İçeriğe Yönlendir

Ferrari Kornası Çalışmıyor, Pervane Gibi Ses Cıkarıyor Ve Röle Hk.

cüneyt özler

Recommended Posts

cüneyt özler

Herkese İyi forumlar. 

Arkadaşlar resimdeki Ferrari kornası bozuldu diye bugün yenisini aldım. Ancak yeni aldığımı denetip almıştım ve çalışıyordu. 

Yeni aldığımı taktığımda da çalışmadı neden ne olabilir? Çalışmaması da; elektrik geliyor :good1:  fakat korna çalmıyor. :unsure2:  İçinde sanki bi pervane var boşa donuyor ve çalmıyor.

Bugunku aldıgım kornada da röle dedikleri malzemeden cıktı bunu nereye ve nasıl takacagım bilen arkadaslar lutfen yardım istiyorum üstadlar.

NIGjOMY.jpg?1

oDtnhle.jpg?1

883VtRR.jpg?1

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Aldıgın ferrari korna kaliteli degil.Stebel yada bosch tercih etmen gerekirdi.Aracımda suan stebel var çok memnunum.Çalmıyorsa sorun kornada röle sadece sesi bir nebze daha iyi çıkartıyor.Birde kornanın sigortaya baktır düşük geliyo olabilir.Fakat dedigim gibi röleyi takmadanda çalması lazım.Sadece pervane sesi gibi hava sesi geliyorsa korna bozuktur.

Yorum bağlantısı
cüneyt özler

Aldıgın ferrari korna kaliteli degil.Stebel yada bosch tercih etmen gerekirdi.Aracımda suan stebel var çok memnunum.Çalmıyorsa sorun kornada röle sadece sesi bir nebze daha iyi çıkartıyor.Birde kornanın sigortaya baktır düşük geliyo olabilir.Fakat dedigim gibi röleyi takmadanda çalması lazım.Sadece pervane sesi gibi hava sesi geliyorsa korna bozuktur.

İyi de yeni korna aldım onda da aynısı oldu. hava gibi ses geldi. Aldıgım yerde aküye baglayıp denedık calıyordu? :s

Yorum bağlantısı
Onur Bulut
(düzenlendi)

İyi de yeni korna aldım onda da aynısı oldu. hava gibi ses geldi. Aldıgım yerde aküye baglayıp denedık calıyordu? :s

Sigortana baktır. :good1: Sigortayı degiştirdinmi ?  Röle bağlantın şöyle olucak. 85-86 bobin ucudur.Digerleri akü + ucu ve kornaya baglanıcak.

uyg06.jpg

tarihinde Onur Bulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
cüneyt özler
(düzenlendi)

Sigortana baktır. :good1: Sigortayı degiştirdinmi ?  Röle bağlantın şöyle olucak. 85-86 bobin ucudur.Digerleri akü + ucu ve kornaya baglanıcak.

uyg06.jpg

Hayır sigortaya baktırmadım ama yarın gidecem işten cıkınca.  Röle baglantıyı benim arabada röle zaten var dediler. Sigorta  kutusunun ordaymış. ordaki röleyi cıkarıp bunu takcakmısım. Yarın bakacam ona da. Olmadı artık sizin semadaki gibi kafayı yorup takcam. + yı karıstırırsak filan bi şeyleri yakmayız değil mi?

tarihinde cüneyt özler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Hayır sigortaya baktırmadım ama yarın gidecem işten cıkınca.

Röle'yi kendin takabilirsin. Dedigim gibi röle takılmadanda çalması gerekir.Sigortana baktır.Sigortada sıkıntı yoksa sorun kornada aynısı bir arkadasta basımıza geldi korna alıyoruz çalıyor 3-5 çalmadan sonra bozuluyor. :biggrin: Bunların başına gelmesini istemiyorsan bir kere alacaksan Stebel al rahatına bak. :good1:  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

+ - doğru bağladığına eminmisin, eskisnini içindeki kömür bitmiştir, ondan bozulmuştur, pervane yeterli dönmez, ses cıkarmaz korna.

+- -+ ters bağlarsanız içinde pervane ters döner hava ceker. doğru bağladığınızdan emin olun. Yanma gibi bir riski yok ters bağladığınızda. 

ben Aksaraydan 25 tl ye bitane aldımdı bir yıl gitti Ki kornaya az basan biride değilim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Su girmiş olabilir. Resimlerde ıslaklık var. İlk denerken röle bağlanmadan denendi ise gitmiş olabilir. Salyangoz içindeki diyafram sıkışmış olabilir. Ucuz olanlar çok kalitesiz olabiliyor. Ben eski aracımda 1 senede 4 tane değiştirmiştim. 19,9 tl olanlardan.. 

Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

Ben araca kendim değişik bi aparat yapıp takmıştım şu şekilde , tabi eski arabaya :D bunun aksaraydan aldığım 25 tl lik bi yıl gitti ,sonra elektirikçide cıkma stbel buldum onuda role felan işçilik 50 tlye takdırdımdı. Şuan focusun kendi dat dat kornası iyi :D. Stebel öneririm ses ahengi bile farklıydı hemde ikinci el cıkma olmasına rağmen .

d9l_YD.jpg

j_Gr0_Y.jpg

Önce değişen senin dediğin gibib sadece  'zııı' diye pervane sesi geliyordu :D içindeki kömürler bitmişti , yetersiz dönüyodu . 
tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
cüneyt özler

+ - doğru bağladığına eminmisin, eskisnini içindeki kömür bitmiştir, ondan bozulmuştur, pervane yeterli dönmez, ses cıkarmaz korna.

+- -+ ters bağlarsanız içinde pervane ters döner hava ceker. doğru bağladığınızdan emin olun. Yanma gibi bir riski yok ters bağladığınızda. 

ben Aksaraydan 25 tl ye bitane aldımdı bir yıl gitti Ki kornaya az basan biride değilim :D

Bugun kornayı aküde denedik çalıştı. Her ikiside çalıştı. Aractada denedik. Nasıl oldu anlamadım ama aractada calıstı. Yenı aldıgımla birlikte iki tane olmuştu ama digerini yanı yenı aldıgımı geri verdim. Fakat kornaya basarken ısıklar azda olsa kısılıyor, nedenini anlamadım. :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...