Hakan Uçan 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 Merhaba arkadaşlar, Sizlerden biraz yardım almak istiyorum şuan 2010 1.6 TDCI focus sedan Collection arabamdan ayrılmam gerekiyor sebebi otomatik dizel olarak araba düşünüyorum ilk aklıma gelen araba Jetta idi piyasada fiyat ve donanım farkından dolayı Octavia gönlüm kaydı 1.6 TDI Elegance DSG almayı düşünüyorum bu gün arabayı test etme şansım oldu güzel bir araba ama henüz karar veremedim. Arabamı aslında çok seviyorum fakat eşimin istanbul trafiğinde düz vites araba kullanması biraz sıkıntılı ve kafasının sürekli vites'de olmasını ve geri kaydıracağım düşünmesini istemediğim için DSG olması gerektiğini düşünüyorum başka önerilerinizde oabilir Sedan ve otomatik düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Hakan Uçan 2 Aralık 2013 Yazar Paylaş 2 Aralık 2013 Sadece eşiniz mi kullanacak? bende kullanacağım Yorum bağlantısı
Alper Keskin 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 Merhaba arkadaşlar, Sizlerden biraz yardım almak istiyorum şuan 2010 1.6 TDCI focus sedan Collection arabamdan ayrılmam gerekiyor sebebi otomatik dizel olarak araba düşünüyorum ilk aklıma gelen araba Jetta idi piyasada fiyat ve donanım farkından dolayı Octavia gönlüm kaydı 1.6 TDI Elegance DSG almayı düşünüyorum bu gün arabayı test etme şansım oldu güzel bir araba ama henüz karar veremedim. Arabamı aslında çok seviyorum fakat eşimin istanbul trafiğinde düz vites araba kullanması biraz sıkıntılı ve kafasının sürekli vites'de olmasını ve geri kaydıracağım düşünmesini istemediğim için DSG olması gerektiğini düşünüyorum başka önerilerinizde oabilir Sedan ve otomatik düşünüyorum. Gayet güzel seçim Şunun için sordum, DSG mükemmel bir şanzıman ancak biraz nazlı, bence hiç bir araç layık değil ama klasik "otomatik araba d'ye al gaza bas gitsin, frene bas dursun" mantığıyla kullanıma layık ve uygun bir şanzıman değil. Sorunsuzluk için biraz dikkatli kullanım gerektiriyor. Ha piyasada binlerce bilinçsiz kullanıcı yok mu, var, sorun yaşıyorlar mı, evet. Tercih meselesi. Eşinizin şoförlüğü şanzımanı bu hassasiyetlere göre kullanabilecek düzeydeyse çok yerinde bir tercih olur. Yeni yeni öğreniyorsa vs. klasik otomatikten şaşmayın. Yeni nesil dsglerde şanzıman sıkıntılarının önüne geçildi diye biliyorum Bu arada 3 yıldır kuzenim ve amcam dsgli golf ve jetta kullanıyor.Hiçbiri de şanzıman sıkıntısıyla karşılaştıklarını söylemediler henüz... Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 2 Aralık 2013 Paylaş 2 Aralık 2013 Yeni octavia teknik olarak jetta'dan bir adım önde çünkü herşeyi ile yeni nesil bir araç. Ama 2.ci elde jetta her zaman ipi göğüsleyecektir. Tek sorun YSB arkadaşımızın dediği gibi hanımın kullanma tarzına güveniyorsanız Dsg li bir araç alın çünkü şu an piyasadaki en iyi araçlar maalesef bunlar... Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 vw de dsg 2011 modellerden sonra problemsiz demişti forumdaki kullanıcılar yanlış hatırlamıyorsam ancak seat ve skoda da durum nedir bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Skoda candır. Skoda Simply Clever 99 da ilk çıktığından kankamın babası fuardaki ilk 1,8 turbosuz olanını almıştı. Ozamanlar hastasıydım aracın. Halen kullanıyor ve araç 109.000 km de çiziksiz şuanda. Satsa düşünmeden alırdım.. Yine bir arkadaşım geçen aylarda 1,6 dizel, DSG 2014 modelini aldı. Birkaç defa bindim. Gerçekten çok iyi olmuş. 1,6 dizel ve DSG den böyle bir performans beklemiyordum. Daha doğrusu bilmiyordum. Araç resmen uçuyor. Koltukta nefesiniz kesiliyor, dahası donanım zenginliği, iç aksamı kalitesi, sessizliği, bolero teybi vs.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Skoda candır. Skoda Simply Clever 99 da ilk çıktığından kankamın babası fuardaki ilk 1,8 turbosuz olanını almıştı. Ozamanlar hastasıydım aracın. Halen kullanıyor ve araç 109.000 km de çiziksiz şuanda. Satsa düşünmeden alırdım.. Yine bir arkadaşım geçen aylarda 1,6 dizel, DSG 2014 modelini aldı. Birkaç defa bindim. Gerçekten çok iyi olmuş. 1,6 dizel ve DSG den böyle bir performans beklemiyordum. Daha doğrusu bilmiyordum. Araç resmen uçuyor. Koltukta nefesiniz kesiliyor, dahası donanım zenginliği, iç aksamı kalitesi, sessizliği, bolero teybi vs.. 2014 mü.bu sene izin verildi mi,yıl girmeden bir sonraki modeli satmaya? Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Değer kaybını düşünmüyorsanız Octavia derim. Ben de bahsettiğiniz aracı almayı düşünüyordum fakat uzun teslimat sürelerinden dolayı (siparişten vazgeçilmiş) bir Jetta buldum. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Octavia çok beğendiğim ama bir türlü almak nasip olmayan bir araç benim için. YSB'nin yazdıkları ve Çağlar Abi'nin bahsettiği otopark problemleri yoksa gözü kapalı alınacak bir araç. Otopark ya da park etme problemse Leon da güzel bir seçenek olacaktır bence. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 2012 den itibaren düzeltdiler diye biliyorum, amcaoglu passat da iki sefer kavrama degiştirmişti, altı ay içerisinde, tamamen şans gibi, ama yenilerde pek sorun görünmüyor. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Bence skoda Octavia jettadan 1 gömlek önde...donanımlı bi Octavia yı her zaman jettaya tercih ederim...Geçen hafta arkadaşımın octaviasını kullanırken araç beni bir kez daha şaşırttı...hafif meyilli bir yolda 210 km hızı hiç sıkıntısız ve gayet sessiz gördü... Yorum bağlantısı
Hakan Uçan 3 Aralık 2013 Yazar Paylaş 3 Aralık 2013 Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar bu değerli yorumlarınız için, Bize Octavia yolu gözüküyor sanırım bu ayın sonuna kadar karar vereceğim bakalım. Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Bana sorarsanız, Fordunuz sizde kalsın, Hanımınıza Corsa 1.3ctti easytronic alın ya da PUG gurubu bir robotik şanzumanlı dizel.. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 (düzenlendi) ozaman 190 ile gitmek çokta mantıklı değil direksiyon hisli olması ve 190 ile gitmenin bağlantısı nedir pek anlayamadım ? 3 Aralık 2013 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Hızlanması iyi, direksiyon yumuşak fakat hızı hız sınırları üstüne çıkarmadım. Pek de denemem sanırım 190lı hızları Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 2014 mü.bu sene izin verildi mi,yıl girmeden bir sonraki modeli satmaya? Pardon. Ben bilmediğimden 2014 yazmıştım. Sayenizde bunuda öğrenmiş oldum. Bu sabah sordum. Dediğiniz gibi 2013. Yıl bitmeden satılmıyormuş artık.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts