İçeriğe Yönlendir

C-Max Vs Scenic

Ahmetcan Yiğit

Recommended Posts

Sani Gerşon

Yeni Scenic'ler çok çok güzel. Ford'la aynı paraya daha ucuz ve daha ekonomik. Tabi dizelinden bahsediyoruz.

İmkan var ise 1.6 130hp'liği alınmalı. 6lt ortalama ile geziyor ve müthiş bir hızlanması mevcutmuş. Daha kullanmak nasip olmadı :wub:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Kerem Minaz yazdı:

Scenic değilde Megane Sportourer GT Line olsaydı belki derdim amma bu durumda C-Max... 

Şerit takip sistemi, otomatik uzun - kısa far ayarı vs.. C-Max sunuyor mu bunları :)

Yorum bağlantısı
  Sani Gerşon yazdı:

Şerit takip sistemi, otomatik uzun - kısa far ayarı vs.. C-Max sunuyor mu bunları :)

Sıfırlarda özellikleri çok incelemedim ama sıfırda olsa Scenic yerine C-Max derdim. Babamın kankası 2013 Titanium-X C-Max aldı ve gerçekten harika bir araç. Trakyalı yı alırken 2005-2006 Scenic ve 2004-2005 C-Max leri çok inceledim. Genel kanım modelden çok marka yönünde ve detay lüks özelliklere çok takılmadığımdan genel görünüm, karizmatiklik, sağlamlık kıstas olarak alaraktan cevap şeyttirmiştim  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Değerli Abilerim iyi güzel Scenic diyorsunuz benimde hoşuma gitmiyor değil ama hiç parça fiyatı açısından düşündünüz mü :)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Keske biraz tipi olsa scenic. Ama eger titanium ise kesinlikle c-max. Beyazi cok güzel duruyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit
(düzenlendi)
  Sani Gerşon yazdı:

Yeni Scenic'ler çok çok güzel. Ford'la aynı paraya daha ucuz ve daha ekonomik. Tabi dizelinden bahsediyoruz.

İmkan var ise 1.6 130hp'liği alınmalı. 6lt ortalama ile geziyor ve müthiş bir hızlanması mevcutmuş. Daha kullanmak nasip olmadı :wub:

Sani Abi Renault'un sitesinde 1.5 dCi 110bg. var 130bg olanı göremedim :)

Ayrıca 2013 Scenic minimum 63.600 TL'den başlıyor :)

tarihinde Ahmetcan Yiğit tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Focus alırken Grand Scenice de niyetlenmiştim. Gittim bayide gördüm nedense içim ısınmadı araca. O zaman 50 bine full, cam tavanlı Xenon'lu alınabiliyordu. Scenic dışarıdan gözüme küçük görünüyor, ben Cmax düşünürüm.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Ahmetcan Yiğit yazdı:

Sani Abi Renault'un sitesinde 1.5 dCi 110bg. var 130bg olanı göremedim :)

Ayrıca 2013 Scenic minimum 63.600 TL'den başlıyor :)

1.6 sını getirmiyorlar demek ki artık :(

Ahmetcan Yiğit yazdı:

Değerli Abilerim iyi güzel Scenic diyorsunuz benimde hoşuma gitmiyor değil ama hiç parça fiyatı açısından düşündünüz mü :)

Parçalar standart. Bakım maliyetleri Ford'tan da ucuz.

Kerem Minaz yazdı:

Sıfırlarda özellikleri çok incelemedim ama sıfırda olsa Scenic yerine C-Max derdim. Babamın kankası 2013 Titanium-X C-Max aldı ve gerçekten harika bir araç. Trakyalı yı alırken 2005-2006 Scenic ve 2004-2005 C-Max leri çok inceledim. Genel kanım modelden çok marka yönünde ve detay lüks özelliklere çok takılmadığımdan genel görünüm, karizmatiklik, sağlamlık kıstas olarak alaraktan cevap şeyttirmiştim  :biggrin:

2005-2006 tasarımı farklıydı Renault'un. Şimdiki çok daha farklı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit
(düzenlendi)
  Sani Gerşon yazdı:

1.6 sını getirmiyorlar demek ki artık :(

2005-2006 tasarımı farklıydı Renault'un. Şimdiki çok daha farklı.

Ben Renault'un parça fiyatı baya pahalı diye biliyorum ondan dedim :)

Ayrıca 

Renault Scenic : http://www.renault.com.tr/araba/binek/scenic/ozellikler

Ford C-MAX : http://www.ford.com.tr/otomobiller/c-max-ve-grand-c-max/teknik-ozellikler incelemeniz amaclı :)

C-MAX daha güzel geldi su tabloya bakınca :)

tarihinde Ahmetcan Yiğit tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
  Sani Gerşon yazdı:

Evde bir Focus ve bir Clio kullanıyoruz. Focus TDCI, Clio 1,2 benzinli. Emin ol Clio bakımları dizel Focus'tan daha fazla tutuyor servisinde. İşyerinde arkadaşta Megane var SportWagon, 500 liradan aşağı bakım ödediği yok, o da geçen seneydi bu sene kimbilir nedir. Keza ablamların Fluence bakım masrafları da öyle.

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit
  Saygın Can Oğuz yazdı:

Evde bir Focus ve bir Clio kullanıyoruz. Focus TDCI, Clio 1,2 benzinli. Emin ol Clio bakımları dizel Focus'tan daha fazla tutuyor servisinde. İşyerinde arkadaşta Megane var SportWagon, 500 liradan aşağı bakım ödediği yok, o da geçen seneydi bu sene kimbilir nedir. Keza ablamların Fluence bakım masrafları da öyle.

Renault'un servisi cok iyi diyorlar PlayStation odası varmış :D ama servis ücreti de bir o kadar pahalıymıs :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...