Mikail Özel 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Merhaba arkadaşlar, Daha önce böyle bir paylaşım yapıldı mı bilmiyorum ama, forumdaki Parrot ile ilgili paylaşımları görünce, aslında bir süredir yarım yamalak kullandığım sistemi hem biraz toparlayayım, hem de fotoğraf çekip sizlerle paylaşayım diye yeniden yaptım. Şimdi, amacımız aracımızdaki AUX girişini kullanarak bluetooth üzerinden hem telefonumuzdaki müzikleri dinlemek, hem de handsfree olarak telefon görüşmelerimizi yapmak. Sistem dediğime bakmayın aslında sadece bir kablo çekiyoruz Ama bu kabloyu hem bu kadar ince bulamadım, hem de evdeki atıl duran kabloyu değerlendireyim dedim. Gerekenler, - Tercihen 1 adet AUX girişli Ford Focus 2 - 1 adet tercihen stereo, kulaklığı çıkabilen bluetooth kulaklık, - 2 adet stereo, 3.5" erkek audio jack - Bir adet eski Hard disk IDE kablosu(İnce olsun diye bunu kullandık. Herhangi 3 tel de olabilir.) - Elektrik bandı Hazırsak başlıyoruz, 1. IDE kablomuzun üzerindeki portları pense ile söküyoruz ve elimizde sadece kablo kalıyor. Yani siyah ve mavi plastik kısımları söküyoruz. Benimki kullanılmış olduğu için böyle az göründü tabi /> 2. Sonra elimizdeki şerit kabloyu her 3 tel de bir olacak şekilde ve toplamda 2.5 metre civarılarında olacak şekilde ayırıyoruz. Tam uzunluktan emin değilim. Aracın AUX girişinden sürücü güneşliğine gelecek kadar olması yeterli. 3. Bu kabloları uc uca ekliyoruz yalnız ek yerlerinin kalın olmamasına dikkat ediyoruz ki geçirdiğimiz yerlerde kabarıklık yapmasın. 4. Uçları bağlamadan önce kabloyu gereken yerlerden geçiriyoruz. Çünkü jackları bağladıktan sonra geçiremeyeceğiz. Bu aşamayı önceden yapmamızı gerektiren iki yer var. Birincisi AUX girişinin yanındaki ikinci yerdeki delik.(Aşağıdaki birinci resim), diğeri ise güneşliğimizdeki makyaj lambası (aşağıdaki 2. resim) 5. Şimdi kablomuzun iki ucuna erkek jackları ekliyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, aynı kablonun her iki jackta da aynı yere bağlanması ve tellerin birbirlerine dokunmaması. İşte jacklarımızı stereo almamızın sebebi bu. Böylece müzik dinlerken, eğer şarkıda sadece sağ taraftan gelen bir ses varsa bunu soldan ya da her iki taraftan da duymamak. Yani müzikten keyif almak Fotoğraflar yeterli değil ama anlaşılıyor sanırım. 6. Kablomuzu düzgün şekilde bağladıysak şimdi kabloyu görünmez şekilde döşeyebiliriz. Ben torpidoyu söktüm ve kabloyu içeriden, kapı direklerinin ordaki siyah yerlerin içinden(isimlerini bilmiyorum ), sonra ön camla tavanın birleştiği yerlerden içeri sokarak güneşliğin oraya kadar getiriyoruz. Bu işlemin pozitif yanları, - Telefonumuzdan müziğimiz istediğimiz gibi dinleyebiliyoruz, - Telefonumuzu cama bir aparat yardımıyla tutturarak navigasyondan faydalanabiliyoruz. - Yine aynı şekilde cama tutturup, internetimiz de varsa, araçtakiler 3G üzerinden tv izleyebiliyor. - Telefon görüşmelerimizi istediğimiz gibi yapıyoruz. Ses aracın hoparlörlerinden geliyor, mikrofon ise kulaklığın kendisinde olduğu için tam istediğimiz gibi - Maliyet: kulaklık hepsiburada da 45TL, jack'lar 2TL, Ide kablosu max 5TL(genelde ücretsiz), toplam 52TL Negatif yanları ise - Kulaklığı şarj etmek gerekiyor. Ancak yerinden istediğimizde çıkarabildiğimiz için pek sorun değil. - Direksiyon kumandalarını kullanamıyoruz Aslında biraz uğraşarak yapılabilir tabii. Ancak ben uğraşmadım. Ben gayet mutlu mesut kullanıyorum. Aslında Focus 2 bölümüne açtım ama genel bir konu olabilirdi. Benim aracım Focus 2 olduğu için bu bölüme açtım. Umarım birilerinin işine yarar. Fotoğraflar aslında yeterli değil ama idare edin işte 11 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 çok güzel bir çözüm. Bu kulaklığı anlamadım ben? mikrofon da üstünde mi? görüşme nasıl yapılıyor? Yorum bağlantısı
Rifat Şeker 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Benimde bir zamanlar aracımda kullandığım yöntem. Paylaşım için teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 şarj sorununu da 2 adet kablo ve bi adet araç şarjı ile çözersiniz güzel olmuş zamanında ben kablolusunu yapmıştım kablosuz bu tip kullaklık o zamanlar yoktu 1 Yorum bağlantısı
Atilla Atun 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Bizim fiestalarda aux el freni yanında çakmaklığın komşusu.Bayağı kablo lazım olacak ben okurken ve yapım aşamasındaki fotoları izlerken yoruldum çünkü elimden gelmez . Yapanıda taktir ederim. On numara olmuş 2 Yorum bağlantısı
Mikail Özel 27 Ekim 2013 Yazar Paylaş 27 Ekim 2013 çok güzel bir çözüm. Bu kulaklığı anlamadım ben? mikrofon da üstünde mi? görüşme nasıl yapılıyor? Evet hocam mikrofon kulaklığın üzerinde. Hatta şu resimde göstereyim: En sağdan sola doğru, büyük delik kulaklık girişi, yanında mikrofon, açma kapama düğmesi, ve led. Yorum bağlantısı
Safak Acar 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Elinize sağlık cok güzel.. harika olmuş... Yorum bağlantısı
Akan Belen 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Çok iyiymiş benimde böyle bir cozunet ihtiyacım var ama hayatta yapamam Yorum bağlantısı
Mikail Özel 27 Ekim 2013 Yazar Paylaş 27 Ekim 2013 Çok iyiymiş benimde böyle bir cozunet ihtiyacım var ama hayatta yapamam Hocam yapamayacak birşey yok aslında. İki kabloyu birleştirebiliyorsanız yapabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Arkadaşlar.. Burada mesele üzerinde "mikrofon" barındıran ve "3,5 luk stereo jak" takabileceğiniz "bluetooth" lu kulaklığınızın olması.. (Konu daha önce paylaşılmıştı. Linki bulursam eklerim.) Çekilen o ince kablo yerine iki tarafı erkek stereo jaklı kablo piyasada 1,5-2mt lik mevcut ve kablonun oradan buradan geçmesine gerek yok. Güneşlikte olmasına da gerek yok. Ben cd çaların üzerine ortaya bir yere sabitledim. Benim için en büyük avantajı araca girdiğimde telefon ile aux un blue. üzerinden otomatik eşleşmesi ve telefonun kablodan kurtulması oldu. Yarın sistemi fotoğraflarım.. Benim kulaklığım aşağıda.. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar, Daha önce böyle bir paylaşım yapıldı mı bilmiyorum ama, forumdaki Parrot ile ilgili paylaşımları görünce, aslında bir süredir yarım yamalak kullandığım sistemi hem biraz toparlayayım, hem de fotoğraf çekip sizlerle paylaşayım diye yeniden yaptım. Şimdi, amacımız aracımızdaki AUX girişini kullanarak bluetooth üzerinden hem telefonumuzdaki müzikleri dinlemek, hem de handsfree olarak telefon görüşmelerimizi yapmak. Sistem dediğime bakmayın aslında sadece bir kablo çekiyoruz Ama bu kabloyu hem bu kadar ince bulamadım, hem de evdeki atıl duran kabloyu değerlendireyim dedim. . . Bu arada detaylı çalışma için tebrik ediyorum.. 27 Ekim 2013 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Mikail ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş....şu makinayı artık yakından göreyim yaa Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Daha önce paylaşılan.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/211960-aux-ile-6000-cd-teyp-zerinden-bluetooth-m-alismasi/ Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 (düzenlendi) Çok güzel bir çözüm. Şarj için de çözüm var aslında. Çünkü be de navigasyon için çakmaklıktan aynı yere aynı yerden kablo çektim. Çakmaklıkta usb şarj cihazı var sadece biraz bastırınca şarj ediyor. Elinize emeğinize sağlık...(Yalnız bir hatırlatma, diğer özellikler güzel olmasına karşın telefondan müzik dinlediğinizde ses tatmin edici olmayacaktır.) 27 Ekim 2013 tarihinde Fikret Özsoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Çok güzel bir çözüm. Şarj için de çözüm var aslında. Çünkü be de navigasyon için çakmaklıktan aynı yere aynı yerden kablo çektim. Çakmaklıkta usb şarj cihazı var sadece biraz bastırınca şarj ediyor. Elinize emeğinize sağlık...(Yalnız bir hatırlatma, diğer özellikler güzel olmasına karşın telefondan müzik dinlediğinizde ses tatmin edici olmayacaktır.) Bluetooth lu kulaklık kaliteli ise sorun olmuyor, sadece ses kademesi bir-iki tık yukarda, yani aux direk bağlandığında 10 da dinliyorsanız bluetooth üzerinden aynı sesi almak için sesi 12-13 e getirmeniz gerekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mikail Özel 27 Ekim 2013 Yazar Paylaş 27 Ekim 2013 Mikail ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş....şu makinayı artık yakından göreyim yaa Abi neredeyse bir sene oldu, aramızda 5-6 km var yok ama görüşemedik bir türlü. Ama azmettim görüşücez inşaallah Senin arabanın temizliğini çok duydum. Ben de dikkat ederim aslında ama seninkinden sonra yine de hayal kırıklığına uğrayabilirsin Çok güzel bir çözüm. Şarj için de çözüm var aslında. Çünkü be de navigasyon için çakmaklıktan aynı yere aynı yerden kablo çektim. Çakmaklıkta usb şarj cihazı var sadece biraz bastırınca şarj ediyor. Elinize emeğinize sağlık...(Yalnız bir hatırlatma, diğer özellikler güzel olmasına karşın telefondan müzik dinlediğinizde ses tatmin edici olmayacaktır.) Fikret Bey ben şarj çözümünü şöyle buldum, malum bluetooth cihaz yerinden çıkabiliyor. Sabah işyerine giderken çantaya atıyorum, işyerinde ince uçlu şarj aletiyle ediyorum, bana bir kaç gün yetiyor zaten şarjı Sırf bunu şarj etmek için arabada ayrı bir şarj aleti bulundurmak istemedim. Ses konusunda ise Aydın Bey'in dediği gibi 1-2 kademe yükseltmek yeterli oluyor. Seviyeyi 13-14 e getirince yan koltukta oturanın sesini duymak için kısmak gerekiyor 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Abi neredeyse bir sene oldu, aramızda 5-6 km var yok ama görüşemedik bir türlü. Ama azmettim görüşücez inşaallah Senin arabanın temizliğini çok duydum. Ben de dikkat ederim aslında ama seninkinden sonra yine de hayal kırıklığına uğrayabilirsin Aynen mikail...yaşlanıcağız hala görüşemedik Ha gayret ortayı bulalım haydi Benimki kendi çapında temiz işte,herhangi bir iddam yok o yüzden rahat olabilirsin... Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Fikret Bey ben şarj çözümünü şöyle buldum, malum bluetooth cihaz yerinden çıkabiliyor. Sabah işyerine giderken çantaya atıyorum, işyerinde ince uçlu şarj aletiyle ediyorum, bana bir kaç gün yetiyor zaten şarjı Sırf bunu şarj etmek için arabada ayrı bir şarj aleti bulundurmak istemedim. Ses konusunda ise Aydın Bey'in dediği gibi 1-2 kademe yükseltmek yeterli oluyor. Seviyeyi 13-14 e getirince yan koltukta oturanın sesini duymak için kısmak gerekiyor Tabii ki yerinden çıkıyorsa sorun yok. Çözüm çok güzel. Sesin tatmin edici olmayışından kastım yüksekliği değil de sesin netliğiydi. Müzik kalitesinde az da olsa bir düşüş oluyor. Yani radyo kalitesi gibi. Onu kastetmiştim. Ama çözümünüz gerçekten harika. Tekrar elinize ve emeğinize sağlık. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Bluetooth lu kulaklık kaliteli ise sorun olmuyor, sadece ses kademesi bir-iki tık yukarda, yani aux direk bağlandığında 10 da dinliyorsanız bluetooth üzerinden aynı sesi almak için sesi 12-13 e getirmeniz gerekiyor. Doğrudur ama kastetiğim o değildi Aydın Bey, Kalite olarak cd veya mp3 teki kadar bas ve tizleri vermediğini söylemek istemiştim. Arabada bazen ben de telefondan sesi bluetooth ile araca veriyorum. Aradaki fark çok bariz şekilde belli oluyor. Tabii ki çözüm süper... Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Bende bu kulaklıktan mevcut.eğer isteyen olursa 30 liraya satabilirim. Yorum bağlantısı
Murat Dere 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Düşünce ve uygulama için tebrikler. Ama ben telefonun sesinin araç hoparlörlerinden gelmesine oldum olası gıcık oluyorum. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 çağrı geldiğinde teyp direk aux moduna geçebiliyor mu ? sanmam Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 çağrı geldiğinde teyp direk aux moduna geçebiliyor mu ? geçmiyor mustafa.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts