İçeriğe Yönlendir

Ev Tipi Cng İstasyonu

Ünal Doğar

Recommended Posts

Ünal Doğar

Gerçekten kafaya iyice koydum.Phill denen markanın ev tipi CNG dolum sistemleri varmış, fiyatı 4500 dolar.Babamların mahallede kafa dengi 3-5 kişi bulsam hemen alacağım.Lpg sisteminin her türlü montajında ustalaştım zaten, sadece depo, regülatör, ve borular değişecek, 3 saatimi ancak alır.http://www.ebay.com/itm/Heimbetankungsanlage-PHILL-Fuelmaker-Erdgas-Metano-/271332804140?pt=Tank_Waschtechnik&hash=item3f2cb2062c linkini verdiğim ürünü Türkiye'de satan veya benzerini üreten yer var mı?Halkımız uyanmalı Amerika'da milyonlarca araç bu sistemi kullanıyormuş.Ülkemizde m3 fiyatı 1tl olan cngyi bile istasyonlar 2tl üstünde satıyorlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Buna izin  vermezler...

İzin alabilirsen de muhtemelen devlet sayaç koyar ve ötv ister... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Devlet doğalgazdan ÖTV alıyor bildiğim kadarıyla.Doğalgazın parasını da çatır çatır vereceğim.3-5 kişi alacak olsak 1 yılda sistem kendini amorti eder zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Devlet doğalgazdan ÖTV alıyor bildiğim kadarıyla.Doğalgazın parasını da çatır çatır vereceğim.3-5 kişi alacak olsak 1 yılda sistem kendini amorti eder zaten.

Ötv alıyor da, araç yakıtı ötv'si değil, mutfak gazı ötv'si alınıyor.. 

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Amacım bulunduğum yerde CNG istasyonu olmadığı için bu tip bir sistem kurmak.Bugünkü LPG zammı baya kafamı bozdu da, bari tüpgaza zam yapmayın.Allah fakir fukaraya yardım etsin ne diyeyim.İzin verilmeyeceğine göre ürünü getirtmek de hayal oldu, gümrüğe takılır büyük ihtimal.CNG istasyonunun Malatya'ya açılmasını bekleyeceğiz artık.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Kardeş bu Deli Dumrul misali köprüden geçenden de para alıyor geçmeyenden de.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

açılımı olmayınca ne sistemi olduğunu anlamadım ama burda bi tanıdık evde bastığı gazı arabada kullanıyor . galiba aynı şey dediğiniz . 

boş tank almış boruya vanayı ayarlamış yanlız basınç evde az olduğu için yarım günden fazla sürede dolduruyor . değiştirerek kullanıyor . memnunda .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

açılımı olmayınca ne sistemi olduğunu anlamadım ama burda bi tanıdık evde bastığı gazı arabada kullanıyor . galiba aynı şey dediğiniz . 

boş tank almış boruya vanayı ayarlamış yanlız basınç evde az olduğu için yarım günden fazla sürede dolduruyor . değiştirerek kullanıyor . memnunda .

evdeki basınç 0.21 mbardır. ancak dağıtım hattındaki basınç 6 bara kadar çıkabilir. 6 bardan 0.21 mbara regülatör denen alet düşürür. evimizde kullandığımız gazı elimizle bile çok çok rahat bir şekilde engelleyebiliriz. 

dağıtım hattından gaz alınamayacağına göre; vanadan alınan gaz, sıkıştıralabilir. kompresör yardımı ile. ancak çok çok dikkatli olunması gereken bir konu. umarım başarılı olursunuz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Devletin vergi alması para lazım diye. Yapılması gereken topyekün olarak yiyicileri, kaçakçıları, asalakları yok etmeye çalışmak. O zaman zaten ucuz olur.

Mesajda bahsi geçen evden doldurum yapmak hem tehlikeli , hem etik değil, islam ile haşır neşirseniz haram, hem hırsızlık, etik değil, her nane var yani. yapılamaz yapılmamalı.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Neden haram olsun ki ? kendi saatinden geçiriyor gazı, ve bedelini ödüyor. İster havaya salar, ister yakar.

Güvenlik hususunda sonuna kadar katılıyorum. Çok tehlikeli

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

İşin o yönü aklıma gelmemişti.Sonuçta kullandığım gazın parasını ödeyeceğim için yanlış bir şeyse yapmayı uygun görmem zaten. Sadece şu bana yanlış geliyor aynı şey Amerikalıya haram değil bana neden haram.Haram her yerde haram olmamalı mı?İçme suyuyla bahçe sulamak da haram o zaman.Bilmiyorum belki de ben yanlış düşünüyorum.Yazdıklarımı tartışmak için söylenmiş sözler olarak algılamayın sadece kafamdaki soru işaretleri.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

O gaz, evde yaksın diye o fiyata veriliyor. Normal şartlarda devlet (yani diğer kulların bütünü) senden arabaya bindiğin oranda vergi almaya çalışıyor. Bunu da benzin ile orantılı yapıyor. Sen bu çarka çomak sokarak vermen gereken vergiyi vermiyorsun. 

O nedenle hırsızlık olarak değerlendirilmesi lazım diye düşünüyorum.

Yani sübvansiyonla fakir halk evinde emek pişirsin diye verilen LPG'yi arabana takıp ucuz gezmek gibi. Sen arabayla gezesin diye o fiyat öyle planlanmamış.  Amacı dışında kullanıyorsun yani. Mesle tıbbi malzemelerde de öyle şeyler var diye hatırlıyorum. Hasta için değil de başka bir amaç için alıp kullanırsan yanlış yapmış oluyorsun. Vermen gereken vergiyi vermemek sonuçta. Vergi de padişaha değil diğer kullara veriliyor.

İşin o yönü aklıma gelmemişti.Sonuçta kullandığım gazın parasını ödeyeceğim için yanlış bir şeyse yapmayı uygun görmem zaten. Sadece şu bana yanlış geliyor aynı şey Amerikalıya haram değil bana neden haram.Haram her yerde haram olmamalı mı?İçme suyuyla bahçe sulamak da haram o zaman.Bilmiyorum belki de ben yanlış düşünüyorum.Yazdıklarımı tartışmak için söylenmiş sözler olarak algılamayın sadece kafamdaki soru işaretleri.

Amerikalı kazandığının %40 'ını vergi olarak veriyor. Tümü veriyor. Bizde devlet alabildiğinden aldığı için dolaylı vergilere yüklenmek zorunda. Devlet de biziz.

içme suyuyla bahçe sulamayın deniyor ve ssiz suluyorsanız, bir tarife numarası dönüyor ise evet bence kul hakkı yenilmesi durumu vardır.

1 kuruş piyasada metal değeri daha yüksek olduğundan millet alıp hurdacılara satıyor diye yokmuş. Benzer bir durum.

Devlet o 1 kuruşu sen piyasada "değer değişimi" yap diye piyasaya sürmüş. Sen eritip hurdacıya veriyorsun. boğazına dursun derim ben o hurdacıya.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Hocam devletin bazı kural ve kanunları vardır birde dinin emir ve kuralları vardır.Devletin yasakladığı her şeyi yapmak haram mıdır?Devletin yasaklamadığı her şeyi yapmak helal midir?Maalesef günümüzde helal ve haram o kadar birbirine karışmış ki durumu algılayabilmek çok zor.Devlet iç borçlanma senetleri faiz getirisi olan kağıtlar, devlet bizzat haramın içerisinde ama bunu da yapmak zorunda neyin haram neyin helal olduğunu öğrenmek o kadar zor ki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Üstad. İşin içine para girerse. Bu parayı vermez isen "kul hakkı" demektir.

haram sadece alkol kadın vesaire ile olmaz.  Zor birşey yok. etik olarak yanlış olan şeye helal diye pek bakmamak lazım. mantığını kullan. Bu kurallar çok aşırı ulemaya göre düzenlenmemiş zaten herkes anlasın diye düzenlenmiş. Bakma sen ulema "bi biz biliriz bizim dizimizde oturun" dese de kurallar açıktır.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Hocam kullandığım gazın parasını verecektim zaten bu işi de kişisel kullanım için yapacaktım.Para satanlar gibi ticari bir kaygım yoktu.O zaman evlerde doğalgaz ısınma harici (banyo, ocak vb.)kullanılmamalı.Sonuç olarak böyle aklıselim insanlarla bile tartışmaya girilen bir konuda davranış olarak nötr kalmak en iyisi.Ama benim fikrim hala aynı.İşin siyasetle de inanın alakası yok bir çark dönüyor, kim başa gelse aynı olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Gavuristanda iki tip mazot vardır. Kırmızı ve mavi. Kırmızı mazot evlere yakıt olarak verilir. Sadece boyası farklıdır. Ama fiyatı çok değişiktir. kırmızı mazotu arabalara satmak yasaktır. Evdeki depodan alıp arabana koyarsan artık o allah ile arandadır.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Neyse hocam herkesin görüşü kendine  CNG, LNG işine dönelim.Lng hakkında bilgim yok fakat CNG bildiğimiz doğalgaz.Aracınız lpg li ise regülatör,borular,ve depo değişecek.Tahmini bedel Atikerde 600 tl arası tutar.Depo işi biraz sakat, deposu farklı CNG LPG'ye göre 10 kat belkide daha fazla basınç altında muhafaza ediliyor.60 litrelik depo 12-14 m3 gaz alıyor.Onla da 200 km civarı yapılır, ortalama bir araçta.Bu konuyu açmamda ki bir diğer neden de CNG sektörü gelişirse petrol, lpg,dağıtım şirketleri böyle başlarına buyruk zamlar yapamazlar.Sonuçta CNG'ye ulaşmak daha kolay.

Yorum bağlantısı
Ömer Tuncay

Devletin vergi alması para lazım diye. Yapılması gereken topyekün olarak yiyicileri, kaçakçıları, asalakları yok etmeye çalışmak. O zaman zaten ucuz olur.

Mesajda bahsi geçen evden doldurum yapmak hem tehlikeli , hem etik değil, islam ile haşır neşirseniz haram, hem hırsızlık, etik değil, her nane var yani. yapılamaz yapılmamalı.

Hocam bence haram filan değil. Devlet 3 liralık mazotu 10 liraya satarken haram olmuyor.

Bence süper bir fikir. Sonuçta onunda vergisini ödüyorsunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

CNG istasyonları neden yok ? Yada bu sistemia raçlara neden takmıyorlar ? Çünkü takıldığı zaman fiyat en az LPG fiyatı kadar olacağını biliyorlar..Devlet bu konuda taviz vermez..Yani CNG LPG nin yarı fiyatı olur gibi bir durum söz konusu bile olamaz.. İkisi aynı olur en kötü ihtimalle..Bu durumda kimse de bu tarafa yatırım yapmaz..Yapmıyor da zaten :D

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Ayhan abi bence CNG tarafına yatırım yapılmamasının ana nedeni petrol kartelleri, sonuçta lpg de petrol türevlerinden biri.Devlet elektrikli bisikletlere izin veriyor ve evde şarjları yapılıyor.CNG'nin bir artısı da sıfır kirlilik.Tabi bu işin içine de aynı karteller girerse dediğiniz gibi olur.Sonuç olarak insanlarımız uyandırılmak istenmiyor.Hibrit veya elektrikli motolara sınırsız destek var, ama nasıl vatandaş az yakıt parası verecek ya aylık 150 dolar pil(akü) kiralama parası isteniyor.Cng'nin güvenlik durumuna gelecek olursak sistem o barı kaldıracak şekilde yenileniyor.Forumda CNG kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyoruz.Benzin ve türevleri haricinde alternatif yakıtların artması dileğiyle...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cng nin kimyası çok farklı, an itibarı ile depolanmasında ve sevkinde büyük maliyet var

Yorum bağlantısı

Hocam bence haram filan değil. Devlet 3 liralık mazotu 10 liraya satarken haram olmuyor.

Bence süper bir fikir. Sonuçta onunda vergisini ödüyorsunuz.

bu kadar net.

devlet kafasına göre vergi belirleyip biz buna itaat etmezsek haramın gündeme gelmesi komik

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile, mutfak ocağını bile bağlatırken doğalgaz şebekesinde uyulması gereken prosedürler var, bu cihazı bedavaya alsanız, eve takamassınız

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lpg zammı bizden kaynaklı değil ki, Suudi propana zam yaptı, tüm akdeniz bölgesi ciddi tepkili, medyada geniş haber var bu konuda yurt dışında

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...