İçeriğe Yönlendir

Hata Kodu C1310 Ve P0171 Bilen Varmı?

Fatih Alp

Recommended Posts

Fatih Alp

Merhaba arkadaşlar... Aracım 2001 hb focus ghia üçtür bu kodları (C1310 ve P0171) veriyor. Sildiriyorum yine veriyor.

Birinde usta dediki Gaz değişikliğinden fakir yakıyor ondan dedi ve sildi. Yani hata kodu P0171 bu siliniyor.

Ama  diğer kod yani C1310 silinmiyor. Arıza ışığı sönüyor fakat bir iki gün içinde yine yanıyor.

C1310 ise "FREN HİDROLİK basıncı çevirim brimi ön sol tekerlek devresi arızalı" diyor. bu iki koddan ilki siliniyor ama diğeri silinmiyor bilgisayar ekranından. Bilen var mıdır?

Teşekkürler şimdiden...

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Neden kodları silmeden önce anlamından yola çıkarak sorunu çözmeye çalışmıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir
(düzenlendi)

P0171 hata kodu sanıyorum fakir karışımdan kaynaklanıyor. Bu da lpg kalibrasyonunun düzgün yapılmadığının bir göstergesi olabileceği gibi fordum.net'ten alıntıladığım şu sebeplerden de kaynaklanıyor olabilir:

"Eğer gaz-hava karışım oranı sorunsuzca sağlanıyorsa, bu hata kodu lambda sensör arızasından başka şunlardan dolayı da oluşabilir: Egzost manifoldundaki herhangi bir kaçak dolayısıyla, manifoldun hava almasından dolayı, bunun olması mümkün.
MAP sensörün, makyajlı Focus larda var bu Manifold Absolute Pressure sensor, arızalı olmasından dolayı. Makyajsız Focus larda MAP yerine MAF sensör var giren havayı ölçmek için.
Bazen de ECT, Engine Coolant Temperature, sensör arızasından dolayı yapabilir deniyor ancak bundan dolayı başka sorunlarda oluşabilir.
Bence sizin sorununuz gaz-hava karışımının iyi yapılmamasından kaynaklanıyor.
"

Diğer kodun açıklaması zaten sizde mevcut. Ehil bir servise gidip fren sistemini kontrol ettirmekte fayda var.

tarihinde Fazlı Özdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

P0171 hata kodu sanıyorum fakir karışımdan kaynaklanıyor.

bu sorun bendede var.usta kalibrasyon düzgün diyor siliyor bir süre sonra yine aynısı.bende gitmiyorum artık

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...