İçeriğe Yönlendir

Eksozdan Beyaz Duman Ve Su Damlaları

Ahmet Dağcılar

Recommended Posts

Ahmet Dağcılar

iyi günler foruma yeni üye oldum. ve böyle güzel bir forum sitesi yaptıkları için yöneticileri ve bu siteyi hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum. benim bir mondeom var ve bu arabayı alalı 3 ay oldu. bu araba ile aldığımda antalyaya gittim yani 1500 km yol yaptım ve hiç bir sorun yoktu. taki bundan 1 ay önce şimdiki sorun eksozdan beyaz bir duman geliyor.ve akabinde damla damla su geliyor. arabada lpg var ve hiç hararet yaptırmadım. ama suyuna bakıyorum eksiltme yapmamış yağ kalıntısıda yok ve yağ çıbığını çektiğimdede su kalıntısı yok. buradaki ustalara sordum conta yakmış diyorlar ama hiç güvenmiyorum. çünkü buradaki ustalar sandımca mondeo dan anlamıyorlar arabayı gördünmü sanki başlarından savuyorlar. şimdi bu sorun çok mu büyük yoksa bir sönsör arızasıyla halledilecek bir durummu. bilgilendirirseniz sevinirim..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

1- Hava soğudu, kimyasal olarak duman çıkması normal. Sıcak soğukla buluşuyor. Ağzınızdan da hava çıktığında duman atıyoruz, ama yağ yakmıyoruz :)

2- Araç lpg'li, su atması normal biraz.

3- 100km kadar yüksek devir kullanın, egzoz sistmeindeki nemi yok edersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

iyi günler foruma yeni üye oldum. ve böyle güzel bir forum sitesi yaptıkları için yöneticileri ve bu siteyi hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum. benim bir mondeom var ve bu arabayı alalı 3 ay oldu. bu araba ile aldığımda antalyaya gittim yani 1500 km yol yaptım ve hiç bir sorun yoktu. taki bundan 1 ay önce şimdiki sorun eksozdan beyaz bir duman geliyor.ve akabinde damla damla su geliyor. arabada lpg var ve hiç hararet yaptırmadım. ama suyuna bakıyorum eksiltme yapmamış yağ kalıntısıda yok ve yağ çıbığını çektiğimdede su kalıntısı yok. buradaki ustalara sordum conta yakmış diyorlar ama hiç güvenmiyorum. çünkü buradaki ustalar sandımca mondeo dan anlamıyorlar arabayı gördünmü sanki başlarından savuyorlar. şimdi bu sorun çok mu büyük yoksa bir sönsör arızasıyla halledilecek bir durummu. bilgilendirirseniz sevinirim..

Sani bey güzel anlatmış ,Sıkıntı yok bence,bilmeyen kişilere de kurcalatmayın arabanızı.Arabanın çekişinde sorun yoksa,yağ,su eksiltmiyorsa nasıl conta yakmış olabilir ki?Anlattığınız şeyleri lpgli başka arabada da kontrol edin aynı şekilde göreceksiniz.

Yorum bağlantısı
Hikmet Türker

Merhaba Ahmet Bey;

Bahsettiğiniz konu eski araçımda beni başıma geldi.Belli belirsiz su eksiltme ,yağ ve su birbirine karışmamış performans veya yakıtla ilgili bir sorun yokken eksozdan arada sırada beyaz duman geliyordu.Contanın eksoz monifoldu tarafından zedelendiği tespit edildi.Araç bir müddet o şekilde kullanmaya devam ettim.Hareret normal ve araçda su max düzeyde iken üst kapağı eksoz yuvalarından 2 yerden çatlattım ve sonuçları çok ağır oldu.Umarım aynı sorunu yaşamıyorsunuzdur.Bir an önce işi bilen bir ustaya kontrol ettirmenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

bu konuyu sabitleyelim bi yerlere bence sayın yöneticiler.kış ayları geldi herkes eksozdan çıkan beyaz duman ve su tanecikleri ile ilgli konu açmaya başladılar.

sabit bir yere başlık açalık eksoz ile ilgili konu bence

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Egzozdan çıkan su damlaları sorun göstergesi değildir ki, gayet normal bir durumdur.

Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar

cem beyin dediği gibi düşünüyorum ama buradaki ustalar biraz kafamı karıştırıyor. durduk yere bir sürü para istiyorlar. ben bir internet siteslerinde okumuştum beyaz duman arabanın ilk çalıştığında normal mış. ama motor ısındıktan sonra kesiyormuş. benim aracımda her zaman çıkıyor gaza bastığımda biraz duman atıyor ve kesiyor gazı bırakınca yani rolantiye geldiğinde yine başlıyor  anlamadım doğrusu.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Egzozdan çıkan su damlaları sorun göstergesi değildir ki, gayet normal bir durumdur.

Hatta motorun sağlıklı olduğuna delalettir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

Hatta motorun sağlıklı olduğuna delalettir.

Bu yoruma hiç anlam veremedim.. "Eksozundan su atan arabanın sağlıklı olduğuna dalalettir." Bunu neye dayanarak söylediniz  merak ettim.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

beyaz duman iyiye işaret değil.sabah soğukta ilk çalışmada çıkan su buharından bahsetseniz sorun yok,ama siz sürekli var diyorsunuz(gaza bastıkça).bence dikkate alıp baktırın.

eksozdan su damlamasında bir sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru
(düzenlendi)

Beyaz duman kötü buhar iyidir. Beyaz dumandan kasıt eğer buharsa o zaman sorun yok zaten o damlalar da bahsi geçen buharın yoğunlaşmış halidir.

Bu yoruma hiç anlam veremedim.. "Eksozundan su atan arabanın sağlıklı olduğuna dalalettir." Bunu neye dayanarak söylediniz  merak ettim.

Anlamı şu sağlıklı motor yakıtı verimli olarak yaktığından her yakıtta bulunan CO ve H2O'yu egsozdan atar. H2O dediğimizde su damlaları ve buhardır. Eğer motor sağlıklı değilse (piston aşınmaları, segmanların artık tam işlemini görmemesi vs vs. ) yağ yakar yakıtı tam yakamaz onu da çiğ olarak attığında beyaz(gri) ve/veya siyah duman atar egsozdan.

Ancaaak tren bacası gibi buhar atıyorsa o vakit zaten araç su da eksiltir yani conta yanmiş demektir. Araç soğutma suyunu da egsozdan atmaya başlar. Zaten bu durumda özellikle sabahlar ilk alışmada araç zor çalışır sallatı  vuruntu yapar, conta yanığı iyice artarsa araç çalışmaz motor yağı pekmeze dönüşür.(bu yazdıklarımın hepsine şahit olduğum için çok net yazdım)

tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Benim de geçen sene bu zamanlarda benzer şikayetlerim olmuştu. Su eksiltme devyoktu ancak çok fazla su buharı atıyordu.

Motor conta değiştirdim ama hic bir faydası olmadı. Kapakta çatlak vardır dediler. Söktürdük cihaza soktuk. Birsey çıkmadı çok şükür. En son normal olduğuna karar verdi başka usta. 1 yıldır biniyorum. Suda ve yağda eksilme de olmadı. Bugün yine sis atıyor :)

Araç büyük motorlu ve LPG'li olduğuna baglamislardi. Motor çok isindiginda azaliyorsa sorun olmaz sanırım. En azından bana öyle demişlerdi

Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar
(düzenlendi)

eksozdan çıkan duman buharmı yoksa değilmi nasıl anlaşılır.benim aracımda sabah olsun akşam olsun anahtarı çevirdiğim anda çalışmaya başlıyor motor sesindede bir anormallik yoktur ama yine baktım beyaz bir duman var.

tarihinde Ahmet Dağcılar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

yok yok... grip olmuştur o grip :fiuw:  sağlıklı değildir o  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

eksozdan çıkan duman buharmı yoksa değilmi nasıl anlaşılır.benim aracımda sabah olsun akşam olsun anahtarı çevirdiğim anda çalışmaya başlıyor motor sesindede bir anormallik yoktur ama yine baktım beyaz bir duman var.

Elinizi egzoza yakın tutun, elinizde su oluşuyorsa buhar, is oluyorsa dumandır.
Yorum bağlantısı

Elinizi egzoza yakın tutun, elinizde su oluşuyorsa buhar, is oluyorsa dumandır.

imzayı yeni gördüm,süpermiş  :bravo:  :D

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

su buharını motor ısınınca göremezsiniz,beyaz dumanı gaza bastığın sürece görebilirsiniz,köfteci bacası gibidir,anlaşılır

Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar
(düzenlendi)

eksozdan gaza bastığımda arkadaki dumanın kalmadğını söylüyor ama rolantide ise baca dumanı gibi değilde biraz duman veriyor.elimi tuttum elim ıslanmadı ama biraz nemmi desem ona benzer birşey oldu. ama su akıtıyor halen.motor sıcak soğuk fark etmiyor

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

eksozdan gaza bastığımda arkadaki dumanın kalmadğını söylüyor ama rolantide ise baca dumanı gibi değilde biraz duman veriyor.elimi tuttum elim ıslanmadı ama biraz nemmi desem ona benzer birşey oldu. ama su akıtıyor halen.motor sıcak soğuk fark etmiyor

Eliniz sıcaksa pek ıslanmaz, soğutma suyu eksilmiyorsa sorun yok gayet sağlıklı...

imzayı yeni gördüm,süpermiş  :bravo:  :D

3-4 aydır CC butonlu direksiyon takılı vaziyette geziyorum yaptıramadım gitti... :kafa2:

Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar
(düzenlendi)

şimdi benim bu arabadan beyaz duman atması normalmi.  birde bu su birikintisi için eksozun tankına ufak bir delik deliyorlarmış 

Yorum bağlantısı
Önder Kuru
(düzenlendi)

şimdi benim bu arabadan beyaz duman atması normalmi. birde bu su birikintisi için eksozun tankına ufak bir delik deliyorlarmış

Daha önceki cevaplarımızda sağlıklı bir motora sahip olduğunu yazdık. Hangi kısmı anlayamadınız yada anlatamadık? tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar

kusura bakmayın siz anlatdınızda buradaki ustalar anlamıyor illa bu motor conta yaktı diyorlar beyaz duman motor ilk çalıştığında çıkarır ondan sonra kesilir diye idda ediyorlar. artık gözümden düştü araba bu nedenden dolayı.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

kusura bakmayın siz anlatdınızda buradaki ustalar anlamıyor illa bu motor conta yaktı diyorlar beyaz duman motor ilk çalıştığında çıkarır ondan sonra kesilir diye idda ediyorlar. artık gözümden düştü araba bu nedenden dolayı.

Soğutma suyu eksiliyor mu? Kalorifer araç ısınmsına rağmen soğuk üflüyor mu?
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Beyaz duman araç ısınmış olsa da çıkıyorsa bakılması gerek.Isınmadan kasıt 15-20 km yol yapmış olması yeterlidir.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

beyaz duman iyiye işaret değil.sabah soğukta ilk çalışmada çıkan su buharından bahsetseniz sorun yok,ama siz sürekli var diyorsunuz(gaza bastıkça).bence dikkate alıp baktırın.

eksozdan su damlamasında bir sıkıntı yok.

su buharını motor ısınınca göremezsiniz,beyaz dumanı gaza bastığın sürece görebilirsiniz,köfteci bacası gibidir,anlaşılır

sayın arkadaşım bizler de aynı şeyi söyledik zaten

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...