İçeriğe Yönlendir

Silecek Suyu Isitma Nasil Devreye Giriyor

Ali Yazıman
Çözüme git Mehmet Ozyurek tarafından,

Recommended Posts

Ali Yazıman

2006 Ghia x ov aracimi yeni aldim silecek suyu isitma sistemi nasil aktif oluyor birde bu araçta follow ne home özelliği varmi nazil calisir tesekkurler

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Silecek suyu ısıtma sistemi olduğunu sanmıyorum.Bunun yerine antirifizli cam suyu koyuyoruz.

Follow me Home özelliği yok. Ancak bunu sonradan taktırabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

mondeocular bilmez ama ısıtmalı ön camı olan modellerde ısıtmalı  cam fıskıyeleri var. sürekli devrededir. sadece fıskıye ucunun donmasını engeller

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

cam rezistansı açıken su püskrütünce ısnırı

bizim focusta sürekli devredeydi. vw larda  felanda çalışma prensibi oymuş. mantıklı olanda o. ön cam rezistansı çünkü sürüş sırasında çok fazla kullanılmıyor ama  dışarda hava dondurucu olduğunda fıskıyeler donuyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

fıskıye ısıtıcılar sürekli devrede. yani ben denediğimde öyleydi :D ben sadece ısıtmalı fıskiyeleri takmıştım. önce ön cam rezistansına bağlı sanıyordum ama ön cam ısıtma rölesi olmadan da çalışınca  çözdüm mevzuyu :D

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mehmet Ozyurek

Ön cam rezistansına bağlıdır, 4 derecenin altında otomatik çalışır.. Ön cam ısıtma kapanınca fiskiye ısıtıcı da kapanır.. 

Follow me home yok.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

hep elektrik mi var orada?

bana da ilginç gelmişti. kontak açınca devreye giriyordu.

Yorum bağlantısı

Ön cam rezistansına bağlıdır, 4 derecenin altında otomatik çalışır..

Follow me home yok..

Mehmet Bey'e ilaveten, tdci yani dizellerde rezistanslar belli bir derecenin altında kendiliğinden devreye girerken, benzinlilerde bu özellik yoktur. Cam fıskiyelerinin çalışıp çalışmadığını kaputun hafif buz tuttuğu günlerde; ısınma etkisi ile eriyen kısmın fıskiye etrafında oluşturduğu hare ile anlayabilirsiniz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

3 kasa da bu özelliğe sahip bir mondeoyu göremedim... :(

yılların mondeocusuyum ben böyle fıskiye görmedim diyorsun yani :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Trendlerde ön cam ısıtm olmadığı için sanırım görmediniz. Çok dikkat çekmez bu özellik ama ön cam rezistansı ile beraber geliyor. Aslında bazı araçlarda her donanım ayrı adlandırılıyor ama Mondeo'ya denk gelen dönemde belirtilmemiş bu paket. Bir nevi kış paketi diyebiliriz buna.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dizel ghialar bu şekilde... Benimkinde hem ön cam hem de fiskiye ısıtma aktif.. 

Hatta dış sıcaklık 4 derecenin altında iken havalandırma açılırsa klimayı da otomatik açıyor.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Sattığım mondeonun ön camı ısıtmalıydı ama fıskiye ısıtması yoktu...sanırım yanlış takmışlardı...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sattığım mondeonun ön camı ısıtmalıydı ama fıskiye ısıtması yoktu...sanırım yanlış takmışlardı...

fıskiyeyi kim çaldı abi :D

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Cam ghıa diye takılmış sanırım ...ısıtmayla ilgili herhangi bir özelliğe şahit olmadım...

Yorum bağlantısı

Camuin rezistansini acacak dugme mevcut degildir muhtemelen. Arka cam rezistansinin yaninda bir dugme daha olmasi lazim. Daha dogrusu sizdeki buyuk dugme biz de ikiye bolunmus durumda oluyor. Aracin icerden bir fotografina ulasirsak daha kolay yorumlariz.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...