İçeriğe Yönlendir

Camdan Alinan Rüzgar Sesi

Onur Özen

Recommended Posts

Onur Özen

Herkese selam

arabamı alalı yaklaşık 6 ay oldu, alırkende dikkatimi çekmişti sol arka camdan rüzgar sesi alıyordu. Çok önemsememiştim fakat şimdi ses çok rahatsız etmeye başladı. Acaba camın etrafındaki plastikten midir yoksa kapı içindeki fitilden midir ? Böyle bir problem daha once yaşayan oldu mu acaba? Ayrıca esas sormak isteiğim eger camın plastiğinden ise bunu servis dışında sanayide nereye yaptırabılırım, camcı felan mı yoksa ne bileyim kimse işte.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Cam fitilinden olabilme ihtimali yüksek, ayrıca cam tam kapanmıyor da olabilir....

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Benimde benzer bir sorunum var ama benimki biraz daha farklı. Benimde sol arkadan ses yapıyordu bende sizin gibi çok önemsemedim. Sol arka camdan diye düşünüyordum ki sol arka kelebek camdan en son arabayı yıkatırken içeri su girdiğini görünce sorunun kelebek camdan kaynaklandığını tespit ettim. Sanırım slikonu gevşemiş benimkinin. Camı söktürüp tekrar yapıştırmayı düşünüyorum. Aracınızı yıkatırken tazyikli su ile su tutulduğunda içeri su alıyormu kontrol ettiniz mi? bu size sorunun nerede olduğu konusunda fikir edinmenize yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Tam olarak yeri tespit ederseniz belki pratik bir çözüm bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Cam

cam fitili ilk bakılacak yer

kapı lastiklerini de kontrol etmek lazım

camın dış kısmında plastik rüzgarlık veya yağmurluk filan varmı?

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Bence ehil bir kaportacıda kapı ayarı yaptırın, daha sonra cama yoğunlaşırsınız... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Özen

Kelebek camıyla kapıdan şüphelenmıyorum ama sanırım şu tayzikli su olayını denıycem yanlış hatırlamıyosam camda az bi miktarda terleme benzeri noktalanmalar oluyordu.

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Ben de araç kullanırken aynı şekilde sol arkadan rüzgar sesi geldiği için rahatsız oluyordum, biraz inceledikten sonra sesin sürücü emniyet kemeri çıkış boşluğundan geldiğini anladım ancak oraya nasıl hava ulaşıyor onu çözemedim???

Siz de dikkat edin belki aynı noktadan alıyordur.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Özgür İncigülcan

Abiler merhabalar bendede aracın sol arka kapısından 110 120 km hıza çıktıgımda resmen ıslık şeklinde rüzgar sesi yapıyor.Servise götürdüm (1.5 yıl önce sol kapının oradan park halinde aracıma çarpmışlardı garantisi vardı) gerçekten ilgilendiler ve kelebek camıyla kapının arasında boşluk vardı oradan alıyordur dediler ve kelebek camını söküp yeniden yapıştırdılar ve aracım 1,5 gün serviste kaldı aracı aldım ve kabul ediyorum seste azalma var ama şuanda ıslık sesi var ve gerçekten çıldırmamak işten bile değil.Aracı başkasına kullandırdım arkada oturdum ve sağ taraftan gerçekten hiç ses yok ama solda sanki rüzgar giriyor ama sese yoğunlasınca kelebek camından gibi geliyor? Acaba sizce başka birşey olabilirmi? Camı yeni yapıştırdılar ve gerçekten harika yapıştırmışlar çıkıntı yok fitilleri bile değiştirmişler.Ayrıca ben fitillerede 10mm lik borular geçirdim ona rağmen ses var ? Lütfen yardım edin

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Sesi hallettim aracım sessizliğe kavuştu herkese iyigünler

Yorum bağlantısı

Sesi hallettim aracım sessizliğe kavuştu herkese iyigünler

Nasıl ?

Sorun bitti mi gidiyorum mu ?

Anlatın da arkadaşlarda yararlansın...

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Açıkcası nasıl anlatılır bilmiyorum ama tampon ve çamurlugun birleştiği yerde sıkıntı varmış.Davlunbazı söktük ve incelediğimizde macunlu gibi birşey var tampon ve çamurlugun birleştiği, davlunbazın altında orada arabanın anahtarının gireceği kadar delik vardı oraya macun çektirdim ve arabadan hiç ses almıyorum.160 KM hıza çıkıp bizzat test ettim

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erdem Terzioğlu

Açıkcası nasıl anlatılır bilmiyorum ama tampon ve çamurlugun birleştiği yerde sıkıntı varmış.Davlunbazı söktük ve incelediğimizde macunlu gibi birşey var tampon ve çamurlugun birleştiği, davlunbazın altında orada arabanın anahtarının gireceği kadar delik vardı oraya macun çektirdim ve arabadan hiç ses almıyorum.160 KM hıza çıkıp bizzat test ettim

Gecmis olsun

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Onur Evren

Herkese selam

arabamı alalı yaklaşık 6 ay oldu, alırkende dikkatimi çekmişti sol arka camdan rüzgar sesi alıyordu. Çok önemsememiştim fakat şimdi ses çok rahatsız etmeye başladı. Acaba camın etrafındaki plastikten midir yoksa kapı içindeki fitilden midir ? Böyle bir problem daha once yaşayan oldu mu acaba? Ayrıca esas sormak isteiğim eger camın plastiğinden ise bunu servis dışında sanayide nereye yaptırabılırım, camcı felan mı yoksa ne bileyim kimse işte.

Bendede böyle bir sorun oldu. Aracım 90 km yi gecince ruzgar ve çıtırdama gibi sesler geliyordu. Yetkiki servisine götürdüm camdaki siyah çıtanın rüzgârla açıldığını ve ses yaptığını soyledi. Para almadan yapıştırdı suan bir sıkıntı yok aracımda
Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Herkese selam

bu konyla ilgili bir uygulama yeni yapmış ve paylaşmıştım. kesin çözüm budur.

linki

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/261535-arka-kapı-rüzgar-sesine-kesin-çözüm-bulundu-diy-uygulamalı/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...