İçeriğe Yönlendir

El Freni Lambası Yanıp Sönüyor

Can Asil

Recommended Posts

Can Asil

Merhaba 2003 ford focus 1.6 ghia otomatik vites aracım var.Aracımda sürekli olarak el freni lambası yanıp sönüyor neden böyle bir şey olur.(en son olarak hidrolik yağ müşürünü değiştirdim yine olmadı,balatalar yeni havaları alındı ama sorun hala devam ediyor)

Daha önce birinin başına böyle bişey geldiyse lütfen yazın.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Aracı ıds cihazına bağlatıp hata kodu alıyor mu baktırın, abs sensörlerinden biri yerinden çıkmış yada arızalı olabilir kontrol ettirin.

Elektrikli elfreni  bildiğimiz el freni kolu olmayan tip fren..donanımda ebp diye geçer

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fren hidroliğiniz eksilmiştir kontrol ettiniz mi?

Sebebi balata bitmiş olabilir. Önce balata kontrolü, tamsa hidrolik tamamlanması. Zira biten balatanın yerine hidrolik dolar. Eksilen hidrolik tamamlanır ve balata değiştirilirse hidrolik taşabilir.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Sebebi balata bitmiş olabilir. Önce balata kontrolü, tamsa hidrolik tamamlanması. Zira biten balatanın yerine hidrolik dolar. Eksilen hidrolik tamamlanır ve balata değiştirilirse hidrolik taşabilir.

İlk mesajda balatalar yeni yazdığı için yağ aklıma geldi ..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İlk mesajda balatalar yeni yazdığı için yağ aklıma geldi ..

Görmemişim, pardon :blush:

Yorum bağlantısı
Can Asil

Balatalar yeni hidrolik yağ seviyesi iyi cihaza bağladığımızda hata vermiyor.yağ müşürüde değişti.nasıl bir sorun anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Balatalar yeni hidrolik yağ seviyesi iyi cihaza bağladığımızda hata vermiyor.yağ müşürüde değişti.nasıl bir sorun anlamış değilim.

Yanlış veya yine arızalı müşür takılmış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Can Asil

Yanlış veya yine arızalı müşür takılmış olabilir mi?

Bilemiyorum nasıl anlarız sıfır veya ikinci el usta taktı ama yine lamba yandı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bilemiyorum nasıl anlarız sıfır veya ikinci el usta taktı ama yine lamba yandı

Değiştirip tekrardan deneyecek.

Yorum bağlantısı
Can Asil

Değiştirip tekrardan deneyecek.

taktırmadan önce test etme imkanı varmıdır müşürü

Yorum bağlantısı
Can Asil

Aracı ıds cihazına bağlatıp hata kodu alıyor mu baktırın, abs sensörlerinden biri yerinden çıkmış yada arızalı olabilir kontrol ettirin.

Elektrikli elfreni  bildiğimiz el freni kolu olmayan tip fren..donanımda ebp diye geçer

cihaza baglattık sorun çıkmadı normal elfreni

Yorum bağlantısı
Can Asil

el freni müşürünüde kontorl ettirdik hidrolik yağına da baktılar hatta fazla bile dediler.

Yorum bağlantısı

Yağ tamam,balatalar tamam ,el frenini indirdiğinizde bir buton var o sağlam mı kontrol edildi mi?Yoksa müşür dediğiniz o mu?

Yorum bağlantısı
Can Asil

Yağ tamam,balatalar tamam ,el frenini indirdiğinizde bir buton var o sağlam mı kontrol edildi mi?Yoksa müşür dediğiniz o mu?

el frenini indirdiğimizde sönüyor giderken tekrar yanıp sönüyor

Yorum bağlantısı

el frenini indirdiğimizde sönüyor giderken tekrar yanıp sönüyor

el freni tabancasını indirdiğinizde altında küçük bir düğme var.bu düğme ışığı söndürüyor.o düğmede sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
(düzenlendi)

aracın tekerlek bilyelerini kontrol ettirin birinin kapağı yamulmuş olabilir. abs sensörü onu görüyor olabilir. veya sensöre metal tozu yapışmış olabilir. sensör her gördüğünde ışığı yakabilir

tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Asil

Tamam bizim de aynıydı işte indirince sönüyordu hareket ederken kısık kısık, çok hızlı bir şekilde yanıp sönüyordu. 

sorun neymiş peki nasıl çözüldü

aracın tekerlek bilyelerini kontrol ettirin birinin kapağı yamulmuş olabilir. abs sensörü onu görüyor olabilir. veya sensöre metal tozu yapışmış olabilir. sensör her gördüğünde ışığı yakabilir

abs sensörü el freni ışıgını yakabilirmi ??

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

abs sensörü el freni ışıgını yakabilirmi ??

abs sensörü bazı araçlarda el freni ışığını da yakabiliyor balatalar bittiği zaman uyarı amaçlı gibi tabi sizin aracınızda öyledir demiyorum

Yorum bağlantısı
Can Asil

abs sensörü bazı araçlarda el freni ışığını da yakabiliyor balatalar bittiği zaman uyarı amaçlı gibi tabi sizin aracınızda öyledir demiyorum

teşekkür ederim ankarada iyi bir usta varmı peki 2-3 ustaya gittik çözüm bulamadık

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

teşekkür ederim ankarada iyi bir usta varmı peki 2-3 ustaya gittik çözüm bulamadık

maalesef ben İstanbuldayım, Ankara ile ilgili  Ankaralı arkadaşlar yardımcı olacaktır. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...