Gökhan Şen 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Arkadaşlar 2008 ford mondeo aracım var geçenlerde motorun çok fazla kirlendiği gözüme çarptı ve motoru temizlemeye karar verdim ve şu ürünün bana yardımcı olcağına karar verdim http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=143.Arkadaşlar sorun şuki ilk kez motor temizliği yapıcağım sizce bir sorun olurmu ve benim dikkat etmem gereken unsurlar nelerdir fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Bauhaus'a gidilir, oto bölümünden motor temizleyici sprey (tercihan arexons, sonax, 3m) alınır. Motor kaputu açılır, elektronik aksamlar korumaya alınır. Daha sonra sprey acımadan (cimrilik yapmayın) motorun her yerine sıkılır, 10 dakika beklenir. Beklemeden sonra mikrofiber bezle güzelce silinir ve valaaaaa!!! Motorunuz fabrikadan çıkmış gibidir Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Bim'de satılan yağ çözücünün üstüne tanımam!! Yorum bağlantısı
Gökhan Şen 3 Aralık 2013 Yazar Paylaş 3 Aralık 2013 Arkadaşlar aracım benzinli.Cihat bey elektronik aksamlardan kastınız nedir acaba ? sanırım aracın beyni içerde torpido altında? Yorum bağlantısı
Gökhan Şen 3 Aralık 2013 Yazar Paylaş 3 Aralık 2013 Arkadaşlar benim düşüncem yukarıda belirttiğim meguiars ürünün alıcağım elektronik parçaları muhafaza ettikten sonra komple bol bol her tarafa sıkıcam sonra 15-20 dakika kadar beklicem daha sonra mikrofiber bez ile sildikten sonra wd-40 sıkıcam parçalara tekrar sildikten sonra yeterli olcağına inanıyorum... Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 basınçlı su tutmayın da. bir de sakın akü çevresini ıslatmayın. yoksa benim gibi aküyü boşaltırsınız. aracınız çalışmaz. Yorum bağlantısı
Gökhan Şen 3 Aralık 2013 Yazar Paylaş 3 Aralık 2013 Adnan bey geçmiş olsun... Sizin aracınızda akü üst koruma kapak yoktu galiba çünkü benim aracımda akü komple kapalı aküye zarar gelceğini sanmam Yorum bağlantısı
Safak Acar 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 Yaptıkdan sonra sonuç olarak resim paylaşırsanız sevinirim. Bende aynı temizliği yapmayı düşünüyorum ama aşırı detaya kaçmadan.. sonuçta bir ay sonra aynısı olucak.. Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 3 Aralık 2013 Paylaş 3 Aralık 2013 (düzenlendi) Adnan bey geçmiş olsun... Sizin aracınızda akü üst koruma kapak yoktu galiba çünkü benim aracımda akü komple kapalı aküye zarar gelceğini sanmam akü koruma kapak olduğu halde akünün kutup başlarının ıslanmış olduğunu gördüm. demek istediğim uygulama yaparken akü ve sigorta kutusuna en ufak bir sıvı teması bile bazen istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. 3 Aralık 2013 tarihinde Adnan KAVASOĞLU tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 Motor bölümü çok tefferuatlı değilse bu iş zevkle yapılır ama benimkisi gibi(her yerden kablo çıkıyor heryerde jaklı bir birine geçme kablolar var) içi karışık kuruşuksa çok sıkıcı gelir. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 meguiars ın yukarıda linki verilen ürünü temizlik değil koruma amaçlıdır. temizlik yapmak, temizlenmiş plastiklere yeni görünümü verir. ben motor temizliğinde atas est, korumada da atas plak2 kullanıyorum. etikete fazla para vermeyi sevmem, fiyat/performans ürünleri kullanırım yıllardır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 Bim'de satılan yağ çözücünün üstüne tanımam!! aman dikkat, aluminyumu ısırır, kullanım talimatına da bakın üstünde yazar. Yorum bağlantısı
Gökhan Şen 4 Aralık 2013 Yazar Paylaş 4 Aralık 2013 Köksal ben internetten araştırdığımızda ve sorduğumuzda motor temizleme ve koruma için önerilen ürün bu gözükmektedir.Eğer meguiars motor temizleme ile ilgili ürün biliyorsanız link paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 ilk linkteki step2 ürünü imiş http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=142 bu temizleyici, step1 üsütnde yazıyor. zaten diğerinde mptpr parlatıcı yazmakta Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 Elektronik aksamlardan kastım; akü başları, kablo bağlantıları vb. Sakın WD - 40 kullanmayın! Arexons, sonax motor temizleyiciler tecrübe edilmiştir, tavsiyedir ;-) Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Aralık 2013 Paylaş 4 Aralık 2013 (düzenlendi) Köksal ben internetten araştırdığımızda ve sorduğumuzda motor temizleme ve koruma için önerilen ürün bu gözükmektedir.Eğer meguiars motor temizleme ile ilgili ürün biliyorsanız link paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler... Çağlar abi belirtmiş ancak temizleyici olarak meguiars bana fazla pahalı geliyor yaptığı işe göre. Bir de sudan çekiniyorsaniz boya fircalari ile kirleri yumusatip bezle silebiliriniz. Bu hobiye ilk başladığım zamanlar sonax motor temizleyici kullanmistim onu da tavsiye ederim güzel üründür. 4 Aralık 2013 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Şen 4 Aralık 2013 Yazar Paylaş 4 Aralık 2013 Verdiğiniz detaylı bilgiler sonucunda internette araştırma yaparken şu ürün http://www.n11.com/sonax-motor-temizleyici-500-ml-P11294571 dikkatimi çekti, sonaxta kaliteli ürün olduğunu ve yeterli olabilir diyorum ... Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 Öncesi ve Sonrası Arexons motor temizleyici, bir fikir vermiştir umarım ;-) Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 Benden de uygulama örnekleri gelsin 2004 elantra 2008 sorento 2008 era işlem sırasında yeni kasa elantra ceed son olarak(aslında daha var da konuya yeterli) ilk aracımın motor yıkama videosu. hyundai-kia grubunun dizellerinde hiç sorunsuz basınçlı yıkama kullanılabiliyor. Benzinlilerde pek tercih etmiyorum. http://www.dailymotion.com/video/xeyg6i_foam-lance-motor-yikama-accent_auto 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts