İçeriğe Yönlendir

Clio Yüksek Hızda Direksiyonda Boşluk Ve Yolda Gezme

İsmail Mumcu

Recommended Posts

İsmail Mumcu

Herkese iyi akşamlar aracım Clio 1.4 rta aracı 130 km hızdan sonra yolda tutmakta zorluk çekiyorum ayrıca rüzgarlı havalarda bu hız 100 km nin altına iniyor ve 100ü geçtiğimde araç gezmeye başlıyor ve 130 140 gibi ani fren yaptığımda araba çizgisinde yavaşlamıyor ve savurma yapıyor Sola tam dönüşlerde tıkırtı var tahminim sol aks kafası arızalı ve viraj demir lastiklerimi değiştiricem bu parçalardan dolayı bu sorunları yaparmı 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kaç model clio'nuz?

Yürüyen ciddi kontrolden geçmeli. Ayrıca direksiyon kutunuza da baktırmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Kaç model clio'nuz?

Yürüyen ciddi kontrolden geçmeli. Ayrıca direksiyon kutunuza da baktırmanızı öneririm.

:yes: +amörtisörler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

clio ile 130 un üzerinde gezmekte pek akıl iş değil türkiye yollarında...sağdan soldan fırlayan apaçiler, eğim hataları, hamsi kamyonları :nea: avrupa yollarında bir yere kadar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Bir aralar 2002 model bi cliom vardı. 130-150 den sonra o da uçuvercek gibi oluyordu, rüzgarda 80- 90...

Yokuş yukarı bir viraja 50 ile girmiştim spin atmaktan son anda kurtarmıştım.

Satıp mondeoya geçin 170le giderken çay içebilirsiniz.  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

ankara bursa arası, sivrihisardan sonra 200 km hızla 3 dakika boyunca seyrettim. milim şaşmadan gitti. ne ses ne soluk, ses 140 dan daha azdı. sanki kendisine bir doğrultu belirlemiş, o doğrultuda akıyordu.  :nazar:

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

salıncak ve burçları kontrol, kronik amortisör üst takozu kontrol... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu

Kaç model clio'nuz?

aracım 2001 model direksiyon kutusunda sorun olduğunu düşünmüyorum sertlik ses ve yağ kaçağı gibi problemler yok direksiyonda

clio ile 130 un üzerinde gezmekte pek akıl iş değil türkiye yollarında...sağdan soldan fırlayan apaçiler, eğim hataları, hamsi kamyonları :nea: avrupa yollarında bir yere kadar...

Aslında söylediğiniz çok doğru fakat ihtiyaç halinde de gitmesi gerek 

salıncak ve burçları kontrol, kronik amortisör üst takozu kontrol... 

Salıncaklar kontrol edildi rot başları ve bir adet rot kolu değişti şase de sorun yok rot balansçı alt takım parçalarında herhangi bir sorun bulunmadığını fakat amortisör üst bilyasında boşluk var aynen oda çoğu böyle bunların yaptırırsın yine bozulur dedi amortisör bilya ve takozları işçilik dahil 200tl gibi bir rakam verdikleri için yaptırmamıştım bu parçayı değiştirirsem yüksek hızdaki boşluk sorunu düzelirmi 

Tüm abilere ve arkadaşlara cevaplar için teşekkürlerimi sunarım

Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu

Takozlarla birlikte bilyalarıda değiştirmem gerekirmi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Takozlarla birlikte bilyalarıda değiştirmem gerekirmi

Bilya yapmaz böyle. Takozdan kastınız nedir?

Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu

Amortisör üst takozlarının içerisinde ayrıca bulunan rulmanlardan bahsetmiştim

Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci

Bende de 2002 model clio symbol 1.5 dci vardı. Yüksek hızlarda kontrol etmek çok zor. Denedim 179 km hıza çıkabildi en son. 100 civarında seyrederken yan yoldan araç önüme kırdı. 2 spinden sonra dört tekerle birlikte kaldırıma çıktım. Durduğumda karşıdan gelen araçları seyrediyordum. Ustaca bir park ediş gibiydi. Arka çelik jantlardan biri kırıldı biri eğildi. Arka dingil eğildi. Servis 5000 TL dedi ama satarken aracımda hala boya yoktu:)

Doğru 120 den sonra aracın kontrolünü sağlamak çok zor. Rüzgarlardan çok etkileniyor. Kamyonla yan yana gelince de şöyle bir iki beşik hareketi yapıyor. Takozlar 90.000 km den sonra aracın klasiği oluyor. Direksiyondan olsa bozuk yolda giderken çok rahatsız edici ses çıkardı. En iyi yöntem kendi servisine götürmek. Anormal bir expertiz yapıyorlar. Jantlarda eğrilik varsa 4 adet yazıyorlar, direksiyonda kimsenin anlayamadığı bir boşluk olabilir ama komple direksiyon kutusu diyorlar. Netice de yaptırmasanızda aracın nesi var nesi yok biliyorsunuz. Sonra elinizdeki kağıt için 50 lira verip sanayiye gidiyorsunuz. Expertiz kağıdında 12.000 TL yazıyorsa sanayide 1000 lira veriyorsunuz. 1-2 sene araba gıkını çıkartmıyor:)

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

aracım 2001 model direksiyon kutusunda sorun olduğunu düşünmüyorum sertlik ses ve yağ kaçağı gibi problemler yok direksiyonda

imzamdaki araç ile, bugün, iki kez gazipaşa-alanya (90x2 km) yaptım. daha doğrusu şansıma diğer ikisi dolu olunca, bununla gitmek zorunda kaldım. yoksa şehirler arası yol yapılacak araç değil. 130 km/s süratten sonra, direksiyonda biraz titreme başlıyor. 140 km/s 'de ise eski nokia'lara dönüyor direksiyon. kontrolü de bayağı zor buradan sonra. birkaç kez 160 km/s gibi süratlere çıktım denemek için ama akıl karı bir iş değil gerçekten, bu araçlarla.

not: geçen yaz -13-14 ay önce kadar- serviste direksiyon ile özel olarak ilgilenildi. 2 ay önce bakıma girdi. araçta hiçbir sorun yoi. olduğu-olacağı en fazla bu yani.  :D

Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu

Merak ettiğim bir konu var clio 2 lerde z rot yerine viraj demirimi var clio 2 z rot olarak bir parça bulamadım web de viraj demir uç lastikleri(z rot kit) çıkıyor aramalarda   viraj demiri lastiği nedir ne işe yarar nerede bulunur aydınlatırsanız sevinirim iyi akşamlar 

Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu

Konu hakkında bilgisi olan kimse yok sanırım

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Konu hakkında bilgisi olan kimse yok sanırım

Clioda z rot varmı bilmiyorum ama eğer viraj çubuğu varsa muhakkak vardır zira viraj çubuğu z rota bağlıdır. Resimde net şekilde görünüyor.Viraj demiri lastiği de bu çubuğu belli noktalardan ve şaseye bağlayan basit bir kauçuktur.

AFhlBEB.png

Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci

Merak ettiğim bir konu var clio 2 lerde z rot yerine viraj demirimi var clio 2 z rot olarak bir parça bulamadım web de viraj demir uç lastikleri(z rot kit) çıkıyor aramalarda   viraj demiri lastiği nedir ne işe yarar nerede bulunur aydınlatırsanız sevinirim iyi akşamlar 

Viraj uç demir lastikleri 3-4 liralık şeyler olması lazım hatırladığım kadarıyla, bozuk yollarda garç-gurç ses yapıyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...