İçeriğe Yönlendir

Lastik Seçimi

Oguzhan Atam

Recommended Posts

Oguzhan Atam

Merhabalar

Aracımın ön lastiklerinden birisi 2013 continental diğeri ise hankook 2010. Yeni bir conti marka lastik almalımıyım yoksa stepnedeki hankooku mu takayım.

Yada böyle devam mı edeyim?

Hankook 22 binde.

Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)

Merhaba,

Öncelikle bir konuya açıklık getirelim : Aynı aksa farklı iki lastik mi takıyorsunuz?

Çünkü durum böyleyse hiç de doğru yapmıyorsunuz. Hem güvenliğinizi riske atıyorsunuz hem de kanun gereği bu kesinlikle yasak. Aynı aksa takılı olan lastikler için uyulması gereken bazı kurallar mevcut ve bunlara uymadığınız takdirde bir kontrol anında ceza alabilirsiniz ve malesef aracınız da muayeneden geçemez. Kurallara gelince, aynı aksa takılı olan lastiklerin sahip olması gereken özellikler :

•    aynı marka;
•    aynı boyut;
•    aynı kullanım kategorisi (örn. yol lastiği, kar lastiği, arazi lastiği);
•    aynı yapı : radyal veya diyagonal;
•    aynı hız endeksi;
•    aynı yük endeksi.

Şimdi siz hangi markayı değiştirmek istiyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam

aynı aksta 2 farklı lastik takılı idi. arka sağ lastik te balon yapmıştı. öndeki hankoku balon yapan lastiğin yerine arkaya aldım. öne de yeni bir continental aldım.

sonuçta

önler 2013 conti aynı desen ve özellikte conta premium contact 2 82H

arka sağ 2012 hankook   arka sol 2010 hankook aynı özellikte

Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam
(düzenlendi)

Berk bey bu arada çok faydalı bir site yapmışınız. elinize sağlık

tarihinde Oguzhan Atam tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)

aynı aksta 2 farklı lastik takılı idi. arka sağ lastik te balon yapmıştı. öndeki hankoku balon yapan lastiğin yerine arkaya aldım. öne de yeni bir continental aldım.

sonuçta

önler 2013 conti aynı desen ve özellikte conta premium contact 2 82H

arka sağ 2012 hankook   arka sol 2010 hankook aynı özellikte

Lastikleri değiştirerek çok iyi yapmışsınız Oğuzhan Bey. Yeni lastikleriniz hayırlı olsun. Sitemiz işinize yarıyorsa ne mutlu :)

İyi haftalar!

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

herkese selamlar şuan aracımda 14"  çelik jant var 16" jant almak stedm lastikçi 16 alma 15" jant ile degiştir diyince kafam karıştı. 14" ile 15" jant arasında  fark bulamadım 15" janta 700 tl istedi 16" jant alsam aracım 2001 focus ne sıkıntı çıkarır. birde toyo cf1 ile hankook   k425 arasından hangi lastik daha yumuşak ve daha iyi olabilir. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

herkese selamlar şuan aracımda 14"  çelik jant var 16" jant almak stedm lastikçi 16 alma 15" jant ile degiştir diyince kafam karıştı. 14" ile 15" jant arasında  fark bulamadım 15" janta 700 tl istedi 16" jant alsam aracım 2001 focus ne sıkıntı çıkarır. birde toyo cf1 ile hankook   k425 arasından hangi lastik daha yumuşak ve daha iyi olabilir. :fiuw:

Aracınızın orjinal lastik ölçüleri nedir?

Focus'lar 16 kullanıyordu diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

14 " 2001 ambiante

Jant değil, lastik ölçünüzü sormuştum.

185/65/14 mü mesela, nedir?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...