İçeriğe Yönlendir

Yedek Anahtar Ile Kapıyı Açtığımda Alarm Devreye Giriyor.


Serkan AKÇIN

Recommended Posts

Serkan AKÇIN

2001 Ghia F1 aracımın yedek anahtarında uzaktan kapı açma / kapama tuşları bulunmuyor.

Tasarımı gayet küçük, yani tam bir yedek anahtar.

 

Fakat ilginçtir normal anahtarlığı ile kapıları kilitledikten sonra bu yedek anahtarla kapıyı açtığımda alarm devreye giriyor.

Bu sanırım normal değil.

Aracı 10 ay önce satın aldım ve benim bildiğim tek yapılan değişiklik sol ön kapının kilidini orijinal çıkma bir kilitle değiştirdim.

Normal anahtarla hiç bir sorun yaşamıyorum.

Fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kumandalı anahtarla kapıyı kilitten açtığınızda da alarm devreye giriyor mu ?

Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir

Alarmın sistemi kumandaya baglı olabilir. Açık konuma getirdiğinizde kapı kilitindeki sinyali keser ve açtıgınızda ses cıkmaz. Ancak kumandadan Açık konuma geitrmeden kapıyı actıgınızdan alarma sinyal gönderip ötmesini sağlar. Eğer siz yedek anahtarlada açsanız, bir hırsızda açsa kumandadan açılmadıgı sürece ötecektir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Alarmın sistemi kumandaya baglı olabilir. Açık konuma getirdiğinizde kapı kilitindeki sinyali keser ve açtıgınızda ses cıkmaz. Ancak kumandadan Açık konuma geitrmeden kapıyı actıgınızdan alarma sinyal gönderip ötmesini sağlar. Eğer siz yedek anahtarlada açsanız, bir hırsızda açsa kumandadan açılmadıgı sürece ötecektir.

 

benim aracımda bu şekilde, kumanda dan açmadıgınız sürece çalışmıyor araba, ben çok araştırdım, beyinden silmediginiz sürece immo kodunu bir degişiklik yapamıyorsunuz, o da sakıncalı, ama sizin araç ford, kesin biyerde hata var, mondeo varken 3 anahtar açıp kilitlenebiliyordu.

Yorum bağlantısı
Serkan AKÇIN

Daha önce normal kumandayla denemiştim ve alarm çalmamıştı. Bu sebeple yedek anahtardan şüphelenmiştim.

 

Fakat siz sorunca tekrar bir kontrol ettim ve şunu fark ettim.

Kapıları kilitlediğimde 5 sn kadar beklemem gerekiyormuş. (daha önce kilitleyip hemen açmıştım sorun olmamıştı. Sanırım iç ışıklar söndüğünde alarm devreye giriyor.)

5 sn kadar sonra normal kumandalı anahtarlada manuel şekilde açtığımda alarm çaldı.

Demek ki sorun sadece yedek anahtarda değilmiş.

 

Sağ kapıda 2 anahtarlada alarmı çaldırmadan 5 sn sonra açabiliyorum.

Bu durumda Serkan bey teşekkürler.

Sanırım sol kapı kilidimde bir sorun var demektir.

Sürekli uzaktan kumandayla kapı açıp kapadığımdan bu ayrıntıyı anlayamamışım.

 

Sol kapıyı anahtarla manuel kilitleyince içerideki alarm ledi yanıp sönüyor ve sanırım devreye giriyor,  bu durumda da alarm her iki kapıdan da açılmaya çalışılınca sorun çıkarmıyor.

 

Sadece uzaktan kumandayla kilitleyince sol kapı manuel açıldığında çıkan bir sorun nasıl çözülür. :)

Yorum bağlantısı
Serkan AKÇIN

Alarmların bu tür farklı tepkiler vermesi esasında bir defa işimede yaramıştı.

99 model bir golf arabamın alarmı orijinaldi fakat biraz arızalıydı.

Kumandayla kapıları açtıktan sonra 10 sn içinde içeriye girmek için kapıları açman gerekirdi.

Açmazsan alarm tekrar kurulurdu.

 

Bir gece hırsız kumandayla kapıyı açıyor ve sanırım ortalığı kolaçan ederken 10 sn süreyi geçiriyor.

Sonra arabayı çalmak için kapıyı açtığında alarm devreye giriyor.

Bu sayede sabah anahtarlığım arabanın yanında ve park ettiğim yerde bulabilmiştik.

 

Bazen cihazlar beklenmeyen şekilde çalıştığında güzel sonuçlarda çıkartabiliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...