuyup ısrarla bu lastiği aldırmıştım ama şuanki izlenimlerimiz tekrar almamak yönünde.

Akıl karıştırıyor gibi olmayayım ama 205 55 16 da Yokohoma'yı beğenmedik.

Yok niye karıştırasın. İlteber ne der acaba. O çok öneriyordu.

Şu an üstündeki good year, diş olmamasına rağmen kuru yolda gayet sessiz ve tutuş gayet yeterli. Yaz ayı bitmese, o lastikleri değiştirmeyi hiç düşünmezdim.

Şimdi 17 jant alacaksın bu sefer araba iyice leylek stayla olacak. Bu sefer yay falan gerekecek. Bunların altına girerim diyorsan sıkıntı yok. Ne de olsa para harcanmak için vardır :)

O konuda sıkıntı yok. Araç zaten normal megane'lara göre yere yakın.

Ben olsam link deki jantları kaçırmazdım sani.Senin aracına çok yakışacağı kanaatindeyim,hiç bir şey olmasa bile oem oem candır.Lastik konusunda ise 2 hafta önce petlas rt741 i bizzat gidip gördüm 205 50 17 yi gerçekten harika bir lastik.650tl / peşin fiyatına 8 taksit yapıyorlar ;)

Oem can olduğu gibi başka ilanlarda satış rakamı 1000tl den aşağı değil. Ama lastikleri almak çok pahalı yahu...

Yorum bağlantısı
Misafir

Sani durumun varsa bence kaçırma bunu derim.al jantları,at kenara kalsın,durumun oluncada lastik al,ki ben sana uygun fiyat a aynı performansı hissedebileceğin bir seçenek sundum

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Yok niye karıştırasın. İlteber ne der acaba. O çok öneriyordu.

Şu an üstündeki good year, diş olmamasına rağmen kuru yolda gayet sessiz ve tutuş gayet yeterli. Yaz ayı bitmese, o lastikleri değiştirmeyi hiç düşünmezdim.

İlteber abi ile birlikte aldık hatta lastikleri. Bizde hep olumlu düşünceler ile aldık ama sonuçtan kullanıcı olarak memnun değiliz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sani PETLAS öneririm :)

Parasına göre çok iyi bir lastik.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani durumun varsa bence kaçırma bunu derim.al jantları,at kenara kalsın,durumun oluncada lastik al,ki ben sana uygun fiyat a aynı performansı hissedebileceğin bir seçenek sundum

Önceliğim lastik maalesef.

İlteber abi ile birlikte aldık hatta lastikleri. Bizde hep olumlu düşünceler ile aldık ama sonuçtan kullanıcı olarak memnun değiliz.

ABS problemini LASSA'da çok çektim. İlllalah etmiştim.

Sani PETLAS öneririm :)

Parasına göre çok iyi bir lastik.

Modeli var mıdır?

Yorum bağlantısı
Misafir

Şuan kumho kullanıyorum,yol tutuş acısında iyi olsada içeri çok ses alıyor malesef.Bundan sonraki tercihim petlas pt 741 olacaktır

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Sani bence 17 Oem jantları kaçırma..kesinlikle değiştir derim, takınca bu farkı iyiki vermişim diyeceksin, bundan şüphen olmasın..

Yokohama'yı burada en çok öneren benim. Forum'da 6 kişi bu lastiği benim önerim ile aldı.. geriye dönüş hep şu oldu. Mükemmel sessiz ve harika yol tutuşu var. Bu kadar fark olacağını beklemiyordum yönündeydi. Ki Adac ve Autobild testlerinde desibel olarak sessizliği ve Islak Fren performansı en iyi lastik seçilmişti.. İlginçtir ki 205/55/16 ebatında :) Samiyede ben vesile oldum. birlikte gidip, aldık.. Sadece Sami'nin babasının memnuniyetsizliğini gördüm an itibari ile.. Keşkede vesile olmasaydım. Allah korusun virajda falan savrulur. Vicdan azabı çekerim.

Benim önerim şudur ki sadece benim söylediğime bakma, yada benim vesile olduklarıma. Başka Forumlardaki yorumları oku. Ben daha memnun olmayan kimseyi görmedim..

Şunuda ekleyim 17 ebatta Petlas Velox Sport Pt 741 p/f olarak fazlası ile işini görecektir..Hemde çok fazlasını

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Konu başlığında hata var..düzeltirseniz iyi olur..

Naylon'a Yeni Lastik Lazım :D
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani bence 17 Oem jantları kaçırma..kesinlikle değiştir derim, takınca bu farkı iyiki vermişim diyeceksin, bundan şüphen olmasın..

Yokohama'yı burada en çok öneren benim. Forum'da 6 kişi bu lastiği benim önerim ile aldı.. geriye dönüş hep şu oldu. Mükemmel sessiz ve harika yol tutuşu var. Bu kadar fark olacağını beklemiyordum yönündeydi. Ki Adac ve Autobild testlerinde desibel olarak sessizliği ve Islak Fren performansı en iyi lastik seçilmişti.. İlginçtir ki 205/55/16 ebatında :) Samiyede ben vesile oldum. birlikte gidip, aldık.. Sadece Sami'nin babasının memnuniyetsizliğini gördüm an itibari ile.. Keşkede vesile olmasaydım. Allah korusun virajda falan savrulur. Vicdan azabı çekerim.

Benim önerim şudur ki sadece benim söylediğime bakma, yada benim vesile olduklarıma. Başka Forumlardaki yorumları oku. Ben daha memnun olmayan kimseyi görmedim..

Şunuda ekleyim 17 ebatta Petlas Velox Sport Pt 741 p/f olarak fazlası ile işini görecektir..Hemde çok fazlasını

PT 515 modelini kullanıyorum.

İlteber, bu iki model arasındaki farkı biliyor musun? Hocanınkiler sanıyorum 15" diye mi 5'le başlıyor modeli?

Konu başlığında hata var..düzeltirseniz iyi olur..

Naylon'a Yeni Lastik Lazım :D

Yemin billah böyle yazacaktım ama hadi farklılık olsun dedim bu sefer :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Abim senle ilgili - bir durum söz konusu olamaz. Bizde testlere kullanıcı yorumlarına güvenerek aldık ama beğenmedik nedense.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İlteber, bu iki model arasındaki farkı biliyor musun? Hocanınkiler sanıyorum 15" diye mi 5'le başlıyor modeli?

16 ve 17 için normal kullanım lastiği PT515. Performans lastiği İlteber'in bahsettiği lastik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Jant lastik  ikisi bir arada süper fiyat aracınıza uygunsa kaçirmayin derim :good1:  :flowers:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Abim senle ilgili - bir durum söz konusu olamaz. Bizde testlere kullanıcı yorumlarına güvenerek aldık ama beğenmedik nedense.

Acaba Mondeo'damı bekleneni veremedi Sami ? Genellikle HB arabalarda ben dahil aşırı memnundum. C-max'te keza öyle. YSB Fun'a taktı oda memnundu.

Mondeo'da tecrübesini yapmamıştık.

Aynı Uğur'un durumu gibi, Dunlop'tan memnun olan çok. Era'da yolda durmuyor lastik diyordu.

Anlıyamadım vallahi

16 ve 17 için normal kullanım lastiği PT515. Performans lastiği İlteber'in bahsettiği lastik.

17 ve üzeri olacaksa, kesinlikle PT 741 öneriyorum Abi. 515 tecrübem yok o yüzden yorum yapamıyorum. Ama 50 yanakta Performans serisi takılması gerekir..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

FCEoBrP.jpg

Standart olan seri sport serisinden nasıl daha pahalı olur?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

17 ve üzeri olacaksa, kesinlikle PT 741 öneriyorum Abi. 515 tecrübem yok o yüzden yorum yapamıyorum. Ama 50 yanakta Performans serisi takılması gerekir..

Benim bu kadar bilgim yok. Ben gidip direk almıştım. Bir dahakine dediğin gibi perfomansa yönelirim. 515 sakin kullanımda bir sıkıntı çıkarmadı bana.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Abi senin aldığın dönemlerde 741 yoktu zaten. Sadece 711 vardı. En iyisini yapıp 515 almışın.

V desenli lastiğe karşıyım. Kesinlikle önermiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bence eski orijinallerle devam edin. Maddiyattan bahsetmişsiniz. Şuan yerinde olan maddiyat birdahaki lastik değişimde yerinde olamazsa! Şöyle düşünün, tanesinde 150 TL fark, kullanımınıza göre 2-3 yıl sonra yine aynı oranda fark olacak ve siz yine %75 fazla ödeme yaparak lastik alacaksınız. 

Yorum bağlantısı
Misafir

PT 515 modelini kullanıyorum.

Bende PT515 kullanıyorum ve çok memnunum.

Babamın aracına Continental conti premium contact 5 aldık geçen hafta 205x60x16

218 TL den. Islak zeminde özellikle çok başarılı.

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...