İçeriğe Yönlendir

Her İkisi De Otomatik - Hangisi Alınır ?

Emre İnci

Recommended Posts

Emre İnci

Megane 2 Dynamique 115 Hp -- Focus 2 Ghia 100 Hp

Performans olarak bu iki araç Drag Roll ve Top Speed te nasıl sonuç verir?

Not: Her ikiside otomatik... 

Yorum bağlantısı
Hasan Altıntaş

Hoş geldin aramıza, Renault 'mu  Ford 'mu  dersen, Renault servisinin önünden geçerken o tarafa bile bakmıyorum bile gerisini anlarsın. :)

Yorum bağlantısı
Emre İnci
(düzenlendi)

Hoş gördük. Evet o konuda hak veriyorum size servis ve kalite bakımında Ford'a rakip bir firma değil fakat performans olarak ne durumdalar onu merak ediyorum.? Arada 15 Hp gibi bir fark var. Ne kadar etkiler cevaplar geldikçe netlik kazanır umarım...

tarihinde Emre İnci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Altıntaş

Hoş gördük. Evet o konuda hak veriyorum size servis ve kalite bakımında Ford'a rakip bir firma değil fakat performans olarak ne durumdalar onu merak ediyorum.? Arada 15 Hp gibi bir fark var. Ne kadar etkiler cevaplar geldikçe netlik kazanır umarım..

ford sağlamlık yol tutuşu ile bir adım önde bence, daha önceki aracım megane 2 Dynamique idi, yol tutuşu sıfır.

Yorum bağlantısı
Emre İnci

ford sağlamlık yol tutuşu ile bir adım önde bence, daha önceki aracım megane 2 Dynamique idi, yol tutuşu sıfır.

bulunduğum bölge karadeniz olunca insan yol tutuşundan önce ister istemez bu rampalarda performans arıyor. manuel otomatiğe göre daha iyi performans sunacaktır elbet ama otomatik keyfinden de vazgeçmek istemiyorum.

hangisi alır bilmem de focus alınır :)

Muhakkak focus ama biraz da performansa önem veriyorum.  :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

4 ileri otomatik şanzımanlı 2 tane 1.6 motor aile arabası :). performans önemli ise ! 2.0 otomatik ( ki varmıydı hatırlayamadım) megane bakın bari.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre İnci

4 ileri otomatik şanzımanlı 2 tane 1.6 motor aile arabası :). performans önemli ise ! 2.0 otomatik ( ki varmıydı hatırlayamadım) megane bakın bari.

evet ama bütçemiz 25,000 tl yi aşmamalı. 1,4 europadan sonra bu iki aracın yeterli geleceği kanaatindeyim. sadece bu iki araç arasında kıyaslama yapılması daha makbul olur.  :)

Yorum bağlantısı
Ömer Emre Çeltekoğlu

Fransızmı asla :D bedava verseler satmak icin alırım:D

Yorum bağlantısı
Emre İnci

Fransızmı asla :D bedava verseler satmak icin alırım:D

Focus alınır...hemde hiç ardıma bile bakmam...

hangisi alır bilmem de focus alınır :)

megane dan soğuttunuz beni. :)  umarım bayram sonu temiz ghia 2 bulabilirim. herkese teşekkür ederim.

ghia için öneriniz var mıdır? otomatik ghia alırken nelere dikkat edilmeli? titanium ile donanım farkı nedir? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

performans  lafları eden için önermem focusu. fabrika verisi 0-100 13.6 civarı olması lazım. son hızda 173 felandı teknik veri olarak. 1.3 multijete bir arabaya madara olabilirsiniz yolda gaza geldiğinizde :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre İnci

performans  lafları eden için önermem focusu. fabrika verisi 0-100 13.6 civarı olması lazım. son hızda 173 felandı teknik veri olarak. 1.3 multijete bir arabaya madara olabilirsiniz yolda gaza geldiğinizde :D

patronumda 2001 otomatik focus 1 ghia var 195 görüyor düz yolda. focus 2 neden bu kadar hantal. ayrıca benim 1,4 europa 13-14 saniyede 0-100 e ulaşabiliyor. kaldıki patronumun otomatik ghiası yine benden önce 0-100 e çıkıyor..

Yorum bağlantısı
Emre İnci

Listede 1 adet otomobil görüyorum

Eğer yukarıda mustafa bey in bahsettiği gibi hantal ise benim europa 1,4 den bi farkı yok performans olarak. Bu da beni düşündürüyor.

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

motoru 15bg daha güçlü olsun diyorsanız megane,geri kalan her şey için focus 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

klasik otomatik şanzımanlı atmosferik 1.6 motorların birbirinden farkı yoktur, ataklık beklenemese iyi olur

Yorum bağlantısı
Emre İnci

FOCUS 2

FABRİKA VERİLERİ

TEST VERİLERİ Motor: Önde enlemesine yerleştirilmişmotor Hızlanma Motor Hacmi: 1596 cc 0-50 km/s : 3.9 sn     0-100 km/s : 14 sn Motor Gücü: 6000 d/d'de 100 HP 0-130 km/s : 19.8 sn Hız Max. Tork: 4000 d/d'de 150 Nm Max. hız : 190 km/s Frenler: önde hava kanallı disk arkada disk Bagaj: 465/525 lt İç gürültü Boyutlar: 4488/1840/1454 mm Rölanti 43 dB(A) Ağırlık: 1284 kg 100 km/s : 65 dB(A) Lastikler: 205/55 R16 100 - 0 km/s

38 m

Test tüketimi:

9 lt/100 km

Depo kapasitesi: 55 lt     Menzil: 611 km

MEGANE 2

FABRİKAVERİLERİ

TESTVERİLERİ Motor: Önde enlemesineyerleştirilmiş sıralı dört silindirli motor Hızlanma MotorHacmi: 1598 cc 0-50km/s : 4.4 sn Çap/Strok: - 0-100km/s : 13.3 sn MotorGücü: 6000 d/d'de 115 HP 0-130km/s : 21 sn Hız Max.Tork: 4200 d/d'de 152Nm Max.hız : 200 km/s Frenler: önde hava kanallı disk, arkadadisk Bagaj: 330/1190 lt İçgürültü Boyutlar: 4209/1777/1457 mm Rölanti 48 dB(A) Ağırlık: 1150 kg 100 km/s : 64 dB(A) Lastikler: 195/65 R15 100- 0 km/s

39 m

Test tüketimi:

8.8 lt/100 km

Depokapasitesi: 60 lt     Menzil: 681 km

Yorum bağlantısı
Emre İnci

İkiside kağnı arabası 15 hpnin önemi yok şanzuman olarak focus çok sağlam meganı düşünmeyin bile.

2,0 407 ler nasıldır şanzıman olarak? 

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Pek sanmıyorum heleki 1.6 atmosferik ve klasik otomatik Focus'un, Megane arkasından gidebileceğini, focus daha sağlamdır daha güvenlidir, kolay kırılmaz, bozulmaz belki ama söz konusu performans ve tüketim olunca her türlü Megane daha avantajlı... Binmek için tercih yapacak olan ben olsam, tartışmasız Focus... Performansı önemseyen ve çok yol yaptığı için tüketimi dikkate alan birisinin alternatifleri arasına bu iki araçta giremez, girmemeli...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kağıt üstündeki 0.5 saniyeler önemsizdir, katalog mühendisliği diyorlar, ondan olmayın :mangal:

Yorum bağlantısı
Emre İnci

Pek sanmıyorum heleki 1.6 atmosferik ve klasik otomatik Focus'un, Megane arkasından gidebileceğini, focus daha sağlamdır daha güvenlidir, kolay kırılmaz, bozulmaz belki ama söz konusu performans ve tüketim olunca her türlü Megane daha avantajlı... Binmek için tercih yapacak olan ben olsam, tartışmasız Focus... Performansı önemseyen ve çok yol yaptığı için tüketimi dikkate alan birisinin alternatifleri arasına bu iki araçta giremez, girmemeli...

kağıt üstündeki 0.5 saniyeler önemsizdir, katalog mühendisliği diyorlar, ondan olmayın :mangal:

çok km yapan biri değilim. max yılda 12-15,000 km. 1 litre fazla yaksın ama beni üzmesin istiyorum. 15,000 tl birikimim var. 10-12,000 tl ye de şu an ki aracımı verebilirsem. yaklaşık olarak  25,000 tl bütçem var. 2,0 motorlar içinde 407 ve mondeo ghia alabilirim diye düşünüyorum. ama işin içinden bir türlü çıkamadım.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

evet megane yukarda yazdığım gibi 0-100 olarak alabilir fakat focus daha sonra arayı kapatabilir çünkü beygirden kazanıyor.

Her iki aracıda kullandım. Sanırım otomatik vites atmosferik bir Focus'u hiç kullanmadın. 4 ileri klasik otomatik Focus2 şanzımanı gerçekten sağlam ama ağır ve hantal yapılı bir şanzıman. Ayrıca dikkatli bakmadığın için savunduğun şey yazdıklarınla çelişiyor zira Focus 100Hp, Megane 115 Hp üstelik Focus Megane dan 130 Kg dan daha fazla ağır bir araç... Bunlar teknik bilgiler ancak hepsini koy bir kenara otomatik iki aracın direksiyonlarına geçersen ne demek istediğimi çok iyi anlarsın... 65 yaşında emekli ve yılda en fazla 5000 km yol yapan bizim enişteye aldığım Otomatik Focus 2,5 halen kapıda taş gibi duruyor, böyle birine yine C segmentinde alıcak olsam bu araçtan alırım ama Ford forumundayız diye aklımı küçük düşürmenin anlamı yok, Otomatik ve atmosferik 1.6 Focus gayet sağlam ama eşek ölüsü gibi az ve zor giden, çok yakan bir araç... Söz ettiğimiz performans ise durum böyle, bu araçların performans araçları olmadığını cümle alem biliyordur zaten... yol tutuştu sürüş keyfiydi onlar ayrı hikaye...

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...