İçeriğe Yönlendir

Emniyet Kemeri İkazı

MehmetAli Noyan

Recommended Posts

MehmetAli Noyan

Merhabalar,
2011 Fiesta 1.25 Trend aracım var.
Emniyet kemeri ikazını forumda okuduğuma göre 9 kez çıkar tak metoduyla deaktif edebiliyormuşum.
Ancak bu durumda airbagler de pasif hale geçiyormuş.
Öncelikle bu doğru mudur?
Eğer öyle ise ben ikazı durdurduğum halde kemerimi bağlarsam olası bir kaza anında hava yastıkları yine de açılmazmı?
9 kez çıkar tak metotunu uyguladığımda kemer bağlamanın hava yastığı açısından bir önemi yok mu yoksa ikazı kaldırsam da kemerimi takınca havayastığı açılır mı?
Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet Ali bey, boşverin ikaz açık kalsın ve siz o sesi duyunca (ola ki unutmuşsanız) hemen emniyet kemerinizi takın. Sevdiklerinizi ve sevenlerinizi düşünün.

Saygılarımla.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı

Çakma kemer tokamı geçen gün kırıp attım. Artık sürekli kemerimi takıyorum ve taktırıyorum. Kafamda rahat, aracın ikaz seside...

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Vallahi şimdiye kadar bu ikaz için ne susturma yolunu seçtim ne de susturucu o zımbırtıdan taktım ve çok iyi bir alışkanlık oldu benim için refleks gibi 1 metre dahi araba sürsem koltuğa oturur oturmaz elim direk kemere gidiyor ve takıyorum. o yüzden hiç uğraşmayın bence. . .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çakma kemer tokamı geçen gün kırıp attım. Artık sürekli kemerimi takıyorum ve taktırıyorum. Kafamda rahat, aracın ikaz seside...

Artık yasak. :)

Not:Neyse Mehmet Ali beyin sorusuna yoğunlaşalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çıkart tak işini, bas bırak işlerini boşverin..Alışkanlık haline getirip sürekli takmaya alışın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Yaklaşık 3 senedir araç bakıyorum. İlk sorduğum soru arka koltuklardada emniyet kemeri uyarısı varmı? yoksa o araca bakmıyorum....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Yorumlara katılıyorum ve keşke aracımda sadece sürücüde değil, tüm koltuklarda uyarı olsaydı diyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Cam

youtube da bir arama yapsanız. '40km darbe testi' siz 40 km ile giderken size yandan, arkadan ve önden çarpmalarda nasıl darbelere maruz kaldığımız hakkında bir video bu. izledikte o sesin var olma sebebini seveceksiniz eminim. kemer sizi sıkıyor gibi hissediyorsanız uzun yolculuklarda bir çengelli iğne ile kemerin vucudunuzu fazla sıkmasını önleyebilirsiniz. vücudunuza biraz boşluk verip çengelli iğneyi kemerin içeri çekme kısmına ortalı şekilde takın, kemer sürekli sizi koltuğa yapıştırmayacak veya gömleğinizi kırıştırmayacaktır. güvenli sürüşler.

Yorum bağlantısı

Ben aracı aldığımdan beri değil 9 kez, 238 kez takıp çıkardım. Hala uyarı sesi devam ediyor. Fake tir yada kedidir o  :tongue:

Yorum bağlantısı

Yaklaşık 3 senedir araç bakıyorum. İlk sorduğum soru arka koltuklardada emniyet kemeri uyarısı varmı? yoksa o araca bakmıyorum....

Toyota Verso  :good1:

youtube da bir arama yapsanız. '40km darbe testi' siz 40 km ile giderken size yandan, arkadan ve önden çarpmalarda nasıl darbelere maruz kaldığımız hakkında bir video bu. izledikte o sesin var olma sebebini seveceksiniz eminim. kemer sizi sıkıyor gibi hissediyorsanız uzun yolculuklarda bir çengelli iğne ile kemerin vucudunuzu fazla sıkmasını önleyebilirsiniz. vücudunuza biraz boşluk verip çengelli iğneyi kemerin içeri çekme kısmına ortalı şekilde takın, kemer sürekli sizi koltuğa yapıştırmayacak veya gömleğinizi kırıştırmayacaktır. güvenli sürüşler.

http://www.teleizle.com/izle/emniyet-kemerinin-onemi-3

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arka koltukta bir türlü alışkanlık edinemedim. Şehirler arasında takıyorum ama şehir içinde alışamadım gitti. :(

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

ben 30 ila 40 km arasında kaza yaptım emniyet kemerimi her zaman takarım o sabah çok yorgun ve uykusuzdum. Sağlık raporumu almaya giderken fırından 2 simit aldım birisini arabaya biner binmez mideye indirdim diğerinide yolda giderken yerim diye hem yavaş gidiyordum hemde emniyet kemerimi takmadım hakikatende 40 50 ile giderken simiti almaya eğildiğimde önümde sağ şeritte duran araç benim geldiğimi göre göre u dönüşü yapmaya kalkışınca bende refleks olarak frenlere abandım ama nafile ortadan çarptım ve çarpmanın etkisiyle ön cama fırladım ve refleks olarak kolumu camla başımın arasına yastık olsun diye koymuşum hatırlıyorum.Bence hayatta sizi tutan arabanın sağlamlığının yanında kemerin takılı olmasıdır.Arabanız ne kadar sağlam olursa olsun istersen bir tank sür emniyet kemerini takmazsan tankın içinde sağdan sola soldan sağa gider vurursun.Dün antalyadan ankaraya geldim.Otobüste bile kemerimi bağlıyorum olurda otobüs yan yatarsa takla atarsa ben yerimde sabit kalayım diğerleri gibi oradan oraya uçmayayım diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Araç kullanmaya başladığımdan beri ilk alışkanlığım emniyet kemeri oldu.. 

Bence alışkanlık edinmek daha güzel... Susturmaktansa..

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

her zaman daima bindim an ve aracıma bindikleri an takar ve taktırırım huzur dolu bir sürüş yapıyorum ki benim aracımın modeli düşük oldu için ikaza vermiyor keşke verse kapıları açarım koltuga otorurum kemeri takar konta çalıştırım şaşmayan sıralama bence sizde bunu daimi yapın ve bütünleşin ;)

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
(düzenlendi)

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-emniyet-kemer-rahatlatici-762101/productDetails.aspx?productId=otm762101&categoryId=20024974&SKU=OTM762101&navq=fh_start_index%3d20%26fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotm762101%26fh_lister_pos%3d28%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253demniyet%255cu0020kemeri%26fh_refview%3dsearch#Gorseller

böyle birşeyle de rahatsızlığı giderebilir.

İş arkadadaşım tüm aile olarak bir kazada, sadece bir kaç kırıkla kurtuldu, eğer arka koltukta çocuklara kemer taktırmasa şimdi yoktular...

Başka bir arkadaşım kermer takmadığı için geçirdiği kazadan sonra büyük sıkıntılar çekti.

Kemeri takmamamk ya da bu sesi duymaktan rahatsızlık duyanları anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum...

50km hızla gerçekleşen bir çarpışmada vücut ağırlğı 30kat artarken, çok sevgili varlığı olan çocuğunu kucağında, kendisine hava yastığı yapanları ise... ne desem bilemiyorum, hele bir de bir defalık kısa mesafe gideceğiz çocuk koltuğunu çıkartalım çocuğu kucağımıza alırız var....

Kendi ağırlığının 30 katını kaldırabilen birini hiç görmedim....

tarihinde Cemil Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hatuna kemerini tak dedim geçen. Sen niye takmıyorsun dedi. (birşey diyemedim :yes: ) Bende kızdım kemer tokasını "al şunu çantana koy eve çıkaralım arabada durmasın" dedim. O günden beri ikimizde takıyoruz. Kemer önemli. :good1:

Yorum bağlantısı

Üç senedir aramaya devam ettiğinize göre, bulamadığınız sonucunu varsayabilir miyiz? ;)

Ben aracı aldığımdan beri değil 9 kez, 238 kez takıp çıkardım. Hala uyarı sesi devam ediyor. Fake tir yada kedidir o  :tongue:

Fake değil gerçek. Ben yaptım oldu. (yani aracı aldığımda ikaz kapalıydı, 9 kez takı çıkardım şimdi açık)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Üç senedir aramaya devam ettiğinize göre, bulamadığınız sonucunu varsayabilir miyiz? ;)

Çok buldum,yeni araçların çoğunda varda benim takadan bir türlü vazgeçemedim. :)

Yorum bağlantısı
MehmetAli Noyan

Öncelikle cevaplar için teşekkürler ancak ben sanırım ifade edemedim. Kemerimi sürekli kullanıyorum. Zaten sorum da bu yöndeydi.

Kemerden kurtulma gibi bir düşüncem olsa o aparatlardan alırdım.

Sormak istediğim şey ilk olarak emniyet kemeri takılmazsa havayastığı kaza anında açılmıyor mu? Araştırmama göre açılmıyor.

Ben kemerimi kullanıyorum ve olası bir kaza durumunda hava yastıklarının açılmasını istiyorum aynı zamanda kemer ikaz sesini duymak istemiyorum.

Sanırım şimdi ifade edebildim.

Sorum ikaz sesini kesme ile hava yastığını pasif hale getirmiş olur muyum?

Madem kemer takıyorsun sesi neden kesmek istiyorsun derseniz de koltuğa koyduğum yazıcıya kemer bağladım. Buna benzer birkaç sebebim var kendimce.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Arka koltuğa bindiğinde kemer takan birisini görünce tebrik ediyorum, keza bende bindiğimde takarım. Öyleki ehliyet alacağım zaman bile alışıktım kemer takmaya, arabayı hareket ettirirken aynı anda tek elle kemerimi çekip takmıştım, gözetmenlerden hmm homm sesleri gelmişti :)

Cahillik sadece üniversite okumak vs değildir. Gereksiz yere kural ihlali yapan da, kemer takmayan da benim için cahildir bu devirde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İkaz ve devrenin çalışması farklı şeylerdir.. 

İkaz sesini kesmekle sistem pasif olmaz.. 

Benim aracımda airbag çıkarma butonuna bir kez basıldığında sesi keser... Devre pasif hale geçmiyordur.. Bu imkansız.. 

Aksine, sesi kesmek, kemeri takmak anlamı taşır... 

Yorum bağlantısı
MehmetAli Noyan

Anladım Mehmet Bey. Ben ikaz sesini bugün kemeri 9 kez tak çıkar yaparak kestim. Kemerimi bağlıyorum ve Allah korusun çarpma anında hava yastıklarım açılacak. Bu konuyu araştıran arkadaşlar için de konu faydalı olur sanırım. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Anladım Mehmet Bey. Ben ikaz sesini bugün kemeri 9 kez tak çıkar yaparak kestim. Kemerimi bağlıyorum ve Allah korusun çarpma anında hava yastıklarım açılacak. Bu konuyu araştıran arkadaşlar için de konu faydalı olur sanırım. Teşekkürler.

Yalnız bildiğim kadarıyla bu ses 9 defa işlem yapıldıktan sonra kesilse bile sonra ki marştan sonra yine geliyordu..Öyle hatırlıyorum ama yanlışta olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...