Ömür Şimşek 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 (düzenlendi) Merhaba Arkadaşlar, Geçen haftalarda yaşadığım bir sıkıntıyı ve sonrasında gelişen olayları anlatmak istiyorum. Benim takıldığım noktalarda belki birileri beni aydınlatır ve belki benim yaşadıklarım birilerine yol gösterir. Yazı biraz uzun ama sonuna kadar okuyup fikrinizi paylaşırsanız sevinirim. Öncelikle aracım hakkında kısa bilgi veriyim. 32000 km de olup 15000 ve 30000 bakımları yetkili servis Turoto Maltepe servisinde yapılmıştır. Araç Haziran 2012 yılında alınmış olup 1,5 yaşındadır. Yaklaşık 3 hafta önce iş çıkışı saatinde aracımla yolda giderken vites değiştirmeye çalıştım ancak o ana kadar sorunsuz vitesi olan araçta vites geçmedi. Hiç bir vitese geçiremediğim için trafiğin içinde boşta giden ve giderek yavaşlayan bir araçla yolun ortasında kaldım. Yardım almak amacıyla Ford Yol Yardımı aradım. Durumu kendilerine izah ettim. Kendileri beni yetkli serviste çalışan bir usta ile görüştürdüler. İlgili usta sorunun debriyaj baskı-balatada olma ihtimalinin yüksek olduğunu bu nedenle şanzımanın inmesi gerektiğini bundan sonra sorunun anlaşılabileceğini belirtti. Bu nedenle aracın servise çekilmesi gerektiği söylediler. Görüştüğüm yol yardımda çalışan arkadaş çekici gönderebileceklerini, ancak sorunun garanti kapsamında olmaması durumunda çekici ücretini benim ödeyeceğimi belirtti. Bu nedenle kasko firmamı arayarak onlardan çekici talebinde bulundum. Ancak şuan web portalından tekrar tekrar okuyorum ki çekici hizmeti için ücret talep edilmediği yazıyor. (Bu sorunların ilki zaten) Maltepe Turoto servisine çekilen aracım için ertesi sabah erkenden (09:00) yetkili servise gittim. Aracım dışarıda duruyordu. Sekreter hanım beni ilgili servis danışmanına yönlendirdi. Servis danışmanı arkadaş ustanın arabaya baktığını debriyaj balatası problemi olduğunu debriyaj baskı-balatanın değişmesi gerektiğini belirtti. Bunun için de 1600 liralık bir iş emri çıkardılar. Kendilerine aracın 30000 km de olduğunu, yeni bir araç olduğunu ve çoğunlukla uzun yolda kullanıldığını belirttim ve debriyaj balatasanın bu kadar hızlı nasıl tükenmiş olabileceğini sordum. Aldığım cevap ise 5000, 10000 km de bile debriyaj balatasının bittiğini belirttiler ki çok kaçamak bir cevap olduğunu düşünüyorum. Ayrıca daha araç açılıp sorunun %100 tespit edilmeden 1600 liralık bir fiyat önüme koymalarıda hoş bir hareket değildi. Ayrıca servis danışmanı arkadaş aracın çekilmesi için orada bulunan ustadan rica ederken, benim 30000 deki aracın debriyaj balatasının bittiğine şaşırdığımı paylaştı. Sanırım kendisine destek beklerken usta da bunun pek mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca usta ile beraber aracı servisin ilgili bölümüne çekerken usta aracın çekişinde herhangi bir düşüş olmadığını, sorunun debriyaj balatasından kaynaklanma ihtimalinin çok düşük olduğunu, baskıya toz sıkışmış olabileceğini veya baskıda bir parçanın kırılmış olabileceğini belirtti. O gün ricam üzerine gün içinde aracı tamir etmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtenler araca hiç dokunmadıkları gibi beni de bilgilendirmediklerinden bütün günüm serviste beklemekle geçti. (Beklememin nedeni araç tamir edilmese bile söküldüğü anda parçaları görme isteğimdi). Ertesi gün aynı şekilde sabah saat 09:30 da servise gittim. Ekrandan aracımın söküldüğünü gördüm. Belli bir zaman sonra servis danışmanı yanıma geldi. Sorunun debriyaj baskısının kırılmasından kaynaklandığını söyledi. Garantinin sadece baskı değişimine onay verdiğini, balata için ödeme yapmam gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine baskının kırılması nedeniyle balata değişecek ise benim ödeme yapmamın saçma olduğunu belirttim. Danışman arkadaş istersem eski balatayı takabileceklerini ancak 15000 km ömrü kaldığını belirtti. Parçaları görmek için aşağıya indik. Usta balatayı gösterdi ve tahmini 15000 km ömrü kaldığını belirtti. Bunun üzerine neye istinaden bu ömrü söylediğini belirttiğim zaman yeniden tahmini olduğunu ancak kullanım şeklime göre 100000 km daha gidebileceğini söyledi. Orada arkadaşa belirttiğim gibi "Tabiki kullanıma bağlı olarak 100000 de gidebilir 150000 de ancak sen bana dersinki sıfır balatanın kalınlığı budur, siz 32000 km de bu kadar harcamışsınız eğer bu şekilde kullanmaya devam ederseniz 15000 km sonra biter" gibi bir açıklama beklediğimi söyledim. Usta yine tahmini dedi. Açıkcası usta dediğim insandan aldığım bilgi konusunda ikna olmak isterim. Kendilerine bu nedenle usta diyoruz. Kendisi kalan ömrünün neye istanden 15000 olduğunu anlatamazken bir taraftan 100000 de olabileceğini söylüyor. Bu durum bana servisin balata satmaya çalıştığı izlenimi yarattı. Ayrıca aynı usta bana garantiden onayın öğleden sonra anca geleceğini belirtti ki kafam iyice karıştı. Danışman onayın sadece baskıya geldiğini söylerken usta onayın öğleden sonra ancak gelebileceğini belirtti. Aralarındaki bilgi paylaşımında sorun olabileceğini düşündüm buna inanmasamda. Bunun dışında şunu da belirtmek isterim ki kırılan parçayı bulamadıklarını belirttiler. Bu parçanın balataya zarar verip vermediğini nereden bildiklerini sorduğumda vermemiştir demekle yetindiler!!! Danışmana arkadaşa balatayı alırsam eğer ne kadar bir fiyat çıkacağını sorduğumda belli bir süre cevap alamadım çünkü baskı-balata bir set olarak satılıyor!!! En son tahmini 700 TL diyerek bana fiyat bildirdiler ben de bu parayı ödemeyeceğimi garanti karşılamıyorsa eski balatayı kullanmalarını belirttim. Ancak aklım takılan şu soruyu sordum:" debriyaj balatası biten araçta bana 1600 TL fatura çıkardınız ve baskı-balata seti komple değişiyordu. Şimdi baskı kırıldı, belkide balataya da zarar verdi ama sadece baskıyı değiştiriyorsunuz." Bana değişik değişik bir çok açıklamada bulundular. Aynı konuyu servis müdürü ile görüştüm o da aynı tarzda açıklamalarda bulundu. Aşağıda ise forda ait garanti kapsamından ilgili parçayı alıntıyorum: "Normal kullanım sonucu aşınmaya uğrayan veya ömrünü tamamlayan yağ filtresi, hava filtresi, mazot filtresi, debriyaj baskı ve balatası, fren balatası, fren diski, hidrolik sıvılar ve yağlar, V-kayışı, ampul, enjektör v.b. periyodik bakımlarda değiştirilen sarf malzemeleri ücrete tabi olarak değiştirirler. Ancak bu parça ve malzemelerde herhangi bir imalat, montaj veya işçilik hatasının olması durumunda garanti süresi içinde ücretsiz olarak değişir." Bu yazıda da belirttiği üzere garanti kapsamında debriyaj baskı ve balatası değiştirilmesi gerekmektedir. Yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Devam edelim. Servis müdürü yaptığım konuşma sonra danışman arkadaşa baskıyı değiştirin eski balatayı kullanın dedim. Arkadaş bir kaç şey var müdürümle konuşacam dedi ve gitti. Burada bir durun ve tüme bakın. Onay geldi, gelmedi derken şimdi de bir kaç şey var deniliyor ve ne olduğu bana söylenmiyor. Bu konuşmalar öğlen olurken ben yine aracımı akşam 5-6 arası alabildim. Bu süreç boyunca ilgili arkadaşların benden kaçtığını, doğru bilgi vermediğini belirtmek isterim. Aracımı teslim almadan önce orada bulunan başka bir müşteri durumumu merak etmiş ve bilgi almış. Kendisinin beyan ettiğine göre benim aracımın tamirinde onay sürecinde sorun varmış ve işler karışıkmış!!!!! En son aracı teslim aldığımda bana verdikleri belgeler ekteki iş kapanış emri belgeleridir. Herhangi bir fatura almadım, parçanın garantiden değiştiğini belirten bir resmi evrak yok. Hatta kapanış emrimde değişen parça için fiyat belirtiliyor ki herhangi bir ödeme yapmadım. Ve en son olarak bu durumu Ford'a şikayet ettim. Benden bilgi almak için geri dönüş yaptıklarında özellikle servisle görüşmek istemediğimi belirtmeme rağmen hemen arkalarından servis aradı. Servisle yaptığım görüşmeler sonucunda beni ikna edemedikleri için daha fazla bilgi alıp geri döneceklerini belirttiler. 2 gün sonra tekrar aradıklarında özet olarak şu cevabı aldım (uzun uzun konuşmalar oldu ama inanın içi boş konuşmalar): "Baskı ve balata bir settir. balatayı bu setten ayrılamıyor ama baskı ayrılabiliyor." Sanırım bu cevabın beni tatmin etmesini bekliyorlardı. Neyse servisle daha fazla görüşmek istemediğimden ben konuyu ford ile görüşeceğimi belirttim. Servisten sonra ford müşteri hizmetlerini aradım. Şikayetimi tekrar ettim ve sadece şunu sordum "baskı kırıldığında sadece baskı değişimine mi onay veriyorsunuz yoksa sete mi?". Ne yazıkki 2 gün önce bu son aramamın üzerinden 10 gün geçti ama hala bir cevap gelmedi. 2 gün önce tekrar aradım ve hala bir geri dönüş yok. Sizce de pis kokular gelmiyor mu? 13 Kasım 2013 tarihinde Ömür Şimşek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Her zaman yeri geldiğinde söylemişimdir. Ford bu işleri bilmiyor, yetkili servisleri üzerinde bir ağırlıkları olduğunu düşünmüyorum. 2012 de Eskihisar dan 0 km 1.6 Tdi polo aldım 15.000 km bakımında debriyajın aşırı sertleştiğini ve kavrama esnasında titrediğini belirttim. Aynı hesap kullanıcı kaynaklı olduğunu ve garanti dışı yapılacağını belirttiler. Tek yaptığım servis müdürüne çıkmak ve durumu izah etmek oldu. Gün içerisinde debriyaj setini ücretsiz değiştirerek teslim ettiler aracımı ve müşteri memnuniyeti adına sonraki bakımlarda %30 indirim yaptılar. Yorum bağlantısı
Ömür Şimşek 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 Ben severek aldım focusu. Hatta abim de ben alınca aldı. Ama şimdi ikimizde satıp değiştirsek mi diye düşünmeye başladık sırf bu tarz hareketten. Umarım düzeltirler imajlarını. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Geçmiş olsun. Bence ayıp etmişler. Balata aşınma parçası olduğu için ücretini size yüklemeye çalışmışlar. Belki de baskı yüzünden erken aşındı balata. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Ford, forumumuzu takip ediyor.İnşallah satış sonrası hizmetlerle ilgili şikayetleri dikkate alır ve servislerini düzene sokar. Ford sahibi üyelerin % 80'i satış sonrası hizmetlerden şikayetçi görünüyor. 3 Yorum bağlantısı
Safak Acar 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Böyle yorumları okudukça ford servisinden soğmaya başladım.. işin kötü tarafı bakım vakti geldi cattı nerede yaptırsam, bu defa garanti dışımı kalıcak bir sürü çile . Geçmiş olsun şuanda aracınızda bir problem varmı ? yoktur inşallah.. Ford, forumumuzu takip ediyor.İnşallah satış sonrası hizmetlerle ilgili şikayetleri dikkate alır ve servislerini düzene sokar. Ford sahibi üyelerin % 80'i satış sonrası hizmetlerden şikayetçi görünüyor. Kesinlikle katılıyorum.. Yorum bağlantısı
Ömür Şimşek 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 Teşekkür ederim. Sürüş anlamında bir sorunum yok. Belki psikolojik bilmiyorum ama eskiden vitesi daha rahat atabiliyordum. Ama şuan bununla uğraşmak istemiyorum. Karşılaştığım ilk sorunda böyle bir şey yaşayacağımı düşünmezdim. Şu ana kadar fordun da bu konuyu düzeltmek için birşey yaptığını düşünmüyorum. Bu şekilde davrandıkları sürece de arkada birşeylerin döndüğünü düşünüyorum (niye beni bilgilendirmiyorlar). İlk sorunu yaşadığımda internette arattığımda benim sorunumu yaşayan insanların yazılarını okudum. Bazılarında balata diyerek ücret karşılığı değiştirilmiş, bazıları ise ücret üzerinden %100 indirim yapılarak (garanti değil) değiştirilmiş. Affedersiniz ama bulduklarını kekliyor gibi bir hava var. Orada iyi bir usta bana baskı balata nedir ne işe yarar diye anlattı ve 10 metre aracı kullanarak baskı kırılmış olabilir dedi (şanzıman bile inmeden). Belki o usta olmasa bana hiç göstermeden balata diye ücret ödeteceklerdi. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 (düzenlendi) Herşeyden önce geçmiş olsun 1- Eğer çekicinin kesinlikle ücretsiz gönderileceğini biliyorsanız bir şikayet dilekçesi ile arkadaşı şikayet edebilirsiniz. 2- 30.000 de tabii ki kullanıma bağlı olarak baskı-balata bitebilir. ama sizden kaynaklanmamışsa o parçayı öyle de böyle de değiştirmesi gerekir. Usta kesin net birşey söyleyemeyebilir bu durumu normal karşılayabiliyorum. Atıyorum 7000 gider der sen 5000'de bitirmişsindir, sonra onu da garantiye sokmaya çalışırsın. Başına bela almak istemez usta. (Sizin için değil) Ama garanti onayının öğleden sonra gelme konusunda servis haklı. Yani servis de hemen işler hallolamayabiliyor ki bu durum gayet normal. Hani kırılan parça bulunamayabilir bunu da normal karşılıyorum ama size bence bir balata aldırmaya çalıştıkları aşikâr. 3- değişen parça için faturada fiyat yazar ama yanında (Garanti kapsamı) şeklinde yazmalı veya iş emrinde bu şekilde yazmalı. Eğer evrak vermedilerse istediğiniz her zaman servisden bu evrağı temin edebilirsiniz. Benim önerim bir daha o servise gitmeyin. Yani arabayı oradan aldınız diye oraya gitmek zorunda değilsiniz ki zaten Tur Oto hakkında pek olumlu şeyler de duymuyoruz. Sadece araç satışlarında biraz iyiler bence. Sizin de biraz servise karşı önyargınız olmuş gibi geldi. yani biraz acele etmişsiniz normal süreçten. Ama garantili bir arabada size olduğu gibi eğer baskı kırılıp balataya zarar vermişse ki bu belliyse öyle de böyle de değiştirmek zorundalar. Tekrar geçmiş olsun 13 Kasım 2013 tarihinde Tolgahan Saglam tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömür Şimşek 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 Teşekkür ederim... Aslında arabayı Ankara'dan almadım. Daha önce bildiğim ve merkezde olduğu için Turoto'ya gidiyordum. Serviste tamir boyunca düşündüğüm arabamı çalışır vaziyette alıp Ford'a şikayet etmekti. Şu ana kadar Ford bu konuda pek yardımcı olmadı. Demek istediğim beni haklı bulup bulmamaları değil, konu hakkında ne yaptılar neler oluyor 12 gündür bilgim yok ki ısrarla arayıp bilgi almak istiyorum. Ankara'da memnun olduğunuz bir yetkili servis var mıdır? (Forumda baktığım kadarıyla özel servisler konuşulmuş daha çok. Kimse yetkili servis belirtmemiş. Konuyla alakasız ama öneriniz varsa duymak isterim) Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 (düzenlendi) Sizde biraz acele etmeyin, bırakın dönüş yapmalarını bekleyin, kurumsal firmalar bilirsiniz geç hareket ederler. yani kendinizi boş yere strese sokmayın Tan oto da başteknisyen Akın Aktaş hem üyemiz hemde kardeşimiz var, aynı şekilde gene tan oto da elektrikçi Erkan Dikici arkadaşımız var. Giden dostlarımız var ve yetkili servis konusunda önerebilirim. 13 Kasım 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömür Şimşek 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 (düzenlendi) Çok Teşekkürler 13 Kasım 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Baskı ve balata tek kutudaki bir parçadır, sanırım biraz yanlış ifadeler yapmışlar size, sanırım: 1. baskının ayağı kırılmış, söken özensiz çalışmıştır düşmüştür sökülürken, içeride gizleneceği bir yer yok, garantiye girer 2. ancak 30 bin km gidilen bir baski balata ömrünü yarılmaış denebilir, şimdi sıfır parça takılınca "haksız zenginleştiniz" yani balata da sıfırlandı, bana biraz para ver yapmış ford otosan yazıdan çıkardığım anlam bu, bence yakışıksız olmuş 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 14 Kasım 2013 Paylaş 14 Kasım 2013 (düzenlendi) kişiye göre tavır sergileniyor bu sorun c max lerde daha sık yaşanıyor bir kaç arkadaşın başına geldi kimisi tamamen garantiden değişti kimisini hiç garantiye sokmadılar burda anlatılanda %50 %50 focus 3 ve yeni cmax lerde kronik bir sorun olmaya başladı bu durum kabul etmeselerde Sizde biraz acele etmeyin, bırakın dönüş yapmalarını bekleyin, kurumsal firmalar bilirsiniz geç hareket ederler. yani kendinizi boş yere strese sokmayın Tan oto da başteknisyen Akın Aktaş hem üyemiz hemde kardeşimiz var, aynı şekilde gene tan oto da elektrikçi Erkan Dikici arkadaşımız var. Giden dostlarımız var ve yetkili servis konusunda önerebilirim. Tan oto aracımda 3 kez aks değişimi yaptı aracımdaki titreme devam ediyor buna rağmen normal deyip gönderdiler forda şikayetim üzerine otosanada aynı cevabı vermişler birşey yokmuş araçta bence önerilecek en son servislerden birisi ayrıca bir yeri yaparken bir yeri kırmak huyları 14 Kasım 2013 tarihinde Ercüment Koyuncu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 14 Kasım 2013 Paylaş 14 Kasım 2013 kişiye göre tavır sergileniyor bu sorun c max lerde daha sık yaşanıyor bir kaç arkadaşın başına geldi kimisi tamamen garantiden değişti kimisini hiç garantiye sokmadılar burda anlatılanda %50 %50 focus 3 ve yeni cmax lerde kronik bir sorun olmaya başladı bu durum kabul etmeselerde Tan oto aracımda 3 kez aks değişimi yaptı aracımdaki titreme devam ediyor buna rağmen normal deyip gönderdiler forda şikayetim üzerine otosanada aynı cevabı vermişler birşey yokmuş araçta bence önerilecek en son servislerden birisi ayrıca bir yeri yaparken bir yeri kırmak huyları Belki de yoktur hocam. Ne diyeyim yani. Sağolsunlar hem arkadaşlarımız hemde ilgililer en azından bize karşı.. Yorum bağlantısı
Süleyman Özen 14 Kasım 2013 Paylaş 14 Kasım 2013 Merhaba Ömür Bey.Öncelikle geçmiş olsun.Aracınızla yaşadığınız sorunların aynısı dün benim başıma geldi.Seyir halindeyken araç hiç bir şekilde vitese atamadım ve öylece kaldım.Benim aracımda şu an 29.500 civarında ve bakım için servisten randevu almıştım ki servise gidemeden bu olay geldi başıma.Aracımı servise çekici yardımıyla çektirdim ve servis danışmanı bana aracın baskı balatasının bittiğini söyledi.Bende araç daha 30000 de nasıl olur dedim.Bana sıfır araba ver ben 10000 de bitirip gösterebilirim dedi arkadaş.Benim önceki aracımda focus 2 1.6 dizeldi ve yaklaşık 140.000 kmde baskı balata değişmişti cev abını verdim bende.Bende herhangi bir manuel aracın baskı balatasını çok rahat 10000 kmde bitirebilirim bu bir yetenek değil.Acemi bir şoför de değilim.Araç şu an serviste benim talebimle hiç bir işlem yapılmadan beklemekte.Bugün konuyla ilgili Ford'a şikayetimi bildirdim.Bana en kısa zamanda dönüş olacağını söylediler daha ses yok. Neyse bire bir aynı sorunla uğraşıyoruz ve geçmişte bu sorun la uğraşan focus 3 kullanıcıları bulunmakta.Mağduriyetlerini de garanti kapsamından halldenler de var.Belliki bu sorun kronik.Benim merak ettiğim şey ise gözüm gibi baktığım ve severek kullandığım aracım öyle yada böyle tamir edilecek.peki yine bir 30.000 km sonra yine mi baskı balata bitecek.Sonuçta fabrikanın taktığı orjinal parçalar takılacak.Aslında bu sorunla ilgil birbirimize destek olmalıyız ve bu sorunun kronik bir sorun olduğunu Ford'a kabul ettirmeliyiz.Herhangi bir gelişmede size bilgi veririm ve siz de bana bilgi paylaşımında bulunursanız çok sevinirim.Ben kesinlikle bu sorunu kabul etmeyi düşünmüyorum çünkü ve sizinde kabul etmemenizi tavsiye ederim.tekrar geçmş olsun Yorum bağlantısı
Ömür Şimşek 15 Kasım 2013 Yazar Paylaş 15 Kasım 2013 Merhaba Ömür Bey.Öncelikle geçmiş olsun.Aracınızla yaşadığınız sorunların aynısı dün benim başıma geldi.Seyir halindeyken araç hiç bir şekilde vitese atamadım ve öylece kaldım.Benim aracımda şu an 29.500 civarında ve bakım için servisten randevu almıştım ki servise gidemeden bu olay geldi başıma.Aracımı servise çekici yardımıyla çektirdim ve servis danışmanı bana aracın baskı balatasının bittiğini söyledi.Bende araç daha 30000 de nasıl olur dedim.Bana sıfır araba ver ben 10000 de bitirip gösterebilirim dedi arkadaş.Benim önceki aracımda focus 2 1.6 dizeldi ve yaklaşık 140.000 kmde baskı balata değişmişti cev abını verdim bende.Bende herhangi bir manuel aracın baskı balatasını çok rahat 10000 kmde bitirebilirim bu bir yetenek değil.Acemi bir şoför de değilim.Araç şu an serviste benim talebimle hiç bir işlem yapılmadan beklemekte.Bugün konuyla ilgili Ford'a şikayetimi bildirdim.Bana en kısa zamanda dönüş olacağını söylediler daha ses yok. Neyse bire bir aynı sorunla uğraşıyoruz ve geçmişte bu sorun la uğraşan focus 3 kullanıcıları bulunmakta.Mağduriyetlerini de garanti kapsamından halldenler de var.Belliki bu sorun kronik.Benim merak ettiğim şey ise gözüm gibi baktığım ve severek kullandığım aracım öyle yada böyle tamir edilecek.peki yine bir 30.000 km sonra yine mi baskı balata bitecek.Sonuçta fabrikanın taktığı orjinal parçalar takılacak.Aslında bu sorunla ilgil birbirimize destek olmalıyız ve bu sorunun kronik bir sorun olduğunu Ford'a kabul ettirmeliyiz.Herhangi bir gelişmede size bilgi veririm ve siz de bana bilgi paylaşımında bulunursanız çok sevinirim.Ben kesinlikle bu sorunu kabul etmeyi düşünmüyorum çünkü ve sizinde kabul etmemenizi tavsiye ederim.tekrar geçmş olsun Merhaba Süleyman Bey, Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Kesinlikle birbirimize destek olmalıyız. Bütün gelişmeleri buradan paylaşacağım Süleyman Bey. Sorunu kabul etmek gibi bir isteğim yok Sonuna kadar götüreceğim ki bu sadece yurtdışı merkeze başvurmak değil mahkemeye gitmeyi planlıyorum. Sorununuza gelince arabanın çekiş gücü değişmediyse balatanın bitmiş olma olasılığı zor. Aslında araba sökülürken yanında olursanız iyi olur. Yanında olmasanızda baskı balata ne işe yarar, sökülünce görmek istiyorum diye ilginizi belirtin. Çünkü tahminim sizin arabada da baskıdan parça kırılmış olabileceği. Aslında bu çok daha kötü bir durum. Bakalım. Bütün herşeyi burada paylaşacağım. Sorunuz varsa veya yardımcı olabileceğim lütfen sormaktan çekinmeyin. İyi Günler Yorum bağlantısı
Süleyman Özen 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 Teşekkür ederim Ömür Bey.Aracta kesinlikle cekisden düşme gibi bir durum yoktu.Balatasi biten bir arac böyle tepki vermez diye biliyorum.Bende gelismeleri sizin le buradan paylasirim.Henuz bi gelisme yok maalesef Yorum bağlantısı
Ömür Şimşek 20 Kasım 2013 Yazar Paylaş 20 Kasım 2013 Merhaba Arkadaşlar, Ford müşteri hizmetlerinden dönüş olmayınca dayanamadım ben aradım tekrar. Hatırlatmak olacak ama kendilerini 1 Kasım'da aramış şikayetimin devam ettiğini belirtmiştim. 5 Kasım da müşteri hizmetleri anketi için aradılar. 11 Kasım da tekrar kimsenin bana dönüş yapmadığını ve bilgi istediğimi belirttim. 12 Kasım da servis anketi için aradılar. bugün 20 kasım da ben aramadım. Aldığım cevap 6 kasımda beni arayıp bilgilendirmişler. Şikayetimin sonucu ne dedim. Baskı ve balata garanti kapsamında karşılanmayacak dediler. Üzgünüm ama bu kadar kafasına göre takılan bi müşteri hizmetleri olmaz. Şuan aklımda olan mahkemeye gitmek (sadece garanti falan değil, baskının nasıl bu kadar kolay kırıldığını sorgulayacam). Gelişmelerden haberdar ederim. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Şu durumda mahkeme en güzel çözüm gibi görünüyor.Baskı,balatayı makine mühendisleri odası inceler sanırım. Yorum bağlantısı
Süleyman Özen 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Beni de dün akşam Ford'dan aradılar nihayet.Servisde yapılan incelemelere göre aracımın baskı balatası bitmiş ve garanti kapsamına giremeyeceğini söylediler.Bende araçta herhangi bir inceleme yapılmadı,usta araca oturdu ve vites değiştirmeye çalıştı sadece herhangi bir sökme işlemi olmadı dedim.Tamam tekrar inceleyelim dediler.Bende benim gibi emsal sayılabilecek bir kaç şikatyetçi olduğunu söyledim.Bakalım hayırlısı. Yorum bağlantısı
Ömür Şimşek 20 Kasım 2013 Yazar Paylaş 20 Kasım 2013 Beni de dün akşam Ford'dan aradılar nihayet.Servisde yapılan incelemelere göre aracımın baskı balatası bitmiş ve garanti kapsamına giremeyeceğini söylediler.Bende araçta herhangi bir inceleme yapılmadı,usta araca oturdu ve vites değiştirmeye çalıştı sadece herhangi bir sökme işlemi olmadı dedim.Tamam tekrar inceleyelim dediler.Bende benim gibi emsal sayılabilecek bir kaç şikatyetçi olduğunu söyledim.Bakalım hayırlısı. Gördüğünüz gibi Süleyman Bey, Konudan bir haber cevap veriyorlar. Böyle bir ciddiyet olamaz. Yardım edebileceğim herhangi birşey olursa haber verin. Ben konunun peşini bırakmayacağım. Çok saygısızca davranıyorlar. Yorum bağlantısı
Süleyman Özen 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Gördüğünüz gibi Süleyman Bey, Konudan bir haber cevap veriyorlar. Böyle bir ciddiyet olamaz. Yardım edebileceğim herhangi birşey olursa haber verin. Ben konunun peşini bırakmayacağım. Çok saygısızca davranıyorlar. Teşekkür ederim Ömür Bey.Gerçekten bu ilgisizlik can sıkıcı.Sonuçta bahsi geçen oyuncak araba değil.Binlerce para verip aldığımız araçların bu halde olması benim zoruma gidiyor.Bende bu olayın kullanım hatası diyerek kapatmatlarına razı olmayacağım.Mahkemeyse mahkeme.Hatta birbirimizi örnek göstererek karşı çıkmakta fayda var.Benimde yardımcı olabileceğim bir konu olursa elimden geleni yaparım.Saygılar. Yorum bağlantısı
Ömür Şimşek 27 Kasım 2013 Yazar Paylaş 27 Kasım 2013 Ayın 27 si ve yine ben aradım ford müşteri hizmetlerini. İlk çağrım bu sefer dediklerine göre 30 Ekim 2013 tarihinde Kaan Bey beni bilgilendirerek kapatmış. (Bir önceki aramamda 6 Kasım 2013 te idi. Şimdi sistemde öyle bir çağrı gözükmüyor.) 2. çağrı içinde aynı konu olduğundan bilgilendirme gereği bile duymamış sevgili arkadaşımız. Resmi belge talebimi tekrar aldı müşteri hizmetleri ki 1 Kasımda aynı talebim var. Kendileri de görüyorlar bu ay içinde 4 kere aramışım hiç dönüş yapılmamış ve her aramam sistemde cevapsız gözüküyor. Ford Müşteri hizmetleri rezil bir durumda ne diyebilirim ki. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 27 Kasım 2013 Paylaş 27 Kasım 2013 şanslı yüzde 20 nin içerisindeyiz, şükür ne mutlu bana. Abi sen hem yetkili servis, hem de esnaf olmayı becerebilmiş insanlarla karşılaştın 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts