İçeriğe Yönlendir

Sedan Ve Hb Araçlar Için Kendiliğinden Açılan Bagaj Kapağı Yapımı

Hasan Yılmaz Konya

Recommended Posts

Hasan Yılmaz Konya

Bazen elinizde eşyalar varken yerde çamur filanda varsa bagaj kapağı açmak bir dert oluyor. Kumandadan yada bagaj açma düğmesine basıldığında bagaj kapağını yeni çıkan araçlardaki gibi kendiliğinden açıp yukarı kaldıran basit ve ucuz sistemi sonunda buldum. çin'den gerekli malzemeleri sipariş edip deneyeceğim eğer başarılı olursa detaylı video ve resim göndereceğim. aşağıda yapılmış örnek videolar vardır. hem sedan hem de hb için uygulanabiliyor ve en güzeli delme takam işlemleri yok :)

http://www.youtube.com/watch?v=fEza9WZrThs

http://www.youtube.com/watch?v=cx-UU9orPxg

http://www.youtube.com/watch?v=_B8DAK-2pIE

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

iyiymiş, takipteyim. yalnız kapatma işini halledememişler mi daha? :p

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Benim füsunun ambar kapağı gibi kapağı da bu şekilde açılır  mı? Peki Zeki Müren de bizi görecek mi?   :shok:  :D  takipteyim.. 

Yorum bağlantısı

Yapılmıştı ama olmamıştı sanırım.Ben bunu yapmayı istiyorum ama hb mondeoda zor gibi.hep sedanlara yapılmış

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sadece yay mı takmışlar ? amortisör de mi değişmiş?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

sedan focus için takipteyim, çok gerekli haddinden fazla agır zaten.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

anıl güçlü amortisör ile denemişti ama randımanlı olmamıştı sedan focusta

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Çin 'den bir firma ile görüştüm. yayları ücretsiz gönderecek ama kargo 50 usd tutuyor :) eğer çalışırsa topluca alıp forum da paylaşalım diyordum. ancak 50 usd kargo için çok pahalı. e baydan bulabilirsem bu hafta siparişini vereceğim. dün sedan focus ta yay için gerekli yere baktım kapak kapalı iken 1.5 cm boş yer var yay için. bu alan kaldırma gücü için inşallah yeter.

Yorum bağlantısı

Çin 'den bir firma ile görüştüm. yayları ücretsiz gönderecek ama kargo 50 usd tutuyor :) eğer çalışırsa topluca alıp forum da paylaşalım diyordum. ancak 50 usd kargo için çok pahalı. e baydan bulabilirsem bu hafta siparişini vereceğim. dün sedan focus ta yay için gerekli yere baktım kapak kapalı iken 1.5 cm boş yer var yay için. bu alan kaldırma gücü için inşallah yeter

Hangi kargo şirketi ile gönderecekler. Sorar mısınız HK POST ve EMS kargo şirketini kullanıyorlar mı. En uygun kargo şirketleri bunlar. Birde hangi firma link verebilir misiniz. Yada görsel fotoğraf ve fiyat bilgilerini kargo hariç..

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Benim 2000 model arabada bile var bu...Çok da zor bir şey değil aslında...Çok da kullanışlı...Kapak kilidi açıldığında ilk hareketi veren yaylı bir çubuk var daha sonra amortisörler işi hallediyor...Sedanlara kolaylıkla yapılabilir bence...

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Hangi kargo şirketi ile gönderecekler. Sorar mısınız HK POST ve EMS kargo şirketini kullanıyorlar mı. En uygun kargo şirketleri bunlar. Birde hangi firma link verebilir misiniz. Yada görsel fotoğraf ve fiyat bilgilerini kargo hariç..

ems ile 75 usd tuttu bende china post air mail ile istedim 15 günde ama ucuz geliyor diye oda 50 usd tuttu. alibaba dan "die spring" diye aratırsanız hepsi geliyor. ebay de de var aynısı

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Taş

ben çok da sevmedim bu sistemi...

bagaj kapalı olsuğu müddetçe, içeride sıkıştırılmış bir yay olacak,  ve videolardan gördüğümüz kadarıyla pek de yumuşak bir yaya değil kendileri...

Yorum bağlantısı

ems ile 75 usd tuttu bende china post air mail ile istedim 15 günde ama ucuz geliyor diye oda 50 usd tuttu. alibaba dan "die spring" diye aratırsanız hepsi geliyor. ebay de de var aynısı

Kaç tanesine kargo 50$ dediler.? ürünleri gördüm boyutları da küçük. Neden bu kadar fazla anlamadım.. ürünün kendi fiyatı 5-10 $ arası gördüğüm kadarıyla. Bir de bu yayların kaç cm olanı almamız gerekiyor.? 

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Kaç tanesine kargo 50$ dediler.? ürünleri gördüm boyutları da küçük. Neden bu kadar fazla anlamadım.. ürünün kendi fiyatı 5-10 $ arası gördüğüm kadarıyla. Bir de bu yayların kaç cm olanı almamız gerekiyor.? 

ben deneme amaçlı sert ver orta yumuşak olandan 2 şer adet 2,5 cm olandan almayı düşündüm. ancak verilen boyun açık halimi kapalı halimi bilmiyorum. bagaj kapandıktan sonra kalan mesafe 1,5 cm. yani yay tam kapalı hali max 1,5 cm olmak zorunda

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

olması gereken ölçüyü nasıl anlıyoruz ben buldum bi kaç tane "19.9 x 14.3 x 48mm" şeklinde  ama pahalı geldi bana çifti 30 pound felan tutuyor kargosuyla

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çinden beleş kargolu vardır ya iyice bakın..Ancak bence ölçüler kapalıdır 2.5 cm diyen..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Amortisörlerin ömründen yiyebilir uzun vade de..Ancak amortisör bozuk olsa bile yine aç kapat yapabilir.Birde onu düşünmek lazım ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...