İçeriğe Yönlendir

Her İkisi De Otomatik - Hangisi Alınır ?

Emre İnci

Recommended Posts

Ayhan Sırtıkara

2 litre aracın vergisi yüksek olur eh biraz da masraflı araçlardır. Gül ve diken...

Yorum bağlantısı
Emre İnci

mondeo dizel otomatik ve laguna 170T performans ve şanzıman masrafı olarak kıyaslar mısınız?

Yorum bağlantısı
Emre İnci

Laguna pek tutulmayan bir araba, jatco(mondeodaki şanzuman)ondan iyi.

komple revizesi ne kadar jatko şanzımanın? ayrıca bakım maliyetleri ve parça fiyatları hakkında bilgi verir misiniz ? Alırken nelere dikkat edilmeli..

Yorum bağlantısı
Emre İnci
(düzenlendi)

Revizeyi en iyisi şanzumancıya sormak,valla ben otomatik alırken bir test sürüşü isterim yokuşda kalkışı nasıl ara hızlanmalarda vuruntu var mı vs. Birde yüklenerek denerim birde usta bakar(pcyede bağlanır) alınır ama kapalı kutu bir yandan da 1 gün sonra arıza yapmıycağının garantisi yok işte.

Bakım olarakda belli bir kmde yağı değişiyor hepsinin fiyatları aynı sayılır.Bak bir ara 407 diyordun şanzumanın hidrolik beyni 2700tl aklında olsun.

2,0 otomatikler içinde en mantıklı seçim passat ve mondeo galiba. passat fsı motor olduğu için geriye sadece mondeo kaldı. c ve d sınıfı arasında fiyat farkı yok denecek kadar az hatta bazı aynı yıl üretilen araçlar içinde d sınıfı almak daha karlı bile olabiliyor. ama çıkaracağı masraf belimi bükebilir. ikinci aracım olacağı için pek bilgi sahibi de değilim. d sınıfı için biraz daha mı beklesem acaba bilemedim...

tarihinde Emre İnci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Çağlar abi jatko şanzıman için der ki, kasa çürür buna birşey olmaz.:) Ben daha dağılan jatko gormedim duymadım.Ha yokmudur illaki vardır ama oldukça az sanırım.Bence mondeo için şanzımandan daha çok turbo ve enjektörlere daha riskli diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu

hangisi alır bilmem de focus alınır :)

focus da 'alır'  :)

Yorum bağlantısı
Emre İnci

Çağlar abi jatko şanzıman için der ki, kasa çürür buna birşey olmaz. :) Ben daha dağılan jatko gormedim duymadım.Ha yokmudur illaki vardır ama oldukça az sanırım.Bence mondeo için şanzımandan daha çok turbo ve enjektörlere daha riskli diye düşünüyorum

peki bu turbo enjektör masrafı max ne kadardır? kaç bin km götürür? 

focus da 'alır'  :)

umarım alır. :)  oto elektrikçim performans olarak bilemem. parçası ucuz olmasına ucuz fakat sürekli bi yerlerinden arıza verdiği için yine aynıya geliyo diyor. hem focus corolla ya göre aynı masrafı yapıyosun hemde kalitesi diğerlerine göre düşük bir araca binmiş oluyorsun demişti.

Bugün ya da yarın aracıma bakmaya gelecekler. Bir kaç gün içinde muhtemelen satışını gerçekletiririm. Ama yeni araç almak araç satmaktan daha stresli.. :)

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Her zaman söylerim, neyi kaça aldığınızı önemsiyorsanız, almak satmaktan hep daha zordur... Senin yerinde olsam ille otomatik olacaksa ve bütçe sınırlıysa alt model yüksek km li D segmentine çıkmak yerine, nispeten daha genç C segmentinde lpg li bir focus otomatiği en azından öğrencilik bitene kadar kullanırdım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emre İnci

Her zaman söylerim, neyi kaça aldığınızı önemsiyorsanız, almak satmaktan hep daha zordur... Senin yerinde olsam ille otomatik olacaksa ve bütçe sınırlıysa alt model yüksek km li D segmentine çıkmak yerine, nispeten daha genç C segmentinde lpg li bir focus otomatiği en azından öğrencilik bitene kadar kullanırdım.

Galiba demiyorum kesinlikle beni anlatmışsınız ve artık kesinlikle 1.6 ve otomatik vitese karar verdim. 1,6 otomatik ve performans yanyana kullanılmamalı fakat ben aşağıda belirttiğim modeller arasında en performanslısını seçmek zorundayım. 

F1 Makyajlı ve Makyajsız

F2 Makyajlı ve Makyajsız  Otomatik vites hızlanma verilerini verebilecek var mı? Youtube de biraz araştırdım fakat F1 den başka otomatik vites videosu bulamadım. Onunda makyajlı mı makyasız mı anlayamadım. Özellikle kullanıcıların yorumlarını bekliyorum. Saygılar.

Yorum bağlantısı

Megane 2 Dynamique 115 Hp -- Focus 2 Ghia 100 Hp

Performans olarak bu iki araç Drag Roll ve Top Speed te nasıl sonuç verir?

Not: Her ikiside otomatik... 

Lastik tabanı ince olan, ağırlık / beygir oranı küçük olan alır.

Yorum bağlantısı
Emre İnci

o videolarda benimdir  kesin :D

focus 4 gear videoların adı  :) F1 makyajlı makyajsız arasında performans bakımından fark var mı?

Lastik tabanı ince olan, ağırlık / beygir oranı küçük olan alır.

beygir oranı küçük olan nasıl alıyor? Sırasıyla F1 ve F2 leri yazabilir misiniz performans olarak?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

valla net bir şey diyemem aracın kondüsyonu ile çok alakalı. makyajsızın emisyon normu 96 yılından kalma :D gaza daha tepkili geliyordu bana. makyajlının egsoz normu 2000 felan diye geçiyordu. onun gaz tepkisi biraz düşüktü ama öyle bariz değil. ama son hızda ben makyajlı kasada daha fazla yapmıştım. makyajlı sanki 195 de limitör varmış gibi gidiyordu.  makyajlıda 205i gördüm :D

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Galiba demiyorum kesinlikle beni anlatmışsınız ve artık kesinlikle 1.6 ve otomatik vitese karar verdim. 1,6 otomatik ve performans yanyana kullanılmamalı fakat ben aşağıda belirttiğim modeller arasında en performanslısını seçmek zorundayım. 

F1 Makyajlı ve Makyajsız

F2 Makyajlı ve Makyajsız  Otomatik vites hızlanma verilerini verebilecek var mı? Youtube de biraz araştırdım fakat F1 den başka otomatik vites videosu bulamadım. Onunda makyajlı mı makyasız mı anlayamadım. Özellikle kullanıcıların yorumlarını bekliyorum. Saygılar.

Söz ettiğin araçlar için konuşuyorum, gerçekten çok gereksiz bir arayış içerisindesin... Zaten bildiğim kadarıyla hepsinin otomatiğinde atmosferik 100 Hp motor var ve şanzıman mekaniği aşağı yukarı aynı... Aracın klimasının dijital olup olmamasına bakman senin odaklandığın arayıştan 50 kez daha kıymetli olur. Sen tutkularına kapılmışsın ama mümkünse bunun anlam kazanması için ya daha hafif ya da bu segmentte 130 Hp üzeri araçlarda bu arayışa gir... Madem bu kadar tutkulusun focus otomatik olması saçma zaten, eşek ölüsü gibidir, performanslı gitmez... Performans asıl bakman gereken şeylerden önemliyse al bi Fiesta Sport tadını çıkar... Şunun gibi;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-autorom-dan-fiesta-1.6-sport-3-kapi-emsalsiz-141605268/detay

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Bende otomatik 2004 1.6 107 bg cift egzantrikli elantra var memleketim giresuna gittiğimde yokuş performansı can sıkıyor. Bahsettiğin araçlar muhtemelen aynı şekilde olur. Karadeniz yokuslarina en iyisi turbo dizel ;)

Yokuştaki yakıt tüketimlerinden hiç bahsetmiyorum bile. arkadaşım tuzla da oturuyor focus 2 veya 2.5 otomatik aracı 13 lt yakıyor s.içi. rampayi görse sen düşün

tarihinde K&#246ksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre İnci
(düzenlendi)

valla net bir şey diyemem aracın kondüsyonu ile çok alakalı. makyajsızın emisyon normu 96 yılından kalma :D gaza daha tepkili geliyordu bana. makyajlının egsoz normu 2000 felan diye geçiyordu. onun gaz tepkisi biraz düşüktü ama öyle bariz değil. ama son hızda ben makyajlı kasada daha fazla yapmıştım. makyajlı sanki 195 de limitör varmış gibi gidiyordu.  makyajlıda 205i gördüm :D

cümleler birbirine girmiş hepsi makyajlı olmuş.  :D

Söz ettiğin araçlar için konuşuyorum, gerçekten çok gereksiz bir arayış içerisindesin... Zaten bildiğim kadarıyla hepsinin otomatiğinde atmosferik 100 Hp motor var ve şanzıman mekaniği aşağı yukarı aynı... Aracın klimasının dijital olup olmamasına bakman senin odaklandığın arayıştan 50 kez daha kıymetli olur. Sen tutkularına kapılmışsın ama mümkünse bunun anlam kazanması için ya daha hafif ya da bu segmentte 130 Hp üzeri araçlarda bu arayışa gir... Madem bu kadar tutkulusun focus otomatik olması saçma zaten, eşek ölüsü gibidir, performanslı gitmez... Performans asıl bakman gereken şeylerden önemliyse al bi Fiesta Sport tadını çıkar... Şunun gibi;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-autorom-dan-fiesta-1.6-sport-3-kapi-emsalsiz-141605268/detay

İlk bakışta öyle gelebilir ama yukarıda belirttiğim araçlar benim 1,4 aracımdan sonra pekte canımı sıkmayacağını düşünüyorum. Belki sizler için performansı vasattır ama beni tatmin edecektir. Şöyle söyleyim o zmn kötünün iyisini arıyorum diyelim...

Bende otomatik 2004 1.6 107 bg cift egzantrikli elantra var memleketim giresuna gittiğimde yokuş performansı can sıkıyor. Bahsettiğin araçlar muhtemelen aynı şekilde olur. Karadeniz yokuslarina en iyisi turbo dizel ;) Yokuştaki yakıt tüketimlerinden hiç bahsetmiyorum bile. arkadaşım tuzla da oturuyor focus 2 veya 2.5 otomatik aracı 13 lt yakıyor s.içi. rampayi görse sen düşün

En son kullandığım 1,4 Europadan sonra pekte üzeceğini sanmıyorum ama yakıt konusunda üzebilir...

tarihinde Emre İnci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

focus 4 gear videoların adı  :) F1 makyajlı makyajsız arasında performans bakımından fark var mı?

beygir oranı küçük olan nasıl alıyor? Sırasıyla F1 ve F2 leri yazabilir misiniz performans olarak?

Beygir oranı küçük olan değil, ağırlık / (bölü) beygir oranı küçük olan performanslı olur. 

Örneğin 1.000 kilo ve 100 beygir de ağırlık / beygir oranı = 10 dur. Ama 1.000 kilo ve 200 beygir olan arabanın ağırlık / beygir oranı = 5 dir. Bu durumda 5 olan (1.000 kilo ve 200 beygir) daha performanslıdır.

Yorum bağlantısı
Emre İnci

Beygir oranı küçük olan değil, ağırlık / (bölü) beygir oranı küçük olan performanslı olur. 

Örneğin 1.000 kilo ve 100 beygir de ağırlık / beygir oranı = 10 dur. Ama 1.000 kilo ve 200 beygir olan arabanın ağırlık / beygir oranı = 5 dir. Bu durumda 5 olan (1.000 kilo ve 200 beygir) daha performanslıdır.

anladım. profilinizden anladığım kadarı ile otomatik focus 2,5 sahibisiniz? 0-100 kaç saniye acaba? fabrika verilerinden çok kullanıcı yorumları daha önemli benim için. ayrıca max hız ve yakıt hakkında da bilgi verirseniz sevinirim..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hızlanma siziin için öenmli ise, atmosferik motorlu otomatik almayın 2.0 ancak belki

Yorum bağlantısı
Emre İnci

hızlanma siziin için öenmli ise, atmosferik motorlu otomatik almayın 2.0 ancak belki

Focusun en kötüsü bile benim 1.4 aracımdan iyidir muhakkak ki beni tatmin edecektir fazla bi beklentim yok ama insan yinede aralarından en iyi tercihi yapmak istiyor.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

İlk bakışta öyle gelebilir ama yukarıda belirttiğim araçlar benim 1,4 aracımdan sonra pekte canımı sıkmayacağını düşünüyorum. Belki sizler için performansı vasattır ama beni tatmin edecektir. Şöyle söyleyim o zmn kötünün iyisini arıyorum diyelim...

Hala yanlış bakmaya devam ediyorsun... Kötü demiyorum ki seçtiğin araca, performansı vasatta demiyorum, kendi alternatifleri arasında belki performansı en düşüğü focus otomatik ama buna rağmen en alınabilir araç belki de, bu durum gerekliliklerinle ilgili... zira bu aracın numarası performansı değil, başka tarafları... 2000 model sonrasında ki tüm Avrupa araçlar arasında neredeyse en hantalı, en kötü focus otomatik kadar gidiyor zaten...

Bahsettiğiniz Focus otomatikler arasında da fark yoktur, fark aracın bakımlı ve temiz oluşundan doğan küçük farklardır... motorlar şanzımanlar aynı.. Hatta makyajlı olanlarında manuel 115Hp ye çıktığı halde otomatikler 2,5 kasaya kadar 100 Hp motorla devam etti... Performans kriterini aklından çıkarmassan asıl bakman gereken tarafı ihmal edip belki bakımsız sorunlu yada donanımı daha boş bir aracı alıcaksın, seni bu durumdan kurtarmaya çalışıyorum... :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hızlanma verisi gibi tek veri ile en iyisini bulmak zor, bir de subjektif denen sürüş deneyimi yapılması lazım

Yorum bağlantısı

anladım. profilinizden anladığım kadarı ile otomatik focus 2,5 sahibisiniz? 0-100 kaç saniye acaba? fabrika verilerinden çok kullanıcı yorumları daha önemli benim için. ayrıca max hız ve yakıt hakkında da bilgi verirseniz sevinirim..

0-100 13,5 saniye ölçmüştüm ben. Yalnız benimki 4 ileri otomatik. Dolayısıyla vites oranları uzun. 100'e 3. viteste ulaştı. Manuel de de 3 viteste ulaşır 1-1,5 saniye de daha kısa sürer. 

Yorum bağlantısı
Emre İnci

0-100 13,5 saniye ölçmüştüm ben. Yalnız benimki 4 ileri otomatik. Dolayısıyla vites oranları uzun. 100'e 3. viteste ulaştı. Manuel de de 3 viteste ulaşır 1-1,5 saniye de daha kısa sürer. 

şehir içi şehir dışı yakıtı nedir?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...