Nihat Palolu 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Bazı yorumları okuyunca kendimden şüpheleniyorum bunadım mı acaba diye. Yine söylüyorum, metalik gri renk araba boyattım en son vernik atıldı diye. Vernik atılan arabanın orijinalinde de vernik vardı. Verniğin nasıl atıldığını merak edeler markaların üretim videolarını izleyebilir youtube'da. Benim asıl aklıma takılan metalik çağla yeşili arabamıza neden vernik atılmadığı. O da çok parlaktı ama vernik yoktu. Acaba diyorum, renk tonu, boya markası veya boyanın içine katılan farklı bir kimyasalla bir ilişiği mi var. Veya bazı renk tonları metalik olsa bile mat olup ta o yüz den mi vernik atılıyor sonradan. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Eğer sonradan sadece vernik atılabiliyorsa ve local olarak uygulanabiliyorsa bende yapan yerleri bilmek ve yaptırmak isterim. Vernik kalkan yerler hiç hoş durmuyor.. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 fabrikasyon boyama şekli belli de sanayide usta geçinenlerin hayal gücü sınırsız Yorum bağlantısı
Engin Kırtay 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Ben aracı satarken bagaj kapağının ve arka tamponun değiştiğini söyledim. Ayrıca sol arka çamurlukta ve sağ tarafta boya var dedim ama tam nerde bilmiyorum dedim. Bir kaç kişiye göstermek istedik ama 50 tl istediler boyasına bakmak için. Alıcı da 50 tl vermek istemedi açıkçası direk alım-satım'ı gerçekleştirdik. Hatta bagaj kapağının değiştiğini babama söyleme abi dedi yoksa almayabilir üniversite öğrencisiydi alıcı 19 yaşında babasıyla geldiler. Ben de sen nasıl istersen dedim ama senin bilgin olsun dedim. Nereye istiyorsanız gösterelim dedim işte motoruna baktırdılar boyaya da para istenince sana güveniyoruz dediler baktırmadılar. Ben de siz nasıl isterseniz dedim. En azından önden boyalı olmadığına %100 eminim önden kazası yok çünkü. Ben de alırken anadolu tarafında Ford yetkili servisine baktırmıştım satıcının dediği gibi arka bagaj ve tampon değişik sol ve sağda ufak bir kaç boya var dediler. Benim şahsen vicdanım rahat. Kimseye de boyasına sağına soluna baktırma demedim. Aksine aracın tüm + ve - lerini söylemiştim. Kimseye zorla mal satmadım açıkçası. Geçmiş olsun Erhan Bey.. 50TL vermeyip araca baktırmaması kim ne derse desin alıcının suçu.. Tüm satıcılar doğru konuşuyor mu sanki? Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Kaporta yüzeyi 0,075 mm sac, 0,025 mm astar, 0,025 mm boya ve 0,06 mm vernik tabakasından oluşmaktadır. Opak araçlarda vernik boyanın içindedir. Boya ustası yok mu boya ustası? Yorum bağlantısı
Safak Acar 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Hiç canını sıkma notorde imzalar atıldığı gün olay bitti. Gelsin zorla alabiliyorsa parasını denesin. Yorum bağlantısı
Erhan Güler 7 Kasım 2013 Yazar Paylaş 7 Kasım 2013 Geçmiş olsun Erhan Bey.. 50TL vermeyip araca baktırmaması kim ne derse desin alıcının suçu.. Tüm satıcılar doğru konuşuyor mu sanki? Hocam teşekkür ederim. Aynen nereye derse gittik baktırdık.Ağrıda zaten Ford yetkili servisi falan yok,sanayi var oraya gittik nereye istiyorsan gösterelim dedim. Onlar tamam demelerine rağmen gözüme çarpan her yeri hadi gidelim soralım dedim. Motora ücretsiz baktılar zaten,rotlar gidik dedi sanayide fordcu. Boya için baya dolaştık bakan 2-3 yer vardı onlar da 50 tl isteyince sahibi vermek istemedi direk notere gittik.Aracın neyi varsa fazlasıyla söyledim değişeni boyasını. Ön tamponda sürtme vardı onu gösterdim. Ama bana da İstanbuldaki Ford servisi bunları söylemişti ben de araçla ilgili ne biliyorsam hepsini söyledim açıkçası. Tüm satıcıların doğru konuşup konuşmama olayına gelince inanın böyle bir olay en son yaşamak istediğim olay. Sonuçta öğretmenim , arkamdan kötü şeyler söylensin istemem o yüzden hiçbir şey gizlemeden neyi varsa söyledim,hatta satarken de eğer benim bilmediğim bir şey de çıkarsa hakkını helal et dedim bana ne söylendiyse onu sana söyledim diye alıcıya bilgi verdim.Eğer çocuk doğru söylüyorsa tavan hariç komple boyalıysa beni de satıcı kandırmış ford servisiyle beraber demek ki. Şu olaydan o kadar rahatsız oldum ki bundan sonra 2.el araç almam,sıfır alacağım araçın boyası değişeni ıvırı zıvırını kendim bileceğim, en azından bir daha satarsam emin bir şekilde bu'su var şu'su var derim istediğin yere gidip ekspertiz yaptıralım yoksa aracı satmam diyeceğim,içimi çok huzursuz etti böyle bir durum yaşamak. Ama en nihayetin de alırken de iyice baktırması gerekiyordu 50 tl den kaçmadan. Hiç canını sıkma notorde imzalar atıldığı gün olay bitti. Gelsin zorla alabiliyorsa parasını denesin. Hocam zorla alınacak bir şey yok. Sonuçta araba onun üzerine artık parasıyla kredimi de kapadım Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Alıcının sizden para koparma olayıda olabilir. Benim başıma geldi ondan biliyorum Mersin'den aracı aldı Antalya'dan aradı söyle var Buda çıktı bu masrafları Çek yoksa arabayı geri getiriyom almazsan kavga ederiz dedi bende sen Antalya'daki adresini ver hem arabayı alacam hem seni dövecem deyince biraz hakaretten sonra telefonu kapattı canınızı sıkmayın sattınız ve baktırsaydı iyi aksamlar Yorum bağlantısı
Ferhat Çengeloğlu 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Daha önceden satmak istediğim bir arbayı alıcı bir servise götürdü. 15 dk sonra araba önden darbe yemiş ve üç parçası değişmiş dedi. getir kardeşim arabayı ve sana bunları söyleyen adamın isminide öğren dedim. arabayı toplam 2 servis ve 3 özel servise gösterdim. baktıktan sonra konuyu açıkladım. hepsinin söylediği tek şey o usta ise biz değiliz abi bırak değişmeyi boya yok dediler. İlk servisle arası iyi olarak bildiğim birisini aradım konuyu anlattım. İkinci gün gittiğimde ise adamlar ya abi bize önceden haber (alıcıyı üç kağıda getirme) verseydin dedi. Bu kadar da pişkin. Diğer servislerde geçirdiğim zamanı ve neler söylediklerini anlattım adam kırmızı oldu, ya kem küm bizde de aynı araçtan satılık vardı da falan filan. yetkililerle görüştüm ne oldu bilmiyorum bir daha hiç uğramadım. Süprizlerle karşılışmak istemiyorsan paraya kıyıp 2-3 yerin onayını alacaksın. bundan sonrasınada diyecek bir şey yok zaten. Yorum bağlantısı
Recommended Posts