Başar Mert 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 Arkadaşlar konuyu doğru yere veya gereksiz açmış olabilirim ama, size sormak istedim arabamın yağ bakımı geldi ve yağ değişimi yapacağım hep mobil 5 w30 koyduk fakat çalıştığım yerde ucuza alabileceğim lukoil genesis diye bir serisi var üst sinif tam sentetik bir yağ ama bu yağ değişiminde bunu kullansak sizce nasıl olur Yorum bağlantısı
Safak Acar 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 Sigara içiyor musunuz ? güzel örnek abi (üst kapaktan yağ sızdırabilir sürekli kulandığınız yağı kullanmaktan vaz geçmeyin..) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 marka değişimiden sızdırma bağlantısı olmaz? İlk değişimde yağ tüketimi hızlı olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 Sızdırma değil de, sigara değiştirince yaşanan sorunlar, yağ değiştirince de yaşanıyor.. Zorunlu olmadıkça değiştirmeme taraftarıyım ben.. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 (düzenlendi) Başar abi Lukoil Türkiye pazarında küçük olsa da dünya devlerinden biri.Bence kullanılabilir ama araştırmak gerek.. Ben son 5 bakımdır kullandığım Petronas marka yağı da gönül rahatlığı ile tavsiye ederim Belki biliyorsundur Mercedes AMG'nin teknoloji partneri.. Formula1'de ise ana sponsoru. Gücünü F1'den alan herşeye güvenmek gerek (bakınız renault motorları) 9 Ekim 2013 tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Başar Mert 10 Ekim 2013 Yazar Paylaş 10 Ekim 2013 yani değişiklik olunca sıkıntılar yaşanabilir, tabi bunu ben farkedebilirmiyim birde orası var. Semih kardeşim evet haklısın şuan çalıştığım yer Lukoilin distribitörü zaten dünya çapında gerçekten büyük 33 ülkede bulunan bir firma Bu bahsettiğim yağında üzerinde premium falan yazıyor arkadaşlara sordum kaliteli olduğunu söylediler. Tabi mobil falan artık kendini kanıtlamış yağlar olduğu için bizim satışçılarında söylediği o yağlar satmakta bile zorlanmıyosun şuan piyasada bile bulmak zor oluyor satış yapmak için. Bizim Lukoilin üzerinde de BMW ve Renault'un onayı olduğuna dair yazılar var ama bir sakınca olurmu bilemedim o yüzden bir danışak istedim, piyasa fiyatıda okadar ucuz değil 65-70 liradan satılıyor bahsettiğim yağ ama tabi ben daha uygun alıyorum ama bakalım olmazsa mobil getirtirim çalıştığımız firmaların birinden yine onuda daha uygun alabiliyorum. Aslında ankaradaki arkadaşlara da bu konuda yardımcı olabilmek adına bir konu açacaktım ama fırsat bulamadım çalıştığımız bir firma var mobil satıyor genelde ihtiyacı olan arkadaşlara oradan toptan fiyatına mobil 5w30 u uygun fiyata alabiliriz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Ekim 2013 Paylaş 10 Ekim 2013 Sen mobil bulabiliyormuşsun uygun fiyata aynen devam etmeni tavsiye ederim.. Gerek yok değişikliğe. Macera arama Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 Abi disbirötörüyseniz koy geç 100 bglik focus motorları taş gibidir birşey olmaz, hep castrol edge kullanırdım 2 seferdir mobil kullanıyorum super 5.30 ve esp 5 30 arabada bir fark hissetmedim fakat mobil çok çabuk kararıyor. Kararan yağ çalışıyor demektir. Yorum bağlantısı
Başar Mert 11 Ekim 2013 Yazar Paylaş 11 Ekim 2013 (düzenlendi) Abi disbirötörüyseniz koy geç 100 bglik focus motorları taş gibidir birşey olmaz, hep castrol edge kullanırdım 2 seferdir mobil kullanıyorum super 5.30 ve esp 5 30 arabada bir fark hissetmedim fakat mobil çok çabuk kararıyor. Ben bugün değiştirdim yağı , eski sahibi mobil 1 5-30w kullanmış bende aynısından devam ettim , ilk izlenim maşallah saat gibi çalıştı araç ses anında değişti hatta motor öğretmeniymiş birisi özellikle geldi dinledi sesini ilk tepkisi usta çok güzel yapmış motoru saat gibi çalışıyor , ne kadar tuttu dedi :) Adam komple motor yapılmış sandı Kararan yağ çalışıyor demektir. Valla velhasıl bugün değiştirdim bende artık yağı, kendi sattığımız ürün bir sorun olsa fabrikayada dönerdik ama güvenemedim yinede kıyamadım yine arabama mobil 5*30 aldım esp çok pahalıydı normal aldım bende 50 liraya, ne gerek var değilmi ucuz alıyorken Lukoilede 50 lira verecektim enaz. Bu ara birde çok yağ yakmaya başladı araba üstüne tamamlamıştım 2000 km önce falan değiştirirken gene boşalttı adam iki dakkada doğru düzgün yağ kalmamış motorda, nedendir acaba. 11 Ekim 2013 tarihinde Başar Mert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim 2013 Paylaş 11 Ekim 2013 yağ kalmamış derken geneled ölçüm nizami yapılmaz, şu anda seviye çizgisi çubuğun neresinde Yorum bağlantısı
Başar Mert 21 Ekim 2013 Yazar Paylaş 21 Ekim 2013 yağ kalmamış derken geneled ölçüm nizami yapılmaz, şu anda seviye çizgisi çubuğun neresinde çağlar abi mesajını görmemiştim ama yağ koyulmadan önce çubugu silip baktığımda ucundaki top kısım varya sadece orası yağ oluyordu çizgiye hiç çıkmıyordu bile yağ koyulduktan sonra normal yerine geldi ama bakalım yine 1000 2000 km sonra ölçücem nekadar azalacak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts