İçeriğe Yönlendir

90 Kmh Hızda Devriniz Kaç? (1.6 Benzinli)

Fatih Kose

Recommended Posts

Misafir
(düzenlendi)

Senin araç diesel değil mi ? Benzin ile aynı değildir kanımca. Benim 2250 gibi bişi oluyor.

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Tuncay

turbo motorda özelikle, düşük devirde tüketim artar, hız/devir bağlantısı dış ortamdan bağımzsızdır tufan da kopsa motor yağ da yaksa değişemez, fizik kanunları halen geçerli ise

Düşük devirde tüketim artar mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hız ve devir yol şartına uygun olmalı, çok düüşk hızda en yüksek vites ve en yüksek devirde tüketim en az olmaz her zaman, uygunsuz düüşük devirde tüketim artar

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Transporter otomatik değilse balata problemlidir...

Düşük devirde tüketim artar mı?

Çekmeyen motor benzin/mazot yakar..

Yorum bağlantısı
Fatih Kose

Fatih bey bu soru ve cevabı ile herhangi bir yere ulaşılmaz.. Sorduğunuz soru 2x2 bende 4 ediyor sizde kaç eder gibidir.. 

Evet cevap bu kadar net olmak zorundadır.. 

Tek bir şartla bu değişir, debriyaj balatası kaçırırsa farklı değerler görülebilir o da sabit olmaz anlık olur.. 

Çünkü, aslında Çağlar güzel açıklamış.. Olay mekaniktir, uzaması sünmesi kısalması mümkün değildir.. aktarma organları mil şart aks veya dişlidir.. 

Ha bir sebeple daha değişik sonuçlar çıkabilir bu da ecuda lastik ebatının yanlış seçilmesidir.. ekranda hızı farklı görürsünüz ama yakıt tüketimi ve performans farkı gözlenmez.. 

Mehmet Bey,

Olması gereken değer anladığım kadarıyla 90 kmh da 2250 devir. Benim gördüğüm değer 2750 ve anlık değil devamlı olarak 1 yılı geçkindir kullanıp gördüğüm değer. Baskı balata ollabilir mi?

aracımda ecu yok analog kadranlı

Sizin aracınız focus 1 mi ya da 2 mi?

aracım Focus 2

Yorum bağlantısı
Fatih Kose

Focus 2 lerin kasa ağırlığından dolayı dişli oranları farklı. Bu nedenle focıs 1 in çevirdiği devir ile sizin aracınız farklı. Tam net olarak bilmiyorum ama en azından 2500 ya da daha üstü olması gerekiyor.

Bir de şu var çoğu kez zorlamama rağmen 140 kmh nın üstüne çıkamıyorum.  Acaba hız  göstergem mi bozuk? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

balata ani olarak devir yükseltir sonra normale döner. bence önce navigasyon ile gerçek hızınızı ölçün, sonra devir satini test cihazı ile kontorl ettirin.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Benim de devir saatinde bir sorun oldugunu dusunuyorum ama devir saati nasil bozulur ki? Araba rolantide calisirken 500 devirde duruyor. Ama rolanti hic dusuk degil. Motor gayet normal calisiyor. Yolda giderken ise 2500 devire geldiginde araba bagirmaya basliyor. Genelde 3000 devirde vites degistiririm ama bu arabada 2500 devirde vites degistiriyorum. 110 km hizda araba 2200 devri gosteriyor. Sizcde de devir saati 500 dusuk gostermiyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gauge menü.. 

Bu kelimeleri forumda arayın ve ilgili konuları okuyun.. Aracınızın motor devrini dijital olarak görebilirsiniz.. 

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Mehmet abi buyuksun gene imdada yetistin. Bakacagim.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Gauge menü.. 

Bu kelimeleri forumda arayın ve ilgili konuları okuyun.. Aracınızın motor devrini dijital olarak görebilirsiniz.. 

Mehmet abi forumda aradım forumda biraz farklı anlatmışlar bugün senin siteden baktım sen önce düğmeye bas sonra kontağı aç demişsin bugün de onu deneyeceğim. Ama senin sitede tarif ederken senin sıfırlama düğmesi var bende düğme yok yol bilgisayarından sıfırlanıyor. Set/Reset düğmesiyle yapacağım bakalım.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

İşte 2009 model focus comfort 100 hp devri.

nox2zQL.jpg?1

3MsTh99.jpg?1

Bu da 100km deki devir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

1.0 ecoboost focusun 6. vites 2000 devirdeki hızı 90 km/h dir.4000 devirde de 180. Aracı almadan önce test aracını kullanırken ilk dikkat ettiğim şey buydu. 6000 devirde de 270 yapabilir tabi çevirebilirse :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Debriyaj tam tutmuyorsa 3000 dd bile 80 i görmek mümkün değil mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Debriyaj tam tutmuyorsa 3000 dd bile 80 i görmek mümkün değil mi?

Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

F3 1.0L ecoboost

6 cı vites 2.000 devir 100 kmh

6. vistes 4.000devir 180 kmh  

6. vites 5.500 devir 230kmh         Bi hafta önceki izlenimlerim  gerci motor farklı ecoboost  araba 100 kmye kadar 1-2-3-4-5-6 istiyo bi bakiyorm vites 6 ya gelmiş :D

(sanırım az yaksın diye eco mode kendi ikaz veriyor  2.ooo devride vites artır diye ikaza uyuncada böyle bi manzara cıkıyor) devirinde vites istiyor bana kalsa 7-8 de lazimmiş :D

hız sabitlemede  sonuç bu. 2.100 dewir yerine :D 2.000 demişim  96kmh 2 bin düz oluyor ..

tmqn8.jpg

tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Gauge menü.. 

Mehmet abi şimdi gauge menü ye girdim. Orada motor devir hızı normal 890-900 civarında oynuyor. denemek için 2000 devire getirdim o zaman gauge menüden okuduğum değer 2700 civarıydı. Devir saatinde hata olduğunu görmüş olduk peki şimdi ne yapmak gerekecek?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gösterge açılıp, hatalı olan ibre denenerek düzeltilecek. .yani ibre sökülüp doğru olarak yeniden takılacak.. Muhtemelen daha önce açılmış ve düzgün takılmamıştır.. 

Aynı yerden hızı da kontrol edebilirsiniz.. Göstergenin hızı 5-6 km fazla göstermesi normaldir.. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Bende de focus 2 var 5. vites 2750 devir de 90 km ile gidiyor. 4 vites Şahin gibi geliyor bazen:)

6. vites olmaması yakıtı çok etkiliyor.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Gösterge açılıp, hatalı olan ibre denenerek düzeltilecek. .yani ibre sökülüp doğru olarak yeniden takılacak.. Muhtemelen daha önce açılmış ve düzgün takılmamıştır.. 

Aynı yerden hızı da kontrol edebilirsiniz.. Göstergenin hızı 5-6 km fazla göstermesi normaldir.. 

Teşekkürler abi ama Kastamonu'da bunu açacak usta zor bulurum gibi Karabük'te yaptırmak lazım. yada Ankara'da. Bu işi hakkıyla yapabilecek usta önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Bende de focus 2 var 5. vites 2750 devir de 90 km ile gidiyor. 4 vites Şahin gibi geliyor bazen:)

6. vites olmaması yakıtı çok etkiliyor.

Focus 2 düşük devirde çok fazla tork üretemiyor, bu nedenle genelde 2500 devirin üzerinde kullanılacak şekilde ayarlanmış şanzıman dişlileri. Örneğin Focus 1 max torkunun % 80 ini 1800 devirde veriyordu o nedenle dişli oranları da düşük devirleri kullanabilecek şekilde ayarlanmış. F1 in şanzımanı F2 de olsa muhtemelen F2 çok hantal iğrenç bir araba olurdu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...