İçeriğe Yönlendir

2011 Focus 2.5 Taksi :)

Can Ergül

Recommended Posts

Can Ergül

Daha önce garaj bölümüne de konu açmıştım ama yaptığım ve yapacağım işlemleri paylaşmak, sizlerin de görüşlerini almak için modifiye kısmına başlık açmaya karar verdim.

Aracımızı 2011 haziran ayında 9 bin km'de iken alıp taksiye takmıştık .Araç benzinli - brc lpg'li 115 hp.

tk1nd.jpg

Taksiye takıldıktan sonraki hali ; 

tk1pt.jpg

tk1r6.jpg

Arabaya yapılanlar ;

- Mugen tipi cam rüzgarlığı
- Kapı kolları ve arka plakalık üzeri krom kaplama
- Plastik taksici işi çıta :) 

- Arka tampon folyo kaplama

- Ön tampon altı lip

- Arka ve yan kelebek camlarında 2 numara film
- Ön far üzerinde far folyosu ve volvo farlarından esinlenip yaptığım siyah folyo çerçeve

- Kaput kromajı ve arka plakalık kromajjına farlara çekilen folyodan çekildi, bence çok tatlı bi görüntü verdi.
- Amerikan park modülü

- Stopların şeffaf kısmına kırmızı transparan folyo

- Far ve sislerde zenon ( merceksiz olmaz biliyorum ama özellikle test ettim gerçekten göz almıyor )

- Aksesuar tip Klima düğmeleri

- Ayak aydınlatması

- Tampon lipinde 3 renk şerit var. Bunu sadece lipin daha belirgin olması için yaptım

tk1yw.jpg

tk2nm.jpg

tk2vk.jpg

tk2wn.jpg

tk2xm.jpg

tk309.jpg

tk31s.jpg

Son hali bu. Kusura bakmayın fotoğraflar biraz kalitesiz..

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
(düzenlendi)

Güzel olmuş güle güle kullan, klimanın ve arka stopun oradaki maşallah daha güzel olabilrdi

tarihinde Ayhan Sırtıkara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Ergül

Yok abi sembol değil maalesef maşallah yazısı :D :D

Maşallah dahi yazsa arabada yazı sevmiyorum, dedem yılbaşında emekli olduğu gün sökülecek :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Ergül

maaşallah :nazar: :nazar:

Teşekkür ederim :)

Maşallah, :nazar:  Allah hayırlı ve bol kazançlar nasip etsin. durağınız hangi semtte.? 

Teşekkürler. Maltepede metro istasyonunun hemen üzeri abi.

Maşallah...bol kazançlı günler dilerim...

Çok teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

focuslarda merceksiz faa xenon olayina katiliyorum.gercekten goz almiyor.yukseklik ayari 4 iken bana hic sellektor yapan olmadi karsina gecip bizzat testettim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

km, arıza lambası lpg sarfiyatı ne durumda malum bolca km yapıyordur güzel bilgi olur?

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Maşallah, hayırlı işler olsun....

Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER

Maşallah çok güzel

Yorum bağlantısı
Can Ergül

Herkese çok teşekkür ederim Allah hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Çağlar abi 154 bin küsürdü bugün, yarın 155'e gireceğiz :)

Arabamız hiç arıza lambası yakmadı bugüne kadar. Yolda da bırakmadı çok şükür. Yalnız geçen hafta şarj lambası yandı hemen ustamıza gittik ' havalar soğudu sana 2 torba kömür lazım' dedi :D :D kömürlerimiz değişti lamba söndü.

Ankarada ortalama lpg litresi 2.50, 2.60 civarı bu aralar. Shell'in taksi kartıyla alıyoruz % 5-7 arası indirim oluyor dün 2.42'den aldım. Yoğun şehiriçi trafiğinde ekran 9-11 litre arası ortalama gösteriyor. Neşesiz günümdeysem 8.5'a kadar iniyorum :) hesabıma göre de km'de 26-27 kuruş yakıyorum. Tabi buna haftalık 20 lira benzin de dahil edilmeli.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motorunuz nispeten sessiz mi dir? normal kullanımda olan focustan? egzos orjinal mi susuturucu?

Yorum bağlantısı
Can Ergül

Evet egzos orjinal ön takıma hiç ellenmedi çok şükür kazamız da yok. 

Başka bi benzinli focusla kıyaslamak hiç aklıma gelmemişti :) Motor sesi beni hiç rahatsız etmedi, normal çalışmasının dışında da çok hafif bi lpg enjektörlerinin şıkırtısı var. Ayrıca geri vitese takıp debriyaj yeterli kavramaya gelince önden çıtttt diye kalın bi ses geliyo forumdan edindiğim bilgiye göre hemen hemen çoğu focusta varmış galiba, o yüzden kendimce sıkıntı etmemeye çalışıyorum :)

İmkanım olursa bigün başka focusla kıyaslarım. Not olarak: Günde ortalama 150-200 km civarında yol yapıyor, 8-9 bin aralığında rutin bakıma giriyor araba.

Herkese iyi dilekleri için çok çok teşekkür ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Hamamcıoğlu

merhabelar kurban bayramın mubarek olsun far etrafındaki çerçeveyi satıl mı aldın veya nasıl yaptın anlatırsan sevinirim

Yorum bağlantısı
Can Ergül

Teşekkür ederim sizin de bayramınız mübarek olsun.

Farın etrafına piano black folyo çektirdim, aksesuarcım bilgisayardan çizim yapıp kesti ve ve yapıştırdı. Çok zor değil ama iki frın simetrik olması için programlı kesim gerekli. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Firat Tuna Deniz

Masallah yakisikli olmus kazasiz belasiz cezasiz gunlerde kullanin :)

Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu

Maşallah, Allah kaza bela vermesin, hayırlı işler bol kazançlar dilerim

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serdal Soysal

Maşallah Allah hayırlı bol kazançlar nasip etsin. Focusa da her renk yakışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ahmet İhsan Akşen

hayırlı kazançlar. :nazar:

mercekli bi arabayla yanyana fotoğraf isteriz, göz almayan mereksiz xenon nasıl oluyormuş merak ettim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...