İçeriğe Yönlendir

Buzlanma Uyarı Lambası..

Barış Başkaynak

Recommended Posts

Barış Başkaynak

Merhabalar;

Aracım 2007 model benzinli Focus trend...

Kontağı açtığımda daha önceleri sarı olan,kış aylarında kırmızı renk olan buzlanma uyarı lambası son 3-4 aydır ,yaz ayları olmasına rağmen,sarı renkten(1 sn içinde..) kırmızı renge dönüşüyor..Temmuz da bile sarı ,hemen ardından kırmızı oluyordu halen de öyle..

Araçta sizce bir sorun varmı sizce? varsa neden kaynaklanıyor olabilir..?

yardımcı olursanız memnun olurum..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sensör bozuk veya soketi çıkmış... 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak

Sensör bozuk veya soketi çıkmış... 

Mehmet bey;

sensör yada soketinin aracın neresinde olduğunu anlatmanız mümkün mü?servise gitme imkanım yok.bulunduğum yerde bir tamirci arkadaşıma yaptırmak istiyorum..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Normalde de böyle olmuyor mu zaten,+4 derece üzerinde  ışık söndüğü sürece sorun yoktur bence

+4 ile +1 derece arası sarı,

+1 ile eksi ısılarda kırmızı ışık sabit yanıyor

Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak

Normalde de böyle olmuyor mu zaten,+4 derece üzerinde  ışık söndüğü sürece sorun yoktur bence

+4 ile +1 derece arası sarı,

+1 ile eksi ısılarda kırmızı ışık sabit yanıyor

evet ama yaz aylarında sarı olup sönmesi gerek..sarıdan kırmızıya dönüşüyor ondan sonra sönüyor benim ki..

Yorum bağlantısı
Misafir

Gösterge ışıkları kontrol ediliyordur. Marşa bastığınızda düzelecektir. Durum, araba çalışırkende mi oluyor?

Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak

Gösterge ışıkları kontrol ediliyordur. Marşa bastığınızda düzelecektir. Durum, araba çalışırkende mi oluyor?

hayır kontağı çevirdiğimde sadece..çalıştırdığımda sönüyor..ancak hava sıcakken kırmızı olması garip geldi bana..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

evet ama yaz aylarında sarı olup sönmesi gerek..sarıdan kırmızıya dönüşüyor ondan sonra sönüyor benim ki..

Sönüyor olması doğru çalıştığını gösterir,bahsettiğim ısı şartlarında tabi

Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak

Sönüyor olması doğru çalıştığını gösterir,bahsettiğim ısı şartlarında tabi

ilk kez geçen kış kırmızı yanmıştı,hava - derecelerdeydi..Şaşırmıştım o zaman..ancak daha sonraları yazında böyle yapması tuhaf..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

hayır kontağı çevirdiğimde sadece..çalıştırdığımda sönüyor..ancak hava sıcakken kırmızı olması garip geldi bana..

Anlattıklarınız doğru çalıştığını gösteriyor. Kontak ilk açıldığında test modunda gösterge lambaları kontrol ediliyor. Önemli olan araba çalıştığında sönmesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak

Anlattıklarınız doğru çalıştığını gösteriyor. Kontak ilk açıldığında test modunda gösterge lambaları kontrol ediliyor. Önemli olan araba çalıştığında sönmesi.

ok..teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araba çalışınca sönüyorsa sorun yok.. 

Araç ilk çalıştığında tüm şıklar yanıp tüm sistem test edildiği için yanıyordur... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak

Araba çalışınca sönüyorsa sorun yok.. 

Araç ilk çalıştığında tüm şıklar yanıp tüm sistem test edildiği için yanıyordur... 

teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Misafir

Bence bu yeni farkettiğiniz bir durum olabilir. Sonuçta kontak açıldığında abs, motor uyarı ışığı v.s. hepsi yanıyor. Önemli olan, marşa basıldıktan sonra yanıp yanmaması.

Yorum bağlantısı
Barış Başkaynak

bu kadar evhamlı oldukça ki bende buna dahil ;)  sürekli aracın bir yerlerinde sıkıntılar meydana geliyor :fiuw:

:) haklısınız..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...