Uğur Kamil 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 İlkkez 1 hafta önce duydum önemsemedim sonra birkaçdefa daha denk gelince kafama takıldı.Direksiyonu tam tur sağa cevirip ileri doğru yavaş giderken sürtme sesine benzer bir ses geliyor(az sola çevirince ses kesiliyor). Kontrol ettim lastik biryere sürtmüyor ve sadeçe sağa doğru tam tur direksiyonu çevirince yapıyor ve herzamanda yapmıyor. 15-20 kere tamtur yapiyim belki 1 keresinde ses yapıyor. Öyle az birseste çıkmıyor, ilk duyunca biryeremi sürttüm aracı diye durum aracın hertarafını kontrol etmiştim. Nerden kaynaklanıyor fikri olan varmı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Klasik pompa sesi olduğunu tahmin ediyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Eski transporterda şöyle bir ses vardı bende pompadan sanıyordum, amortisör bilyalarından yapıyormuş , komple yenilenmişti takoz bilya ön takım . buna benzermi buna benzemiyorsa pompadandır , benziyorsa bilyalar olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 amörtisör bilyalarınada baktırabilirsin uğur 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 inşallah değildir diyerek, aks başı da kontrol edilmeli diyorum 1 Yorum bağlantısı
Nuri Tanır 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Benim arabada bu tip bir ses olmuştu, ustalar viraj demir lastiği dahil her şeyi ileri sürmüşlerdi, rot balance sırasında fark edildi ki davlumbaz yerinden oynamış ve lastiği tam tur yaptıkça sonlara doğru inanılmaz bir ses yapıyor ( sizin sese benzer ) siz bence davlumbazı bir daha gözden geçirin neticede en kolaydan başlamakta fayda var 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Can 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Tam tur, tık diyene kadar çevrildiğinde hafif bir ses geleceğini düşünüyorum.Çok az sola cevirdiğinde gidiyor. Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 19'' jant ön düzene zarar vermeye mi başladı acaba ? Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 İlkkez 1 hafta önce duydum önemsemedim sonra birkaçdefa daha denk gelince kafama takıldı. Direksiyonu tam tur sağa cevirip ileri doğru yavaş giderken sürtme sesine benzer bir ses geliyor(az sola çevirince ses kesiliyor). Kontrol ettim lastik biryere sürtmüyor ve sadeçe sağa doğru tam tur direksiyonu çevirince yapıyor ve herzamanda yapmıyor. 15-20 kere tamtur yapiyim belki 1 keresinde ses yapıyor. Öyle az birseste çıkmıyor, ilk duyunca biryeremi sürttüm aracı diye durum aracın hertarafını kontrol etmiştim. Nerden kaynaklanıyor fikri olan varmı? Lastik sürtmüyorsa viraj demir lastiği ya da aks başı arızalı olabilir. 1 Yorum bağlantısı
İ. Halil Koç 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 direksiyon kutusuda bir ihtimal olabilir 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Benim araçta direksiyonu çevirirken ağırlaşmıştı ve ses de geliyordu çevirirken. Pompayı değiştirince çözüldü hepsi. Masraflı bir değişim, en azından Volvoda Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 19'' jant ön düzene zarar vermeye mi başladı acaba ? jantlar 18, ve dikkatli kullanıyorum kısa vadede bir sorun çıkartıcağını sanmıyorum. Park halinde ses yapmıyor(videodakı gibi değil yani) yolda giderken herhangir bir ses vs yok zaten sadece dar alandan dönerken sağa doğru sonuna kadar evirince ses yapma durumu var. İlk duydugumda baya ses çıkmıştı ama ondan sonra 1-2 keredaha ses yaptı çok hafifti ses. Arıza olsa sürekli yapması gerekmezmi ses? 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Ses direksiyonun açısıyla alakalı belliki..Aks başı kontrolü demiştim hala diyorum Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 Ses direksiyonun açısıyla alakalı belliki..Aks başı kontrolü demiştim hala diyorum Şuan için baktıracak vaktım yok ve seste sürekli yok. 2 gündür duymadım hiç. İlk ses yaptıktan sonrada 1-2 kere duydum ondada çok azdı ses hafif gürültü olsa ses duyulmazdı yani. Ses birazdaha sık yapmaya başlasın sorunu tespit etmeleri daha kolay olur. Bu şekilde ön takımı kurcalıycaklar belkide bir sonuça varmıycaklar. Direksiyon hidroliği mini'nin çok azcık üstünde(tam minidede deniliebilir) onun bir etkisi olurmu? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Pompa ile alakalı değildir ,aksbaşı içersinde '' iztavroz '' denilen bir parça var zarar görmüş yada aks başını bozmuş olabilir, lifte alınıp kontrol edilecek şunlar http://www.yedekparcaford.com/?urun-4519-CONNECT-90-110-PS-AKS-iC-iSTAVROZU-2003-2008-iTHAL.html http://www.yedekparcaford.com/?urun-1155-CONNECT-90-110PS-AKS-KAFASI-DIS-2003-2008-iTHAL.html 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Pompa ile alakalı olmadığı konusuna katılamıyorum. Benim aynı ses pompadandı çünkü. İnşallah sizinki pompadan değildir Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 Teşekkürler arkadaşlar ses devam ederse bir kontrol ettiriyim bahsettiğiniz parçaları. Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Şuanda servisteyim aynı durumdan dolayı direksiyon mafsalı değişcekmiş 500.00₺ garanti kapsamından garantiden değişecek. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 27 Aralık 2013 Yazar Paylaş 27 Aralık 2013 (düzenlendi) Sorunu çözdüm.Arabayı yıkarken fark ettim sol ön tarafta tamponun arkasında tampondan çamurluğa doğru plastik bir parça var yerinden çıkmıştı hafif yamuk duruyordu onu tekrar yerine monte ettim 2 haftadır ses yapmadığına göre sesin kaynağı oydu. Bahsettiğim parça bu: 27 Aralık 2013 tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts