İçeriğe Yönlendir

Sag Onden Su Alma Sorunu

Hüseyin Atasoy

Recommended Posts

Hüseyin Atasoy

Merhaba,

Aracim yagmurda sag on taraftan su aliyor. Camlarda kapi esiklerinde bir sikinti yok. Torpidonun onunden egilip baktigimda suyun izinden damladigi yeri gorebiliyorum. Motor kaputunu actigimda nereye bakacagimi bilemedim. Dana once ayni sorunu yasayan, yada fikri plan varmi? Arabanin sag onu arkasi sapir sapur su.:(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Polen filtre haznesi veya kapağından kaçırıyor, çok bilinen bir sorundur.. 

Kırık tırnakları değiştirmek gerekir.. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Akan Belen
(düzenlendi)

Muhtemelen polen filtresinden bende de aynı sıkıntı vardı.Elimden geldiğince duzelttim ama sonrasında yagmur görmedi, bilmiyorum durum nedir şu anda. Yağmur bekliyorum :)

Ancak bende söyle bir sıkıntı var.O kısımdaki plastik parça cama tam oturmuyor, şu anda hafif bir aralık var birtürlü oturtamadım acep neden

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Polen filtresinin apağının altında su kanalı var, o kadar tırnaklı olduğu için yerinden çıkıyor ve su polen filtresine doluyor, ben o kanalı yerine yapıştırdım.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

Antalyada inanilmaz bir yagmur var. Video paylasacagim. Araba su icinde kaldi. Hala da islanmakta. Sol arka Kapinin altindan da su almaya basladigini gordum. Bundan sonrasi icin oneriniz ne olur? Curumemesi kokmamasi icin ne yapmaliyim? Sonax a falan birakmam gerekecek sanirim.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy
(düzenlendi)

Araçta sunroof var mı?

Var. Tavanda herhangi bir sorun gorunmemekte. tarihinde Hüseyin Atasoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu

aynı sıkıtnı benımde başıma geldı.öncelikle sunroofu tam geriye doğru açın ön sağda ve solda tahliye deliklerı olacak ıksıınede hava tutun tahliye borusunun ucu tıkanmış olma ıhtımalı yuksek.zamanla tozdan ve pislikten bu boruların ucu tıkanıyor.

Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz

Var. Tavanda herhangi bir sorun gorunmemekte.

abilerimin dediği gibi sileceklerin bağlı olduğu yerde polen filtresi var onun kapağından kaçırıyor  tırnaklarının adeti 20-25 TL yada siyah silikon ile cama tutturuyorlar plastik komple değişirse 200 TL civarı silikon en ucuzu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sunroof tahliyelerine su dökerek deneyebilirsiniz.

Arka tarafa su önden gitmiş de olabilir.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Arka kısım için,arka kapıyı açın yağmur sırasında eğer kapı eşiğinde lastik kısmında şu birikmişse kapı içindeki izalasyondan kaçırıyor demektir.Kapı döşemesi sökülüp kontrol edilecek ve yeniden yapılacak bana serviste bu şekilde söylendi :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

Merhabalar,

Aracim yagmurda su aldi ve taban halisi islandi.

Halının sokulup, kurutulmasi icin Nuray Ford Servisi 350 tL+ KDV istedi. Tabi suyun nereden geldigini de bulacaklar. Tamirat icin ekstra ucret isteyecekler. Aracin en az 3 gun kalmasi gerektigi bilgisini verdiler.

Acibadem Sonax, haliyi sokme temizleme kurutma icin 250 TL istedi. Ustayla telefonda gorustum. Suyun nereden geldigini su tutarak bulmaya calisiriz ama aracta biryerlerin sokulup bakilmasi gerekli olursa o islemi yapamiyoruz dedi. Araci 3. gun alabilecegimi belirttiler.

Su kacagi ile ilgili basligim, http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249318-sag-onden-su-alma-sorunu/

Ek olarak Sol Arka kapinin alt tarafindan da su sizdigini gordum.

Bir tavsiyeniz olur mu? Sonax da kurutup, kacagi kendim bulup, nokta atis tamir ettirmeyi dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu
(düzenlendi)

Neden bir sulu süpürge yada halı yıkama makinesiyle suyu çekip kendiniz kurutmuyorsunuz ki?

Bence kendiniz kurulayın, kurulamak için vereceğiniz parayı da, suyun nereden girdiğini tespit ettikten sonra tamirine harcayın

tarihinde Abdullah Hacıefendioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Su kaçakları başa bela..Hiç ummadığınız yerde alıyor olabilir.Bizim komşunun 2011 focusu su alıyordu şoför tarafından..3 gün serviste kaldı bulamadılar..4. gün tespit edebildiler yaptık dediler gönderdiler..2 gün sonra yine su aldı..5 gün daha serviste kaldı bu sefer yaptılar :D

Yani diyeceğim o ki belki de siz hiç bulamayacaksınız yada bulsanız bile tarif edemeyeceksiniz.Yine onlar bildikleri gibi davranacaklar..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

polen filtresinin kutusundan alıyor olabilir,sunroof tahliye hortumlarından kaçırıp içeriye akıtıyor olabilir,kapı lastiklerinden alıyor olabilir,ya da benim başıma gelen gibi sağdan aldığım darbe sebebiyle ön kısımda plastik parçalarda çatlak sebebiyle çamurluk iç kısmında kalan yerlerden alabilir.bunun deneyerek bulunması gerekir.kendiniz de biraz uğraşarak bulabilirsiniz.Öncelikle halıyı kaldırın yerden büyük ihtimalle halının altı daha da ıslaktır.Ben halıyı sadece sağ ön kısımdan kaplamaları sökerek yerinden kaldırdım biraz fön makinesi birazda havanın sıcaklığıyla kuruttum.bir an önce çözebilmeniz dileğiyle.

Ben polan filtre kabını tamamen söküp silikonladım ,olmadı yine aldı,sunroof denedim sıkıntı yok ,en son sağ çamurluğu komple sökerek bulmuştum :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Cam

işiniz zor gibi biraz, arkadaşlarında yazdıkları gibi

kapı lastikleri

polen filtresi

motor bölümünden içeri giren her kablo ve halatın kontrolü

para harcamadan önce kendiniz biraz araştırın sorunu muhtemelen çözersiniz

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Ben bu sorunu yaşadım. Klima tahliye hortumunun tıkanması sonucu klimanın bulunduğu orta konsolun sağ tarafındaki trimin altından musluk gibi akıttığını gördük çalışırken. Bir süre farketmeden böyle kullanmışım, araç yıkamaya gittiğinde ön yolcu tarafının paspasları kaldırıldığında tesadüfen farkedildi. Servise götürdüm, gereken temizlik yapıldı, sorun çözüldü. Ancak kurutma işlemi için Sonax'a gittim ve 80 TL karşılığında kuruttum. Sizin tüm taban mı ıslandı bilemiyorum, bende sadece ön yolcu kısmı su aldığı için halının komple sökülmesi gerekli olmadı, sadece ön kısım söküldü. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu

aynı sıkıntıyı bende yaşadım.oto sanayıde tavsiyeler üzerine bir ustaya gittim su tutarak su alan yeri buldu.yıkamacıya gidip ahtapot ile tabanı kuruttum 30tl

arızayı bulması,gidermesi için ise 50 tl verdim.çok buyuk bir sıkıntıdan 80 tl'ye kurtuldum.boyle ince işleri servis yerine işin ehli ustalara yaptırmanızı öneririm.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

Neden bir sulu süpürge yada halı yıkama makinesiyle suyu çekip kendiniz kurutmuyorsunuz ki?

Bence kendiniz kurulayın, kurulamak için vereceğiniz parayı da, suyun nereden girdiğini tespit ettikten sonra tamirine harcayın

aynı sıkıntıyı bende yaşadım.oto sanayıde tavsiyeler üzerine bir ustaya gittim su tutarak su alan yeri buldu.yıkamacıya gidip ahtapot ile tabanı kuruttum 30tl

arızayı bulması,gidermesi için ise 50 tl verdim.çok buyuk bir sıkıntıdan 80 tl'ye kurtuldum.boyle ince işleri servis yerine işin ehli ustalara yaptırmanızı öneririm.

Tabanim komple islak,  ustten suyunu cekip kurutsam bile , alttaki nemi alamam. Zaten onceden hafif bir kuf kokusu vardi. Bahanem oldu, komple sokturup temizletmeye karar verdim. Araci evin yaninda sonax varmis, oraya biraktim.  

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

benim araçta da olmustu sanroof tahliye hortumundan mıs kendim hallattım 1 metre seffaf hortum 5 milyon masraf tabanıda halı yıkama makınası ile yıkayıp kapıları acıp günesin altında 2 günde kuruttum :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

Daha once aracimin su almasiyla ilgili bir baslik acmistim. Sol arka kapi filitresinden suyun sizdigi anlasildi. Yenisinin fiyati 600 TL + KDV imis.  Servis sag sol degisimi yapip, lastiginde altini silikonla falan desteklemeye calisarak sorunu comeye calisacaklarini soylediler.Ise yaramazsa cozum icin bir baska bir oneriniz olur mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...