İçeriğe Yönlendir

Kapı Fitili Değişimi

Onur Doğan

Recommended Posts

Onur Doğan

Aracımın kapı fitillerini değiştirmek istiyorum fakat bi sorum olacak her marka modelin kapı fitili aynı mıdır?  Yoksa aracın marka modeline göre değişkenlik gösterir mi? Ya da bunları birbirinden ayıran tek durum kapılardaki farklı ebatlar mı? Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Tuğrul Şentürk

bende merak ediyorum bu sorunun cevabını gerçekten...benimde bagaj lastiğini değiştirmem gerek ve fahiş fiyat gibi görünüyor...

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

bende merak ediyorum bu sorunun cevabını gerçekten...benimde bagaj lastiğini değiştirmem gerek ve fahiş fiyat gibi görünüyor...

Kesinlikle.. Adamlar doğana şahine 4 kapı + bagaj için 60 lira civarında satılıyor. Ford fiestalar da ise tanesi 33 lira gibi fiyat ortaya çıkıyor. Yani sonuç itibariyle fitillerin aralarında pek fark olduğunu düşünmüyorum  

Yorum bağlantısı
Tuğrul Şentürk

araştırmalarıma göre 2007 fiestanın bagaj lastiği 250 lira gibi bi fiyat görünüyor..şaka gibi

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Sanayide metre usulü kapı fitili satan yerler var. Oralardan ihtiyaca göre istediğiniz fitilden kestirip takarsınız. Çok çok daha ucuza gelir. Fiestamın 4 kapısı için 50 liralık fitil yetmişti.

Yorum bağlantısı
Sami Yıldız

Kapı fitili için metre usulu satılan fitiller söz konusu olamaz kapı fitilleri yanak ve köşegen olmaları yüzünden orjinal kullanılır.Bagaj fitiline gelirsen çok özellikli olmaması sebebiyle metre olarak alınıp kullanılabilir.Pahalı olmasının en büyük sebebi ise orjinal ambalaj dışında farklı yada fason tedarikçileri olmaması yüzündendir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sanayilerde fitilciler vardır, %90 ihtimal orjinal fitlinizi mt. usulü bulabilirsiniz, bazı markalarda krem rengidir o belki bulunamayabilir. Her kapının fitili aynı balyadan çıkar yani aynıdır, marka model arası değişiktir formu

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Fitil konusundan laf açılmışken.Benim sağ arka kapı fitili sürekli çıkıyor yerinden.Takıyorum ama sanki büyük gibi geliyor bu seferde  :unsure2: Biraz zorla oturtuyorum ama yine atıyor yıpranmada yok.Çözümü nedir bu işin 

Yorum bağlantısı
ismail kara

Sanayide metre usulü kapı fitili satan yerler var. Oralardan ihtiyaca göre istediğiniz fitilden kestirip takarsınız. Çok çok daha ucuza gelir. Fiestamın 4 kapısı için 50 liralık fitil yetmişti.

Selam Kendiniz mi taktınız fitili ?

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Bugün Balıkesir sanayiden pazarlıkla 55 TL ye fitillerimi aldım :D her kapı için ortalama 3,5 metre... Yarın uygulayacağım :) 

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Yarın sonucu fotoğrafla birlikte paylaşırım belki yapmak isteyipte niyetine girmeyenler için bi kapı olur :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Fitiller birbirine uyarmı bilmem ama markadan markaya değişik olduğunu biliyorum. Farklı malzeme karışımları ile üretiliyorlar. En yakın arkadaşlarımdan birisi buradaki SP fabrikasında Fiat ve Ford Ticari proje sorumlusu. Ondan az çok biliyorum :)

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Bizim S-maxın kapı fitili patlamış. Yenisine 90 TL diyorlar sadece ön yolcu kapısı için :s ne yapsak ki bilemedim.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Selam Kendiniz mi taktınız fitili ?

Evet gayet basit takması zaten.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Eski fitili söküyor muyuz?

Tabi ki eskisini söküp yenisi aynı yere montajlanıyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Şunun için sordum formda görmüştüm link aşağıda. sanki eski fitilin üstünden yapılmış gibi gördüm. :unsure2:

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/192762-fiestan%C4%B1n-kap%C4%B1s%C4%B1na-yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1m-ikinci-fitilin-resimleri/

Eskisinin üzerine tabiki olmaz.Sizin kenarda gördüğünüz siyah şerit(iç kısımda)kapıya montajlanacak olan yeri zate. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ismail kara

Uğur abi , Yani o gördüğüm yeni fitile ait bir yermi? Ben eski fitilin üstünden yapılmış sandim:))

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Aldığım fitiller uymadı, tavan  döşeme kısımları açıkta kaldı :( malesef üzerine 90 tl daha vererek fitilleri değiştirdim.. toplamda 150 tl ye mal oldu fakat güzel oldu. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

neyse sağlık olsun bu arada Eskisi ile yenisi arasında tabiki fark olacak ama bu fark yapılan masrafa değer mi ?

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Kesinlikle değer çünkü oldukça eskimişlerdi ve artık yırtılmalar söz konusuydu. Haliyle soğuk alma olayı oldukça fazlaydı. Şuan ise hiçbir şekilde soğuk almıyor 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...