İçeriğe Yönlendir

Dış Cephe Su Yalıtımı Hakkında Yardım.

Volkan Doğrular

Recommended Posts

Volkan Doğrular
(düzenlendi)

Merhaba ;

Antalya 'da yaşıyorum ve binamın dış cephesinde sıva çatlakları mevcut. Bunlar için su yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum, çünkü evin içerisini yaptırmama rağmen dışarıdaki çatlak bir kaç noktadan su alıyor ve içeriden kabarma yapıyor.

Bu konuda en düşük maliyet , uzun süre kalıcılık ve tabiki su yalıtımı önemli kriterlerdir. Her üründe olduğu gibi F/P tercihim olacaktır.

Evim 14. kat üzerimde 1 kat var , iskele kurmak sanırım ekstra maliyet , camlardan balkondan rulo ile tatbik edilebilmesi tercih sebebi olur. O bölgeler kazınsa sıva üzerindeki çatlaka ulaşılıp işlem yapılsa daha sağlıklı olur ama iskelesiz bu zor .

http://www.weber.com.tr/dis-cephe-uygulamalari/projem-icin-dogru-coezuemler/dis-cepheler-icin-siliko-silikat-teknolojisi.html linkteki ürün ( fiyatını bilmiyorum) uygun gibi görünüyor .

Kısacası benzer bir sorun yaşayıp çözüme kavuşan veya bu işler ile ilgilenen forumdaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. 

tarihinde Volkan Doğrular tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Su yalıtımı yapılırken binanın hava almasınıda göz önüne almak lazım bence.

http://www.paksiding.com/

Bu değerlendirilebilir ama maliyeti yüksek olur diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Asansör kurulabilir. Ayrıca dış cephe apartmanın ortak alanına girer ve bütün kat sahiplerini ilgilendirir diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Tek kat için olmaz bu sistem bina için olabilir ama sağlık konusu tartışılır. 

Asansör kurulabilir. Ayrıca dış cephe apartmanın ortak alanına girer ve bütün kat sahiplerini ilgilendirir diye biliyorum.

Bina daire sahipleri ile ilgili sıkıntı var ben sadece kendi cepheme yapacağım.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kendi katınıza bunu yaptırmazlar tabi ki. Şu da var, kendi kısmınıza yaptıracağınız her türlü uygulamayı apartman yönetimi kabul etmeyebilir veya kaldırtabilir.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Kendi katınıza bunu yaptırmazlar tabi ki. Şu da var, kendi kısmınıza yaptıracağınız her türlü uygulamayı apartman yönetimi kabul etmeyebilir veya kaldırtabilir.

Sonuçta bina rengi değişmeyecek  renksiz boya üzeri izolasyon. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bizim apartman 4 katlı ve 4. katta oturuyoruz çatıdan sıkıntımız vardı bir kova su ve ısı yalıtımı alıp çatıdaki çatlakların üzerine sürerek çözmüştük.

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

paksiding cok duydum ve uygulanmıs yerlerıde gordum ama bınayı hava aldırmadıgı gibi nedenden dolayı tavsıye etmıyorlar tabıkıde malıyet esasıda var.sızce her eve uygulanması gereken bıseymı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Merhaba ;

Antalya 'da yaşıyorum ve binamın dış cephesinde sıva çatlakları mevcut. Bunlar için su yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum, çünkü evin içerisini yaptırmama rağmen dışarıdaki çatlak bir kaç noktadan su alıyor ve içeriden kabarma yapıyor.

Bu konuda en düşük maliyet , uzun süre kalıcılık ve tabiki su yalıtımı önemli kriterlerdir. Her üründe olduğu gibi F/P tercihim olacaktır.

Evim 14. kat üzerimde 1 kat var , iskele kurmak sanırım ekstra maliyet , camlardan balkondan rulo ile tatbik edilebilmesi tercih sebebi olur. O bölgeler kazınsa sıva üzerindeki çatlaka ulaşılıp işlem yapılsa daha sağlıklı olur ama iskelesiz bu zor .

http://www.weber.com.tr/dis-cephe-uygulamalari/projem-icin-dogru-coezuemler/dis-cepheler-icin-siliko-silikat-teknolojisi.html linkteki ürün ( fiyatını bilmiyorum) uygun gibi görünüyor .

Kısacası benzer bir sorun yaşayıp çözüme kavuşan veya bu işler ile ilgilenen forumdaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. 

Sizin durum biraz karışık.Yani anladığım kadarıyla dış cepheden birşeylerle bu durumu çözmeniz zor.Apartmanda diğer maliklerle sıkıntı çıkabilir.Benim size önerim içeriden mantolama olacaktır..Hem başınız ağrımaz hem de maliyet olarak fazla birşey tutmaz..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

is tut-nem tut diye bi boya var. tutkal gibi. bizimde işyerimizde bi kaç bölgede nemli yerler vardı. ne kadar boyarsakda geri geliyodu. o boyadan uyguladık. üzerine normak boyayı sürdük. 1 yıldır sorun yok. bu yolla içeriden kolaylıkla halledebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bizim oturduğumuz sitede yavaş yavaş bütün binaların dış cephe yalıtımı yapılıyor. Apartmanın çoğunluğu neye karar verirse diğerleride ona uymak zorundadır. Apartman toplantısında bu konuya bir değinin belki yaptırmak isterler. Baya fark yaratıyor, önceden benim odam pek sıcak olmazdı artık yorganla bazı aksamlar uyuyamıyorum.

Ayrıca 2017'den sonra (tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) dış cephe yalıtımı olmayan evler satılamayacak. Yeni evler yalıtım yapmadan tapu alamıyor zaten.

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin

Merhaba ;

Siding olmaz çünkü tek kata uygulayamazsınız ayrıca fiyatı olarak da cazip değil, İçerden mantolama olmaz çünkü su veya nemi dışarıdan kesmediğiniz sürece içeriden yapacağınız her müdahale boşa olur. İskele kurmayı zaten aklınıza bile getirmeyin maliyeti çok fazla olur. Benim tavsiyem linkdeki ürün olur. Şeffafdır, eğer isterseniz içine toz boya karıştırarak renklendirebilirsiniz. Kendimiz bizzat havuzlarda kullanıyoruz ve her hangi bir problem olmadı. Uygulaması da oldukça kolaydır. Fırça veya rulo ile iki kat uygulanır. Daha garanti olsun isterseniz sepetli bir mobil vinç saati 100 TL.'den işinizi görür. Tercih sizin linki bir inceleyin isterseniz http://www.izocardi.com/izocardi.htm

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Resimler burada. Bina yönetimi ile sorunum yok tek sıkıntı işi hızlı çözebilmek.

Şimdi sıkıntı yok diyorum fakat 62 dairelik sitenin 12 dairesi bireysel kalan daireler kooparatif . Kooparatifin sorunu hiç bitmiyor biliyorsunuzdur. ( kooparatif üyesi değilim)

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Şimdi bu binanın dışarısında sıva çatlakları mevcut. Evet mahkemeye başvurup dava açarak bu işlemi başlatabilirim. Bina tamamlanalı 2 - 3 yıl olmuş fakat kooparatifin başlaması geçmişe dayanıyormuş (proje başlangıcı) belediye üzerinden yapı denetim ve müteahhite bilgi verdirttim ama bir sonuç alamadık. Belediyedeki sorumlu da dava aç bizim yapabileceğimiz bir şey yok bir tek  davada sorunun çözülür dedi.  Bende açıkçası uğraşmak istemiyorum . Üst kat komşum kendi dış cephesine ustasının tavsiyesi ile bir yalıtım malzemesi sürmüş ve sorun yaşamıyormuş . Bende buna benzer bir yalıtım malzemesi ile dışarıdan sürerek su yalıtımı sağlamak istiyorum. 

Siding olmaz çünkü tek kata uygulayamazsınız ayrıca fiyatı olarak da cazip değil, İçerden mantolama olmaz çünkü su veya nemi dışarıdan kesmediğiniz sürece içeriden yapacağınız her müdahale boşa olur. İskele kurmayı zaten aklınıza bile getirmeyin maliyeti çok fazla olur. Benim tavsiyem linkdeki ürün olur. Şeffafdır, eğer isterseniz içine toz boya karıştırarak renklendirebilirsiniz. Kendimiz bizzat havuzlarda kullanıyoruz ve her hangi bir problem olmadı. Uygulaması da oldukça kolaydır. Fırça veya rulo ile iki kat uygulanır. Daha garanti olsun isterseniz sepetli bir mobil vinç saati 100 TL.'den işinizi görür. Tercih sizin linki bir inceleyin isterseniz http://www.izocardi.com/izocardi.htm

Hemen araştıracağım bu ürünü. Benim de istediğim buna benzer bir üründü.

Sizin durum biraz karışık.Yani anladığım kadarıyla dış cepheden birşeylerle bu durumu çözmeniz zor.Apartmanda diğer maliklerle sıkıntı çıkabilir.Benim size önerim içeriden mantolama olacaktır..Hem başınız ağrımaz hem de maliyet olarak fazla birşey tutmaz..

Bina dışarıdan su aldıkça içeriden yapacağımız her uygulama boşuna olacaktır. Sıva suyu dışarıdan alıp duvar içinde tuttukça zamanla duvar bile çürür gider ve biz bunu içeride mantolama olduğu için göremeyiz. Dış problemi çözdükten sonra ısı yalıtımını iyileştirmek için içeriden de yalıtıma başlayabilirim .

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bina dışarıdan su aldıkça içeriden yapacağımız her uygulama boşuna olacaktır. Sıva suyu dışarıdan alıp duvar içinde tuttukça zamanla duvar bile çürür gider ve biz bunu içeride mantolama olduğu için göremeyiz. Dış problemi çözdükten sonra ısı yalıtımını iyileştirmek için içeriden de yalıtıma başlayabilirim .

En doğrusu dıştan yalıtımdır ancak sizin imkanlarınız kısıtlı olduğu için içeriden olanı önerdim. İçeriden terleme,kararma ve küflenme yapan duvarlara çözüm oluyor.. Tabii dışarıda ki çatlak çok büyük boyutlu değilse..

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

En doğrusu dıştan yalıtımdır ancak sizin imkanlarınız kısıtlı olduğu için içeriden olanı önerdim. İçeriden terleme,kararma ve küflenme yapan duvarlara çözüm oluyor.. Tabii dışarıda ki çatlak çok büyük boyutlu değilse..

Fotoğrafları paylaştım benzer çatlaklar mevcut. Şuan için az da olsa 2 3 nokta su problemi var .

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Fotoğrafları gördüm ama bunlar sıva çatlağı mı değil mi fotoğraftan anlayamadım..Belki de derinlemesine çatlaklar var..

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Şuan oranın fotoğrafı yok fakat  pencere duvar birleşiminden aşağı doğru duz cizgi halinde .

İçeride tam olarak nerede kabarma yapan kısım.

http://imgur.com/LRyVw2t

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
(düzenlendi)

Valla ne demek istediğini anlayamadım ama resimde görünen çatlaklar içeriye sıkıntı vermez.

Başka bir yerden sıkıntı vardır, pencere kenarları mesela.

Ekleme: Resmi şimdi gördüm pencere kenarından su alıyor içeri, o kısımları izole edin.

tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Akma yapan pencerenin dışarıdan fotoğrafı yok ben temsili bir resim koydum o kırmızılı bölümün iç tarafı olarak düşünebiliriz. Pencere kenarları silikonlandı.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Temsili resim olması önemli değil, kabarmanın içeride nerede olduğunu anladık.

Gözden kaçan bir yer veya uygulama hatası vardır.

Normalde oraya gelen yağmur suyunun birikmeden akması lazım. Genelde pencere altına konulan mermerin eğimi yanlış verildiği için su orada birikip içeri giriyor.

Siz o pencerenin dört kenarını da izole ettirin.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Temsili resim olması önemli değil, kabarmanın içeride nerede olduğunu anladık.

Gözden kaçan bir yer veya uygulama hatası vardır.

Normalde oraya gelen yağmur suyunun birikmeden akması lazım. Genelde pencere altına konulan mermerin eğimi yanlış verildiği için su orada birikip içeri giriyor.

Siz o pencerenin dört kenarını da izole ettirin.

Teşekkür ediyorum. Tabiki o da yapılacak. Denizliklerin altı kenarlarıda izole yapılacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...