İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo Motor Temizlik

Gökhan Şen

Recommended Posts

Gökhan Şen

Arkadaşlar 2008 ford mondeo aracım var geçenlerde motorun çok fazla kirlendiği gözüme çarptı ve motoru temizlemeye karar verdim ve şu ürünün bana yardımcı olcağına karar verdim  http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=143.Arkadaşlar sorun şuki ilk kez motor temizliği yapıcağım sizce bir sorun olurmu ve benim dikkat etmem gereken unsurlar nelerdir fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Bauhaus'a gidilir, oto bölümünden motor temizleyici sprey (tercihan arexons, sonax, 3m) alınır. Motor kaputu açılır, elektronik aksamlar korumaya alınır. Daha sonra sprey acımadan (cimrilik yapmayın) motorun her yerine sıkılır, 10 dakika beklenir. Beklemeden sonra mikrofiber bezle güzelce silinir ve valaaaaa!!! Motorunuz fabrikadan çıkmış gibidir :good1:  

Yorum bağlantısı
Gökhan Şen

Arkadaşlar aracım benzinli.Cihat bey elektronik aksamlardan kastınız nedir acaba ? sanırım aracın beyni içerde torpido altında?

Yorum bağlantısı
Gökhan Şen

Arkadaşlar benim düşüncem  yukarıda  belirttiğim meguiars ürünün alıcağım elektronik parçaları muhafaza ettikten sonra komple bol bol her tarafa sıkıcam sonra 15-20 dakika kadar beklicem daha sonra mikrofiber bez ile sildikten sonra wd-40 sıkıcam parçalara tekrar sildikten sonra yeterli olcağına inanıyorum...

Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

basınçlı su tutmayın da. bir de sakın akü çevresini ıslatmayın. yoksa benim gibi aküyü boşaltırsınız. aracınız çalışmaz.

Yorum bağlantısı
Gökhan Şen

Adnan bey geçmiş olsun... Sizin aracınızda akü üst koruma kapak yoktu galiba çünkü benim aracımda akü  komple kapalı aküye zarar gelceğini sanmam  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Yaptıkdan sonra sonuç olarak resim paylaşırsanız sevinirim. Bende aynı temizliği yapmayı düşünüyorum ama aşırı detaya kaçmadan.. 

sonuçta bir ay sonra aynısı olucak.. 

Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU
(düzenlendi)

Adnan bey geçmiş olsun... Sizin aracınızda akü üst koruma kapak yoktu galiba çünkü benim aracımda akü  komple kapalı aküye zarar gelceğini sanmam  :unsure2:

akü koruma kapak olduğu halde akünün kutup başlarının ıslanmış olduğunu gördüm. demek istediğim uygulama yaparken akü ve sigorta kutusuna en ufak bir sıvı teması bile bazen istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. 

tarihinde Adnan KAVASOĞLU tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Motor bölümü çok tefferuatlı değilse bu iş zevkle yapılır ama benimkisi gibi(her yerden kablo çıkıyor heryerde jaklı bir birine geçme kablolar var) içi karışık kuruşuksa çok sıkıcı gelir.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

meguiars ın yukarıda linki verilen ürünü temizlik değil koruma amaçlıdır. temizlik yapmak, temizlenmiş plastiklere yeni görünümü verir.

ben motor temizliğinde atas est, korumada da atas plak2 kullanıyorum. etikete fazla para vermeyi sevmem, fiyat/performans ürünleri kullanırım yıllardır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bim'de satılan yağ çözücünün üstüne tanımam!!

aman dikkat, aluminyumu ısırır, kullanım talimatına da bakın üstünde yazar.

Yorum bağlantısı
Gökhan Şen

Köksal ben internetten araştırdığımızda ve sorduğumuzda motor temizleme ve koruma için önerilen ürün bu gözükmektedir.Eğer meguiars motor temizleme ile ilgili ürün biliyorsanız link paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Elektronik aksamlardan kastım; akü başları, kablo bağlantıları vb. Sakın WD - 40 kullanmayın! Arexons, sonax motor temizleyiciler tecrübe edilmiştir, tavsiyedir ;-)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Köksal ben internetten araştırdığımızda ve sorduğumuzda motor temizleme ve koruma için önerilen ürün bu gözükmektedir.Eğer meguiars motor temizleme ile ilgili ürün biliyorsanız link paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler...

Çağlar abi belirtmiş ancak temizleyici olarak meguiars bana fazla pahalı geliyor yaptığı işe göre. Bir de sudan çekiniyorsaniz boya fircalari ile kirleri yumusatip bezle silebiliriniz.

Bu hobiye ilk başladığım zamanlar sonax motor temizleyici kullanmistim onu da tavsiye ederim güzel üründür.

tarihinde K&#246ksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Gönderilen ResimGönderilen Resim

Öncesi ve Sonrası Arexons motor temizleyici, bir fikir vermiştir umarım ;-)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benden de uygulama örnekleri gelsin :)

2004 elantra

DSCF8180_zps3edd9d35.jpg

DSCF8181_zps452a55f6.jpg

DSCF8213_zps497192bf.jpg

DSCF8214_zps5d0d72e5.jpg

2008 sorento

IMAG0777.jpg

IMAG0781.jpg

2008 era

DSCF6772_zps0bee2a4e.jpg

DSCF6774_zps9ffa30d5.jpg

DSCF6775_zps359d1407.jpg

DSCF6778_zpsd496c635.jpg

işlem sırasında yeni kasa elantra

DSCF6921_zpsd20ca395.jpg

DSCF6928_zpsa0a35031.jpg

DSCF6932_zps8ab01c82.jpg

ceed

DSCF7512_zpsec9b02ff.jpg

DSCF7508_zpseb7ef38e.jpg

DSCF7552_zps8035120a.jpg

DSCF7557_zps04c5bb16.jpg

son olarak(aslında daha var da konuya yeterli) ilk aracımın motor yıkama videosu. hyundai-kia grubunun dizellerinde hiç sorunsuz basınçlı yıkama kullanılabiliyor. Benzinlilerde pek tercih etmiyorum.

http://www.dailymotion.com/video/xeyg6i_foam-lance-motor-yikama-accent_auto

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...