DİREN YILDIZ 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 İyi forumlar Gecen fakültemize yeni gelen bir yard doç makine mühendisi hocamızla kısa bir sohpet ettim bana doblo 1.3 multıjetleri öve öve bitiremedi en basiti motor ömrü 400 km kadar connectlere görede sorunsuz ve daha ekonomik bir araba olduğunu söyledi connectlere duyulan bu ön yargının fazla abartıldıgını düşünüyorum . Sizce 75 ps connectmi yoksa 1.3 multijet midir ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 1.3 motorla yüklüyken çıkamadığım yokuşların hesabını hele bi versin bana, ordinaryüs te olabilir o zaman... 3 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Doblonun çıkamadığı yokuşu merak ettim bence araçta sorun vardır. Excavatör kovası dahi taşıyoruz şantiyede 1.3 90 lık doblo ile ve çıkamam dediği de olmadı. 1,3 bile değil hatta 1249 cc. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Aşırı yük olabilir en büyük etken. Doblo'yu dayım kullanıyor, 140 bin km de araç, gayet memnun. Geçenlerde gidiş geliş toplamda 1000 km kadar yol yaptık, araçta 5 kişi vardı ben performansını beğendim. Ha mükemmel mi elbette değil, sonuçta 1.3 motor...Connect ile ilgili tek duyduğum yakıtının fazla olduğuydu... Doblonun çıkamadığı yokuşu merak ettim bence araçta sorun vardır. Excavatör kovası dahi taşıyoruz şantiyede 1.3 90 lık doblo ile ve çıkamam dediği de olmadı. 1,3 bile değil hatta 1249 cc. Araç sıfır km alınmıştı şirkete. Yokuşlarda kalıyordu. Garantisi bittikten sonra bi servisle anlaştık ki, daha da beter etti, illalah edip sattık o servise. Zaten elinde patlamıştı servisin. 2 defa motor yaptılar falan... Ancak IT firmasıyız, İstanbul'daki yokuşlar diktir. Ne kadar doldurabiliriz ki bagajı... Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Doblonun öne geçtiği noktalar var, bunlar arkada makas olmamasından dolayı konfor ve 1.3 olmasından dolayı yakıt. Ancak ne kullanım keyfi, ne yol tutuş, vede güvenlik bakımından connectle yarışamaz. Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Şehir içi doblo 1.3 şehir dışı mutlaka connect, connect 75 lik te şöyle bir sorun var 2008 öncesi motor tdci değil o sebepten biraz ağır kalır,yol tutuşuna bakarsak illaki connect 3 Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Doblo nun lafını bile geçirmeden connect tercih ederdim... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Sabri ustamın dediği gibi şehir içi doblo ideal, 1.3 motor ekonomik ve seri. Fırıncılar epeydir kullanıyorlar çok memnunlar. 200.000 km olmuş arabaya anahtar değmemiş. sadece rot başından ses geliyordu. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Doblo sahibi bir abimiz köyde dik rampalarda babamları indiriyorum çıkmıyor yoksa diyordu Dobloyu kendi aracımla karşılaştırmam bile Yeni kasalarda daha hantal kasa büyük kalıyor 1.3 motora.Ş.içinde bizden ak yaktığı doğrudur. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 İbrahim senin Connect 90'lık mıydı 110'luk mu? 110 luk Yorum bağlantısı
İbrahim Can 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 O zaman seninkiyle değil Doblo, hiçbir araba kıyaslanamaz Çok şükür tıngır tıngır gidiyor işte. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Bir tur atamadık ki gidiyor mu gitmiyor mu bilelim Canın sağolsun abi değişelim piste giderken Yorum bağlantısı
Okan Tansel 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 merhaba daha önce bir yazımda belirtim bir çok araç kullandım bunların içinde 2008 1.9 doblo , 2010 1.3 multijet doblo,reno kango 1.9 ,1.5 motor citroen berlingo vee ford connect 2012 75 lik,2012 90 lık,ve şuan 2003 90 lık kullandım kullanıyorum ve tecrübelerle sabittir tek geçerim ( FORD CONNECT ) ve şunun belirteyim fiat veya tofaş ne olursa olsun bence yürüyen tenekeden tabutur nacizane fikirim 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Araç sıfır km alınmıştı şirkete. Yokuşlarda kalıyordu. Garantisi bittikten sonra bi servisle anlaştık ki, daha da beter etti, illalah edip sattık o servise. Zaten elinde patlamıştı servisin. 2 defa motor yaptılar falan... Ancak IT firmasıyız, İstanbul'daki yokuşlar diktir. Ne kadar doldurabiliriz ki bagajı... O zaman ya sizdekinde bir sorun vardı ya da bizdekiler sorunlu. Şantiyede 4 tane kullanılıyor bizde en düşüğü 260 k da daha bugün Bergamaya giderken baktım. Neyse araba işi şans işi birazda. Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Nedense ben fiat markasına bir türlü ısınamıyorum, çok mu fazla ön yargılı davranıyorum bilmiyorum ancak, sevemedim o markayı bana çok kaliteliymiş gibi gelmiyor, dediğim gibi hiç fiat sahibi olmadığım için yanılıyorumdur belki... 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Yatık farkı dışında bir artısı yok doblonun connect e göre. 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu 25 Ekim 2013 Paylaş 25 Ekim 2013 Yatık farkı dışında bir artısı yok doblonun connect e göre. Bu konuya cevap yazmanı bekliyordum Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 merhaba daha önce bir yazımda belirtim bir çok araç kullandım bunların içinde 2008 1.9 doblo , 2010 1.3 multijet doblo,reno kango 1.9 ,1.5 motor citroen berlingo vee ford connect 2012 75 lik,2012 90 lık,ve şuan 2003 90 lık kullandım kullanıyorum ve tecrübelerle sabittir tek geçerim ( FORD CONNECT ) ve şunun belirteyim fiat veya tofaş ne olursa olsun bence yürüyen tenekeden tabutur nacizane fikirim Sağlam tenekeymiş. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 fiatı bence bu kadarda kötülemek doğru değil, konu belki biraz kaymış olacak ama bence fiatın arabalarının rahatı konforu bir çok araçtan gayet iyidir, sağlamlık konusu ise doğrudur, en çok ve çabuk ön düzen bozan araç grubudur, ama bende iki araç arasında kalacak olsam, kesinlikle connecti tercih ederim. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Bu konuya cevap yazmanı bekliyordum Yeni kasaya binmedim ama eski kasanın içinde kendimi güvende hissetmiyorum. Oturma pozisyonu bana göre değil. Özelliklede arka koltuktayken sanki ani frende ön cama yapışcam gibi geliyor bana Yorum bağlantısı
İbrahim Can 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Yeni kasaya binmedim ama eski kasanın içinde kendimi güvende hissetmiyorum. Oturma pozisyonu bana göre değil. Özelliklede arka koltuktayken sanki ani frende ön cama yapışcam gibi geliyor bana Yeni kasayi cok kullandim ici cok genis surusu guzel eski kasaya gore ama 1.3 tras yaramaz yazin klima acik zor kalkiyordu:lol::lol: Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Hususi kullanım için tercih şüphesiz Connect olur tabiki ama ben yakıta bakarım sağlamlık, yol tutuşuyla işim olmaz diyorsanız hemen bir doblo alın Yorum bağlantısı
Okan Tansel 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Sağlam tenekeymiş. bence bu konsepte ford fokusla karşılaştırmanızı tavsiye ederim farkı göreceksinizdir nacizane fikrim )tabi sonuç olarak tercih meselesi Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 2006 yılında sıfır doblo çıkartmıştık makyajlı kasadan aynı dönem çok araştırdık en mantıklı bütçeye uygun araçtı yakıt konusunda gerçekten iyi ve şahsi görüşüm connect ten çok daha güzel kalkıştada benim diyen birçok aracı rahatlıkla tokatlayan bir araçtı 1.3 motorla tırmanmadığım yer kalmadı aşırı yükleme yapmadıkça tekerlek izi olan her here çıkardım 140 bınde sattık on takımında tık sesi yoktu daha fiat ın bazı araçları yabana atılacak cinsten değildir sağlamlık konusuna gelince yaptığımız bir kazanın fotoğrafı var elimde yorumu ona göre yapabilirsiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts