Mustafa Öz 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Bu ses yüzün den aracımı satacağım.Bu sesi bir türlü bulamıyorlar. Sanki ön takımda iki metal parça araç sarsıldığı anda bir birine çarpıyor gibi ses çıkartıyor.Bu ses frene basınca da çıkıyor.Camlar kapalıyken bir şey duyulmuyor.Cam açıkken sol taraftan geliyor.Ön takım el den geçti değişmesi gereken parçalar değişti fakat ses aynen devam.Sadece direksiyon kutusu açılıp bakılmadı ama ustalar onun sağlam olduğunu söylüyor.Bu ses sadece bozul muş kilit taş yolda oluyor.Bu şekil de ilerlerken dışarıdaki insanlar bu sesi duyuyorlardır.Artık kafayı yemek üzereyim satmak tan başka çarem kalmadı. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Jant göbeklerini kontrol edin boşluk var mı? Varsa o ses de kolay kolay bulunamıyor. Sesi anlamak için kaldırıma yakın şekilde sürün camlar açıkken böyle boş kutu kola tenekesi bir yerlere sıkışmışta çarpıyormuş gibi sesler gelir.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Salıncak burçlarına ve rot başı ve rotillere bir daha, bir daha hatta bir daha baktırın Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Jant göbeğinden geliyor olmasın ? jant orjinal mi? değişnler nedir? Jant göbeklerini kontrol edin boşluk var mı? Varsa o ses de kolay kolay bulunamıyor. Sesi anlamak için kaldırıma yakın şekilde sürün camlar açıkken böyle boş kutu kola tenekesi bir yerlere sıkışmışta çarpıyormuş gibi sesler gelir.. Benimde ilk aklıma jant göbeği geldi ancak jant göbeğinde metal sesi yerine tıkırtı gelmiyor muydu? Ayrıca sadece kilit parke yollarda olduğunu söylüyor arkadaşımız. Diğer asfalt yollar pürüzsüz sanırım. Jant göbeği en kolay bakılacak ilk yol ama yinede. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Benimde ilk aklıma jant göbeği geldi ancak jant göbeğinde metal sesi yerine tıkırtı gelmiyor muydu? Ayrıca sadece kilit parke yollarda olduğunu söylüyor arkadaşımız. Diğer asfalt yollar pürüzsüz sanırım. Jant göbeği en kolay bakılacak ilk yol ama yinede. Bir dönem bende kafayı yemek üzereydim,göbeklere elektrik bantı çekince kurtuldum... Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 5 Kasım 2013 Yazar Paylaş 5 Kasım 2013 Daha önce jant göbeğine elektrik bandı sardım.Oradan değil.Geçen hafta rot başlarını ,diski,balataları değiştirdim.Fren kaliper lerini kontrol ettirdim fakat ses aynen devam. bu sabah ustanın birini aracıma alıp sesin en çok yaptığı yerlerde test ettirdim. Usta sesi duydu fakat hiç bir anlam veremedi.Frenlerle alakalı değil çünkü frene basınca da yapıyor dedi.Tekrar aracı lifte alıp baktık anormal hiç bir şey yok.Değişen parçaların hiç biri de ömrünün yarısını bile tamamlamamış parçalardı.Fakat değişen bir şey yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 5 Kasım 2013 Yazar Paylaş 5 Kasım 2013 Jant göbeklerini kontrol edin boşluk var mı? Varsa o ses de kolay kolay bulunamıyor. Sesi anlamak için kaldırıma yakın şekilde sürün camlar açıkken böyle boş kutu kola tenekesi bir yerlere sıkışmışta çarpıyormuş gibi sesler gelir.. ses aynen dediğiniz gibi fakat göbeklere bant sardım oradan olmasa gerek. ön viraj lastiklerine baktırın Bakıldı. jant orjinal mi? değişnler nedir? orjinal. Yarın tekrar bursa ya tamirciye gideceğim. Geçen hafta direksiyon pompasını tamir ettirmiştim olmadı yine hidrolik kaçırıyor.Gitmişken bu ses olayına tekrar baktıracağım.Bulana kadar huzur yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 5 Kasım 2013 Yazar Paylaş 5 Kasım 2013 Yarın tekrar bursa ya tamirciye gideceğim. Geçen hafta direksiyon pompasını tamir ettirmiştim olmadı yine hidrolik kaçırıyor.Gitmişken bu ses olayına tekrar baktıracağım.Bulana kadar huzur yok. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 aynı sorun bende de mevcuttu garip garip sesler vardı salıncak değişcek demişlerdi iki tane viraj demir lastiği değişip sesten kurtulmuştum Yorum bağlantısı
Engin Deniz 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Aynı ses bende de vardı. Balata da milimetrik boşluk varmış o yüzden geliyormuş. Balata yuvası genişlemiş. 1 Yorum bağlantısı
Murat Çukur 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 1 ay önce almış olduğum aracımda salıncakları, ön amortisörleri takozlarını bilyerini, z rotları değişip direksiyon kutusunu tamir ettirmeme rağmen ses ve lokurtulardan kurtulamadım. ama şöyle bişeyde var ön düzen sesi kişiye göre değişiklik gösterir. eğer ustanız anormal bir ses duyup kaynağını bulamıyorsa başka bir ustayla sorunu çözersiniz. arada bir oluşan ustayla beraber test sürüşüne çıktığınızda duyulmayan seslerde işler değişiyor. dışarıdan duyulduğuna göre ön düzenle alakalı olmayabilirde. motor içerisinde yada davlumbaz kısımlarında boşta veya gevşemiş bişeyler olabilirmi. Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 5 Kasım 2013 Yazar Paylaş 5 Kasım 2013 Aynı ses bende de vardı. Balata da milimetrik boşluk varmış o yüzden geliyormuş. Balata yuvası genişlemiş. Peki sorunun çözüldü mü? Benim balata yuvalarında da boşluk var bu yüzden sağlam balataları değiştirdik.Yarın o boşluğa tekrar baktıracağım.İnşallah ondandır da sorunu çözeriz.Yanlız ses frene basınca da geliyor. Yorum bağlantısı
Engin Deniz 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Peki sorunun çözüldü mü? Benim balata yuvalarında da boşluk var bu yüzden sağlam balataları değiştirdik.Yarın o boşluğa tekrar baktıracağım.İnşallah ondandır da sorunu çözeriz.Yanlız ses frene basınca da geliyor. Çözüldü. Balataya punto atıldı. Tam oturunca ses kesildi. Frene basınca da geliyordu bende boşluktan dolayı. Şimdi hiç ses yok. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 5 Kasım 2013 Yazar Paylaş 5 Kasım 2013 yarın aynısını yaptıracağım bakalım sonucu yazarım. 1 ay önce almış olduğum aracımda salıncakları, ön amortisörleri takozlarını bilyerini, z rotları değişip direksiyon kutusunu tamir ettirmeme rağmen ses ve lokurtulardan kurtulamadım. ama şöyle bişeyde var ön düzen sesi kişiye göre değişiklik gösterir. eğer ustanız anormal bir ses duyup kaynağını bulamıyorsa başka bir ustayla sorunu çözersiniz. arada bir oluşan ustayla beraber test sürüşüne çıktığınızda duyulmayan seslerde işler değişiyor. dışarıdan duyulduğuna göre ön düzenle alakalı olmayabilirde. motor içerisinde yada davlumbaz kısımlarında boşta veya gevşemiş bişeyler olabilirmi. Hepsine bakıldı. Yorum bağlantısı
Engin Deniz 8 Kasım 2013 Paylaş 8 Kasım 2013 yarın aynısını yaptıracağım bakalım sonucu yazarım. Gelişme var mı ? Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 8 Kasım 2013 Yazar Paylaş 8 Kasım 2013 Yok bu gün tamirciden aldım arabayı.Bu direksiyon işi çok uğraştırdı.Neyse ki düzeldi gibi fakat ses devam balatalar da ki boşluğu da yaptırdım ama ses aynı devam.Satıp kurtulacağım heralde başka seçenek kalmadı. Yorum bağlantısı
Murat Gök 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Yeni konu açmayım dedim Benim mondide de uzun zamandır ön taraftan bu sesleri duymaktayım..İki metalin birbirine çarpıp tıkırtı yapması gibi bir ses..Yalnız farklı olarak frene bastığımda ses kesilmekte.. Bir ustaya göstermiştim kaliperlerden olur demişti.. Başka bir usta akslarda boşluk var dedi..Aracın üstündeki akslar orjinal hala..Yolda giderken,hızlanmalarda dönüşlerde vuruntu hissetmiyorum...Sadece bozuk yollarda mahalle aralarında veya yollardaki hız kesici bantlardan geçerken cam açıksa bu sesi duyuyorum..Umarım çözümü basit bir sorundur.. Şimdiden teşekkürler dostlar Yorum bağlantısı
Kerim Tualp 19 Temmuz 2017 Paylaş 19 Temmuz 2017 Salıncaklar,ön viraj lastikleri,z rot lar değişti ama ''birbirine çarpan metal sesi'' gelmeye devam ediyor... Yorum bağlantısı
Recommended Posts